Natti

Aktiivijäsen
  • Content count

    108
  • Joined

  • Last visited

About Natti

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Samalla tavalla vietetään, kuin vietettiin ennen lapsiakin. Aatto ja joulupäivä mun vanhempieni luona, loput kotona ihan vaan oman perheen kesken. Aaton ja joulupäivän välinen yö käydään nukkumassa kotona, matkaa vanhempieni luota alle 10km. Helpoin kaikille näin.
  2. Sama omatekoinen trikoomekko sekä synnyttämään mennessä että kotiutuessa. Kesähelteellä. Ja mainitaan vielä, että tuo samainen mekko käytössä edelleen, useampi vuosi synnytyksestä, eli ei mikään mammamekko, joskin mahan kohdasta hyvin joustava.
  3. Esikoinen oli n. 2,5v, kun sai eka kerran maistaa suklaata. Kuopus nappasi omin luvin suklaamaistiaisen jo noin 1,5-vuotiaana. En muista, koska ihan karkkia saivat eka kerran maistaa, mutta oli se esikoisella lähempänä 3v ikää ehdottomasti, jollei ylikin. Kuopus sai nuorempana, kun hankala oli toiselta kieltää ja toiselle antaa. Nykyään saavat karkkia lähinnä erikoistapauksissa, eli jos on jossain synttäreillä tms. tyrkyllä, niin ei kielletä ottamasta, mutta kotiin ostetaan todella, todella harvoin. Mitään karkkipäiviä meillä siis ei ole eikä lapsetkaan ole semmosia osanneet pyytää. Poikkeustapauksessa voidaan joskus ostaa pieni xylitol-karkkiaski tai lakupatukka, esim. autoevääksi, jos on pitempi ajomatka.
  4. Tytöllä on kolmantena nimenä nimi, joka on sekä mun että äitini toinen nimi ja ilmeisesti alkujaan äidinäidin nimestä muokattu. Halusin ehdottomasti jatkaa "ketjua". Myös tytön toinen nimi tulee suvusta, mutta hoksattiin tämä vasta sitten, kun nimi oli jo valittu, samoin myös pojan kolmas nimi. Eli on ollut isoisovanhemman toinen nimi. Pojan etunimi tulee miehen suvusta muutaman polven takaa.
  5. Meillä alkaa lasten nimet samalla kirjaimella. Ei ollut harkittu juttu, eli ei tarkoituksella etsitty kuopukselle nimeä, joka alkais samalla kirjaimella kuin esikoisen nimi, mut niin vain sitten kävi.
  6. Vien lapsen eskariin 8.30 ja haen 12.30. Virtaa riittää loppupäiväksi aivan tarpeeksi. Vähempikin piisais.
  7. Esikoinen meni "hoitoon", kun aloitti eskarin. Eskarissa on sen 4 tuntia, ei muuten hoidossa. Kuopuksen kanssa samat suunnitelmat.
  8. Tyyny otettiin käyttöön molemmille lapsille muistaakseni noin 1-vuotiaana. Sellainen Finlaysonin Muumi-tyyny meilläkin. No, on ne sängyssä ja nukkumaan käydessä jopa pää on tyynyssä, mutta aika pian nukahdettuaan kumpikin huitoo tyynyn kauemmas ja nukkuvat siis käytännössä ilman tyynyä.
  9. Kaksi lasta, ei yhtään pottaa. Opetettiin lapset suoraan pöntölle. Laiskan äidin valinta, ei tarvinnu pestä pottaa.
  10. Meillä on mökillä lapsilla mun ja veljeni vanha kerrossänky. Esikoinen oli vähän alle 4v, kun alkoi nukkua siinä yläsängyssä. Ei mitään ongelmia.
  11. Meillä oli OK babyn ankka. Ostettiin Prismasta esikoisen ollessa noin 6kk. Hinnasta ei enää mitään mielikuvaa. Lapsi tykkäsi ja pöntöllä käynti sujui hyvin. Myös kuopus käytti samaa ankkaa, myös noin 6kk eteenpäin. Olisivatkohan joskus n. 3-vuotiaana tuosta luopuneet molemmat, ehkä. Pottaa meillä ei koskaan ole ollutkaan.
  12. Poika oli 3v-neuvolassa 100,5 cm, tyttö 3v-neuvolassa 99 cm, joten siinä noin 3v kieppeillä.
  13. Huomasin, että tässä ketjussa ei ole vielä ollenkaan mainittu yhtä lahjasoluvertaistukifoorumia. Eli http://p1.foorumi.info/lahjasoluperheet/index.php. Tuolla edellisellä sivulla oli linkki msn-ryhmään, mutta se ei ole enää käytössä, vaan tämä mainitsemani foorumi korvaa tuon. Tämä foorumi on tarkoitettu kaikille, joiden jo olemassa olevien tai tulevien lasten rakennusaineina on käytetty luovutettuja sukusoluja - siittiöitä, munasoluja tai alkioita.
  14. Me ostettiin muksulle eka pyörä, kun oli muutamaa kuukautta vaille 2v. Prismasta ostettiin ihan tavallinen apupyörällinen 12-tuumainen pyörä. Toi oli puna-musta, poikien malli, mutta mun mielestä yhtä hyvin käy tytöillekin. Tyttöversio tuosta oli kyllä ihan pinkki, tietenkin. Niin että suosittelisin kyllä tuommosta ihan oikeaa pyörää, ei kolmipyöräistä.