Alexia

Jäsen
  • Content count

    59
  • Joined

  • Last visited

About Alexia

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Saanko udella, mikä taho on mielestäsi luotettava tietolähde, Susan?
  2. Kunnollista tietoahan saa tieteellisistä tutkimuksista, ja sitähän esim. MPR-rokotteesta on tarjolla. En tiedä mitä MPR-rokotteen haittavaikutuksia pelkäät, mutta en tiedä miten rokotteen ottamatta jättäminen tai sen ottamisen siirtäminen muuttaisivat tilannetta. Ensimmäisessä tapauksessa lapsi altistuu vaarallisille sairauksille ja jälkimmäisessä tapauksessa lapsi saa joka tapauksessa sen pelätyn rokotteen.
  3. Viviz hyvä, toivottavasti jatkossa keskustelet asiallisesti etkä nimittele muita tai käytä muuten asiatonta kieltä. Se taitaa olla palstan sääntöjenkin vastaista. Ihan ystävällisenä ja rakentavana huomautuksena.
  4. Viviz hyvä, oletko tietoinen, millaisia vaikutuksia polion, kurkkumädän, jäykkäkouristuksen, hinkuyskän, vihurirokon ym. sairauksien sairastamisella on? Oletko tietoinen kyseisten sairauksien aiheuttamista riskeistä? Katsos me vanhemmat, jotka rokotamme lapsemme, tiedostamme että näiden tautien sairastaminen on huomattavasti riskialttiimpaa kuin rokottaminen niitä vastaan. Ja todellakin, rokotetut ihmiset suojaavat tavallaan myös rokottamattomia, sillä mitä useampi on rokotettu, sitä epätodennäköisempää rokottamattomien on sairastua näihin vakaviin sairauksiin.
  5. Eiköhän aika moni osaa ihan omilla aivoilla ajatella, että esim. polion, jäykkäkouristuksen, tuhkarokon, hinkuyskän ym. sairastaminen on suurempi riski kuin rokottaminen. Rokottamattomat lapset saavat kiittää rokotettuja siitä, ettei epidemioita enää Suomessa ole.
  6. Ehkäisyrenkaan teho loppuu samalla tavalla kuin pillereiden. Eli raskaaksi tuleminen on mahdollista, kun rengasta ei enää käytä.
  7. Johan tuo lastentekoasia kerrotaan koulussakin ennen murrosikää. Jos kotona ei asiasta puhuta, niin sitten lapsi saa joka tapauksessa yleensä "valistusta" aiheesta kavereiltaan. Mielestäni asia on sellainen, että omat vanhemmat kertovat siitä lapselle ja sitä mukana kun kysyvät. Ja vaikka olisi puhumatta oma-aloitteisesti, lapset yleensä jossain vaiheessa älyävät kysyä, miten se lapsi saa alkunsa. Vaikea edes kuvitella, että kukaan yläkouluikäinen tuollaista kysyisi, kyllä se siinä vaiheessa tiedetään. Jos ei äiti ja isä kerro niin joku muu kertoo.
  8. Meillä on linjana pysyä ihan tosiasioissa noissa vauvajutuissa, ei haikaroissa. Haikarat ei tuo vauvoja vaan vauvat kehittyvät äidin kohdussa ja syntyvät useimmiten alateitse, joskus toki leikkauksella. Ja kyllä, jo pienellä lapsella on sukuelimet, ja aikuiseksi kasvettuaan lapsi voi itse tulla äidiksi tai isäksi. Jos lapsi kysyy, miten se vauva saa alkunsa, niin sekin selitetään, toki ikätason mukaan, mutta ei mitään satuja tai valheita. Ihan pienelle voi toki puhua vauvansiemenistä, mutta kyllä mä aika pian puhuisin siittiöistä ja munasoluista. Jos oikein ujostuttaa, kirjastosta voi lainata lapsille tarkoitettuja kirjoja, joissa selitetään kuinka niitä lapsia tehdään.
  9. Kannattaa kuitenkin muistaa hyvät tavat. Tämä on julkinen foorumi, ja jos jostain ihmisryhmästä ryhtyy kirjoittelemaan ikävään sävyyn, on selvää ettei se ole oikein mukavaa. Toki omasta uskosta saa ja voi keskustella, mutta se ei kai (?) tarkoita, että toisin ajattelevista voi kirjoitella mitä tahansa. Suljetut keskustelufoorumit ovat sitten asia erikseen. Ainakin minusta olisi kurjaa, jos eri tavoin ajattelevat alkavat perustaa ketjuja, joissa sopii vapaasti haukkua toisin ajattelevia ja vastata kaikkeen kritiikkiin, että perustakaa oma ketju, jossa (muka) saa vapaasti arvostella toisia.
  10. Minäkin jäin miettimään, mikä lapsessani on niin kauheaa, että olisi pelottavaa jos hän olisi samassa koulussa. Toivon todella, että tässäkin keskustelussa muistettaisiin kunnioittaa eri tavoin ajattelevia, sillä tämä keskustelu on kaikkien luettavissa. Kiusaamisen pelko on ymmärrettävää, pelkäänhän itsekin, että lastani aikanaan kiusataan koulussa (kuten kiusattiin minua ja vain siksi että osallistuin ET-tunneille!) Toivon että kaikki opettaisivat lapsilleen, ettei toisia saa kiusata minkään syyn vuoksi, eikä siirrettäisi omia ennakkoasenteita tai traumojamme lapsille. (ja palatkaa vaan itse aiheeseen...)
  11. Rautalanka hyvä, uskonnoton ihminen ei elä arvotyhjiössä eikä kasvata lastaan sellaisessa. Arvoja voi välittää lapselle ilman, että uskoo mihinkään yliluonnolliseen.
  12. Selkä menosuuntaan -istuimet vain sattuvat olemaan parempia kolaritilanteissa, kuten Liikenneturvan sivuilta käy ilmi, useimmissa vakavissa onnettomuuksissa se on paras. Tästä on vahvaa tieteellistä näyttöä myös maissa joissa ei ole niin tavallista, että lapsi istuu vauvaiän jälkeen sellaisessa. British Medical Journalissa julkaistiin aiheesta laaja tutkimus. Kaikissa kolarityypeissä selkä menosuuntaan -istuin osoittautui parhaaksi. Siksi kannattaisi vakavasti harkita, minkälaiseen istuimeen laittaa aivan pienen lapsen. Ainakin kannattaisi selvittää, mitä turvaistuintestissä on mitattu ja miten testi on tehty. Esim. linkkiä aiheeseen: http://injuryprevent.../6/398.abstract http://www.bmj.com/cgi/content/full/338/jun11_2/b1994 http://abcnews.go.co...=7818004&page=1
  13. Pikkulapselle tosiaan suositellaan selkä menosuuntaan -istuimia. Autoliiton sivuilla julkaistu testi on eurooppalaisen kuluttajajärjestön testi, ei mikään Suomessa tehty testi. Lisäksi edes googlettamalla ei löytynyt tietoa, mitä kyseisessä testissä oli mitattu. Pohjoismaissa tehdyt testit antavat toisenlaisia tuloksia, syy selviää Liikenneturvan sivuilta. Tässä Liikenneturvan suosituksen perusteluja, miksi kannattaa valita selkä menosuuntaan -istuin. "Kaikkien käytettävien turvalaitteiden on oltava Euroopan laajuisesti hyväksyttyjä (E-hyväksyntä). Tämän lisäksi Liikenneturva suosittelee Ruotsin liikenneturvallisuusviraston hyväksyntää (T-hyväksyntä). T-hyväksyntä tarkoittaa Ruotsin liikenneturvallisuusviraston tyyppihyväksymisvaatimusten mukaisuutta. Tällaisen hyväksymisen saamiseksi vaaditaan, että päähän kohdistunut kaularankaa venyttävä kiihtyvyysarvo ei ylitä 20 g-voimaa. Toistaiseksi yksikään kasvot ajosuuntaan kiinnitettävä turvaistuin ei ole läpäissyt vaatimusta. T-hyväksynnän on saanut siis vain selkä ajosuuntaan -malliset turvaistuimella. "
  14. Blanca, mun antamat lisämaitomäärät oli samaa luokkaa. Kun viikon ikäisenä oltiin neuvolassa th käski jättämään lisämaidon pois, sillä määrät olivat kuitenkin noinkin pieniä. Aluksi olin ihan ihmeissäni, mutta ihan hyvin pärjättiin sitten ilmankin. Kun maidontulo kerran on käynnistynyt, ei se rinta ole ikinä ihan tyhjä, lisäksi voi imettää useamman kerran rinnasta toiseen vaihdellen, uutta maitoa ehtii muodostua siinä välissäkin. Meillä mua hämäsi se, että vauva vaikutti aina tyytymättömältä syönnin jälkeen ja tulkitsin sen näläksi. Mutta hetken päästä olikin tyytyväinen, vaikkei lisämaitoa antanut.
  15. Meilläkään ei ollut autoa lapsen ollessa alle 1-vuotias, mutta turvakaukalo oli. Turvakaukalo otettiin sitten mukaan kun lähdettiin reissuun, eikä se ollut kovin painava. Kyllä oma turvakaukalo kannattaa ostaa, johan sitä tarvitsee jo synnytyssairaalasta kotiin tullessa. Hyvä turvakaukalo ostettiin vähän yli satasella, ei paha hinta. Varsinaiset turvaistuimet sitten vauvaiän jälkeen maksaa enemmän ja painaa enemmän, mutta vauvan kanssa sitä ongelmaa ei ole. Lisäys: matkoilla kätevintä on varmasti ostaa rattaat, joihin saa turvakaukalon kiinnitettyä, näin lasta ja turvakaukaloa voi työntää rattaissa junaan ja rattaat sitten laittaa automatkalle takakonttiin. Käypäs katsomassa http://plaza.fi/moottori/turvaistuimet/aut...stemit-testissa