Cloe

Aktiivijäsen
  • Content count

    2827
  • Joined

  • Last visited

About Cloe

  • Rank
    Addikti
  • Birthday 06/05/86

Recent Profile Visitors

2203 profile views
  1. ^ Tässä on tarkempaa tietoa Lähipaketin (eli tämän lähikaupoista lähetettävän Matkahuollon paketin) systeemistä. Tuo tarjous on nyt siis voimassa Siwoissa ja Valintataloissa vielä tämän ja huomisen päivän.
  2. Mulla on muutama vähälle käytölle jäänyt Ainun tuttipullo (ilman tuttiosia) ja sit jokusen vaatteen ajattelin pakettiin pistää myös. Niistä ei tosin ole vielä tarkempaa ajatusta, joskin ihan pienimmät oon jo pitkälti myynyt/antanut eteenpäin. talviuni, toivotan kaikkea hyvää siskollesi ja hänen kasvavalle perheelleen!
  3. Ihana ajatus, mäkin voisin olla mukana!
  4. Meillä esikoinen (poika) oppi kuivaksi hiukan päälle 3-vuotiaana. Mitään kiinnostusta pottailuun ei sitä ennen ollut ja suorastaan pelkäsi pottaa. Päätettiin sit vaan synttärien jälkeen, että nyt on aika päästä vaipoista eroon ja sit vaan otettiin vaipat pois. Ekana päivänä tuli tosi paljon vahinkoja, mutta jotain sentään pottaankin. Toinen päivä oli hiukan parempi, mut sit kolmantena päivänä ei tullut enää yhtään vahinkoa. Alkuun yritti saada vaipan päälleen, kun tuli hätä, mutta ei suostuttu siihen. Äkkiä kuitenkin hoksasi idean ja tosiaan tuon kolmannen päivän jälkeen ei vahinkoja ole tullut (paitsi kerran päikkärien aikana, vaikka yleensä nukkuu ne kuivana ilman vaippaa). Kauppareissulle ja pidemmille automatkoille laitetaan vielä vaippa varuiksi, mutta yleensä se on pysynyt kuivana (paitsi jos on käynyt niin, että reissu on kestänyt kauan, eikä ole ollut mahdollisuutta päästä potalle). Kakkakin on tullut nyt aina pottaan, vaikka ensin epäilin, että sen kanssa voisi tulla ongelmia. Nyt vaipattomuutta on takana pari viikkoa ja poika on alkanut ihan omatoimisesti käydä potalla, ei siis tarvitse patistella enää yhtään. Lisäksi aamuisin on yleensä ollut yövaippakin täysin kuiva, kun iso pissa tulee vasta heräämisen jälkeen. Ihan vielä en kuitenkaan uskalla jättää yövaippaa kokonaan pois. Kyllä mulla välillä meinasi epätoivo iskeä, että saadaanko tuota poikaa ikinä kuivaksi ja epäilytti sekin, toimiiko tuo vaipat pois kertalaakista -metodi. Mutta toimi se! Nyt sitten seuraava tavoite on viimeistään syksyn aikana saada potta vaihdettua vessanpyttyyn, niin on helpompi käydä pissalla sit missä vaan.
  5. Esikoisen aikaan toukokussa 2010 ei ollut ilmastointia ja kuuma oli kyllä. En osaa ilmastoinnin viilentävästä vaikutuksesta tän toisen kohdalla sanoa, kun syntyi lokakuun lopulla viime vuonna, mutta kyllä siellä joku puhallus huoneessa oli (os. 310 ja rempatut tilat) koska mulla meni nenästä limakalvot heti ihan kuivaksi ja kuului koko ajan joku hurina. Että kyllä siellä ilma ainakin hiukan enempi huoneessa liikkui kuin 2,5 v. aikaisemmin (olin sattumalta samassa huoneessa (ja samalla paikalla) molemmilla kerroilla).
  6. Esikoisen synnytys alkoi vesien menolla, kuopuksen supistuksilla. Molemmat syntyivät alateitse n. 11 h kuluttua laskennallisesta synnytyksen alusta.
  7. Kaksi kertaa saatiin vahva poikalupaus ja kaksi poikaa tuli.
  8. ^ Mä sain neuvolasta sähköpostin, jossa oli linkki esitietolomakkeeseen ja salasana (tunnus on oma henkkari). Kannattaa siis olla yhteyksissä neuvolaan, jos et ole tuollaisia saanut.
  9. ^ Sen vihreän Liberon kassin sieltä saa. Tai ei mulle ainakaan muuta annettu.
  10. Vauvan isä sekä vauvan (terveet) sisarukset (tai nimetty tukihenkilö) saavat vierailla osastolla klo 10-20 välillä ja vauvan isovanhemmat ma-la klo 18-19 ja su klo 14-15 sekä 18-19. Eli muut sukulaiset tai ystävät eivät pääse osastolle käymään. Näin oli sekä 5/2010 että 10/2012, jolloin mun lapset on syntyneet. Tuskin on viime lokakuun jälkeen käytäntö muuttunut, kun on jo ainakin melkein kolme vuotta ollut tuollainen. Sinne hissiaulaan tai muualle sairaalaan voi tietty sit tulla kuka vain.
  11. ^ Ei mulla käyrää otettaessa ainakaan siihen sivupöydän tietokoneeseen mitään sydänäänitietoja näkynyt. Siinä pyöri se kello koko ajan. Viime synnytyksessä piti vauvan päähän laittaa pinni sykkeiden seurantaa varten ja sitä varten tuotiin siihen sängyn viereen joku oma liikuteltava tietokonesysteemi, jossa se käyrä näkyi. Mutta perus käyrienotossa ei näkynyt ainakaan mulle mitään.
  12. ^ Niin siis synnytyssaleissa on siellä sivupöydällä (ikkunan edessä) tietokone, jonka näytönsäästäjänä on digitaalinen kello. Mä en muista, että sitä tietokonetta olisi käytetty mihinkään viime synnytyksessä ainakaan, mutta kai se on siellä varmuuden vuoksi, jos pitää jotain tarkistaa tms.
  13. No mä ainakin jouduin aina itse hakemaan sieltä käytävästä. Aamu- ja iltapala oli "seisovasta pöydästä" ja tarjolla oli lähinnä leipää ja siihen päällisiä ja aamulla puuroa. Lounas ja päivällinen haettiin kärrystä. Iltapäivällä oli ainakin joku kahvi- ja teetarjoilu, mutta mä en sitä hyödyntänyt. Mä en ainakaan huomannut, että mehua tai teetä olisi ollut jatkuvasti tarjolla (olin os. 310, 3 hlö huoneessa), en kyllä kovin paljoa käytävillä pyörinyt. Oma vesikannu mulla oli yöpöydällä, jota täyttelin oman huoneen hanasta. Mun mielestä ruokasysteemit oli paljon paremmat vuonna 2010, jolloin esikoinen syntyi, kai tuossakin on nyt joku säästötoimi käytössä... Ruoka oli kyllä ihan jees mun mielestä.
  14. ^ Mä oon miettinyt ihan samaa. Tosin ainakin U-sairaalan suhteen on se ongelma, että Museovirasto vissiin suojelee sitä, minkä takia purkaminen ei ole ihan niin yksinkertainen juttu. Mutta ei siinä mun mielestä ole mitään säilyttämisen arvoista, rumakin kuin mikä. Ja missä oli suojelu, kun niitä oikeasti vanhoja rakennuksia tuhottiin...
  15. Mäkin luin tuosta aamun lehdestä ja kyllä verenpaine nousi. Onneksi ei vaikuttanut vielä muhun, kun eivät jo silloin vuosi sitten tehneet tuota päätöstä. Kasma, mä olin sairaalassa pari vuorokautta ja kyllä mulla jo heti ekana päivänä meni nenä ihan tukkoon siellä. Voi tietty johtua ilmastoinnistakin (oli aika tehoilla, varmaan just huonon sisäilman vuoksi). Mutta mulla meni tosiaan heti nenä ihan tukkoon ja helpotti kyllä heti kotiin tultua, että jotain siinä ilmassa kyllä on selkeästi. Mulla tosin on astma ja allergiaa, joten ehkä oon herkempi reagoimaan.