Extravaganca

Aktiivijäsen
 • Content count

  302
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Extravaganca

 1. Voi perse, nyt menee kyllä hermot noiden Cerazettejen kanssa. Synnytyksestä on 9 kk aikaa ja ehkä ekat puoli vuotta nuo oli tosi hyvät (lue: ei vuotoja), mutta sen jälkeen on alkanut tiputella tai suorastaan vuotaa aina vaan kiihtyvällä tahdilla. Nyt esimerkiks on just kuin menkat päällä kipuineen päivineen (vuodon määrä on paljon enemmän kuin pelkkää tiputtelua), sama juttu vain kaksi viikkoa sitten. Eiköhän nuo vaan potki nyt meikäläisellä vai mikä on. Onko muilla näin? Mikähän miulla on vialla? Johan tää vaikuttaa veriarvoihinkin...? Imetän edelleen.
 2. Oletteko hieroneet välilihaa raskausaikana? Oliko jotain hyötyä? Kaapista löytyisi Ceridalin intiimiöljyä. Miten se tapahtuu?
 3. Neuvolassa todettiin toissapäivänä, että vauva on jo laskeutunut lantioon, mutta pää vielä liikkuu eikä ole kiinnittynyt. Oon huomannut tämän itsekin siitä, että satunnaisetkin närästykset on jääneet pois ja yöt menee pissaliruilla ravatessa. Milloin teillä vauva laskeutui ja miten kauan tästä meni synnytykseen? Voi kun vauva malttaisi vielä olla masussa muutaman viikon...
 4. Tänne keskustelua välikausikäsineistä! Suositelkaas parhaat välikausirukkaset taaperolle! Melko pientä kaliiberia on kädet. Talvella käytössä oli enimmäkseen Reiman Minitecit koossa 1 ja vieläkin koko 2 on liian iso. Minitecit on ihanan helpot pukea päälle ja peukku pysyy loistavasti, mutta nyt tarvitaan jotain muuta sillä ne eivät käsittääkseni ole vedenpitävät, koska niissä on se vetoketju, ja ehkä haen muutenkin pitkävartisempia kevääksi. Mitkä on helpot pukea, peukku pysyy paikoillaan ja touhuilu ja tarttuminen onnistuu?
 5. Neuvolan täti sanoi kirjoittavansa lähetteen synnytystapa-arvioon. Yritin kysellä, mitä siellä tapahtuu, ja jotain vastauksia sainkin, mutta täti sanoi samaan syssyyn myös, että ei ole mikään miellyttävä tutkimus... (tämä nyt ei sinänsä kauhistuta, synnyttämäänhän tässä ollaan jossain vaiheessa menossa kumminkin, eikä sekään ole käsittääkseni kovin miellyttävää...) Mutta: Mitä synnytystapa-arviossa tehdään? Minkälaisia kokemuksia teillä on siitä?
 6. ^Hei ihanan tutun kuuloista touhua tuo, että ulkoilette vauvan uniaikoihin :-D Samaten tuo, että äiti hoitaa pienemmän yöheräilyt ja isä isomman... :-D Meillä nyt on jo arki erilaista kun pienempi on isompi, mutta tuollaista se juuri oli, päivästä toiseen! Nyt ulkoillaan niin, että pienempikin on hereillä ja pienemmän uniaikoihin vietetään laatuaikaa kahdestaan :-) Meillä esikoisen oli tarkoitus mennä 2 x viikossa kerhoon kun pienempi oli syntynyt, mutta toiseen kerhoon lähteminen oli jatkuvasti takkuista, toiseen meni mielellään. Jätettiin se takkuisempi sitten hiljalleen pois. Tänä syksynä kun tietysti on jo 4 ja lapsiseura tosi tärkeää, lähtee kerhoon mielellään eli käy kahtena päivänä viikossa kerhossa yhteensä 5 h/vko.
 7. Meidän tytöillä on ikäeroa muutama päivä vajaa 3 vuotta. Nyt esikoinen on 4 ja kuopus 1. Ei tarvittu tuplia, seisomalaudan hommasin. Se on ollut kovassa käytössä. Esikoinen jäi kotihoitoon kun pikkusisko syntyi. Mitään järkyttäviä mustiskohtauksia ei ole ollut tai muutakaan säännönmukaista toimintaa, joskus toisinaan aina jotain pientä. Kuopuksen ollessa ihan pikkuvauva isosisko hoiti apuna, oli tosi kiinnostunut, keksi spontaanisti vauvalle kaikenlaisia lempinimiä (esim. miisu, maasu, viuvvi :-)) No pitkään oli sitä, että kun imetin vauvaa, niin isommalle tuli aina kakkahätä ja siitä sitten piti irrota pyyhkimään...! Meidän esikoinen ei enää 3-vuotiaana nukkunut päiväunia. Päivärytmi meillä on aika säännöllinen ja vauva solahti siihen pikkuhiljaa. Ihan ensimmäiseksi taisin alkaa laittaa vauvan samaan aikaan "yöunille" kuin isosiskonkin. Ihanaa oli ja on päästä aina huokaisemaan kun muksut menee nukkumaan klo 20. Kyllä nuo nytkin jo vähän puuhailee yhdessä, mutta isommalla on aina vähän rajumpaa ja helposti sitten sattuu. Olen kyllä ihan varma, että kunhan kuopus on jotain 3 niin varmasti leikkiivät yhdessä ja ovat kuin paita ja peppu. Siihen pyritään :-) Minusta ei ois kyllä ollu repeemään tuota pienempään ikäeroon, oon sen verran mukavuudenhaluinen...
 8. Me ostettiin Britaxin B-Agilet. On kyllä tosi helposti kasattavat ja avattavat. Olisin varmaan netistä tilannut B-Mobilet, mutta onneks mentiin lastentarvikeliikkeeseen testaamaan vielä molemmat. B-Mobilen kangas oli jotenkin liukasta eikä vauva mahtunut päikkäreille niin "syvälle" rattaisiin kuin noihin Agileihin. B-Agilen kangas on sellaista, ettei siinä juuri voi liukua. Miinus noissa on se, ettei sitä osaa, johon jalat menee, saa nostettua ylös uniaikaan. Tosin noissa Agileissa jalat ei jää roikkumaan niin paljon kuin Mobileissa. Agileissa on isot takapyörät joten menee vähän rouheemmassakin alustassa. Olen ihan tyytyväinen, hulluksi meinasi tulla vertaillessa rattaita!
 9. Tilasin Kidsteristä Nursen Futurat ja ihanat matkikset, MUTTA selkänojaa ei saa kovin alas, joten vauvalle ei voi ajatellakaan.
 10. Onko kellään Nurse Futura -merkkisistä matkarattaista kokemusta? Himottais tilata kun eivät näytä olevan kovin kalliitkaan.
 11. ^No nyt vaan vaadit topakasti hoitoa ja voi olla, että saat kyllä pian nostaa lääkitystä tuostakin. Pääsisitkö käymään yksityisellä endokrinologilla tai saisitko vaikka puhelinaikaa? Onko sulla lähetteet kontrolleihin? Eiköhän se luonto hoida niin, että vauvalla on asiat hyvin, mutta ei tuommoinen arvo sinulle hyväksi ole, turha sinun kilpirauhasta on rääkätä niin kovasti. Mutta toki vauvankin kannalta sinun pitää vaatia hyvää hoitoa ja seurantaa nyt. Julkisella puolella olen huomannut että siellä ei asioista oikein tiedetä ja hoitoa pitää tosiaan vaatia eikä sitä siltikään kunnolla ehkä saa.
 12. ^Sinuna nyt ottaisin selvää, paljonko ne arvot tosiaan oli. Äkkiseltään sanoisin, että jos sun TSH olis 9, niin et olis kyllä kovin hyvässä hapessa enää... ja luulenpa, että et olisi edes raskautunut. Kyse oli varmaan T4V:stä. Thyroxin tosiaan pitää ottaa eri aikaan kuin muut vitamiinit, ainakin kalkki ja rauta. Ite otan Thyroxinin ensimmäisenä aamulla kun herään, ja aamiaista syön vasta aikaisintaan puolen tunnin päästä siitä. Raskausvitamiinin, D-vitamiinin ja raudan popsin vasta joskus illan suussa.
 13. Saapumisilmoitus tuli tänään! Aamulla pääsen hakemaan pakkauksen (lue: mies hakee). JEE!
 14. Mun pakkaus on tilattu 27.5. Kelan sivujen mukaan eikä oo vielä tullut. Ehkä jo huomenna!
 15. Mulla huomattiin kilpparin vajaatoiminta joskus rv 15 tienoilla. Neuvolan täti laittoi lähetteen kokeisiin, koska näki jostain tiedostostaan, että olen joskus ei-raskaana ollessa käynyt kilpparikokeissa (omasta pyynnöstäni, silloin arvot ok). Kävin kokeissa ja arvot olivat TSH 3,70 ja T4V 14,9. Neuvolasta kysyivät lääkäriltä, mitä tehdään, ja lääkäri määräsi tyroksiinia pienen annoksen ja että asia olisi ok eikä muuta. No, itse tästä huolestuin ja aloin ahmia tietoa ja varasin yksityiseltä endokrinologilta ajan. Hänen mukaansa raskaana ollessa arvojen pitää olla TSH n. 1,5 tai mielummin vähemmän ja T4V n. 20. Tyroksiiniannosta nostettiin heti ja koko raskauden ajan olen kk:n välein käynyt julkisella puolella kontrolleissa ja sitä mukaa on lääkitystä koko ajan nostettu, koska tuo T4V ei ole noussut läheskään 20. Tällä hetkellä (rv 35) tyroksiinia menee 100 mikroa. Olen siis käynyt julkisella puolella aina verikokeissa ja sitten soitellut endolle omakustanteisesti. Paskinta tässä touhussa on ollut se, että julkisella puolella ei olla kiinnostuneita kuin tuosta TSH:sta ja hoitoon ei ole oikein päässyt helposti, kun "me ei olla saatu ohjeistusta näihin, mennään näiden mukaan". Kun taas endon mielestä T4V on tärkeämpi. Hyvää taas se, että tutkimusten mukaan kehnomminkin hoidettu raskausajan kilpirauhasen vajaatoiminta on oikein hyvä asia verrattuna siihen, että ei olisi hoidettu ollenkaan. Kaikki lääkärit joiden kanssa olen asiasta jutellut, ovat olleet sitä mieltä, että jossain vaiheessa kilpirauhasarvot todennäköisesti kontrolloidaan kaikilta raskaanaolevilta. Hoitamaton vajaatoiminta voi joidenkin tutkimusten mukaan aiheuttaa lapselle mm. adhd:ta, dysfasiaa, neurologisia juttuja. Hirveästi olen saanut apua ja tukea kilpirauhas.infosta.
 16. Hei, Voisiko joku tulla tänne kertomaan, onko saanut jo uuden 2011 äitiyspakkauksen? Itse nyt olen saanut jonkun päähänpinttymän, että haluan sen uusimman, joten olen panttaillut hakemuksia (ne pitää tosin omalta kohdalta lähettää viim. 20.5.). Asia nyt ei ole maailman tärkeimmästä päästä, mutta kuitenkin...
 17. Kun on se sääntö kaksi lasta kolmessa vuodessa... niin... Esikoisen la ol 27.7.2008 ja nyt toisen lapsen la on 20.7.2011. Esikoisen ä-päiväraha laskettiin palkkatulojen mukaan, viimeksi verotuksessa vahvistettujen. Olin tuolloin kokopäivätöissä. Nyt olen ollut vuoden töissä ja koko ajan osittaisella hoitovapaalla, eli tulot ovat pienemmät kuin tuolloin. Jos hakisin nyt viimeksi verotuksessa vahvistettujen tulojen mukaan, niin saisin varmasti minimit, koska olin vuoden 2009 kokonaan kotona + hoitovapaalla. Saanko saman päivärahan kuin esikoisesta, kun on tuo kolmen vuoden sääntö?
 18. Mun lapsi on 2 v 7 kk ja olen löytänyt jonkinlaisen rauhan noiden uhmakohtausten kanssa siten, että en oikeastaan edes odota, että lapsi tuosta nyt näillä näkymin alkaisi uskoa kieltoja tai käyttäytyä "paremmin" tai "hyvin" (mitä se onkaan, onko se aikuisten määrittelemä jokin käsite johon lapset eivät kuitenkaan pääse, koska ovat lapsia). Uskon, että lapsi nyt vaan testaa vanhempiaan, että onko samat säännöt aina voimassa. Se on sitä samassa suossa rämpimistä, pitää vaan jaksaa olla johdonmukainen....
 19. Dpo 10 sain erittäin herkkään raskaustestiin haalean, mutta selvän viivan.
 20. Ajattelin ilmoittautua töistä vapaaehtoisesti lomautettavaksi, jos lomautuksiin ryhdytään. Olisin luonnollisesti tytön kanssa kotona silloin. Mitenköhän tuo päivähoitopaikka, jos olisi lomautettuna vaikka kuukauden-pari, niin meneekö päivähoitopaikka alta? Me voitas vaikka maksaa se maksu siltä ajalta, kunhan paikka ei menisi... (perhepäivähoidosta kyse)
 21. Minkälaiset ruokailuvälineet olette havainneet hyviksi tällaiselle 2+ -vuotiaalle, joka syö jo itse? Kädet on pienet, ja lasten aterimet mitä yleensä on ovat liian pitkiä tytölle. Mitään vauvalusikoita ja haarukoita ei haluta käyttää, pitäisi olla hyvät syödä. Nyt syö teelusikalla ja yhdellä muumihaarukalla, joka on siis samaa kokoa kuin nuo teelusikat. Nuo muumihaarukat on hyviä, mutta en oo nähny niitä missään myynnissä yksinään?
 22. Minä en juo kierron puolivälin jälkeen mitään alkoholia. Esikoista kun yritettiin, niin sama juttu. Oviksen tietämillä on kyllä naukkailtu...
 23. Meidän sirpukka kävi eilen 2-vuotisneuvolassa ja mitat oli 11300 g ja 85,7 cm. Mies käytti neuvolassa, joten en tiedä käppyröistä, mutta melkein 1,5 kg tuossa on puolessa vuodessa tullut painoa lisää ja senttejäkin kuusi. Jollain se kasvaa, vaikka melkosia linnun annoksia välillä syö
 24. Me ollaan sumplittu niin, että me vanhemmat pidämme lomamme samaan aikaan kuin perhepäivähoitaja. Yksi viikko jää niin, että tyttö joutuu olemaan ilman tätä hoitajaa hoidossa (on varahoitopaikassa silloin, ja se on tytölle tuttu paikka ja tutut hoitajat, sillä perhepäivähoitaja on kotinsa remontin takia siellä hoitamassa lapsiaan nytkin). Meillä on vain yksi viikko kesälomaa kaikilla samaan aikaan.
 25. Meidän tyttö syö Pirkka täysksylitolipastillin ruokailujen jälkeen. Ne on pahviaskissa, jossa on apinan kuva. 70 kpl 1,99 eur. "Patti! Patti!" vaaditaan kovaan ääneen ruuan jälkeen