Lillaenkeli

Jäsen
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

About Lillaenkeli

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meidän poika kuuluu epäilyksettä tähän ketjuun, ja taitaa mennä melkeinpä johtoasemiin 0kk 54cm, 3900g 1kk 58.8cm, 5120g 2kk 64.5cm, 7070g 3kk 68.3cm, 8340g Tänään juuri oli tuo 3 kk neuvola. Eikä olla saatu muuta kommenttia kuin että hyvin kasvaa pelkällä tissillä tämä poika. Ja käyrien mukaan on normaalipainoinen pituuteensa nähden. Meinaa kai nopeasti kasvaa kaksimetriseksi kuten isänsä
 2. Itsellä oli koko ajan tuntuma isosta vauvasta. Virallista kokoarvioita ei missään vaiheessa tehty, mutta neuvolassa käsikopelolla mahan päältä painelemassa rv 38+4 oli, että keskimääräistä isompi vauva n. 4 kg sillä hetkellä. Rv 39+1 syntyi 3900g ja 54 cm. Eli aikas tarkkaan oli kätilön näppituntuma neuvolassa.
 3. En tiedä miten muilla, mutta kyllä meidän kaksi viikkoinen vauva tarkenee sisätiloissa ihan yksilläkin vaatteilla näin marras-joulukuun vaihteessa Pienihän on kuitenkin lähes koko ajan sylissä taikka sitten sängyssä viltin alla, ei yksinään vielä lattialla möngi. Meillä toimitaan niin, että jos tuntuu tulevan kylmä, niin pidetään häntä sitten sylissä neulomani villaviltin alla. Päällä aina vaan body ja potkuhuosut ja hyvin tuntuvat riittävän, välillä on hiki päässä näinkin kun kovasti äheltää. Mutta toki vauvat, kuten me aikuisetkin olemme erilaisia lämpömme kanssa
 4. Yhdyn edelliseen TAYSista jäi hyvä mieli, eikä minultakaan välilihaa leikattu kun ei ollut tarpeen ollenkaan. (Yksi pienenpieni nirhauma jäi vaan tulokseksi). Hoitajat olivat asiallisen mukavia ja apua sai kun kelloa soitteli osastolla, muutoin ei kyllä ylimääräistä hoitajat jutelleet. Ja nopeastihan sitä kotiin "häädettiin", ensisynnyttäjänä olisi ehkä toivonut toisaalta pidempää sairaalassa oloaikaa, mutta toisaalta kun ei tuolla sairaalassa nukuttua saanut ollenkaan huonekaverin vuoksi niin ehkä parempi lähteä kotiin lepäämään/rauhoittumaan ajoissa.
 5. En usko että olisin selvinnyt ilman epiduraalia. Siinä vaiheessa kun sen sain, oli supisteluja tullut kivuliaina jo kaksi vuorokautta ja olin niistä poikki. Epiduraali toi autuuden pariksi tunniksi ja sai kerätä voimia! Seuraavalla kerralla tahdon tätä myös ehdottomasti!
 6. Fruit & Nut Toblerone. Onneksi tämäkin on kausituote, harmi vaan kun joulukausi on nyt kaupoissa alkanut...
 7. Ihana Onneksi Nordeasta saa painettua pankkikorttiin vauvansa valokuvan niin voi sitä esitellä kauppojen kassoilla
 8. Minäkin ainakin tällä hetkellä kuvittelen, että emme tule tarvitsemaan tuota kaukalon rattaisiin kiinnitystä Eikös kaupassa esim voi nostaa suoraan sen kaukalon ostoskärryyn, minusta menisi hankalaksi jos pitäisi työntää sekä kaukaloa että kärryjä yhtäaikaa? Taikka sitten ihan kaupunkishoppailemaan me mennään ilmaiseksi bussilla kokonaisten vaunujen kanssa Mutta saa nähdä milloin karu totuus iskee naamaan
 9. Juu, perus Mistraliin ei saa kaukaloa kiinni, koska siinähän on tuo ratasosa kiinteänä rungossa kiinni. Meillä tuo autoon mahtuminen oli siis ihan tosiaan ihan senteistä kiinni. Voitte uskoa, että oli miehellä jo hermo kireällä kun vaunuja vuoron perään takakonttiin sovitteli
 10. ^^^ " On Santtu Saunatonttu nuorekas, vaikka onkin tuhat vuotias. Silti mielin aina iloisin, tahtoo perehtyä juttuihn.... " Tämä Santtu Saunatonttu on siis laulu, joka ainakin mulla alkaa aina soida päässä Santtu nimestä Taitaa olla jotain Arja Korisevaa
 11. ^Meillä arvottiin Teutonian Prestigen, Teutonian Mistralin ja Hartan XT:n välillä. Tuntuivat kaikki ominaisuuksiltaan niin samantyyppisiltä ja parhailta mitä kaupasta saa Päädyttiin lopulta Teutonian Mistraliin, ihan siitä syystä, että se oli ainut malli joka menee meidän takakonttiin yhdessä kasassa (porrasperäinen Honda). Prestigesta ja Hartanista olisi pitänyt ottaa koppa irti ja laittaa se takapenkille ja kontissa olisi ollut vaan pelkkä runko. Eli no good, kun koko autoon ei olisi enää paljoa muuta mahtunut. Eli nuo Mistralit menevät siis matalimmiksi kasaan kuin muut mallit. Mutta jos tämä autoon mahtuminen ei olisi ollut ratkaisevaa, jos olisi kunnon tilava perheauto, niin sitten olisi voinut mennä valinta vaikeaksi. Varmaan olisin vaan valinnut hinnan ja ulkonäön mukaan Tuohon Prestigeenhän saa autoistuimen adapterilla kiinni, mutta Mistraliin ei, tämä olisi ehkä meillä puhunut Prestigen puolesta noin muuten. Ja mitä tuohon lämpöpussiin tulee, niin meillä ainakin Mistralin pehmeästä vaunukopasta saa muunnettua lämpöpussin ottamalla pohjakovikkeen vaan irti. Eli kuvittelen, että emme tarvitse missään vaiheessa ostaa erillistä lämpöpussia. Kyllähän tuo lämpöpussi on muutoin paljon paksumpi kuin äitiyspakkauksen makuupussi. Tosin riippuu tietenkin sitten talvesta ja lapsesta, miten paljon lämmikettä tarvitaan.
 12. Otto on minusta kiva nimi, mutta tulee väistämättä mieleen Otto-automaatti taikka lonkero Ja Santusta tulee Santtu Saunatonttu. Atesta ei mitään mielleyhtymiä täällä.
 13. Kokeilkaapa nokkosta! Saa luontaistuotekaupoista tabletteina. Faktahan on että rauta ei imeydy ilman c-vitamiinia eikä kuparia (tämän sain vasta tietää...). Harmi vaan kun mitkään rautatabletit eivät sisällä kuparia.... Aika mahdoton yhtälö olisi siis saada niistä suurempaa apua. Nokkonen, pinaatti yms luonnon vihreät lehdet sen sijaan sisältävät samassa paketissa näitä kaikkia, eivätkä yleensä myöskään tee vatsaoireita! Nimim. viimeiset 10 vuotta syönyt rautatabletteja erinäisten lääkäreiden määräyksestä ja hemoglobiini aina vaan 110, kunnes eräs uusi lääkäri tokaisi, että "miksi et osta nokkosta?"
 14. Olisi kiva tietää, olisiko tämä henkilö mahdollisesti voinut kuolla ihan tavalliseen flunssaankin tms. Eli mikä mahtoi olla tuo mysteerinen pitkäaikaissairaus ja mikä on sen rooli tässä? Eli tehdäänkö taas vaan kärpäsestä härkästä?
 15. Tänään onkin tullut radiosta koko päivä sama uutinen " Euroopan terveysjärjestö (?) ei suosittele rokotusta raskaana oleville, koska sitä ei ole testattu raskaana olevilla". Eli kannattaako luottaa suomalaisiin asiantuntijoihin, vaiko eurooppalaiseen asiantuntijaorganisaatioon? En halua ärsyttää enkä suututtaa ketään, mutta mieleeni putkahtaa koko ajan sana "talidomidi".... Sitä ei varmasti voi tähän asiaan verrata, mutta sitäkinhän aikoinaan on mm isoäidilleni tarjottu raskaana ollessa turvallisena uutena lääkkeenä... Pistää vaan miettimään, että ketä tässä uskoisi.