Hellwomen

Aktiivijäsen
  • Content count

    55
  • Joined

  • Last visited

About Hellwomen

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ostin Jesper Juniorin Alesta Reiman Kiddot..katsotaan kuinka käy Myyrmannin Jesperistä oli ainakin pienemmät nahkarukkaset loppuneet..
  2. ^ Aaaa,ok eli kyseessä onkin "erikois-sänky" ei mikään normaali pinnis. Kiitos nyt tyhmäkin tietää
  3. Tää on varmaan ihan nuija kysymys mutta miten pinniksestä voi otta yhden laidan pois? Eli onko tilanne silloin se että siinä ei ole yhtään laitaa vaan sänky on vähän niinkun sohvako? Kiitos ja anteeks
  4. Mä voin katsoa, jos täältä päin löytyy noita rukkasia ihan normikaupasta niin voin sulle vaikka pistää postiin. En nyt uskalla luvata, milloin ennätän (tai siis jaksan mennä) katsomaan. Mitäköhän kokoa ja väriä teidän neitokainen tarvitsisi, jos niitä sattuu olemaan? Ootko löytänyt noita rukkasia ihan normaali kaupoistakin?
  5. Kiitti kaikille vinkeistä. Ne nahkarukkaset olivat loppuneet. Meillä on ReimaTecin rukkaset mutta ei niissä sormet pysy lämpiminä. Käytämme myös aluslapasiakin mutta täytyy vielä ehtiä noita edellä mainittuja Reiman karvavuorellisia hanskoja. Huomasinkin että meiltä löytyy myös yhdet Elsa Pitkäsen hanskat. Täytyy ostaa yhdet isommat niin mahtuu lapanen sisälle. Onko teillä käytössä ruskovillan lapasia vai ihan "normeja"?
  6. En tiedä onko tästä ollut jo aihe tai kuuluisiko tämä tuohon kaikki talvipukeutumisesta osioon mutta laitanpä tänne. Eli meillä on aina ollut ongelmana kylmät kädet. Meiltä löytyy vaikka minkälaisia talvihanskoja mutta silti on pojan 2 v sormet kylmät :/ Olisko kellään mitään hyviä vinkkejä tai tosi hyviä hanska merkkiä jolloin pojan sormet olisivat vaikka vain hieman viileät Kiitos!
  7. Niin ja en mä mikään vieras oo mitä ny unohdin kirjautua
  8. Meillä syödään Xylisuuta (ikä 14,5 kk) Ja just huomasin viestin että kyseinen tuote lopetettu
  9. Itse olen kans täältä tai lähinnä tästä ketjusta saanut helpotusta kun jotenkin tuntuu että kaikki muut lapset ympäriltä lähtevät kävelemään heti 12 kk tai ennen tai melko pian sen jälkeen. Ja on todellakaan usko että meidän poika kävelee ennen kesää. Pessimisti ei pety Meidän th otti asian puheeksi 8 kk neuvolassa kun poika ei näyttänyt minkäänlaisia ryömimismerkkejä (tai no, pyöri mahalla akselinsa ympäri). Tai lähinnä th:n kanssa sovittiin 10 kk tarkastus ja jos silloin ei liiku niin voin halutessani ottaa fyssariin yhteyttä. Ja 10 kk tarkastuksessa laittoi lähetteen ja itse päätin ottaa fyssariin yhteyttä. Silloinhan poika oli juuri oppinut ryömimään. Fyssarin luona leikitään leluilla eli niitä sijoitetaan eri korkuuksille ja houkutellaan poikaa nousemaan ja ottamaan leluja. Alkuunhan ne oli tietenkin lattialla kun ei kontattu ja näin fyssari pystyi katsomaan pojan liikeratoja. Kotiin viemisiksi saamme "jumppaohjeita" sekä vinkkejä miten voimme rohkaista poikaa liikkumaan. Niin kun laitoin jo aiemmin olen ollut todella tyytyväinen että menimme fyssarille. Jotkut ovat varmasti sitä mieltä että mitä turhaan sillä kyllä jokainen kehittyy omaan aikaan ja onhan se totta mutta eipä tuosta kyllä ole haittaakaan ollut. Juu, toi jokojoko on todella ärsyttävää.. Tsemppiä jokipaltion pojalle kävelytreeneihin!
  10. Jokipaltio, mä en ois huolissani. Mun poika (1v 2 kk) kuulostaa hyvinkin samanlaiselta. On toki pari kuukauta nuorempi mutta hyvinkin rauhallinen ja hieman arempi liikkumaan. Ei siis vielä kävele eikä nouse ilman tukea seisomaan. Tuen kanssa seisomaan opittiin kolmisen vk sitten ja nykyään nousee seisomaan melkein mitä vasten tahansa. Seisomaan nousuunkin käytimme houkutuksia kun muuten ei oikein uskaltanut. Muutenkin liikkumaan lähteminen on ollu todella varovaista eli tehnyt kaiken vasta sitten kun osaa taidon ja kiinnostus on tarpeeksi (kaukosäätimet,puhelimet houkuttimena). Laitoinkin jo aiemmin että ryömimään oppi 9,5 kk ja sen jälkeen konttaus 11,5 kk tätä ennen ns. puolikonttaus (eli alapää konttaa ja yläpää ryömii). ja tuen kanssa seisomaan 13,5 kk Muutamia askelia ottaa kävelykärryn kanssa. "Kävelyttäen" mene pidempiä matkoja mutta useasti kiinnostus lopahtaa ja lähtee konttaamaan. Me käymme edelleen fyssarilla n 1 krt/kk ja eipä hänellä ole mitenkään huolta pojastamme. Muistuttaa aina vaan että monet lapset lähtevät kävelemään vasta 1,5 kk ikäisenä. He kasvattavat sitä järkeä aluksi Heh, meidän poikaan ei toi puhejuttu päde eli eipä hän mitää "oikeaa" sanoa van pölpöttää siansaksaa. Ensi viikkolla onkin taas fyssari. Itse olen kokenut fyssarin hyväksi sillä sieltä olen saanut varmuutta siihen että oikeasti meidänkin poika kehittyy ihan normaalisti. Eipä kai mulla muuten olisi mitään "ahdistuksia" mutta muiden puheet/kyselyt ehkä aiheuttavat sen.
  11. ,Ajattelinpa nostaa tätä ketjua ja päivittää tilannettamme. Meillä oltiin siis ryömimättämiä/konttaamattomia 9,5 kk asti. Noh, poju aloitti ryöminnän 9 kk 3 vk ikäisenä kun yritti tavoitella kaukosäädintä. Tähän asti olimme yrittäneet jos milläkin lelulla mutta ilman tulosta. Mutta vanha kunnon kake teki tehtävänsä Alkuun ryömintä oli toispuoleista eli käytti ainoastaan toista jalkaa ja toinen laahasi/polski mukana. Oliskohan pari/kolmeviikkoa mentiin näin ja sitten matolla alkoi kummanin jalan käyttäminen. Tällä hetkellä tyyli on puolikonttaus (alkoi ehkä viikko sitten eli 10,5 kk) eli jalat on konttausasennossa ja yläkroppaa ryömii.. Meidän "ongelmahan" on se että poika ei ole tajunnut että kädet voi laittaa suoraksi vaan on "tetsaus" asennossa. Fyssarilla kävimme pari viikkoa sitten ja saimme jumppaohjeita käsille. Eli aikuisen jalan yli "keinumista" sekä siitä tavaroiden noukkimista eli jotenkin käsien varaan tukeutimista. En osaa oikein selittää Joulukuun alussa on kontrolli ja eiköhän me siihen mennessä ny jotain opita. Ai niin hyppykeinut sekä kävelykärryt pois. Keskityyn nyt aluksi tohon konttaamiseen.. Tässä tälleen.. Tulenpahan päivittämään kun on taas raportoitavaa
  12. Melkein kaikki vaatteet ollaan saatu tuttavilta tai oon ostanut käytettynä. Toki myös jotain spessuvaatteita oon ostanut ite. Sillä monet saadut vaatteet on ollut tosi kulahtaneita niin kylään yms oon sit hankkinut parempia. Sen verran vielä lisään että suurin osa saaduista vaatteista on tullut niin että en ole ite päässyt valitsemaan..ja just tajusin että kun annoin pojan vaatteita etiäpäin toimin ihan samoin Täytyy korjata tilanne ens kerralla että kaverit saa ite valita mitkä haluaa!
  13. Ihanaa kun löysin tän ketjun. Tuntuu niin turhauttavalta kun todella monet samanikäiset (poju 9,5 kk) vauvat tuntuvat tekevän jo vaikka mitä. Ottavat ensi askeleita tai no konttaavat ainakin. Ja tosiaan kyselyt että joko teillä kontataan ja yritetään nousta ylös. Mutta ei meidän poju se vaan pyörii akselinsa ympäri ja kurottelee mutta ei saa itseään likkeelle. On sitten luultavammin tätä rauhallista ja hitaasti lämpenevää sakkia (jota ei kyllä ole esim ruokapöydässä vaan kaikki tavarat lentää lattialle ja sellainen häsellys että) joka voi näprätä pientä asiaa vaikka kuinka kauan. Istuu kyllä hyvin tuetta ja siinä osaa kurotella eri suuntiin mutta ei pääse siitä mahalla. Teki sen pari kertaa mutta taisi säihkähtää enemmän ja päätti jättää homman sikseen. Kääntyy ainoastaan pehmeällä tai noh, välillä myös lattialla mutta ei ny mitenkään ahkerasti. Eli taitaa herra enemmän pelätä tuota"sattumista". Hampaita meillä on 8 kpl ja yhdeksäs puhkeamassa ihan just. Eli ehkä meillä sit keskitytään niihin ja muihin juttuihin sit myöhemmin. Sen verran vielä että meillä todettiin pienempänä refluksi eli sen takia olemme olleet alusta lähtien vähemmän vatsallaan (toki yritetty olla mahd paljon). Nykyään kyllä olemme hyvinkin paljon vatsalla ja yritetään olla vähemmä istualtaan. Jotta En tiedä käytkö Mansikka82 täällä mutta olisi kiva kuulla mitä teillä fyssäri sanoi ja mitä ohjeita saitte. Sillä meillä sama tilanne että ei oikein nosteta yläkroppaa suorille käsille vaikka se pylly kyllä nousee.. 10 kk neuvollassa tsekataan meidän tilanne ja kahtotaan saammeko lähetteen fyssärille. Mutta tässäpä tämä
  14. Jäbä oli 7,5 kk ja itse lopetti.
  15. heh, hauska ketju. En ees tiennyt että joillain on lapsia