Pihlawa

Aktiivijäsen
 • Content count

  855
 • Joined

 • Last visited

About Pihlawa

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  pk-seutu
 1. Hei vaan, täälläkin kyselen kun huolestuttaa.. Nyt toinen raskaus ihan alussa, tänään alkoi 6.viikko. Muistan edellisestä (onnistuneesta raskaudesta, nyt tyttö 1v5kk), että oksetti tosi paljon ja jouduin tiputukseenkin, oli repäisykipuja jne. Tässäkin kaikenlaisia oireita oli, mutta nyt pari päivää oireet on olleet ihan minimissä. Ar-ultra vasta 22.1. ja uskoisin, että sinne mennessä olen jo menehtynyt huoleen. (takana kemiallinen tms raskaus vähän aikaa sitten..) Voiko oireiden hiipuminen tässä raskaudessa olla vain normaalia vaihtelua? Tein eilen päivällä Clinicin testin ja heti tuli kyllä plussaviiva näkyviin, mutta kuivui päivän mittaan onnettomaksi kapeaksi tikuksi.. (Joo, säästän testit ja tiirailen niitä vielä päivienkin päästä, pinttynyt tapa). Tänään tein Clinicin halpistestitikun, ja viiva oli mielestäni vahvempi kuin eilen, mutta huolettaa oireiden vähyys... Mielipiteitä, pliiis!
 2. Hei vaan, täällä kyselen kun huolestuttaa.. Nyt toinen raskaus ihan alussa, huomenna alkaa 6.viikko. Muistan edellisestä, että oksetti tosi paljon jne ja tässäkin kaikenlaisia oireita oli, mutta nyt pari päivää oireet on olleet ihan minimissä. Ar-ultra vasta 22.1. ja uskoisin, että sinne mennessä olen jo menehtynyt huoleen Voiko oireiden hiipuminen tässä raskaudessa olla vain normaalia vaihtelua? Tein tänään päivällä Clinicin testin ja heti tuli kyllä plussaviiva näkyviin, mutta kuivui päivän mittaan onnettomaksi kapeaksi tikuksi.. (Joo, säästän testit ja tiirailen niitä vielä päivienkin päästä, pinttynyt tapa). Mielipiteitä, pliiis!
 3. Hei! Ollaan lähdössä viikon päästä kahden yön Tukholma-risteilylle Viking Linella, mukana minä, mies ja 4kk tyttö. Mietin laivalla syömistä. Ollaan varattu buffet-illallinen ekana ja food garden-illallinen tokana iltana. Mitenköhän vauvan kanssa se sujuisi parhaiten? Meidän vauva on tosi rauhallinen ja viihtyy onneksi rintarepussa kivasti, mutta kannattaisiko ottaa mukaan vaikkapa auton turvakaukalo, missä tyttö voisi tarvittaessa nukkua ruokailun ajan (siis meillä mukana siellä ravintolassa, tietenkin ) Entä Vanha Kaupunki, onko siellä mitään mahdollisuuksia kulkea vaunujen kanssa, vai kannattaisiko sitoa vauva liinaan? Muutkin vauva-logistiikkaan liittyvät vinkit otetaan iloiten vastaan
 4. Niinkuin muutkin, myös mä itken vähän mille sattuu. Eilen aloin itkemään sitä, että meidän vauva on kohta jo aikuinen ja muuttaa muualle (nyt siis rv29.) Hulluin itkun aihe oli kuitenkin se, kun juteltiin miehen kanssa vauvaan liittyvistä periaatepäätöksistä. Mies sanoi, ettei haluaisi vauvasta yhtään kuvaa nettiin, ja oon periaatteessa ihan samaa mieltä, ainakin tällä hetkellä. Mutta siinä jutellessa tajusin, että miehellä on yhtäläinen oikeus ja valta päätää lapsen asioista kun mullakin. Nopean ja tuhoontuomitun ajatusketjuni lopputulos oli, että mies voi kidnapata mun vauvan! Itkin melkein tunnin, enkä pystynyt kertomaan miehelle, mikä mulle tuli. Eikä siis mun mies ole millään lailla kidnappaavaa tyyppiä...
 5. Viiva näkyy navasta alaspäin haaleana ja tyttöä odotetaan (rakenneultrassa kätilö yli 95% varma asiasta)
 6. Tänään 19+4 käytiin rakenneultrassa Naistenklinikalla, vauva vastasi 19+1. Kaikki oli hienosti ja normaalisti. Vauva liikkui ihan koko ajan, ja sai varpaansa pitkälle korvien taakse. Hämmentävää, ei ole notkeutta perinyt ainakaan minulta! Selvisi, että istukka on etuseinässä keskivaiheilla. Jännitti ihan kamalasti vauvan terveys ja rakenteet, mutta sitä suurempi oli helpotus, kun kaikki olikin hyvin. Vauvalla näkyi kolme suurta suonta napanuorassa, mikä on kuulemma tosi hyvä juttu. Kahdellakin pärjäisi, mutta tuo on bonusta, sanoi kätilö. Sukupuoli selvisi myös, tyttö! (kätilö: "Yli 95%:n varmuudella tyttö, tuossa näette häpyluut".) Ilmeisen varma tyttö siis LA ei muuttunut, vauva oli sopusuhtainen ja oikean kokoinen.
 7. Nyt kyllä tulen avautumaan tänne, kun oli taas niin hankala päivä. Aloin oksentamaan rv5:n alussa, eli melkein heti kun sain tietää raskaudesta. Nyt menossa rv20, ja edelleen oksennan. Niinkuin monet muutkin, myös minä saan silloin tällöin nauttia niistä päivistä, kun on "vaan" huono olo. Viime viikollakaan en oksentanut ihan joka päivä, mutta edelleen pahoinvointi määrittelee aika paljon mun arkea: missä on lähin vessa, miten pääsen pakoon epämiellyttäviä hajuja, mitkä kengät on vähiten oksennuksessa... Olin viikolla 15 Naistenklinikalla tipassa pari yötä, ja se helpotti huteraa oloa vähäksi aikaa. Aloin oksentamaan heti kotiin päästyä, mutta olo oli silti.. parempi. Sain Postafenit ja ne auttoi, mutta ne myös väsytti niin paljon, etten pystynyt tekemään oikein mitään. Oon ollut sairaslomalla pariin otteeseen, kun töissäolo on ollut mahdotonta. Oon ruokakaupan kassa, joten siinä ei oikein voi oksentaa Eniten inhoan julkisiin paikkoihin oksentamista. Tänään oksensin taas matkalla kouluun n.viiden askeleen välein lumipenkkaan ja vihaan sitä, miten ohikulkijat tuijottaa! Jatkoin oksentamista itkulla säestäen koulun vessassa, ja sinne asti pääseminen oli jo aikamoinen urakka! Mun paino on nyt -8kg ekan neuvolakäynnin painosta. Masu kasvaa ja olen jo selvästi raskaana, mutta paino ei nouse. En itse huomaa laihtuneeni, mutta kaikki tutut päivittelee, kuinka paljon oon kaventunut kasvoista, jaloista ja käsistä. Eikä se huono juttu olekaan, mun BMI on 29,6 joten ylimääräistä on. Silti se, ettei paino yhtään nouse, vaikka vatsa kasvaa, on aika hullun tuntuista. Oon joutunut ostamaan uusia äitiysvaatteita, kun kuukausi sitten ostetut housut jäivät jo liian suuriksi reisistä ja takapuolesta. Vatsa ei anna myöten tavallisille hameille tai housuille, eli kyllä oon edelleen raskaana. Rakenneultra on tän viikon perjantaina 11.3. ja toivottavasti siellä saadaan kuulla, että vauva ei ole kärsinyt mun pahasta olosta tai painon laskusta. Voimia kaikille oksennuksessa kituville! Voi, kun voisin sanoa, että kyllä se siitä. Mutta ainakin on muitakin, jotka kärvistelee samassa suossa. Kiitos, Suee, kun perustit tän vertaistukiketjun. Avautuminen helpottaa aina
 8. Meille annettiin plussa yk16, heti aukiolotutkimuksen jälkeen samasta kierrosta
 9. Aktiivista yritystä 6/2009 alkaen, plussa 23.11.2010.
 10. Me mennään ar-ultraan Femedaan Ropposelle. Ajanvarauksessa ihminen kysyi, että millainen lääkäri ja sanoin että kaikki jännittää ja haluan mukavan ihmisen, niin suositteli Ropposta. Hinta kuulemma n.100€. Aika ensi tiistaina, 21.12. Toivotaan että sydän sykkii, silloin rv8+1
 11. Mulla tuli hyvin haalea viiva GRAVIDANilla kp33/32, vähän vahvempi Apteekin omalla kp34/32 ja CB:llä kirkas plussa kp36/32. Ja aion myös jatkaa testaamista!
 12. Oi, miten onnellista! Onnea kaikille plussanneille! zivy: Onneksi olkoon! Mullakin kädet tärisi, oon vieläkin ihan täpinöissäni! Plussa piirtyi testiin tiistaina, kp33/32. Plussaviiva on haalean värinen, mutta ihan selvä ja kokonainen. Eilen testattu uusi testi (16h ensimmäisen jälkeen) viiva oli jo vahvempi, vaikka edelleen haalea. Naistenklinikalla ollaan oltu tutkimuksissa ja kävin tässä kierrossa aukiolotutkimuksessa, joka ilmeisesti toi meille avun. Naistenklinikan päivystysnainen sanoi, että haaleakin viiva on ehdottomasti plussa, jos se vaan on kokonainen ja erottuva viiva! Sunnuntaina testaan vielä uudelleen ja maanantaina saan varata Naistenklinikalta alkuraskauden ultran. Tää on niin epätodellisen ihanaa!! 1,5 vuotta ehdittiin tosissamme yrittää.. Ihanaa!
 13. Meillä ensimmäinen lääkäriaika lähenee ja kylläpä tuli hyvä mieli, kun vanhoja kommentteja täällä luki! Aika moni, joka viime tai edellisvuonna on käynyt hoidoista kirjoittamassa, on nyt raskaana tai jo äiti Ihmeen paljon auttoi myös uhran kommentti. Toivoa on!
 14. Meillä yritys alkoi 6/09, eli reilu vuosi nyt takana. Lääkäriin menin kesäkuussa hakemaan lähetettä lapsettomuustutkimuksiin. Tervbeyskeskuksessa tehtiin papa-koe ja otettiin kaikenmaailman labroja. Ei löytynyt mitään poikkeavaa. Saatiin hormonipolille aika jo 16.8. Mulla on samanlaisia kipuja kuin mitä elliina kuvaili. Lähetteen antanut terveyskeskuslääkäri epäili endoa, ja oon lähes 99% varma, että sitä se on. Nyt alkaa jo jännittää aika kovasti lääkäriin meno, mutta ei ainakaan tarvitse yksin enää pähkäillä outoja kipuja. Minusta on hyvä, että meidän asiat on annettu eteenpäin osaavien ihmisten käsiin.
 15. ^Kyllä se kaloreita polttaa, ainakin 3! Varsinkin, jos ajattelee oikein hartaasti ja hitailla rattailla.. Mulla kanssa nyt foolihapot hankittu ja samoin raskausajan LadyvitaPlussa, koska jostain luin, että voi se auttaakin, tai ei ainakaan negatiivisesti vaikuta, jos niitä napsii jo yritysaikana. En kyllä muista, mistä tää tieto on peräisin, joten älkää hei uskoko mua!!