Tuu-tikki

Aktiivijäsen
 • Content count

  1122
 • Joined

 • Last visited

About Tuu-tikki

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä on kaikilla sama sukunimi. Vaihdoin siis omani (isolla rahalla, tietysti...) puolison sukunimeen rekkauksen jälkeen.
 2. Onko jollain kokemusta Everestin toppahaalareista? Katoin, että Stadiumissa oli aika hyvällä alennuksella ja mietin tolle kuopukselle talveksi.
 3. Meidän 3v 4kk esikoinen sai ehkä kuukausi sitten Pukyn isoimman potkupyörän, jossa on käsijarru ja seisontajalka. Vielä ei olla ajeltu kuin pihalla, mutta tosi nopeesti tuo on kyllä oppinut ajamaan. Päiväkoti on tosi lähellä ja sinne pääsee ajotiestä erillään olevaa pyörätietä pitkin, joten sitä voitais alkaa treenaan seuraavaks.
 4. Miinanen, jos vielä olette ilman kerrossänkyä, niin Sotkan Junior-kerrossänky vois olla sun mieleen. Me ostettiin jo vähän etukäteen sellainen esikoisen huoneeseen. Mun mielestä on tosi nätti, tukeva ja yläsängyn laita on tarpeeksi korkea. Myös rappuset ovat tukevat ja hyvät kiivetä. Me saatiin tuo joulukuussa -20 %, joten oli myös ehdottomasti halvin muihin vähänkin vastaaviin verrattuna.
 5. meillä 3v 3kk menee illalla nukkumaan 20:30-21:00 ja herää aamulla 6:30-8:00 (joskus herää aiemminkin). päiväkodissa nukkuu päikkäreitä ehkä sen tunnin verran. kotona ei nuku päikkäreitä, mutta jos on oikein aikaisin herännyt, niin saattaa nukahtaa ja annan nukkua max. tunnin.
 6. meillä esikoinen on nyt 3v 3kk ja ostettiin jo etukäteen kerrossänky pari kuukautta sitten. lapselle itselleen oli heti aivan päivän selvää, että menee nukkumaan yläsänkyyn eikä meistä vanhemmista kumpikaan laittanut vastaan. ekana iltana kun sinne sitten olisi pitänyt mennä nukkumaan, niin lapsi alkoi pelätä, että tippuu. laitettiin tyyny sinne päähän, jossa ei ole portaita, katsottiin vielä yhdessä korkeat ja tukevat laidat ja vakuuteltiin, että laitojen yli ei pääse tippumaan. parina iltana sanoi pelkäävänsä tippumista, mutta kun yöt meni aina tosi hyvin (eikä lapsi ole koskaan puoliunissaan lähtenyt liikkeelle), niin ongelmaa ei enää ollut. jossain vaiheessa taisi jalka lipsahtaa kun kiipesi yläsänkyyn, mutta ei tippunut pahasti eikä saanut mitään traumoja. nykyään kiipeilee sänkyyn milloin mitenkin, yleensä sängyn toisesta päädystä, jossa ei siis todellakaan ole portaita. hyvin sujuu kiipeilyt ja lapsi on kyllä tosi taitava. olen itse sitä mieltä, että kiipeillä pitää jos meinaa kiipeilemään oppia ja turhat kiellot tai varoittelut ei palvele ketään. eri asia tietysti jos lapsi on unissaan liikkuvaa sorttia ja on pelkona, että yöllä kiipeää esim. laidan yli kuvitellen, että sänky on lattian tasalla. muoks. meillä on siis tämä sotkan kerrossänky. tosi tukeva, kunnon rappuset ja kuten kuvasta näkyy, niin yläsängyssä on korkea laita.
 7. meillä on ollut kans yhdet ticketin rubber rainit ja niihin tuli jossain vaiheessa viilto takasauman viereen. eli oliko sitten viilto vai sauman vierestä kuluminen, en tiedä. tänään oli esikolla päällä ekaa kertaa uudet vendin kurahousut ja ne oli jotenkin tosi ihanan tuntuiset pukea! ohuet ja kevyet. kestävyydestä en osaa siis sanoa vielä mitään. ainut miinus mitä huomasin sen puvun takissa jo ennen käyttöä, että jostain ihmeen syystä hihansuihin sisäpuolelle on laitettu kaistaleet fleecekangasta! joo, varmaan ehkä mukavan tuntuinen jos osuu ihoon, mutta jos siihen kohti pääsee vettä, niin imaisee kyllä hetkessä märäks... no, pitää toivoa, että päiväkodissakin kurahanskat tulee hihojen päälle. (samoin siinä takissa on hupun sisällä fleece... varmaan jonkun insinöörineron suunnittelema...)
 8. Meillä esikoinen on 3v 3kk ja kotimittauksella pituutta muutama päivä sitten 104 cm. Nyt oli pakko ostaa 110 cm housuja kun alkaa lahkeet käydä lyhyiksi. Paidoista meillä on suurin osa Me&I:ta ja 98/104 on vielä ok, mutta ei kauheen kauaa. Talvikengät ja kumpparit on kokoa 28. Mulla on tapana ostaa alesta seuraavan talven topat ja mahdollisesti myös vk-varusteet, ja hyvin on onneks tähän asti osunu koot oikeeseen. Siskon lapsi on vuoden meidän esikoista vanhempi ja kun nuo molemmat on tollasia pitkiä ja hoikkia, niin yleensä kysyn siskolta heidän sen hetkisen koon jos haluan vähän varmistusta omille mietinnöille. Kenkiä en oo uskaltanu etukäteen ostaa, joten niistä joutuu sitte yleensä maksaa melkein täyden hinnan.
 9. Meillä oli viimeksi Cirafin kurikset ja mun mielestä kestivät ihan hyvin. En siis ole huomannut viiltoja/halkeamia. Nyt ostettiin uudet kun pituus jäi vajaaksi.
 10. Iivo on ihan hauska, annan 8,5. Entäs Venni?
 11. Rv 36 lääkäri arvioi, että vauva tuskin tulee olemaan paljonkaan yli 3 kg syntyessään. Vauva syntyi rv 39+5 ja painoi 4015 g...
 12. tilasin "kokeeksi" lapselle kevääksi softshell-haalarin. pari kaveria on niitä kehunut, niin ajattelin kokeilla. ja kun name itin normaalihinta on hyvin edullinen verrattuna vaikka reimateciin (jota meillä on vk-vaatteissa ollut käytössä), niin sekin sai tarttumaan tilaisuuteen kun (toivottavasti) oikean kokoinen softshell-haalari tuli vastaan. meillä on kyllä valmiina odottamassa myös ticketin plain rain, joten pelkän softshellin varassa ei olla.
 13. Monissa lastenvaatteitten nettikaupoissa on joulukalenteri ja jokaiselle päivälle omia alennuksia. Viime viikolla sain lapselle Riemulin nahkatossut -40% ja tänään Maxomorran jumpsuitin -30%. Molemmat riemuli.fi ja kun ottaa toimituksen Turun liikkeeseen, niin ei tule edes postikuluja päälle.
 14. meillä vanhemmilla on molemmilla kaksi nimeä (kuten tuntuu olevan suurimmalla osalla 70-luvulla syntyneitä), lapsella kolme. jostain syystä en edes voinut kuvitella, että lapsella olisi vain kaksi nimeä, tykkään niin paljon enemmän kolmesta. ja koska esikoisella on kolme nimeä, niin myös tälle tulevalle tulee kolme.
 15. ei todellakaan harmita enkä voisi kuvitellakaan lasta muun nimiseksi! lapsen nimi oli mulle suosikkinimi jo ennen syntymää, puolisolla oli toinen suosikki. puolison suosikki näytti kuitenkin nimi- ja kasteilmoitusten perusteella olevan monen muukin suosikki tuohon aikaan eikä haluttu lapselle kovin yleistä nimeä. myöskin lapsen toiseen ja kolmanteen nimeen olen todella tyytyväinen enkä vaihtaisi niitä mihinkään. ja nyt tietysti on se tilanne, että miten löytää toiselle lapselle yhtä hyviä nimiä kolme kappaletta... ensimmäisen ja kolmannen uskon löytyvän, mutta keskimmäistä nimeä pitää kyllä miettiä ja pohtia kunnolla.