Vilda

Aktiivijäsen
  • Content count

    307
  • Joined

  • Last visited

About Vilda

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. ^Näin mulle sanottiin viimeksi neuvolassa. Kotimittauksissa raja 5.5, rasituksessa paaston raja 5.3. Mulla oli viime raskaudessa radi, juurikin vain paastoarvot meni yli, muut ei koskaan. Tässä raskaudessa mittaan nyt jo (10+4) kotona arvoja koska pahoinvoinnin takia en pysty menemään vielä rasitukseen. Oon jo valmistautunut siihen että diagnoosi tulee taas ja periaatteessa syön nyt jo radi-ohjeiden mukaan, sen mitä nyt pystyn oksentamiselta syömään. Tällä hetkellä paino on laskenut pari kiloa mutta onneksi oli muutama varakilo jotka saikin lähteä
  2. Rouva7/2011, mä oonkin miettinyt, miten sulla on mennyt (saatiin vissiin samana päivänä huonot uutiset) Mulla meni myös hyvin, sain la-aamuna Mifegynen joka ei vaikuttanut mitenkään. Maanantaina menin osastolle, sain kaksi Cytotecia kielen alle ja puolen päivän aikoihin pääsin kotiin. Ultrattiin ennen kotiinlähtöä, että kaikki oli ok. Hyvin pärjäsin Panacod+Burana-yhdistelmällä. Eli mulla oli onneksi hyvin helppo toimenpide.
  3. Mun toinen kokemus Taysissa synnyttämisestä on nyt ohi, ja oon kyllä tosi tosi tyytyväinen. Svo:lla otettiin ystävällisesti vastaan vaikka sanoin heti että en yhtään ole varma vaikka olisi vielä tultu turhaan. Salissa kaikki sujui loistavasti ja kätilö oli tosi ammattitaitoinen (meidän kemiat ei ehkä ihan kohdanneet mutta hyvin tyytyväinen olen häneen, eihän sinne ystävystymään mennä) Osastolla (2a) oltiin vain reilu vuorokausi mutta hyvää hoitoa saatiin kaikilta hoitajilta. Toissynnyttäjänä saihan siellä aika itsekseen olla, mutta aina sai apua tarvittaessa. Koska kotiuduttiin niin aikaisin, kävi meillä kotona seuraavana päivänä kätilö kätilöpolilta. Painonlaskun takia ollaan nyt käyty kätilöpolilla pari kertaa ja myös siellä ollaan saatu tosi hyvää palvelua. Kaiken kaikkiaan voin siis sanoa että mun kokemus Taysista on tosi hyvä, onhan se iso laitos mutta hoito on hyvää ja turvallisin mielin sinne voi lähteä synnyttämään.
  4. Joo ja me ei ainakaan päästä hotelliin radin takia. Ei se mua toisaalta niin harmita, kun sen on jo kauan tiennyt mutta tosiaan kakkoselle toivon että päästään...
  5. Kuinkahan täyttä Taysissa on osastoilla ollut nyt potilashotellin avauduttua? Siis lähinnä mietin että onko usein 2a ja 2b niin täynnä että joutuu vauvan kanssa neloselle? Eihän nelosessa muuten mitään vikaa ole mutta mieluummin menisin kahden hengen huoneeseen, ja olisihan se kiva että vessa ja suihku olis lähempänä kuin käytävän varrella.
  6. Mulle tuli kutsu äitipolille, pääsen sinne jo ens torstaina. Eli aika nopeasti ottivat sinne, pelkäänpä että mäkin ne iltainsuliinit saan... Onko ne siis yleensä pistettäviä lääkkeitä vai ihan tabletteja?
  7. waver, kiitos vastauksesta. Saattaa siis olla, että mullakin aloitetaan iltainsuliinit. Oikeastaan toivoisin kyllä, että sinne polille pääsisin juttelemaan, neuvolan ohjeet on joskus olleet vähän niin ja näin...
  8. Mulla oli rasituksessa 1 h arvo yli, 10,1. Mittailin rv27 arvoja neljä päivää jolloin kaikki ok. Sit mittari meni rikki ja oltiin kesälomareissulla, joten sain uuden mittarin vasta rv31. Mittailin taas ja nyt paastoarvot on lähes aina just yli, 5,6-5,7. Eilen neuvolasta laitettiin lähete äitipolille, mutta epäili että saattaa tulla bumerangina takaisin kun ylitykset on noin pieniä. Onko kokemusta onko näin pienillä ylityksillä "päässyt" äitipolille? Ja mitä siellä sit voitais asialle tehdä, tuskin insuliinia noilla arvoilla aloitetaan? Ja vielä, ultrataanko siellä polilla aina? Edellisessä raskaudessa en koskaan joutunut siellä käymään.
  9. Mulla on hyvät kokemukset TAYSista keväältä 2011. Äitipolilla en ole ikinä käynyt, mutta svo:lla, salissa ja osastoilla (4a ja 2b) kaikki sujui kuten pitääkin. Koko ajan oli turvallinen olo. Tottakai laitoksen suuruuden huomaa siinä, että hoito ei ehkä ole niin "henkilökohtaista", mitä se pienemmissä yksiköissä voisi olla, mutta itse en silti edes harkinnut Vammalaa, sillä TAYSissa on kaikki hoito lähempänä, mikäli tarvitaan.
  10. Ihan järkyttävä hinnannousu! Onneks ehdittiin ostaa vaunut vanhalla hinnalla. Semmoinen kysymys tuosta hoitolaukusta, onko mitään järkevää systeemiä millä sen saisi vaunujen aisaan kiinni? Onko olemassa jonkinlaisia klipsejä tms?
  11. Me saatiin itse valita, haluttiinko esittelyvaunut vai tilattiinko tehtaalta. Koska meillä ei ollut kiire, tilattiin tehtaalta ja nyt ne odottaa kaupassa että haettais ne. En tiedä olisiko saatu jotain alennusta niistä esittelyvaunuista, mutta normaalilla hinnalla en kyllä olisi suostunut ostamaan esittelykappaletta. Listahinnasta saatiin 99e alennusta koko paketista Vauvatalo Johannasta.
  12. Mun mielestä ainakin viime vuonna uudet värit tuli kesäkuun aikoihin, eli ehtisit varmaan saada uusista väreistä. Tai sit tän vuoden väreistä hyvän tarjouksen
  13. Mä nyt rohkaistuin ja ostin sen kaukalon käytettynä, tänään varmaankin käydään hakemassa se. Täytyyhän sitä pystyä myyjän sanaan luottamaan, ja tosiaan aion nyysiä sen läpikotaisin ennen maksua
  14. Mitä mieltä olette turvakaukalon ostamisesta käytettynä? Itse teilasin ajatuksen aluksi heti, mutta nytkin löysin huuto.netistä oikeasti todella hyvältä vaikuttavan ehdokkaan, vieläpä tästä läheltä joten pääsisin tarkastamaan kaukalon ennen ostoa. Periaatteessa pelottaa, että kaukalo on kolaroitu/pudotettu pahasti, mutta kyllähän sellaisesta yleensä jäisi jälki? Ja pahassa kolarissahan vakuutusyhtiö ottaisi kaukalon, jos olen oikein ymmärtänyt? Tuo kaukalo, joka mulla on kiikarissa, on maaliskuussa 2010 ostettu, eli ei ole edes voinut olla talvea pakkasessa tms.
  15. Mä oon ihastunut Futureihin, F6:setkin kiinnostaa mutta jotenkin se käsijarru mietityttää. Eniten meillä varmaan tulisi käytettyä isoja etupyöriä, joten minkälaisia käyttökokemuksia niistä löytyisi? Erityisesti mietityttää, onko työntäminen kevyttä ja jousitus. Meillä on kaksi pientä koiraa joiden kanssa kuljetaan vähän kaikenlaisessa maastossa.