Zia

Aktiivijäsen
  • Content count

    210
  • Joined

  • Last visited

About Zia

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Meidän tytön 1v9kk ylivoimainen suosikki on Ti-ti-nalle tällä hetkellä. Muita joiden parissa neiti viihtyy hetken ovat Hopla, Uki, Hilariushiiri ja Pingu.
  2. Kannattaa tosiaan ottaa varmuuden vuoksi vaihtovaatteet, eikä luottaa sihen, että samat vaatteet käyvät sairaalasta lähtiessä muutenkin kuin koon puolesta. Mulla nimittäin valtava verinen limatulppa läsähti omiin housuihin sairaalassa ennenkuin ehdin vaihtaa sairaalavaatteet päälle. Sama ongelma tietenkin myös niillä joilla lapsivedet tulevat omiin vaatteisiin. Onneksi olin ottanut varahousut mukaan, sillä tarkoitus oli lähteä samoilla vaatteilla kuin tullessakin.
  3. Nyt on reissusta palauduttu ja tosi hienosti meni tytön kanssa. Kuumuus oli välillä tukahduttavaa, mutta tyttö jaksoi tosi hienosti. Soseiden syönti takkusi, varmaan kuumuudesta johtuvaa, mutta onneksi maitoa ja vettä meni senkin edestä. Italia tosiaan oli lapsiystävällinen maa. Tyttö otettiin aina huomioon ravintolassa kuin ravintolassa ja lentokentällä Suomeen päin, toisin kuin Helsinki-Vantaalla. Ruoat otin Suomesta mukaan ja hyvä niin, sillä tosiaan nuo hedelmäsoseet olivat vahvasti sokeroituja ja valmiita ruokia oli vähän. Maito oli kätevä tehdä Nanin korvikejauhoista pulloveteen ja puuro puurojauheeseen. Suomesta otetut vaipatkin riittivät, vaikka tarkoitus oli ostaa vaippoja sieltäkin. Pienissä kyläkaupoissakin näytti olevan sekä lastenruokaa ja vaippoja. Vuokraamassamme talossa ei ollut ilmastointia, mutta se ei haitannut, sillä paksuseinäinen kivitalo oli ihanan viileä sisältä. Lattiat olivat tosin liian kylmät makoilla tytölle, mutta retkiviltin päällä sekin onnistui hyvin. Uima-altaan vesi oli liian kylmää tytölle. Vesi oli siis 27-asteista, mutta tuntui tytöstä kylmälle, sillä ilman ja veden lämpötilaero oli niin suuri. Uimisesta ei siis tullut mitään, vaikka meidän neiti tykkää uimisesta tosi paljon. Ehkä myöhemmin kesällä myös uima-altaan vesi olisi vielä lämpöisempää. Matkarattailla päästiin tosi hyvin liikkumaan niin Sienan jyrkillä kaduilla kuin jopa korkean kukkulan päällä olevassa keskiaikaisessa linnoituskaupungissa. Tosin pikkukylien kapeilla vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla matkarattaiden kanssa en olisi uskaltanut liikkua. Mutta onneksi ei tarvinnutkaan. Vuokra-autoon saatiin ihan ok kaukalokin selkä menosuuntaan, joten senkään suhteen ei ollut mitään ongelmia. Kaikin puolin ihana ja onnistunut reissu siis!
  4. Kiitos Little Elf vastauksesta! Otamme siis ainakin suurimman osan ruoista mukaan. Me mennään Toscanaan. Meillä on suora lento Firenzeen ja vuokraamme sieltä auton, jolla ajamme vuokraamallemme huvilalle. Saas nähdä kuinka meidän käy tuon meidän pienen matkalaisen kanssa.
  5. Millainen on valmiiden lastenruokien valikoima Italiassa? Olemme lähdössä kesäkuussa viikoksi italiaan 7kk-ikäisen vauvan kanssa ja pähkäilen tässä, että pitäisikö raahata ruoat Suomesta mukana vai löytyykö soseita ja korviketta näppärästi myös Italian kaupoista.
  6. Meillä on toistaiseksi myös toiminut tuo Natin esittelemä ensimuki tosi hyvin. Tyttö hoksasi heti kuinka siitä juodaan ja oikein suuttuu, kun otan sen pois, vaikka vain vettä soseiden päälle joisikin. Ainoa miinus on se, että porkkanatahrat jäivät niin tiukasti tuohon pehmeään nokkaan kiinni, etteivät ainakaan käsinpesussa lähde. Täytyy kokeilla, josko konepesu auttaisi asiaa.
  7. Evelyn: Meillä myös peruna pelkältään ei tytölle maistunut, mutta porkkanaan sekoitettuna uppoaa hyvin. Peruna voi tosiaan olla vähän tylsän makuista pelkältään ja porkkana tai muu vastaava tuo siihen vähän makua. Seuraavaksi aion kokeilla parsakaalia perunan joukossa.
  8. Mies jäi kahden viikon isyyslomalle, kun pääsimme sairaalasta kotiin. Viikot olivat tarpeen, sillä kipujen ja heikotuksen takia liikkuminen ja istuminenkin oli hankalaa, olin imetysten tiheyden takia tosi väsynyt ja esikoisen takia tunsin tarvitsevani henkistä tukea. Mies teki ruokaa, ulkoilutti koiran, kantoi mulle tavaroita, kävi kaupassa ja apteekissa jne. Kahden viikon jälkeen mies meni töihin, mutta olisin edelleen tarvinnut etenkin henkistä tukea ja ihan vaan läsnäoloa vielä pari seuraavaa viikkoa. Sitten väsymykset ja kivut alkoivat hellittää ja vauva saada rytmiä elämäänsä, joten yksin pärjäsi jo hyvin.
  9. Just tuo imetyksen sattuminen tuli mulle täysin yllätyksenä. Eikä siihen tosiaan osaa varautua kuinka raskasta ensimmäiset viikot ovat pienen kanssa. Väsymys, kivut, heikotus, itkuherkkyys jne. Lisäksi se pienen riippuvaisuus äidistä voi ahdistaa suunnattomasti. Hyvä kun vessaan pääsee, jos vauva ei viihdy hetkeäkään yksin. Mutta nyt kahden kuukauden jälkeen kaikki on jo hyvin ja vauva-ajasta nauttii kaikesta sydämestään.
  10. Helppo ja nopea ja olen kuin luotu synnyttämään. (Ai että helppo kenelle? Ilmeisesti miehelle. )
  11. Oltiin kolme yötä ja neljä päivää osastolla. Päivän aikaisemmin olisi muutoin päästy, mutta tytön paino tippui liikkaa ja sitä tarkkailtiin vielä yksi yö lisää.
  12. Ennen 75A, lähes koko raskausajan ja ensimmäisen kuukauden synnytyksen jälkeen 80-85C, nyt kahden kuukauden jälkeen ostin jo B-kuppikoon, vaikka täysimetän edelleen. En ole yhtään sinut näidän isojen tisujen kanssa ja ikävöin pieniä rintojani takaisin.
  13. Olisin halunnut tietää etukäteen sen, että myös esikoisen synnytys voi olla nopea ja supistukset voivat alkaa täysin puun takaa heti parin minuutin välein, jolloin olisi ollut syytä lähteä jo sairaalaan. Luulin tuolloin vain etten osaa kellottaa suppareita oikein. Lisäksi että synnytysvastaanotossa pistetään käyrille ensin puoleksi tunniksi vaikka suppareita tulee tosi tiheästi ja tutkitaan vasta sen jälkeen kuinka pitkällä synnytys on. Nyt viisaampana olisin osannut vaatia sisätutkimusta heti, jotta kätilökin säästyisi säikähdykseltä, eikä tarvitsisi kiireellä kärrätä mua pyörätuolissa synnytyssaliin.
  14. Vuoto kesti kaiken kaikkiaan noin nelisen viikkoa ja väheni tasaisesti. Karkeasti ottaen ensimmäisen viikon käytin yösiteitä päivisinkin, toisella viikolla normaalisiteitä päivisin ja yösiteitä öisin, kolmannella viikolla siirryin jo pikkuhousunsuojiin päivisin ja normisiteisiin öisin ja neljännellä viikolla käytin satunnaisesti enää pikkuhousunsuojia.