Angervo

Aktiivijäsen
  • Content count

    2619
  • Joined

  • Last visited

About Angervo

  • Rank
    Addikti

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

5259 profile views
  1. Meillä 4-vuotiaan suosikkeja ovat tällä hetkellä Autot ja Lentsikat (kummatkin osat molemmista), Toy Story (vain se eka, kaksi muuta ovat vähän liian jänniä) sekä Risto Räppääjät, Pikku Kakkosen ohjelmista Ryhmä Hau ja Oktonautit ja Peter Pan (vai onko Peter Pan itse asiassa Galaxin ohjelma, en muista...). 2.5-vuotias on myös ihan hulluna Autot- ja Lentsikat -leffoihin, lisäksi tykkää ainakin Mörkylistä, Monsterit Oy:sta, Totorosta ja Urposta ja Turposta.
  2. Asutaan rivitalossa ja nelivuotias on saanut ulkoilla yksin jos pysyttelee näköetäisyydellä eli käytännössä joko omalla pihalla tai heti sen vieressä olevalla taloyhtiön leikkipaikalla. Kesällä pidän ikkunaa tai ovea auki jotta voin vilkuilla missä napero viilettää, talvella kurkin ikkunasta tai parvekkeelta. Pari vuotta vanhemman kaverinsa kanssa muksu saa mennä myös takapihalle tai naapurin pihalle mutta huutoetäisyydellä pitää olla. Monesti jaetaan myös "vahtivuoroja" taloyhtiön muiden aikuisten kanssa niin että jos joku on muutoinkin ulkona vaikka pihatöitä tekemässä niin pitää samalla kaikkia lapsia silmällä kun porukalla nuo yleensä kumminkin leikkivät.
  3. Meillä takana kaksi all inclusive -reissua Turkkiin lasten kanssa ja kesällä lähdetään taas. Toimii loistavan hyvin. Niissä hotelleissa, joissa olemme käyneet, on ruokien valikoima ollut ihan valtava ja illallisteema joka päivä eri, eli ei ole mitenkään ollut mahdollista kyllästyä kun ei viikossa ole ehtinyt maistella edes puolia kaikesta tarjolla olevasta vaikka miten yrittää ottaa vain pienen suupalan kutakin lajia. Syömään oli kätevää mennä juuri lasten aikataulujen mukaan koska melkein aina oli jossain ruokaa tarjolla, lapsille oli helppo tarjota maistiaisia uusista ruoista ja testailla mikä olisi hyvää. Turkissa hotellit ovat hyvin lapsiystävällisiä ja siinä hotellissa, missä viimeksi olimme, oli lapsille kokonaan oma buffet josta löytyi muusia, makaronia, perusvihanneksia, kalaa ja kanaa sekä puolikkaita jälkkäriannoksia niin että nirsoinkaan lapsi ei voinut jäädä nälkäiseksi. Vauvalle olisi myös saanut keittiöstä "mittatilaussoseita", esikoisen kanssa meillä oli kyllä omat purkkiruoat mukana kun poika oli niin nirso koostumuksesta eikä suostunut syömään jos ruoassa oli pienikin kokkare. Altaalla oli tosi mahtavaa kun kylmää vettä ja mehua sai baarista mielin määrin ja iltapäivisin jäätelöä eikä tarvinnut kuljetella rahaa mukana.
  4. Ei Aida nyt niin erikoinen ole, tiedän yhden Aidan joka on yli kolmekymppinen. Ja kun kyseessä on maailmankuulu ooppera niin eiköhän maailmalta Aidoja löydy useampiakin.
  5. Meidän muksujen suosikki on ollut "ruusurasva" eli Smith´s Rosebud Salve, ainakin Kicks myy tätä Suomessa. Myydään pienessä peltirasiassa jossa ruusujen kuvia. On kyllä vaaleanpunervaa väriltään muttei huulilla kylläkään minkään väristä (myös perheen miehet käyttävät meillä samaa tuotetta), tuoksuu ruusulle eli ei mitenkään karkkimaiselle eikä myöskään maistu liian hyvälle.
  6. Meksikolaista papukeittoa (kidneypavuista ja ruskeista pavuista), lisukkeina krakovanmakkaraa palasina, murennettuja nachoja ja juustoraastetta. Lapsille noita nachoja vain säästeliäästi, popsisivat muuten koko pussin tietysti.
  7. Meillä on molemmilla lapsilla P.o.P:in peruskurikset ja hyvät ovat kyllä olleet. Tarpeeksi väljät jotta mahtuvat kuoripuvun tai toppavaatteidenkin päälle, tarpeeksi napakat lenksut lahkeissa jottei kertaakaan ole vielä kumpparit hörpänneet vettä. Eikä ainakaan puolen vuoden ankarassa käytössä ole tullut viiltoja eikä reikiä.
  8. Meillä suositaan Po.P:in ulkovaatteita kun niiden mitoitus on sopiva meidän pitkäselkäisille ja töppöjalkaisille muksuille. Monella muulla merkillä se koko, jossa lahkeet olisivat järkevän mittaiset, olisi ihan järkyttävän piukka haaroista ja hartioista. Juuri nyt kolmevuotias on pikkuisen päälle 100 cm pitkä ja käyttää vaihtelevasti 104-110 koon yläosia ja 98-104 koon alaosia. Kevääksi ostettiin kuorihousut kokoa 110 ja takki kokoa 116, oli juuri sopivasti kasvunvaraa ilman että lahkeita ja hihoja tarvitsisi ihan älyttömästi rullailla.
  9. Meillä kolmevuotias aloitti vuodenvaihteen jälkeen taekwondon. Ryhmä on oikeasti 4-6-vuotiaille mutta kyllä tuo siellä mukana hyvin menee joskin rauhallisemmissa osuuksissa helposti lähtee haahuilemaan vähän omiaan. On liikunnallinen ja ketterä joten tykkää kun tulee vähän haastavampia juttuja. Vanhemmat seuraavat periaatteessa sivusta mutta kun itse olen saman lajin harrastaja niin välillä olen ollut ohjaajien apuna, jatkossa voisin ehkä jopa itse ruveta ohjaajaksi samaan ryhmään. On meillä harrastettu jo aiemminkin, kun olin nuoremman sisaruksen kanssa kotona niin käytiin koko porukka seurakunnan perhekerhossa ja viikonloppuisin sisarusuinnissa ja tuo esikoinen kävi vielä lisäksi muskarissa. Nykyään päiväkodin yhteydessä toimii oma muskari joten sinne ei tarvitse viedä erikseen ja uinti jäi kun ryhmän ohjaaja vaihtui ja meininki ei enää ollut niin mielekästä. Silloin tällöin käydään uimassa koko perheen voimin muuten vaan ja aika usein myös kaupungin tarjoamissa avoimissa lasten liikuntatapahtumissa.
  10. Meille kotiutui juuri paketti jossa pojalle merirosvoteeppari (ihastui siihen heti kun näki kuvan), tytölle kissamekko (minusta se vihreä väri oli nimenomaan kiva kun vaaleanpunaista vaatetta tulee muutenkin joka suunnalta) ja tummansiniset slimmit (olisin halunnut pinkit mutta niitä ei ollut oikeaa kokoa enää). Itselle se turkoosi paita. Olisin halunnut myös raitahameen mutta oli loppunut, myyjän mukaan niitä on kuitenkin tulossa lisää ja tilaukseni pitäisi olla sitten voimassa.
  11. Edelliseen täsmennyksenä se, että meidän muksu on siis luistellut vaan ulkojäillä eli jos luistelee hallissa niin ei tietysti tarvitse niitä villasukkia niin miettiä. Jos lapsi käy päiväkotiryhmän kanssa luistelemassa niin sanoisin kyllä että harjoitusluistimet ovat paremmat juuri sen pikalukituksen takia, päiväkodin tädit tuskin jaksavat viidentoista lapsen luikkareita kovin huolella nyörittää...
  12. Me ehdimme vain pari kertaa kolmevuotiaan kanssa kokeilla luistelua ennen kuin tuli suojasää mutta sen verran voin vinkata että luistimen pitää olla riittävän iso jotta se solahtaa paksun villasukan kanssa helposti jalkaan. Muuten on aika tuskaa niiden pukeminen kirpakassa pakkasessa luistinradan reunalla... Meillä on Jofan harjoitusluistimet jotka ainakin tuntuivat hyviltä, niissä on pikalukitus joka on tosi näppärä tuollaisen kärsimättömän pikkumuksun kanssa, luistimet saa jalkaan ja pois ihan vilauksessa.
  13. Jos laktoositon ruokavalio ihan selvästi auttaa, lapsi syö ja kasvaa hyvin eikä päiväkotikaan todistusta vaadi niin ei ole itse asiassa mitään tarvetta käydä lääkärissä. Jos isovanhemmat eivät muuten usko niin kyllä kolmevuotisneuvolassa voi pyytää vaikka terkkaritätiä kirjoittamaan neuvolakorttiin että laktoositon ruoka, jos jotain mustaa valkoisella välttämättä tarvitsee. Hylan sopivuutta voi testailla itse sitten jossain vaiheessa kun ensin on jonkin aikaa menty täysin laktoosittomilla. Luonnollisesti jos mahavaivat jatkuvat tarkasti laktoosittomallakin ruokavaliollla tai lapsi kasvaa huonosti niin pitää se keliakiakin poissulkea mutta geenitesti ei tuossa tilanteessa periaatteessa tuo mitään lisäarvoa.
  14. Tuota ikäluokkaa oleva kummipoika toivoi ainakin edelleen Legoja, jotain niitä hienoja Technic-settejä joista voi rakentaa kaikenlaisia moottoroituja härveleitä. Maksavat pienen omaisuuden mutta sovittiin että kerätään isompi porukka ja annetaan kimppalahjana sellainen.
  15. Sivustaseuraaja huutelee sen verran täällä että painoarviohan perustuu pään ja vartalon ympärysmittoihin sekä reisiluumittaan jotka myös ovat ne kriittiset mitat vauvan mahtumiselle ulos. Jos kuitenkin vauva on ruumiinrakenteeltaan kovin pitkäselkäinen ja hoikka niin painoarvio voi olla reilustikin alakanttiin - mutta tällä ei toisaalta ole taas sitten olennaista vaikutusta itse synnytystapahtumaan koska pää ja hartiat ne ovat mistä ottaa kiinni jos jostain. Eli sen suhteen ei tarvitse kamalasti pelästyä sitä että painoarvio voi heittää noinkin paljon.