forgetmenot

Aktiivijäsen
 • Content count

  4761
 • Joined

 • Last visited

About forgetmenot

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

4361 profile views
 1. Neuvola laskee aina menkkojen mukaan eli se kannattaa laittaa laskuriin
 2. Mulla tärppäyskierto venyi jostain ihmeen syystä hirveästi (normaalisti tasainen kierto) ja arvasin, että ovulaatio on ollut normaalia myöhemmin. Neuvola toki laski sen normaalin 28 päivän kierron mukaan eli annettu laskettu aika oli ihan liian varhain. Ekassa ultrassa LA sitten siirtyikin 8 päivää eteenpäin just siihen itse arvioimaani päivään, koska sikiö oli huomattavasti oletettua pienempi. Rauhoittelin itse ultraajaa, että näin sen piti mennäkin, ei pitäisi olla mitään vialla
 3. Voi olla ihan noroviruskin, jos tavaraa lentää molemmista päistä. Ei aiheuta keskenmenoa.
 4. Mä soitin myös heti, koska parhaat aamu sekä iltapäiväajat menee ensimmäisenä ja pitää olla ajoissa liikkeellä, jos sellaisen haluaa
 5. Happyjen valmistus loppui viime vuoteen eli korkeintaan jotain varastojen viimeisiä enää löytyy.
 6. ^ Ei tarvitse ostaa tuollaista turvavuodetta vaan voi ottaa heti turvakaukalon käyttöön Turvavuodetta taidetaan Suomessa yleensä käyttää lähinnä keskosilla tai jos on lonkkalastat tai muita vastaavia ongelmia. Britaxin nettisivuilla luki, että heidän omat turvakaukalonsa sopivat noihin. Ei ollut mainintaa mistään muista merkeistä.
 7. Ja sehän riippuu myös siitä, miten lapsi istuu rattaissa. Istuiko näkemäsi lapsi tosi huonossa asennossa? Meidän 2-vuotias mahtuu Cameleoneihin tosi hyvin, mutta halutessaan voi roikuttaa jalkoja jalkatuen yli ja laittaa kädet sojottamaan sivuille vaikka kuinka leveästi Jalathan on tarkoitus pitää kantapäät siinä jalkatuen reunan päällä ja siinä ne menevät mukavasti ainakin siihen asti, että polviin tulee 90 asteen kulma. Jos sen ylittää ja polvet alkavat lähestyä nenää niin ei varmasti ole enää mukavaa Kuomunhan voi hyvin ottaa pois ja käyttää avorattaina, jos tuntuu, että selästä/päästä alkaa tulla pituus vastaan. Meillä ei esikoinen yli 2,5-vuotiaana olisi joka tapauksessa suostunut enää olemaan kuomun alla Hänellä siis oli myös nuo camit käytössä.
 8. Sitä on melkein mahdoton sanoa, koska toisilla lapsilla on suhteessa tosi pitkä selkä ja toisilla taas pitkät raajat. Jos kasvaa +20 käyrällä niin voi olla 3-vuotiaana ihan hurjan pitkä verrattuna -1 käyrällä kasvavaan Luulisin, että ainakin kolmevuotiaaksi mahtuu, jos ei ole poikkeuksellisen pitkä Harva yli kolmevuotias enää istuu koko ajan rattaissa vaan sitten on jo potkupyörät sun muut käytössä.
 9. No sitten se olisi varmasti ihan ok käyttää
 10. Ei ole ihan hirveästi eroa ostaako renkaat ulkomailta vai Suomesta, riippuu aika paljon postituskuluista. Itse maksoin 35e per rengas, kun tilasin Saksasta. Tilasin muutakin tavaraa samalla niin postit oli suhteessa edulliset. Turvakaari ei käy suoraan vaan siinä on sellainen uloke siinä kohtaa, joka työnnetään runkoon kiinni. Jotkut on sen vuolleet pois kyllä ja sitten käyttäneet. En sitten tiedä miten turvallinen viritys se on kantaa, mutta ainakin ratasistuimen kanssa käyttäessä varmaan ihan ok
 11. Mä menin synnyttämään esikoistani ilman tietoakaan mistään supistuksista Eli hyvin voi selvitä loppuun asti! Jälkikäteen sitten kun tiesin miltä supistukset mulla tuntuu, niin tajusin että mulla oli ollut pari päivää ennen synnytystä yhtenä päivänä 3 supistusta, mutta siinä tilanteessa ne vaan olivat tuntuneet vatsanväänteiltä. Mulla on myös molemmilla kerroilla ollut niin, että olen synnytystä edellisenä päivänä käynyt neuvolassa ja terkka on sanonut, että vauva on vielä niin korkealla eikä kunnolla kiinnittynyt, että kyllä tässä varmasti vielä useampi päivä menee Kummatkin on siis syntyneet LA:n jälkeen, olikohan 40+4 ja 40+3 tai jotain sinne päin.
 12. Ne ehdot muuttuu niin tiheään, että en voi sanoa varmaksi enää tänä päivänä, mutta mulla oli tuolloin 2010 Tapiolan vakuutus ja päädyin ottamaan Eurooppalaisen määräaikaisen matkavakuutuksen. Tapiola olisi korvannut ambulanssilennon, mutta ei tyyliin mitään äkillisiä hoitokuluja, jotka olisi johtuneet raskauskomplikaatioista.
 13. Tosi hyvältä kuulostaa Blixen ja duudeli! Meillä kans jostain syystä verbien tulo kesti tosi kauan! Tosi hankalaa, kun just verbeillä ilmaistaan niin paljon lisätietoa. Meillä taisi olla eka verbi (joku ääni) "kuuluu", eipä ollut sekään kovin kätevä Meillä on pienempi nyt 2v2kk ja katsottiin just kotivideoita, joissa isoveli on 2-2,5v. Nyt on niin tottunut tuohon papupatakuopukseen, että oli kyllä järkyttävää katsoa niitä esikoisen videoita, kun ei hän tosiaan puhunut MITÄÄN! Kaikenlaista äh äh ja öh öh vaan ja junasta sanoi tuut tuut, mutta eihän tuo tosiaan edes eläinten ääniä matkinut Äkkiä tuokin on sitten unohtunut itseltä... Tsemppiä vaan kaikille puheongelmien kanssa taisteleville!
 14. ^ Mutta vaikka saisi sen paikallisen sairaanhoidon niin pahimmassa tapauksessa voi tarvita ambulanssilennon takaisin kotiin. Kannattaa tarkistaa omasta vakuutuksesta kattaako se myös tuon lennon, koska kaikkiin se ei kuulu. Mä otin raskausaikana toisen matkavakuutuksen, koska oma vuosimatkavakuutus rajasi paljon enemmän juttuja pois kuin toisen firman lyhytaikainen vakuutus.
 15. Meillä on tyttö nyt 2v2kk ja käy hienosti potalla aina vaipanvaihdon yhteydessä. Lisäksi ilmoittaa itse kun on kakkahätä ja hoitaa hommat pöntöllä supistajan avulla. Vaipattomuutta en aio edes yrittää ennen ensi kesää ellei siihen tule lapselta aloitetta. Keskellä talvea harjoittelu olisi mun mielestä aivan hirveää, kun pahimmillaan olisi sitten toppahaalarikin ihan pissassa