Molly

Aktiivijäsen
  • Content count

    1938
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Molly

  1. Hahah Daizy Kiitos duudeli, kyllä se varmaan noin menee, että itse tässä ei nyt paljon muuta voi kuin odotella. Meidän tyttö on vielä niin omapäinen, että luopuu vaipasta varmasti sitten vasta kun itse haluaa. Jäi siitä joulun vaipattomuuskokeilusta mainitsematta, että lopulta laitettiin vaippa takaisin kun tyttö vaan ihan täysin tahallaan pissasi lattialle ja sanoikin myös itse haluavansa pissata lattialle. Siis wtf. No me sitten todettiin että lattialle ei pissata, että sitten laitetaan vaippa. Ja sen jälkeen tuli se täysi pottalakko. Tänään päiväkodista haettassa ryhmän lto kertoi, että nyt on pottakammo selätetty päiväkodissa, tosin saalista ei tullut. Ehkä kohta kotonakin...
  2. Meidän 2v 11kk tyttö on edelleen täysin vaipoissa eikä säännöllistä potattamista harrasteta, paitsi mitä päiväkodissa potalle rutiinisti istuttavat. Joululomalla päätettiin vaan ottaa vaippa kokonaan pois ja katsoa, mitä tapahtuu. Kolme päivää sujui todella hienosti ja vahinkoja ei kovin montaa tullut. Yhdet kakatkin teki ihan oma-aloitteisesti, kun oltiin miehen kanssa toisessa kerroksessa jopa. Mutta sitten tuli täys stoppi. En ymmärrä mitä tapahtui, mutta noiden muutaman päivän jälkeen tyttö ei suostunut istumaan potalle ollenkaan. Muutaman päivän aristeli vaippaankin pissaamista. Unohdettiin siis koko juttu eikä edes puhuttu aiheesta mitään. Päiväkodissa on kerran tämän episodin jälkeen sanonut hoitajalle haluavansa potalle ja pissasikin sinne ja kerran kotona ulkoa sisälle tullessa pyysi päästä potalle ja pissasi sinne, muuten täysin vaipoissa. Fyysinen kypsyys selvästi on kuivana olemiseen, mutta henkinen valmius jostain syystä ei. En tiedä miten tässä pitäisi edetä, ehkä odotella vaan että tyttö joku päivä itse päättää olla haluamatta vaippaa...
  3. HYS

    Mulle tehtiin Hyvinkäällä suunniteltu sektio maaliskuussa eikä ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Henkilökunta oli mukavaa ja osaavaa, tunnelma oli kiireetön.
  4. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla ja päätyi kiireelliseen sektioon. Toinen synnytys oli suunniteltu sektio.
  5. Esikoisen vuorokauden kestänyt alatiesynnytys päättyi kiireelliseen sektioon avautumisvaiheen pysähdyttyä 6 senttiin. Toinen lapsi syntyi suunnitellulla sektiolla synnytyspelon takia, enkä kadu päätöstä yhtään. Molemmilla kerroilla sektiosta toipuminen on mennyt oppikirjan mukaan ongelmitta, suunnitellusta toipui vielä vähän nopeammin, kun alla ei ollut sitä vuorokauden synnytystä.
  6. Toinen lapsi syntyi suunnitellulla sektiolla ja kolme yötä vietettiin sairaalassa.
  7. Toisesta lapsesta arvioitiin ultralla rv 36+2, että sen hetkinen paino oli 2508g ja lasketun ajan paino 3300g. Tyttö painoi syntyessään rv 39+3 3562g.
  8. Esikoisen synnytys käynnistyi vesien menolla klo 3 yöllä ja siitä alkoivat heti säännölliset supistukset.
  9. Kiitos vastauksista! Noi saksethan olikin hyvä vinkki, ottaa jonkun pois heitettävän paidan ja vähän leikkelee sitten.
  10. Pitäisikö siinä olla joku syvä v-aukko tai jotain, ettei vauva tukehdu sinne? Kai vauvan pään on tarkoitus olla ulkona..?
  11. Jos isällä on mahdollisuus pitää vauvaa ihokontaktissa sektion jälkeen, millainen paita olisi kätevin? Vai saako isä ehkä sairaalasta jonkun paidan, jonka alle vauvan saa hyvin?
  12. Mä oon ollut tästä aiheesta vähän huolissani, kun meidän 2v2kk poika ei paljoakaan syö mitään tuoretta. Kurkkua menee palanen silloin tällöin, samoin porkkanaa. Yhden hedelmän (joko omena tai päärynä) syö joka toinen tai joka kolmas päivä. Loput kasvikset/vihannekset meneekin sitten vaan esim. laatikko- tai keittoruokien seassa kypsinä. Myönnän, että vikaa löytyy myös meidän vanhempien esimerkistä. Olen nyt päätynyt antamaan monivitamiinia purkista aina silloin tällöin turvaamaan vitamiinien saannin. Pitäisi skarpata ja alkaa vaan sitkeästi tarjoamaan yhä uudestaan ja uudestaan tuorepaloja ruoan yhteydessä, jos ei salaattia saa aikaiseksi tehdä.
  13. OT Pakko kommentoida, että mä oon paininut tässä saman synnytystavan valinnan kanssa kuin Kasmakin ja mä olen päätynyt suunniteltuun sektioon vähentääkseni riskejä siihen, että tästäkin synnytyksestä jäisi traumoja. Luulen, että mulle olisi liikaa, jos synnytyksessä kävisikin jotain ennalta arvaamatonta ja ikävää. Ja yksi suuri syy tähän päätökseen on nimenomaan perhe, koska en voi esikoisen takia olla samanlaisessa shokissa/järkytyksessä/masennuksessa/sumussa kuin esikoisen synnytyksen jälkeen.
  14. Hyviä pointteja, eiköhän tuota siis tosiaan voi juoda. Googlaillessa vielä törmäsin sellaiseen, että tuossa teessä olisi jossain ainesosassa korkeat kumariinipitoisuudet, ja liian kumariinin haitat taas oli joku aika sitten pinnalla kanelin käytön yhteydessä... Mutta kaipa nuo imetysteet on tehty sillä silmällä, että ne tosissaan ovat turvallisia, kun ovat niin "täsmälääkkeekksi" tarkoitettu.
  15. Toivottavasti tätä ei ole vielä kysytty täällä... Ostin imetysteetä ja siinä sanotaan, että juomisen voi aloittaa jo loppuraskaudesta. Uskaltaako sitä oikeasti juoda, kun kyseessä on kuitenkin yrttitee ja yrttiteet ovat kiellettyjen listalla odottajan ruokavaliossa?
  16. Kasma, eihän ketään voi pakottaa synnyttämään alakautta, joten lääkärin on siihen vaan suostuttava. Ja jos ei suostu, niin tottakai sitten pitää viedä asia eteenpäin.
  17. ^Mä kyllä join tuon aineen Taysissa kiireelliseen sektioon joutuessani kaksi vuotta sitten. Riippuu kai sitten kiireellisyyden tasosta, ehditäänkö se snapsi antaa vai ei.
  18. Tietääkö joku, sitooko kohdun sisäinen supistusmittari sänkyyn, vai voiko silti olla pystyasennossa ja liikkeessä? Mulle ilmeisesti seuraavassa synnytyksessä tällainen mittari laitetaan ja mietin, millainen juttu se oikein on.
  19. ^Mä anelin paniikissa, että eikö mua voisi nukuttaa, en kestä olla hereillä, kun tieto tuli että kiireelliseen sektioon mennään. Ei suostuttu nukuttamaan. Onko se siis oikeasti mahdollista?
  20. ^Kyllä se niin on, koneessa ei valitettavasti saa lämmitettyä ruokapurkkeja eikä maitoa.
  21. Meillä 1v10kk poika vie roskia roskikseen, auttaa tyhjentämään kauppakassin, tiskikoneen ja auttaa pyykkien ripustamisessa. Kovasti haluaisi myös osallistua imurointiin. Kerää leluja lattialta koriin.
  22. Kiitos onnitteluista, kyllä siinä lähetteessä vaan oli taikaa! Ja ihanaa, että noin monella muullakin.
  23. Kyllä se viiva taisi täksi aamuksi vähän vahvistua: kuva Ja digitesti varmisti asian, raskaana 1-2. Juuri toissapäivänä tupsahti postilaatikkoon aika lapsettomuuspolille, nyt saankin perua sen!
  24. Sain tänään haamun raskaustestiin (rv 3+3 tai 3+4). Oireita on ollut joitakin ovulaation jälkeen, tosin monet näistä on esiintyneet myös negakierroissa. Mutta joinakin päivinä on ollut vähän kuvottava olo, rinnat on ollu kipeät oviksesta lähtien, nenä on tukkoinen, menkkamaisia kipuja alamahassa, muutaman kerran tuntunut "lorahdus" housuihin ja naama kukkii.