juuliaj

Aktiivijäsen
 • Content count

  319
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by juuliaj

 1. Neuvolan käyrien mukaan th sanoi painoarvion olevan 4kg, mutta sanoi myös, ettei hän usko painoa olevan niin paljon, vaan veikkasi ennemmin 3,5kg. Hyvin piti paikkansa, Katkis painoi 3570g.
 2. Puoli-istuva, olin saanut jonkun sellaisen puudutteen epiduraalikatetriin vielä epiduraalin jälkeen, etten saanut enää lähteä liikkeelle.
 3. Mulla alkoivat supistukset joskus viiden jälkeen aamulla.
 4. Nyt rv 40+1, ja painoa tullut melkein 12kg.
 5. Hyvä idea! 1. Ikä, raskaudenkesto (& muuta infoa jos haluat kertoa). Kohta 23 vuotta, tänään rv 40+1. 2. "Söin kuin hevonen, sekä suolaista että makeaa." En ole raskausaikana syönyt määrällisesti juurikaan enempää, sillä en ole halunnut kerätä turhaan ylimääräisiä kiloja karistettaviksi sitten synnytyksen jälkeen. Suolainen ja makea ovat kyllä maistuneet, mutta olen yrittänyt rajoittaa herkkujen syöntiä, vaikka raskaana olenkin, ja monet ovat kehoittaneet herkuista kieltäytyessäni syömään "kahden edestä", vaikka eihän se energiantarve oikeasti tuplaannu. 3. "Kahvin tuoksukin sai minut voimaan pahoin." Ei, vaan kahvi kyllä maistuisi. Jätin aluksi kahvin juonnin kokonaan, ja myöhemmin olen sallinut itselleni 1-2 kuppia päivässä. 4. "Olisin voinut nukkua aamusta iltaan." En ole ollut erityisen väsynyt. Välillä on toki ollut päiviä, jolloin olisin voinut viettää koko päivän peiton alla, mutta mitään erityistä väsymyskautta ei esim alkuraskaudesta tai nyt loppuvaiheessakaan ole ollut. 5. "Suonenvetoa yöllä, närästystä päivällä, jalkojen turvotusta illalla. Kaikkea löytyi." Jalkojen turvotusta on ollut vasta nyt ihan lopussa, eikä se nytkään ole kovin voimakasta. Närästyskin on tullut tutuksi vasta parin viime viikon aikana. 6. "Rinnat paisuivat ja tunsin itseni lähes seksipommiksi." Rinnat ovat kyllä paisuneet, ja olenkin joutunut ostamaan paljon uusia alusvaatteita. Tähän muutokseen on kyllä ollut totuttelua, vaikka kuppikoko ei olekaan kasvanut kuin yhden koon verran. 7. "Vaa'an mittari siirtyi aivan eri kymmenluvuille." Painoa on tullut 12kg, eli uusille kymmenluvuille on siirrytty. 8. "TV:stä tullut orpolapsidokumentti sai minut itkemään putouksen lailla." En ole ollut erityisen herkistynyt raskausaikana. 9. "Hyvä äiti imettää mahdollisimman pitkään." Mielestäni hyvä äitiys on aivan jotakin muuta kuin pelkkää imetystä. Minusta kukaan ei ole huono äiti, vaikkei edes haluaisi kokeilla imetystä. 10. "Olen suunnitellut synnytykseni käsikirjoituksen valmiiksi." Minusta synnytystä ei kannata suunnitella liikaa. Olen menossa synnyttämään avoimin mielin. Luotan henkilökuntaan ja toivon, että kaikki sujuu mahdollisimman hyvin. Haluan kyllä kivunlievitystä, mutta en ole etukäteen päättänyt, mitä haluan ja mitä en, vaan otan vastaan sen, mitä minulle suositellaan.
 6. Tulin nyt tässä Katkiksen syntymää kovasti jo odotellessa kertomaan, miten kuvan ja korun kanssa kävi. Eli napakoru piti tässä viimeisen kolmanneksen aikana ottaa pois, sillä se alkoi tuntua tosi epämukavalta. Toivon kuitenkin, että saisin siihen sitten synnytyksen jälkeen korun laitettua takaisin. Ei se ainakaan umpeutuneelta näytä, mutta eihän sitä silti tiedä. Tatuointi (mulla on siis tatuointi alavatsassa, sivussa, siinä lonkkaluun päällä) ei ole kärsinyt lainkaan, eikä se oikeastaan ole minkäänlaiseen venytykseen joutunutkaan.
 7. No eipä tule juurikaan halvemmaksi tilata noita ulkomailta... Meillä on mustat Got mustalla rungolla, ja me maksettiin koko paketista 1000e, sisältäen siis rungon, vaunukopan, ratasosan ja turvakaukalon. Eli noin pienellä hintaerolla kannattanee ostaa Suomesta ennemmin, takuuasiat on kuitenkin helpompi hoitaa täällä, jos ongelmia tulee.
 8. Halusimme uteliaina tietää, kumpi on tulossa. Tosi vahva tyttöolo on ollut koko ajan, ja tyttö sieltä on tulossakin.
 9. Mäkin olen itkenyt sitä poromainosta!
 10. Olen tälläkin hetkellä sairaslomalla selkäkipujen vuoksi. En enää ole menossa töihin, vaan jään äitiyslomalle 8.12. Yhteensä sairaslomalla on tullut oltua sitten reilun kuukauden verran, eli aika paljon.
 11. En ole siis käynyt vaunuja (Go) testaamassa soralla, ihan vaan jalkakäytävällä. Meillä nuo lähinnä tulevatkin olemaan kaupunkikäytössä, eikä ihan heti tule mieleen, millaisessa tilanteessa niillä tarvitsisi vaikeakulkuisemmassa maastossa päästä eteenpäin. Osaan kyllä kuvitella, että eivät ole lenkkipoluille paras vaihtoehto.
 12. Siitä rokotteesta vielä - sehän ei kuitenkaan ihan 100% suojaa anna, vaikka käsittääkseni suoja on kuitenkin osoittautunut odotettua paremmaksi.
 13. Kiitos päivitetystä tiedosta, vaikka se ei ehkä se mieluisin tieto olekaan. Harmi, ettei isän lisäksi muita vieraita saa tulla. Toisaalta ymmärtäähän tuon tässä tilanteessa, kyllä se näin on parempi, sillä kai niitä ihmisiä aina on, jotka eivät välitä säännöistä ja ohjeista sen vertaa, että jäisivät kotiin sairastamaan. Ehtiväthän ne muut vieraat sitten käymään kotiutumisen jälkeen, ja voi olla, että niin on mukavampikin, niin saadaan olla ihan rauhassa sitten ne ihan ensimmäiset päivät.
 14. Voisin edelliseen lisätä, että mun tosiaan on nyt raskausaikana alkanut välillä ihan tehdä mieli suklaata, vaikka muuten en juurikaan suklaasta välitä. Se on mulle liian makeaa ja jotenkin tylsän makuista.
 15. Täällä on niin moni tunnustanut himoitsevansa joulusuklaata, että mun oli ihan pakko googlata ja katsoa, mitä se pitää sisällään.
 16. Mielestäni varpajaiset ovat ihan kiva juttu, jos kyse ei ole mistään örvellyksestä. Toisaalta mikä tahansa illanvietto menee mielestäni yli, mikäli kyse on juomisesta siihen sammumispisteeseen saakka. Miehen kaverit ovat paljon varpajaisista puhuneet, ja minusta on kiva, jos mies haluaa varpajaisia viettää. Saa siellä hauskaakin pitää, enkä odota mieheni pysyvän ihan vesilinjalla, kunhan meno ei ihan mahdotonta ole. En suinkaan lähtisi vaatimaan miestä juhlinnasta väsyneenä sairaalaan, kyllä uskoisin siellä pärjääväni ihan itsekin, vaikka mies vähän myöhempään väsymystään nukkuisikin. Toki jos synnytyksessä olisi ollut ongelmia, ja tarvitsisin apua ja tukea sairaalassa, en toivoisi miehen lähtevän juhlimaan. Toisaalta en kyllä usko, että mieheni sellaisessa tilanteessa juhlimaan lähtisikään. Toivomme saavamme sairaalasta perhehuoneen, joten siinä tapauksessa varpajaisia ei tietenkään voida viettää ennen kuin sairaalasta kotiudutaan, ja voi muutenkin olla, että varpajaisten vietto saattaa siinä uutta elämää ihmetellessä siirtyä myöhempään ajankohtaan, vaikkei mies sairaalassa yöpyisikään. Kuitenkin jopa toivon, että mies haluaisi varpajaisia viettää, sillä minusta ainakin illanvietto ystävien seurassa kuulostaisi oikein hyvältä, ja varmaan haluan jossain vaiheessa sitten myöhemmin itsekin lähteä tuulettumaan. Miehelle tuo tilaisuus kuitenkin käytännön syistä todennäköisesti tarjoutuu aiemmin.
 17. Viikkoja on nyt 28+1, ja painoa on tullut 6kg. Toivottavasti painonnousu pysyykin maltillisena.
 18. ^Noilla Garn studion ohjeilla olen neulonut helmikuussa syntyvälle vauvalle sukkia, tossuja, lapasia ja pipoja. Yhden villatakinkin neuloin, mutta luulen sen olevan aika iso vastasyntyneelle. Tarkoituksena olisi vielä saada jokunen villapaita aikaiseksi ja ehkäpä peitto vaunuihin.
 19. Tähän mennessä meillä on enimmäkseen Benettonin ja H&M:n vaatteita ihan pieniä kokoja, ja isomman kokoisina valmiiksi odottamassa Benettonia, Ralph Laurenia ja Tommy Hilfigeriä. Yksi Burberryn takki on myös odottamassa ihan pienessä koossa, tosin sen olen saanut äidiltäni. Ihan sen hintaisia vaatteita en sen kokoisina ostaisi, vaikka Burberryn vaatteista tykkäänkin. Jotain isompia kokoja voisin kyllä ostaakin, mutta en ole lasten Burberryä vielä Turusta mistään löytänyt. Käyttökokemuksia noista ei tietenkään vielä ole, helmikuussa sitten nähdään, mitkä parhaiksi osoittautuvat.
 20. Minäkin olen huomannut, että Skanssissa tosiaan saa ihan rauhassa liikkua viikonloppuisinkin. Mitään tungosta en siellä ole kertaakaan havainnut, ja käyn siellä usein, sillä useimmiten käymme siellä ruokakaupassa.
 21. Olen käynyt vaunuja jo ulkona testaamassa, vaikka vauva vielä mahassa onkin, enkä minäkään huomannut mitään tärinää, eli kannattaa varmaan ottaa yhteyttä valmistajaan tai myyjään.
 22. Ei tietenkään! Mä taas välttämättä halusin mustat mustalla rungolla, eikä missään tiedetty, jatketaanko sitä väriä, eli olisiko sitä nyt vielä ollut saatavilla. Meinasin silloin jo (elokuussa ) tehdä vaunukaupat, mutta järki pakotti pistämään vähän jäitä hattuun, joten sormet ja varpaat ristissä odottelin ja toivoin, että saadaan musta-mustat vielä. Onneksi saatiin.
 23. Stressasin plussakierrossa ja sitä edeltäneessä yrityskierrossa. Toisesta kierrosta pillereiden lopetuksen jälkeen tärppäsi, joten stressille ei kai siinä mielessä olisi ollut syytä, mutta jotenkin pelkäsin silti, ettei yrityksestä olisi tullut helppoa, sillä eihän sitä vielä silloin voinut tietää.
 24. Toisesta kierrosta pillereiden lopettamisen jälkeen tärppäsi. Ovista en testaillut, vaikka pillereiden lopetuksen jälkeen se kai saattaisi tapahtua vähän milloin sattuu. Greippimehua join molemmissa kierroissa, mutta juon sitä aika usein muutenkin. Silloin kyllä sitä tuli ihan tarkoituksella ostettua kaupasta, vaikka en olekaan kovin luottavainen sen tehoon.
 25. Kiitos kun jaksoit vastailla. Taitaa tosiaan olla todennäköisintä, että viat johtuvat juurikin siitä, että innokkaat vaunutestailijat ovat vähän liiankin innokkaasti testailleet vaunujen ominaisuuksia. Mutta hyvä jos saatte uuden rungon. Nuo etupyörän säädöt muuten vaikuttavatkin sellaisilta, että ne tosiaan varmasti saakin "helposti" rikki, jos ei oikein sitä osaa käyttää eikä niin välitäkään, meneekö se rikki, jos kerran kyseessä on kaupan mallikappale. Ihmiset kun tunnetusti eivät juuri välitä kaupan omaisuudesta...