Mahamolli

Jäsen
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

About Mahamolli

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Olen ihmetellyt 1,5 vuotiaan maitohampaita. Ne ovat puhkeamisestaan asti näyttäneet samalta. 1 v. hammasneuvolassa epäilivät että olisi voinut lyödä puhkeamassa olevan hampaansa mutta mä epäilen. Nuo etuhampaiden viereiset näyttävät ihan omituisen värisiltä ja etuhampaiden malli on vähintäänkin erikoinen. Sairastin raskausaikana keuhkokuumeen johon jouduin syömään vahvat antibiootit, lienevätkö ne vaikuttaneet jo sikiöaikana? Onko kenenkään lapsella ollut vastaavaa? Maitohampaahan toki vaihtuvat mutta josko on jotain mitä voi tehdä?
 2. Löysin meidän vauvelin, pian 7 kk, suusta turvonneen ikenen / paiseen alhaalta alakulmahampaan kohdalta. Hampaita ei vielä ole. Kaikki hampaiden tuloa ennakoivat oireet löytyvät (ei lämpöä) mutta tuon paiseen sijainti ihmetyttää. Voiko olla hampaiden puhkeamiseen liittyvää turvotusta vai jokin märkäpaise tms? Muuten katselisin rauhassa mutta ulkomaanreissulle olemme lähdössä ja vähän mietityttää. Esikoisen kanssa turvotus oli selkeästi siinä etuhampaiden alla tai kohdalla.
 3. Meillä on tänä talvena ollut poitsun iho huomattavasti paremmassa kunnossa kun vaihdettiin Ceralan Minidermiin. Viime vuonna samaan aikaan tilanne oli ihan toinen (ja itseasiassa silloin iho parani merkittävästi vain viikon etelän reissulla...). Miniderm lasketaan lääkevalmisteeksi ja on saanut Kela-korvattavuuden. Ja koska on luokiteltu lääkevalmisteeksi, saimme siitä myös vakuutuksesta korvauksen (meillä ei korvata perusvoiteita). Voi kunpa ei iho kyllästyisi tuohon!
 4. Nyt on vissiin todella sitkeää virustautia liikkeellä, joka aiheuttaa lapsilla pitkäkestoisen, sahaavan kuumeen yskän ja nuhan lisäksi. Meillä pojalla ollut nyt 1,5 viikkoa kuumetta 38 astetta, siten että välissä on ollut kaksi kuumeetonta päivää. Crp ja korvat katsottu (itseasiassa useampaankin kertaan) sekä keuhkot kuunneltu eikä mitään löydy. Nielu vähän punoittaa. Nesteitä menee onneksi, oloa ollaan helpotettu panadolilla ja pronaxenilla. Lääkärin mielestä täysin normaalia siis. Ollaan käyty kunnallisella ja yksityisellä lääkärillä. Meillä on koko perhe sairaana ja ilmeisesti saman viruksen kourissa. Aikuisellakin tauti on ollut todella pitkäkestoinen ja kertakaikkiaan kamala. Influenssa-rokotetta meillä ei ole kenelläkään eli olisikohan sitä sitten.
 5. Nenäverenvuodosta minäkin tiesin odottavani toista ja samana päivänä tuli plussakin. Itselläni nenäverenvuoto on liittynyt hormonaaliseen toimintaan uskomatonta kyllä.
 6. Loistavia ajatuksia. Olen ollut kolme vuotta sitä mieltä, että yksi temperamenttinen, aivan ihana lapsi saa riittää. Mutta jostain syystä vauvat ovat alkaneet näyttää ihanilta, raskausmahaa on ikävä ja pyörittelee mielessään mitä jos. En tiedä onko tämä nyt sitä vauvakuumetta. Minulla vielä painaa se, että nykyinen työpaikkani on vakituinen mutta ei mieleinen ja tavallaan nyt olisi "järkevää" tehdä se toinen jos aikoo. Tämän kommentin jälkeen pidätte ihan hulluina mutta sekin on mielessä, että meidän lapsi on viihtynyt päiväkotiryhmässään niin valtavasti että harmittaa kun joutuisi luopumaan sitten hyvästä hoitopaikasta. Onhan sen lapsen parempi tietenkin kotona mutta tälläisiä pyörittelen. Lisäksi mua pelottaa voiko jotain toista rakastaa niin valtavasti kuin esikoista ja jääkö hän sitten jostain paitsi. Reissaaminen, ravintolareissut ym on kyllä niin helppoja yhden kanssa ja haleja riittää.
 7. Jos teillä on vakuutus niin ainakin silloin suosittelen hakeutumaan yksityiselle niin pääsette nopeammin vastaanotolle. Me hakeuduttiin suoraan ihotautien erikoislääkärille / allergologille. Ekalla käynnillä totesi atooppisen ihottuman, antoi kortisoni- ja perusvoidereseptit sekä lähetteen allergiatesteihin. 56 euroa maksoi käynti kelakorvauksen jälkeen ja voiteet jonkun 20 euroa. Aika saatiin siis seuraavaksi päiväksi kun varattiin. Me saadaan vakuutuksesta takaisin muuten mutta perusrasvat perskules eivät kuuluneetkaan meidän vakuutusyhtiön (Fennia) korvauksen piiriin. Noh, iso tonkka Ceralania kelakorvauksen jälkeen 10 € joten eipä sekään ihan kauhean hintainen ole. Toki voit soittaa myös omaan terveyskeskukseenkin ja kysyä kuinka pian pääsisitte näytille tässä tapauksessa.
 8. Hän on kuitenkin oksentanut armasti lähestulkoon kaiken saippuan joten ei varmasti ole mitään hätää.
 9. Muoks. Kuva poistettu Onkohan meidän pojalla atooppinen ihottuma? Pojalla on usein kuivat posket mutta nyt viikon ajan ihottuma on ollut laajempi: posket, leuka, osa kaulaa, korvan tausta ja jaloissakin. Aika tarkkaan vuosi sitten oli samankaltainen ihottuma mutta liitin sen silloin kiinteiden aloitukseen. Ihottuma on tuollaista pientä näppyä mutta poskissa ihottuma on paksumpaa ja punoittavaa. Ei tunnu kutiavan tai vaivaavan mitenkään. Itselläni on ollut aina hyvin kuiva ja atopiaan taipuvainen iho. Muoks 2. Käytiin ihotautilääkärillä joka totesi atooppisen ihottuman. Saatiin kortisonivoide- ja ceralan reseptit. Lähiaikoina allergiatesteihin.
 10. Mä arvon onko meillä vesirokko vai enterorokko. Poika, jolla ei vielä vesirokkoa ole ollut 1 v. leikki vesirokkoa sairastavan lapsen kanssa ja viikko siitä pojalle nousi kuume 39 asteeseen. Samaan aikaan huomasin nilkassa pienen hyttysenpistoa muistuttavan näpyn. Kuume laski seuraavana päivänä ja illaksi nousi 38,5 asteeseen ja seuraavana päivänä ei ollut kuumetta lainkaan. Samoihin aikoihin kuumeen kanssa poika hankasi vimmatusti suutaan ja luulin, että tekee samalla hampaita. Lopulta huomasin kielen päässä rakon. Pieniä pisteitä on tullut nilkkoihin muutama, suupieliin, pakaroihin pari ja käsivarteen pieni. Sormessa on myös yksi isompi. Kuume nousi maanantaina ja nyt torstaina nilkassa on vesikello siinä näpyssä joka ensin tuli. Poika on levoton, uni katkonaista eikä ruoka oikein maistu. Kovasti ilmavaivoja tuntuu olevan (toisaalta juo nyt maitoa reilusti kun se maistuu). Voisi olla vesirokko mutta oireet kovasti puhuvat enterorokon puolesta kun alkoi kuumeella ja itämisaika vastaa enterorokon oireita. Näpyt eivät ainakaan toistaiseksi ole ns. ihottumaa vaan yksittäisiä. Voiko vesirokossa olla rakko suussakin? Poika ei siis ole flunssainen tms.
 11. Meillä aloitetettiin viime yönä tassuttelu 11 kk ikäisellä ja tarkoituksena siis päästä yösyötöistä. On syönyt selkeästi tavan vuoksi pari-kolme kertaa yössä. Tissistä poika vierotti itse itsensä 9,5 kk iässä. Ollaan kokeiltu maidon laimentamista yöaikaan mutta syötöt eivät ole itsestään silti jääneet pois. Viime yönä siirsin pojan toiseen huoneeseen nukkumaan ja päätin, että nyt ei maitoa tipu mutta mutta... Poika nukahtaa iltaisin yöunille 20.00. Heräsi jo 00.30 ja aloin tassuttelun. Otin välillä syliinkin kun itki kovemmin. Tunnin päästä rauhoittui muutamaksi minuutiksi ja sitten aloitti huudon taas. Otin viereenikin ja yritin rauhoitella. 03.00 luovutin ja annoin maitoa. 100 ml söi antaumuksella ja nukkui sen jälkeen 08.00 asti putkeen. Nyt on ihan luovuttajaolo ja kaikki yön ponnistelut oli turhaa kun annoin pullon lopulta. Tekisi mieli jälleen luovuttaa kokonaan eikä itkettää toista. Huudatusunikoulu ei tule kysymykseen. Onko viime yöstä mitään hyötyä? Miten jaksan?
 12. ^Kiitos neuvoista. Jouduin soittamaan tänään lääkäriin kun sammas paheni hoidosta huolimatta. Nyt saatiin resepti suugeeliin. Toivotaan, että pian helpottaa!
 13. Löysin eilen meidän kohta 7 kk pojalta valkoisia laikkuja suusta. Kyseessä on mitä todennäköisimmin sammas. Poika on hangannut jo pitkään suutaan kaikkialle mutta mitä pöllö olen ajatellut tekevän hampaita... Aloitin toissapäivänä antamaan puolukkaa ja vichyllä olen hangannut sitä valkoista pois. Tänään kokeilin lisäksi ruokasoodavettäkin. Pojan suu tuntuu olevan todella kipeä! Lämmin ruoka ei ole maistunut muutamaan päivään, kylmät soseet menevät. Kuinka kauan viitsin odottaa ennen kuin käytän lääkärissä? Koska kotikonstien pitäisi auttaa?
 14. Mulla lähti alko limatulppa lähtemään sunnuntaina ja tiistaina vauva syntyi. Olin sitä etukäteen miettinyt että mahtaako sitä tunnistaa, mutta ei siinä ollut mitään epäselvää. Mulla lähti palasina ja sellaista kellertävää paksua tatinaa se oli. Loput limatulpasta lähtikin synnytyksen ollessa käynnissä ja sillon tajusin miten iso se tulppa oikeastaan olikaan.
 15. Mulla on ongelmana suihkutissit ja ongelma alkoikin jo pikkuhiljaa helpottua mutta viikonlopun pumppaaminen pahensi taas. Sain pumpattua isoja määriä, että maidontulo pysyi käynnissä. Ilmeisesti maitomäärä on nyt lisääntynyt ja suihkutissit pahentuneet. Vauva itkee imetyksen jälkeen ja selkeästi masuun sattuu. Onko peli ihan menetetty? Ollaanko taas lähtöpisteessä ja voiko kahden vuorokauden pumppaaminen kasvattaa maidontuotantoa pitkäksi aikaa? Kuinka kauan kestää, että maidontulo tasoittuu? Olen ihan epätoivoinen kun paluu rinnalle ei ollutkaan ihan ongelmaton.