Kumisaapas

Jäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Kumisaapas

 • Rank
  Aloittelija

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Sopisikohan myös kutsuun liittyvät kysymykset tämän ketjun jatkoksi? Minkälaisia tekstejä olette laittaneet synttärikutsuun? Myös kaikki ideat kutsujen askarteluun kiinnostaisi. Lähetättekö kiitoskortteja juhlien jälkeen? Onko sellainen tapana?
 2. Kirjassa "Alle kouluikäisen maailma" (Pirkko Jarasto, Nina Sinervo 1997) käsitellään myös tätä aihetta. "Lasten yhdessoloa vaikeuttaa se, että lapsi kohtelee toista lasta esineenä. Kadulla, kaupassa, missä vain hän voi heti tönäistä tapaamansa kaverin kumoon. Tämä on hänen tapansa lähestyä, herättää toisen huomio, tutustua ja joa kuulostella, millainen ääni tuosta toisesta mahtaakaan lähteä. Lapsi tarvitsee asiallista ohjausta ja aikuisen mallia, ei paheksuvaa moittivaa kauhistelua." Kannattaa lukaista! Minusta on muutenkin aika huolestuttavaa jos jo taaperoiässä joku lapsi leimataan väkivaltaiseksi. Taaperoikäinen vasta opettelee kuinka maailma toimii ja kuinka toisten ihmisten kanssa tullaan toimeen. (En ehtinyt lukea koko ketjua läpi, joten jos tämä on mainittu jo, pahoittelen )
 3. Meillä ei järjestetty ristiäisiä koska emme kuulu kirkkoon ja nimiäiset tuntuvat meistä jotenkin teennäisiltä. Sairaalasta kotiuduttuamme ystävät ja sukulaiset kävivät meillä vauvaa katsomassa ja silloin keitimme kakkukahvit. Kukaan läheisistämme ei ihmetellyt ristiäisten tai nimiäisten puuttumista. Lapsen nimi paljastettiin puhelimessa läheisimmille heti lapsen syntymästä ilmoitettaessa ja kaveripiirille tekstiviestissä, jossa kerroimme vauvan syntyneen. Samalla tavalla aijomme toimia kun pikkusisarus syntyy.
 4. Kiitos Monalisa vinkistä, mutta Bugat meillä jo on Nyt phil&tedsit hankintalistalla.
 5. Vaunut kuskaisi ilman lasta matkustava ystävä, joten kasaaminen tai muu sellainen ei oikein onnistu. Nouseva tuontirajakaan ei ehdi tässä tapauksessa auttaa meitä. Kuulisin mielelläni vielä kokemuksia jos joku on rattaita rapakon takaa kuskannut.
 6. Onkohan kukaan tuonut uusia vaunuja mukanaan Jenkeistä? Jos vaunut tilaa nettikaupasta, pitää niistä maksaa alv ja tulli. Miten on jos rattaat kuskaa itse palatessaan reissusta? Ilmeisesti maksut pitäisi silti maksaa, mutta miten on käytännössä? Pysäyttääkö tulli lentokentällä jos hipsii "ei tullattavaa" kaistaa ison pahvilaatikon kanssa?
 7. Saakohan myös phil&tedseille aloittaa oman ketjun? Tuplaratas-keskustelussa on jo asiaa näistäkin, mutta olisi mukavaa lukea kokemuksia ja kommentteja juuri kyseisistä menopeleistä oman otsikon alta. Meillä on haussa tuplarattaat, joilla on helpo liikkua kaupungissa, kaupoissa ja julkisissa liikennevälineissä. Kokonsa puolesta phil&teds täyttää nämä kriteerit. Myös ulkonäkö miellyttää silmää. Ainoa mikä tällä hetkellä mietityttää on vauvan osasto, joka näyttää olevan tosi alhaalla. Kuinka kätevä se on käytössä? Entä mahtuvatko rattaat hyvin bussiin vai tukkivatko käytävän? Mistä olette hankkineet omat phil&tedsinne? Suosituksia edullisista ja luotettavista nettikaupoista olisi kiva kuulla, kuten myös kaikenlaisia kokemuksia ja kommentteja näistä menopeleistä.
 8. Täällä myös yksi onnellinen bugien omistaja. Ovat olleet käytössä kohta kaksi vuotta ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Rattaat ovat kevyet ja näppärät kaupungissa ja julkisilla liikkuessa. Talvipyöriä emme ole hankkineet ja hyvin olemme pärjänneet pääkaupunkiseudulla myös talvella pienistä pyöristä huolimatta. Vaunukopan toppaamattomuus ei ole ollut talvella mikään ongelma. Kopassa on ollut äitiyspakkauksen makuupussi ja muksulla päällä vaatetta sään mukaan. Koskaan ei ole tarvinnut lapsen palella. Jos olisin nyt hankkimassa vaunuja, valitsisin edelleen bugat.
 9. Esikoisen kanssa olimme sairaalassa vain noin puolitoista vuorokautta. Nyt toista odottaessa mietin, kuinka nopeasti sairaalasta voi kotiutua jos oletetaan, että synnytys on mennyt normaalisti ja vauva ja äiti voivat hyvin? En haluaisi olla sairaalassa yhtään kauempaa kuin on pakko. Onkohan olemassa jotain tiettyä aikarajaa, joka on pakko sairaalassa viettää synnytyksen jälkeen?
 10. Terveiset Pargasta! Kotiuduimme äskettäin ihanalta ja helteiseltä viikon lomalta. Rogue, Pampers active fit (jos en ihan väärin muista, se violetti pakkaus kuitenkin) -vaippoja löytyi kaupoista, ei kuitenkaan ihan jokaisesta. Muita merkkejä en muista bonganneeni. Purkkiruokia en juuri etsinyt, mutta ainakin eniten käyttämässämme ruokakaupassa oli tarjolla vain yhtä sorttia Nestlen purkkiruokaa. Vastikkeista en osaa sanoa mitään kun emme niitä enää tarvitse. Ruokakaupat muutenkin olivat tosi pieniä eikä valikoima muissakaan tuotteissa aina ollut mielettömän suuri. Pargassa ei mielestäni ollut mitään kovin erikoisia liikkeitä tai mitään ihmeellistä ostettavaa. Lähinnä sitä perus rantalomakohteen sälää. Tytölle en löytänyt kivoja vaatteita, mutta koruja tuli ostettua sekä äidille että tyttärelle. Lämpötila oli joka päivä reilusti yli 30 astetta, joten nähtävyyksiä emme siinä kuumuudessa edes yrittäneet lähteä ihmettelemään, vaan otimme rennosti rannalla ja hotellin uima-altaalla. Ihana rentouttava loma!
 11. Kiitos AnneJ. viestistäsi! Ilmeisesti Pargan nähtävyyksien tutkailukin onnistuu hyvin myös taapero matkassa. Me taidamme keskittyä rantaelämään, mutta veneretkeä olemme suunnitelleet. Matkakuume nousee kun lähtö lähestyy! Viikko Kreikan auringossa ilman lapsia kuulostaa todella luksukselta! Ihanaa matkaa!
 12. Mitä olet itse antanut ristäislahjaksi ollessasi vieraana tai mitä lapsesi on saanut? Sukulaislapsen ristiäiset ovat muutaman viikon päästä ja nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen!
 13. Olemme lähdössä pian Pargaan viikoksi. Tämä on ensimmäinen Kreikkaan suuntautuva matkamme. Oli mukava lukea, että ovat lapsiystävällistä kansaa, mukaan kun on lähdössä 1v 8kk vanha tytön tyllerö. Kuumuus hieman jännittää lapsen kannalta, mutta emme ole menossa kiertämään nähtävyyksiä koko viikoksi, vaan rentoutumaan, tekemään hiekkakakkuja ja uimaan, ja tietenkin syömään hyvin Kuulisin mielelläni Pargassa käyneiden kokemuksia!