Louise

Aktiivijäsen
  • Content count

    118
  • Joined

  • Last visited

About Louise

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Helsinki
  1. Mullahan todettiin kohdunulkoinen raskaus joulukuussa ja se hoitui pelkällä hCG-seurannalla pois. Tai niinhän mä luulin, kunnes eilen laparoskopiassa havaittiin, että munajohtimessa on vieläkin reilusti raskausmateriaalia ja se oli niin venynyt ja vauroittunut, että poistettiin koko tuuba. Millonkohan tää olis selvinnyt, jos en olis tohon leikkaukseen joutunut ihan muusta syystä (haettiin vatsaonteloon eksnynyt kierukka pois)...? Mulla ei oo koko tänä aikana ollut juuri mitään oireita ja vuotokin oli aika vaihtelevaa ja niukkaa. No, jospa mä nyt vihdoinkin voisin jättää tän jupakan taakseni kun oon 3 kk rampannut yhdessä sun toisessa paikassa ronkittavana.
  2. Kohdunulkoisesta raskaudesta selvitty ja sitten alkoikin kadonneen kierukan metsästys. Otettiin röntgenkuva ja siellähän tuo näkyy olevan vatsaontelossa. Joudun siis tähystysleikkaukseen, missä kierukka noukitaan pois. Eipä tuu mulle enää yhtään näitä kapistuksia!
  3. ^ Mä tilasin myös noita viime syksynä ja oon ollut tyytyväinen. On näppäriä esim. kumppareissa ja hanskoissa ulkopuolella, kun heti näkee kenen kamat on kyseessä . Oon kokeillut myös kudottuja nauhoja ja taggiteja, mut ne irtoilee. Silitettävät laput on taas liian työläitä (kokeiltu on näitäkin) ja muutenkin inhoon silittämistä. Vaaleat sukat mäkin merkkaan tekstiilitussilla ja tummat jää yleensä merkkaamatta. Villasukkiin yms. oon laittanut noita tarroja ja toistaiseksi on ainakin pysynyt kiinni.
  4. Tyttö tais olla 1v 8kk. Siirto tehtiin pari kuukautta ennen kuin pikkuveli syntyi, ettei assosioituisi siihen. Poika siirtyi 1v 11kk ikäisenä, koska pinnasänky on vanhanaikainen eikä siitä saa laitaa poistettua ja alkoi tuntua hassulta pitää niin isoa lasta sängyssä, josta ei pääse itse pois. Poika siityi suoraan kerrossängyn alasänkyyn, jossa ei ole mitään laitaa (tikkaita lukuunottamatta) ja hyvin on sujunut ainakin toistaiseksi eli ei tippumisia. Vielä ei ole ilmennyt edes mitään "vapauden riemua" eli sängystä ramppaamista
  5. Köh, mulle kävi sit kuitenkin niin, että unohdin koko jutun... On tässä ollut kaikenlaista muuta mielessä juu.
  6. ^ Kuravaatteilla tarkoitetaan niitä varsinaisia sadevaatteita, jotka on valmistettu pvc:stä tai polyuretaanista tms. Plain rain kuuluu kosteussuojavaatteisiin, jotka voi kai periaatteessa olla yhtä vedenpitäviä, mutta ainakin juuri plain rain on sen verran ohutta materiaalia, ettei välttämättä kestä pidemmän päälle päiväkotikäytössä. Ticket to heavenillä on myös ihan näitä perinteisiä kuravaatteita nimellä rubber rain ja sit muiltakin merkeiltä löytyy, esim. Rukan ja Reiman kuravaatteet on mun mielestä ihan hyviä. Noi rubber rainit on melko kapeita, joten ei ole ehkä parhaat vk- tai toppahaalarin päälle vaan sellaisenaan esim. villa- tai fleecehaalarin kanssa.
  7. Kai se hormoni yleensä nousee aluksi ihan normaalivauhtia. Mä testasin niin myöhään, että testiviiva suorastaan räjähti näkyviin ja oli reilusti kontrolliviivaa tummempi. Aika hyvin näyttäisi nyt laskevan itsestään eli käyn tästä eteenpäin viikon välein omalla terveysasemalla verikokeessa, kunnes hCG on lähellä nollaa. Viime perjantain ultrassa kyllä näkyi, että vähän on vuotanut kohdun taakse, mutta ei kai sitten haittaa kun ei ole kipuja tms. Ei ole kyllä mitään vuotoakaan vielä, mutta kai se jossain vaiheessa alkaa...
  8. ^En tiedä, mut ehkä jotain 7+. Tänään soitettiin sairaalasta ja pyydettiin tulemaan päivystykseen. Iloinen yllätys oli, että nyt hCG olikin laskenut ja oli enää jotain 2600. Raskaus löytyi oikeasta munajohtimesta, ei sykettä. Näyttää siis siltä, että se on kuihtumassa itsekseen pois ja saatan selvitä koko jutusta pelkällä seurannalla. Perjantaina meen taas verikokeeseen ja ultraan, niin katsotaan miten homma on edennyt.
  9. Kaikkia ylläolevista vaihtoehdoista Yritin kyllä äännellä ihan hallitustikin eli jotain synnytyslaulun tapaista, mutta välillä meni ihan kiroilun ja muun vaikeroinnin puolelle. Ponnistusvaiheessa pääsi sitten muutama karjahdus.
  10. Mulla tuli ovulaatio 2-3 viikkoa kaavinnan jälkeen, en muista tarkkaan mutta ihan normiaikataulussa.
  11. ^ Meillä poika oli pitkään tosi hoikka, mutta nyt se on ottanut jonkun kasvuspurtin ja pömppömahaakin vähän löytyy, niin pieleen menee mun ostokset. Metsolan housutkin puristaa
  12. Ekassa raskaudessa tuli jonkin verran, mutta tokassa ei enää. Ei niitä kyllä enää huomaa, kun ovat jo vaalentuneet.
  13. ^Onnea hyvistä uutisista! Mulla ei ekassa raskaudessa ollut ollenkaan vuotoja, tokassa oli ja se päätyikin keskenmenoon. Kolmannessa raskaudessa holahti kerran verta pöksyihin rv 7 ja olin tietty edellisen km:n jälkeen vähän paniikissa, mutta kaikki oli hyvin. Tässä neljännessä raskaudessa on ollut välillä ruskeaa ja välillä punaista vuotoa aina silloin tällöin (välillä monta päivää ilman mitään vuotoa) ja kyseessä on mitä ilmeisimmin kohdunulkoinen raskaus.
  14. Meillä vaippojen käyttö alkaa jo pikkuhiljaa loppua, mutta vastasin koko vaippaikää ajatellen. Eli enimmäkseen kestoja ja lisänä kertiksiä. Kestoista innostuin esikoisen vauva-aikana ja suurin osa vaipoista kiersi sitten pikkuveljellekin, tosin jonkin verran ostin hänelle myös uusia vaippoja (niitä parhaiksi havaitsemiani eli BumGeniuksia).
  15. Esikoisen kanssa käytiin vauvauinnissa ja muskarissa, mutta toisen kanssapa ei enää pystynytkään. Kuopus on siis joutunut tyytymään siskon seuraan ja peruspuistoiluun, kyläilyihin, perhekahvilaan jne. Ekan lapsen kanssa harrastaminen oli mulle tärkeää, että pääsin kotoa ihmisten ilmoille (muuten helposti jäi vaan kotiin, mitä nyt ehkä kävi vaunulenkillä tai shoppailemassa). Ei se harrastaminen vauvalle itselleen varmaan kovinkaan merkityksellistä ollut