NuoriMuori

Aktiivijäsen
 • Content count

  498
 • Joined

 • Last visited

About NuoriMuori

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 05/02/90

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kanta-Häme

Recent Profile Visitors

1984 profile views
 1. Vanha keskustelu, löytyisikö uusia kokemuksia? Itse alotin nyt tässä kierrossa syömään vehnänalkioöljy kapseleita ja macaa(). Jännityksellä odotan tuloksia parin viikon päästä.
 2. Nostellaanpa tätäkin, jos löytyis uusia kokemuksia korkeista paineista raskausaikana. Itsellä viikkoja nyt 30+6, ja Albetol mennyt rv 22+ asti. Tällä hetkellä menee 200+200+200, ja paineet on kotimittauksissakin ihan omaa luokkaansa, korkeimmillaan 165/102. Lääkäri nyt viimeksi puhui Adalatista myös, mutta siinä kuulemma ollut pitkään jo saatavuus ongelmia, niin ei voi sitä kaveriksi albetolin rinnalle määrätä. Kuulemma albetolin voi nostaa jopa 300+300+300 annokselle. Kovasti vaan mietityttää, että viikkoja on kuitenkin noin vähän, mitäs jos lääkitys ei auta.. Rm oireita ei oo kun pääkipu ja turvotus, ja joka viikko melkein labroja otetaan ja ne on aina kunnossa. Te joilla ollut korkea verenpaine, niin miten istukka on toiminut? Täällä seurataan nyt kasvua, kun tippunut jo alakäyrille ja vartalonmitta jätättää jatkuvasti käyriltäkin. Lisäksi nyt lapsiveden määrä laskenut kahdessa viikossa afi 15 --> 8.
 3. @Vesililja, Noniin, donitsi illassa pitää paastoarvon kurissa.
 4. Toi paastoarvon kuriin saaminen ruokavaliolla on kyllä yks mysteeri. Itse yritin kaikenlaista, mutta ei vaan auttanut. Sattumalta huomasin, että jos illalla vetää ylipaljon hiilareita/sokeria, niin aamulla paasto on hyvä. Kun taas aiemmissa raskauksissa just proteiinipitonen iltapala on ollut hyvä ja hiilarit ihan minimissä. Nyt tosin pistän protaphanea sen 14ky, ja sillä on paasto pysynyt hyvänä, yleensä alle 5.0.
 5. Nyt on viikkoja 30+1, alat oli korkeimmillaan 62 muistaakseni, ja siitä vain laskenut. Sappihapot on nyt pikkuhiljaa noussut 2 --> 6, eli juuri rajoilla. Jalkapohjat on alkanut kutisemaan, ja välillä tuntuu kun joku tökkis neuloilla. Ylävatsanultrassa kävin, ja siellä maksa oli ok, mutta perna liian iso. 2viikkoa ekasta ultrasta menin uudestaan, jolloin perna oli vielä kasvanut hieman. Ei tietoa mistä johtuu. Sitä on nyt ihmetelty sisätaudeilla ja eilen otettiin liuta verikokeita, mutta vasta 3vk päästä on niistä soittoaika.
 6. @Kultajoki, kiva! Mulla oli siis alat noussut, mutta sappihappo ei. Alotettiin silti Adursal, ja nyt viime kontrollissa alat oli laskenut hieman. Laskeeko tuo Adursal myös alattia, vai syönkö sitä turhaan? Onko ollut ylävatsakipua? Mulla ensin oireina kutinan lisäksi oli oikealla kyljessä häiritsevää kipua, ei siis kovaa. Se välillä jomotteli ylävatsan kautta vasemmalle puolella, mutta usein jäi oikealle ja siitä vähän matkaa ylävatsalle, ehkä juuri maksan alueelle. Onko mitään keinoa hillitä kutinaa? Ostin loratadin 10mg, mutta siitä ei kyllä ollut mitään hyötyä.
 7. Mä sain radidiagnoosin jo rv 12, kun sokerirasituksessa paasto oli 5.3. Kotimittaukset oli loistavia, vaikka söin miten sattu. Rupesin 22 viikolla skarppaamaan, ja neuvolasta tuli käsky mittailla jokapäivä viikoilla 24-26, koska ne on herkät viikot ja arvot yleensä pomppaa. No sittehän sieltä yks kaunis aamu paastoarvo oli koholla, ja seuraava aamu ja seuraava ja nyt kokoaika. Viikko sitten aloin pistämään pitkävaikutteista insuliinia (Protaphane) iltaisin. Alotin 8ky ja nyt tänään joudun pistämään jo 14ky, koska paasto on edelleen koholla, vaikka söisin miten hyvin tahansa. Ekoissa kolmessa raskauksissa vähensin hiilareita reilulla kädellä ja se autto, nyt ei, eikä edellisessä raskaudessa myöskään. Luultavasti tähän insuliinin lisäksi alotetaan tabletti, niinkuin viimeksikin, ettei tarvii insuliinia pistää niin paljon.
 8. Onkohan linjoilla enää ketää, kellä on/ollut hepatoosi? Olis liuta kysymyksiä
 9. Ekassa mm. suihku, amme, joku unilääke ja lopulta epiduraali. Vesi auttoi tiettyyn pisteeseen asti, unilääkkeen avulla pystyi nukkumaan, mutta epiduraali oli taivas. Tokassa epiduraali ja pudendaali. Epiduraali taas oli taivas, pudendaalin laitto sattu aivan.. kirosanasti, mutta ponnistuskipu lähti kokonaan. Kolmannessa pelkkä epiduraali, joka kerkis nopean synnytyksen takia jelppimään sen 30min, mutta auttoi taas kuitenkin.
 10. Allma, mulle sanottiin, että kudosneste saattaa nostaa mittausarvoja, eli ei ainakaan siitä pitäis matalien arvojen johtua. Itsellä ainakin pysyy arvot kurissa juurikin, kun vähentää hiilareita
 11. Äitipolilla lääkäri sanoi, että sen verran on pistettävä, kun arvot vaatii. Kuulemma jotkut on pistäneet loppuraskaudessa jopa yli 100 ky.
 12. Kuinkahan paljon tota pitkävaikutteista insuliinia voi oikein joutua pistämään? Olin 2vk sitten oksennustaudissa, ja sen jälkeen ollut paastoarvo aina liian korkee, söin miten tahansa. Ennen tautia pistin iltasin 18ky, eilen illalla meni jo 26ky ja tänään silti paasto 5.5.. Onneks huomenna on taas äpolilla lääkäri, saa nähä mitä keksivät, vai käskeekö vaan pistää lisää kokoaika.
 13. Ei muuten kukaan ottanut kantaa, että liittyykö insuliini vauvan kasvuun. Edelleen kasvu hidasta ja sitä kontrolloidaan 2vk välein. Vatsanympärys on se, joka siellä eniten jarruttaa (2vk), mutta muutkin mitat on jäljessä.
 14. Polaris, millanen rei'ittäjä sulla on? Mulla tulee kertakäyttösillä ihan hullu reikä, sitä pitää myös painaa hyvin sormea vasten, ja niissä mittareiden mukana tulevissa kynissähän yleensä on se neulan säätö.
 15. Musta Helmi, luinkin tänään tosta Mody2:sesta, tuli heti ajatus, että mulla voisi se olla. Joka raskaudessa vaan paastoarvo on ollut koholla, ja aterian jälkeisissä ei ikinä oo mitään vikaa, vaikka söisin pussillisen sokeria. Vielä kun kasvukäyrä tipahti heti, kun insuliinin aloitin. 2viikon päästä onneks on kasvun takia kontrolli, niin ehkä sitten selviää enemmän