rokkitukka

Jäsen
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

About rokkitukka

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. IVF eli koeputkihedelmöitys ja tuorealkion siirto. Omat sukusolut. Hoitoja oli takana neljä vuotta, ja tämä oli ensimmäinen IVF. Toisen lapsen toiveita heräteltiin myöhemmin pakastealkion siirrolla, mutta kahden alkion siirrosta huolimatta kakkosta ei vielä ole meille kuulunut. Taustalla on selittämätön lapsettomuus, minulla pitkä kuukautiskierto ja epämääräiset ovulaatiot. Lääkärin mukaan on silkkaa onnea, jos tulen raskaaksi ilman hoitoja. Silti takana on yksi luomuraskaus joka tosin meni pian kesken. Voimia hoitohin! Niitä tarvitaan, sillä mikään hoito ei lupaa mitään ja jokainen pettymys ottaa koville. Lisäksi itse uskalsin iloita vauvasta vasta kun murunen nukkui oman kodin sohvalla. Lapsettomuus jättää pitkän tumman jäljen ihmiseen.
 2. Tulehan Talviuni kirjoittamaan taas pian lisää kokemuksistasi akupunktiosta. Itse kävin nyt kierron alussa akupunktiossa neljä kertaa ennen ovulaatiota. Tarkoituksena saada kiertoa lyhentymään. Saa nähdä mitä tapahtuu, ainakin nesteet on lähteneet kiertoon ja paino pudonnut pari kiloa. Odotin hoitajalta enemmän ruokavalioon liittyviä ohjeita, nyt hän patisti minua karppaamaan, mikä tuntuu hieman... no ei kiinalaiseen lääketieteeseen kuuluvalta. Taidan kokeilla seuraavassa kierrossa jotain toista hoitajaa. Kylmyydestä ei puhunut mitään, eikä kokeillut pulssia. Keskittyi enemmän vatsan toimintaan ja niillä ruokaohjeilla sain mahani vain entistä enemmän sekaisin. Tosin olen lukenut, että akupunktio saattaa alussa pahentaa oireita, kun energiat lähtevät liikkeelle ja ns. tasoittuvat.
 3. Hämmästyttävää on myös se, että vaikka on hoitojen avulla saanut yhden lapsen, luulin, ettei toisen toivominen enää tee kipeää. Olin kovin väärässä. Toisen kohdalla tunnen ihan samat pistokset raskausuutisia kuullessa. Varsinkin kun kyseessä on ko. hlön toinen raskaus, esikoiset eivät niin kirpaise enää.
 4. Ei kestänyt kauaa, minulla ei tuntunut kuin vähän painetta ja tuloksen näki välittömästi ruudulta, ja lääkäri tulkitsi sen.
 5. Olen myös tyrmistynyt tuosta tämän vuoden tuotteiden loppuunmyynnistä ja tuotteiden laadun heikkenemisestä. Varasin omat kutsuni jo ennen syksyn malliston ilmestymistä ja kutsuillahan sitten oli jo moni tuote loppuunmyyty. Pöllöhaalareita ihailin eräänä päivänä ja jäin pohtimaan tilaisinko - ja kappas nyt niitä ei enää saa. Taidan keskittyä tilaamaan lapselle vaatetta nettikaupoista - löytynee yhtä kivoja ja jopa halvemmalla parempia!
 6. Mielenkiintoista lukea kaikkien kokemuksia. Ei kai auta kuin lähteä avoimin mielin synnyttämään. Neuvolastakin tosin neuvottiin, että jos ei itse pyydä niin ei tukea saa... joten siis suu auki vaan pienimmästäkin asiasta... no onneksi olen aika napakka avaamaan suuni. Tuosta neuvolan kotikäynnistä. Kyllöstä sanotiin meille, että jos halutaan kotikäynti niin siitä kannattaa aikaa varatessa mainita. Me asutaan aika lähellä, että sinänsä kotikäyntisaattaisi onnistuakin, mutta toisaalta on myös lyhyt matka tuohon neuvolaan. Ihan mielelläni ottaisin neuvolantätin tänne meille kylään.
 7. Takana oli reilut neljä vuotta lapsettomuustutkimuksia ja erilaisia "hellempiä" hoitomuotoja. Olin syönyt clomeja, teroja ja laihduttanut kymmenen kiloa. Mitään vikaa ei koskaan kummastakaan löytynyt. Viime keväänä aloitettiin ivf-hoidot, joista ensimmäinen epäonnistui poliklinikan aikataulusotkujen takia. Toukokuussa päästiin viimein tosi toimiin ja ensimmäisellä todellisella ivf-hoidolla saatiin neljä alkiota, jotka lähtivät jakautumaan hyvin. Priimatavaraa, kehuivat. Yksi laitettiin kyytiin ja kolme jäi pakkaseen. Nyt tuon yhden potkut tuntuvat mahan läpi ja kovasti odotan, että tulisi jo tähän maailmaan, tänään rv 38+4. Hoidot tuntuu jälkeen päin helpoilta, mutta eihän se ihan niin mennyt. Välillä usko loppui, välillä millään ei tuntunu enää olevan mitään merkitystä ja rahaa vaan kului. Meillä oli apuna ammattitaitoinen henkilökunta, joskin julkisella puolella saa olla välillä aika tiukkana, että saa pidettyä puolensa. Valitettavasti huomasin, että kiukkuinen asiakas saa parempaa palvelua kuin mukava Tsemppiä kaikille näiden asioiden kanssa pyöriville, ei ole helppo tämä tie.
 8. Oma nimeni on suvusta sattumalta, miehen toinen nimi on suvusta ja etunimi väännös suvussa jo olleesta nimestä. Vauvalla haluan perinteisen nimen, jolla on tarina ja syy. Monia erilaisia vaihtoehtoja pyörii mielessä, harmillista on että lähisuku on aika suuri ja monet kivat nimet käytetty... mutta yllättäen mies on keksinyt hyvän nimen, jota voitanee käyttää jos vauva yhtään nimeltään näyttää
 9. Kuulumme molemmat kirkkoon ja luonnollisesti myös lapsestamme tulee kirkon jäsen, joten hänet kastetaan.
 10. Olen päättänyt olla melko huoleton ja syödä sellaista, mikä maistuu hyvältä ja tuntuu mukavalta. Ruokailutottumukseni ovat olleet suht terveelliset jo ennen raskautta, joten en ole kokenut tärkeäksi muuttaa syömisiäni. Enemmän olen kiinnittänyt huomiota kasvisten ja vihannesten runsaaseen määrään ja kotimaisuuteen.
 11. Kiitos
 12. Km kaksi vuotta sitten keväällä. Sen jälkeen ei tietoakaan raskauksista. Ja tänään plussa
 13. Kiinalaisten mukaan tulee poika. Tosin voi olla että hedelmöittyminen on tapahtunut niin kuun vaihteessa, että voi olla jopa tyttökin
 14. Ollaan lähdössä Norjan reissulle viideksi päiväksi. Silloin raskausviikkoja koossa reilut seitsemän. Uskon, että mitään ihmellistä ei tarvi vielä ottaa huomioon. Mennään lentokoneella ja lento on lyhyt.
 15. Eka raskauden aikaan kerrottiin kaikille läheisille heti. Vauvaa oli toivottu jo sillon kauan ja haluttiin jakaa iloa. Se meni kesken, mutta olipa sitten myös kenen kanssa surua jakaa. Nyt tein testin ja sain plussan. Miehelle sanoin, että kaksi viivaa ja se kysy vaan, että montakos niitä pitää olla. Nyt ei olla puhuttu millon kerrotaan, varmaan juhannuksena viimeistään, kun lähipiiri tietää lapsettomuushoidoista ja osaa odottaa uutisia. Voi kun sais sillon kertoa onnellisia asioita!!