hanii

Aktiivijäsen
  • Content count

    116
  • Joined

  • Last visited

About hanii

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Pakkasin meikit kyllä mukaan, mutta muistaakseni laitoin ainoastaan poskipunaa sairaalassa ollessani.
  2. Ympärysmitta säilyi ennallaan, kuppikoko ennen raskautta DD ja raskauden ja imetyksen jälkeen D. Itse olen hyvin tyytyväinen muutokseen.
  3. Neuvolalääkärillä kävin, oli oikein mukava nainen.
  4. Minulla oli runsaat omat eväät mukana, mutta synnytys eteni niin vauhdilla, että eväät jäivät syömättä. Synnytyksen jälkeen syötiin sitten talon tarjoamaa iltapalaa.
  5. Heräsin seitsemän aikaan aamulla siihen, että lapsivettä alkui tihkua. Kahden jälkeen päivällä alkoivat supistukset, ja yhdeksän aikaan illalla pikkuinen syntyi.
  6. Esikoisen synnytys oli mielestäni mukavan nopea. 7 tuntia se kesti, ja sairaalassa ehdin olla ennen syntymää vain 2,5 tuntia.
  7. Tytön kooksi ennen synnytystä arvioitiin vähän reilut 4 kg, syntyessään painoi 3700g.
  8. Muakin jännitti etukäteen synnytyksessä kaikkein eniten se käteen tuleva tippa ja myös näin jälkikäteen olen edelleen sitä mieltä että se olikin niitä ikävimpiä asioita synnytyksessä (vaikka totuuden nimissä ei sekään ollut yhtään niin paha kuin etukäteen pelkäsin). Muut piikit (epiduraali, puudutus alakerran muutaman tikin laittoa varten) sen sijaan eivät tuntuneet miltään, en oikeastaan edes huomannut niiden laittoa.
  9. NKL

    Myös minä yhdyn Auroran ja coralin mielipiteisiin Naistenklinikasta. Synnytin siellä esikoistyttäreni nyt elokuussa enkä olisi voinut toivoa parempaa palvelua ja osaamista. Synnytyksessä avustanut kätilö kuunteli tarkasti toivomukseni, kunnioitti niitä mutta samalla kertoi omat suosituksensa, jotka lopulta osoittautuvat erittäin hyviksi. Saimme käyttöömme myös perhehuoneen, vaikka olin etukäteen aivan varma ettei meillä sitä mahdollisuutta olisi, sillä vauvan isä joutui käymään päivisin ihan normaalisti töissä. Perhehuoneeseen kuitenkin pääsimme, ja saimme erittäin hyvää opastusta osasto 61:n henkilökunnalta koko siellä olomme ajan. Jos nyt yksi risu täytyy NKL:lle antaa, on se ehdottomasti perhehuoneiden surkeat sängyt ja hiostavat tyynyt. Patja oli niin pehmeä, että jokaisen liikahduksen myötä koko patja heilui oikein kunnolla, mikä havahdutti muut nukkujat unesta. Patja ja tyynyt on tehty muovimaisesta materiaalista (ymmärrän kyllä hyvin miksi), mutta näillä kesähelteillä ne olivat niin hiostavat että ensimmäisen yön jälkeen miehen oli käytävä hakemassa kotoa omat tyynymme sairaalaan. Tuo oli kuitenkin hyvin pientä kaiken sen hyvän rinnalla.
  10. Ultrassa 3.8. vauvan kooksi arvioitiin sillä hetkellä 3580g. Kun tyttö syntyi 5 päivää myöhemmin, syntymäpaino oli 3716g eli aika oikeaan on arvio ultraamalla osunut.
  11. Mulle on myöskin tullut ihomuutoksia. Kaulassa ja kainaloissa on todella paljon luomen näköisiä pisteitä, mutta ovat kuulemma varsiluomia eivätkä varsinaisia luomia. Ovat siis hyvin hyvin pieniä ja vähän koholla ihosta, muutamat jopa näyttävät siltä, että ovat tosiaan varren päässä. Tuttuni kertoi että niiden poisto onnistuu raskauden jälkeen, hän oli itse käynyt poistattamassa omansa Helsingin Ihoakatemiassa, mutta ilmeisesti myös monet kosmetologit poistavat varsiluomia diatermia (?)-laitteella. Varsiluomet eivät siis ole sama asia kuin luomet, ne ovat aina vaarattomia ja myös niiden poistaminen on siksi helpompaa kuin luomien.
  12. Mä en osaa Gerda auttaa sua kysymyksesi suhteen, mutta tulinpahan vaan kertomaan että kärsin itse samasta vaivasta. Aamuyöllä vessaan herätessä sormien nivelet tultuvat tosi kipeiltä, ja aamulla herätessäni myös. Päivän mittaan kipu sitten lievenee. Mulla ovat sormet alkaneet myös turvota (aamuisin turvotus on kaikkein kovinta), ja jotenkin olen yhdistänyt nivelkivun siihen, mutta jos jollain on parempaa tietoa kuulisin mielelläni. Mulla nyt käynnissä rv 26+3.
  13. Mun molemmat kerrat viime vuoden puolella oli muistaakseni juuri 50 tai 55 euroa. Siihen sisältyivät nuo kiinalaiset yrttilääkkeet.
  14. Minä kävin myös tässä ketjussa aiemmin mainitussa paikassa akupunktiossa pari kertaa. Ensimmäinen kerta ajottui kuukautisten aikaan ja toinen kerta suunnilleen oletetun ovulaation aikoihin. Myös minä sain molemmilla kerroilla yrttilääkkeitä mukaan, ensin jotain juurta jota piti hauduttaa kuumassa vedessä taateleiden kanssa (ihan hirveän makuista) ja jälkimmäisellä kerralla ilmeisesti noita samoja kiinalaisia yrttilääkkeitä kuin Solveig. Myös minua kehoitettiin tulemaan uudestaan vasta sitten kun lääkkeet loppuvat. Noh, niinhän siinä sitten kävi, että takaisin ei enää tarvinnut mennä, sillä siitä kierrosta tärppäsi. En yhtään tiedä oliko akupunktiosta ja yrttilääkkeistä jotain todellista hyötyä, mutta minun tapauksessani niistä ei ainakaan ollut mitään haittaa. Raskautta ei oltu yritetty vielä kovin kauaa (taisi olla viides kierto josta tärppäsi), mutta minulla oli jo ehditty todeta osittainen ovuloimattomuus, enkä siis ovuloinut läheskään kaikissa kierroissa. Tätä sitten akupunktiossa hoidettiin, ja ainakin ovulaatio siinä kierrossa todistettavasti tapahtui.
  15. Mulla tuli vahva plussa Clearbluen testillä kp 27/25-27. Sitä ennen en edes testannut kun olin täysin varma että tästä kierrosta ei nyt ainakaan ole voinut tärpätä...