Titi

Aktiivijäsen
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited

About Titi

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. En osaa sanoa mistä kaupasta uusia harsoja sais edullisimmin, mutta monissa on kyllä ajoittain tarjouksia eli kannattaa seurailla jonkun aikaa useamman kaupan hintoja, jos haluaa uutena ostaa mahdollisimman halvalla. Itse kyllä suosittelisin melkein ostamaan harsot käytettynä niin saa valmiiksi hyvässä imussa ja varmasti edullisemmin kuin kaupasta. Tämä kyllä pätee lähinnä jos pystyy itse noutamaan harsot myyjältä, koska postikulut nousee helposti isoiksi jos harsoja lähtee kauheesti postitteleen. Vinkkinä vielä, että mä olen ainakin havainnut erittäin imukykyiseksi yhdistelmäksi sellaisen, että taittelee yhden äitiyspakkauksen Imse Vimse sisävaipan pötköksi harson sisään. Joskus olen myös harrastanut sellaista, että olen laittanut tuon Imsen sisävaipan normaalisti alle ja sitten taitellut siihen harson (ei kauhean isoa vaan ohuemmasta päästä olevan) vaan päälle eli tavallaan kaksi vaippaa päällekkäin. Tätä pystyy kanssa siis kokeilemaan ihan äitiyspakkauksen välineillä. Ja ehkä siis vasta vähän isommalle vauvalle kun pelkän sisävaipan tai ohuen harson imukyky ei yksinään enää tunnu riittävän.
  2. ^ ja ^^ Nyt kun aloin miettiin niin ei se falskaus muuten olekaan tainnut yleensä selästä päästä vaan reidestä (takaa, selällä maatessa). Muisti tekee tepposet, kun se vaan oli kirkkaana mielessä, että selällä makuu oli ongelma. Näin siis esikoisen vauva-ajalta muistan, reilu 2v. takaa. Uusi vauva ei siis nyt ole taskuja juuri käyttänyt, vain Bummaria pari kertaa ja falskannut on.
  3. Chimelli: Miten ihan käytännössä (rautalangasta väännettynä ) pesit että sait nuo auki? chloe: Taskuvaipat voi vuotaa reidestä myös jos niissä on liikaa täytettä, jolloin reisikumppari venyy äärimmilleen eikä enää nappaa reittä pitkin virtaavia liruja. Takaa taskut taas vuotaa herkästi selällä maatessa vaikka laittais mitä täytteeksi (ja siksi mun mielestä ei toimi niin pitkään kun vauva makaa vielä enimmäkseen selällään). Ruth-Anna: Mä liputan kanssa pikkuvauvalle sisävaippa+kuori yhdistelmän puolesta kuten moni muukin täällä. Se vaan on sellainen yhdistelmä, että siihen "joutuu" vähän perehtymään, koska erilaisia sisävaippoja ja kuoria on niin paljon ja niistä valitseminen on hyvin pitkälti makuasia. Helpoin mitä voin aloittelijalle suositella on Imse Vimse AIO. Se on ainoa mun löytämä AIO joka toimii pikkuvauvalla, ja bonuksena se myös imee tosi hyvin ja kuivuu nopeasti (just vaikka sisävaippoihinkin verrattuna). Kun vauva siirtyi L-kokoon niin sen jälkeen meillä ei paljon muita käytettykään kuin taskuvaippoja (paitsi päikkäreillä yhä selinmakuuseen soveltuvaa sisävaippa+kuori yhdistelmää).
  4. Onko kuivaliinaneulos katoamassa myyntivaipoista? Tai mistä sitä löytyis vaikka ihan perus sisätäyttövaippa kuivaliinaneulossisäpinnalla? (ei siis coolmax)
  5. Hyvä tietää, Riitta! Voisin nimittäin tahranpoiston takia joillekin vaipoille ja harsoille kokeilla, kun muut pesuaineet tai aurinko ei ole mulla niin hyvin aina tehonnu nimenomaan kakkatahroihin. Allegrolla on omat nettisivut, jotka näyttää vähän vanhanaikaisilta, mutta sieltä olen ihan helposti tilannut ja hakenut sitten sen ison pönikän lähimmästä Matkahuollosta. Vasta toinen satsi on menossa, kun on tosiaan niin iso kertaostos aina. Toisaalta ihan hyvä kun ei tartte kaupasta raahata sitten enää pyykinpesuaineita. Niin ja annosteluohjetta ei kannata noudattaa, ettei turhaan käytä liikaa sitä ainetta, vaan yhteen vaippakoneelliseen vain 2 ruokalusikallista sitä Allegroa (meillä on 8kg kone mutta pestään kuitenkin aina vain kahden päivän vaippasatsi ja jokunen harso sekä pyyhe kerralla ja puhdasta tulee). Me pestään Allegrolla kaikki muukin pyykki ja silloin noudatetaan valmistajan annosteluohjetta (tai ehkä vähän vähemmän). Ja kannattaa tosiaan ostaa perinteistä Allegroa (ei Allegro Plus). Mulla ei ole plussasta kokemusta, mutta mitä olen muilta kuullut niin se ei jostain syystä toimi yhtä hyvin vaippapyykille.
  6. Edelleen liputan Allegron puolesta vaippaihottuman hoidossa. Aiemmin meillä oli käytössä pitkään Erisan (ja sen jälkeen Ecover Delicate) enkä ole varma mistä se valtava ero tuon Allegron hyväksi tulee, mutta sen käytön jälkeen, kun vaipat oli riittävän monta kertaa pesty (ja myös keittopesty eli 90-95 asteen pesu koneessa ilman aineita) ei ole vaippaihottumaa päivävaipoista tullut ja vaipat on myös hajujen puolesta pysyneet paljon raikkaampina. Epäilen että muut pesuaineet ei vaan puhdista vaippoja yhtä tehokkaasti kuin Allegro jolloin vaippaan jääneet pissajämät siirtyy vaipan kastuessa/lämmetessä ärsyttämään lapsen ihoa. Me ei nimittäin olla allergisia millekään, ei pesuaineille eikä ruoka-aineille, mutta silti tuo vaippaihottumaongelma oli meilläkin.
  7. Riitta: Mitä pesuainetta käytät? Vinkki vaippaihottumista kärsiville: Meilläkin oli esikoisella 1v. "fleece-allergia" joka katosi kun luovuttiin yökestoilusta ja vaihdettiin pesuaine Ecover Delicatesta Allegroon. Ensiapuna käytettiin Myllymuksujen kuivaliinoja mikrofleecepintaisten vaippojen päällä ihoa vasten.
  8. Sattuuko joku tietämään oisko jossain pk-seudulla missään kenkäkaupassa (tai marketissa) just nyt kenkiä alennuksessa?
  9. Sattuuko joku tietämään oisko jossain pk-seudulla missään kenkäkaupassa (tai marketissa) just nyt kenkiä alennuksessa?
  10. Pojilla tosiaan käy isompana (viimeistään sitten kun on opittu kävelemään) taskuvaipoissa ihan hyvin vähän lyhytkin lisäimu kun sen laittaa eteen! Tuo kaksinkerroin-idea kuulostaa myös mun korvaan hyvältä, kunhan vaan on sen verran ohut, ettei siitä sitten tosiaan tule kauhee patti taitettuna.
  11. Pelkkä hyvä harsokin riittää aluksi aika pitkälle. Mutta jos tosiaan tahdot tehdä pötköjä niiden kanssa, niin mittaa vaikka sen äp:n Imsen sisävaipan pituus ja leveys. (Pötkömuoto on siitä helpompi, ettei haittaa jos se jää lyhyeksi yhtä paljon kuin jos se tiimanmuotoisena jää lyhyeksi ja paksut kohdat tulee tielle taskun kapeassa kohdassa.) Tuollainen pötkö tosin joka tapauksessa tulee myöhemmin isossa taskuvaipassa olemaan melkoisen pienehkö lisäimu, mutta pikkuvauvalle ei kauheen isoa ja paksua pötköä välttämättä tee mieli enää harson kanssa laittaa. Mä ainakin aina valitsin pienimmät mahdolliset lisäimupötköt, mutta tuon pikkuvauva-ajan jälkeen niitä on käytetty tuskin lainkaan. Sen sijaan taittoimuista sai sopivan kokoisen lisäpötkylän jo pienelle ja samat taitot on ahkerassa käytössä vieläkin. Niiden taittelu ei tunnu miltään vaivalta enää sen jälkeen kun on harsoja tottunut taittelemaan.
  12. Me aloiteltiin kans harsoilla kestoilu ja lisäimuina toimi kyllä ihan jotkut ikivanhat flanelli-imutkin eli varmaan toimii myös ajattelemasi yhdistelmäkin. Noin hyvin tosin en ole materiaaleihin vissiin perehtynyt vieläkään kuin rva_Tossavainen Niitä äp:n Imsen sisävaippojakin voi muuten hyvin käyttää lisäimuina. Itse tekisin pötkö/tiimaimujen sijaan ihan taittoimuja, jotka voi sitten taitella vaippaan kuin vaippaan sopiviksi, mutta tuohon kokoasiaan en osaa mitään senttimääräisiä neuvoja antaa. Bambujoustofrotee ei ymmärtääkseni kärsi pahemmin rummutuksesta ainakaan matalalla lämmöllä. Omaa kokemusta asiasta ei tosin ole. Meiltä löytyy rumpu ja paljon ihanan imukykyisiä hamppuimuja. Itse tekisin erillisiä kuivaliinoja niin niitä voi sitten ehkä käyttää muissakin tilanteissa esim. kun ei halua sitä lisäimua vaan pelkän kuivan pinnan suoraan ihoa vasten. Meillä on useita erillisiä kuivaliinoja käytetty vaihteleviin tarkoituksiin ja erilaisissa yhdistelmissä, mutta kuivaliinapintaiset lisäimut harvoin on ihoa vasten päässet vaan ovat jossain vaipan uumenissa, missä kuivaliinapinnasta ei tietty ole hyötyä... Niin ja vaikka aloitettiinkin harsoilla ja niillä homma lähti hyvin käyntiin, niin nykyään on käytössä ihan muunlaiset vaipattimet, joten siitä perspektiivistä tämän vastauksenkin rustasin
  13. No sanos muuta! Mitä ilmavammin olen yrittänyt säilyttää niin sitä pahemmin on haissut (siis huoneilma, vaippoihin ei vaikutusta, ne haisee samalle säilytystavasta riippumatta). Ihan suljettuun ämpäriin en oo vielä uskaltanut säilöä, vaikka se taitaa olla ainoa tapa pitää huoneilma täysin hajuttomana. (Asumme uudessa ilmanvaihtokoneella varustetussa asunnossa.) Tällä hetkellä kodinhoitohuoneen pyykkikaapin alakorissa säilytetään Myllymuksujen PUL-pussissa ja kaikki vaipat huuhdotaan huolella ennen pussiin laittamista. Pesu jokatoinen päivä Allegrolla. Ja sitä pyykkikaappia ei kyllä mielellään avaa sieltä pöllähtävien aromien vuoksi... Keittopesuja en juuri oo harrastanut Allegroon siirtymisen jälkeen. Ehkä 2 kertaa puolessa vuodessa koko vaippavarastolle. Normaalin 60 asteen Allegro-pesun jälkeen pistän tuolloin vaan 95 asteen pesuohjelman ilman aineita. Ennen Allegroa ihan ne vaipat itsessään haiskahteli useammin ja silloin oli Ecover delicaten ohella käytössä sooda ja joskus hätätilanteessa myös etikka, mutta Allegron myötä en oo mitään lisäaineita pahemmin käyttänyt, kun ei ole tuntunut olevan tarvetta. Lanoliinittaisin itse villikset joka pesun jälkeen ihan pitävyyden varmistamiseksi, mutta en tiedä, olenko ylivarovainen.
  14. Yökestoilussa (luin aiempien sivujen juttuja) meillä ei oo ollut ongelmana falskaaminen vaan kaamea haju ja pojan ihon meneminen huonoksi. Reilun vuoden vanhana oli pakko siirtyä Liberoihin eikä useista yrityksistä huolimatta olla löydetty toimivaa yöpakettia. Nyt kun Liberot on parina yönä falskannu niin entistä enemmän taas harmittaa, kun ei pystytä öisin kestoja käyttämään Ensinnäkin se haju: ihan sama käyttääkö villiksiä (hh woolit tai hahtuvat) vaiko PUL-kuorta. Tai ei se nyt ihan sama ole, koska PUL-kuori pitää hajut pikkasen paremmin vaipan sisällä, kun taas nuo villikset johtaa kaiken hajun myös pojan yövaatteisiin, lakanaan ja patjaan ja koko huone haisee vielä illallakin tuollaisen villisyön jälkeen. Villiksetkin haisi niin kaameelle, että ne piti pestä joka yön jälkeen (ja lanoliinituksineen se on aikamoinen rumba tehtäväksi joka päivä) kun pelkkä tuuletus ei edes ulkoilmassa poistanut ihan kaikkea hajua villiksistä. Ja sitten se iho: ensinnäkin iho haisee tietty myös, mutta pahin ongelma on kova punoitus. Iho ei oo mennyt rikki mistään kohtaa, mutta koko alapää on varsinkin etupuolelta ihan kunnolla tasaisen punainen. Jos pari yötä menee putkeen kestoilla niin pinoitus alkaa pahentua ja pitää käyttää jotain Bepanthenia tms. vaikka pojan iho on muuten tosi hyvä eikä mitään rasvoja normisti käytetä. Liberot ei aiheuta mitään vastaavaa. Viimeisin yöpaketti on ollut kuivaliinaneulospintainen sisätasku, jonka täytteenä ollut Imsen iso harso sekä useita kerroksia bambua ja hamppua (niin valtava paketti ettei ole ollut aamulla edes ihan läpi asti aina märkä edes mistään pieneltäkään alueelta). Ihoa vasten on vielä ollut erillinen kuivaliinaneuloksesta tehty kuivaliina ja iho on ollut huolellisesti talkittu. (Ilman tuplakuivaliinaa tai talkkia iho on ollut selkeesti huonompi aamuisin.) Jos joku pystyy vielä palauttamaan mun uskon yökestoiluun niin olisin kiitollinen (tosin tehtävä taitaa olla mahdoton). Niin ja vielä huomautus, että ennen sitä vuoden ikää yökestoiltiin aina ja nuo haju- ja iho-ongelmat alkoi pikkuhiljaa pahenee siten, että vasta vuoden iässä oli pakko luovuttaa. Aijon silti seuraavankin kanssa yökestoilla niin pitkään kuin suinkin mahdollista, koska pienemmällä se onnistui kuitenkin vielä hyvin.
  15. Mitkä kaupat pk-seudulla myy Avent isis IQ rintapumppuja? eli niitä sähkö+käsikäyttöisiä? Oiskohan niitä jossain tarjouksessa? Tai muuten vaan halvalla? Uutena aijon ostaa joka tapauksessa. Monet myy sitä käsikäyttöistä isistä kyllä, mutta tuo IQ tuntuu olevan kiven alla.