Claudia

Aktiivijäsen
  • Content count

    908
  • Joined

  • Last visited

About Claudia

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Mä olen sitten se vastarannankiiski. Ei tulisi mieleenkään ottaa kaksivuotiaalta ruokaa pois nenän edestä, jollei syö itse. Noita erilaisia kausia tulee ja menee, pääasia että syö hyvin ja kasvaa. On se sitten syötettynä tai itse. Etenkin, jos perheeseen on syntynyt pikkusisarus, se voi vaikuttaa hetkellisesti taantumiseen syömisissä tai myös uhmaiän eri vaiheet varmasti vaikuttavat. Itselläni on juuri kaksi vuotta täyttänyt poika ja vastaavanlainen taantumuskausi menossa nyt ohi. Syötettiin poikaa tuon taantumakauden aikana ja nyt syö taas pääosin itse. Puurot syötetään edelleen Ehkä kyse on juuri tuosta äidin masennuksesta ja jaksamisesta, kaksivuotiaan "minä ite"/"äiti auttaa"/"minä ite"/"iskä auttaa" on aika rasittavaa ja lisäksi vauvan kanssa valvominen yms. ei ainakaan helpota tilannetta! Kiva kuitenkin, että on anoppi joka välittää ja osaa ehkä tarjota apuaan
  2. Esimerkkinä: varasin juuri lennot ja huoneistohotellin Kreetalta. Matkaan lähdössä 2 aikuista ja yksi 2-vuotias. Hinta kaikilta kolmelta yhteensä 925 euroa. Valmismatkana olisi ollut varmasti sen 1200 euroa edullisimmillaan.
  3. Mä olen niin samaa mieltä! Antaisivat vaikka vitosen hyvänteleväisyyteen. Meidän kaksivuotiaalla sattuu tosi kivasti nimpparit, joulu ja synttärit ihan kuukauden sisään ja voi sitä lelujen määrää. Ihan hyvin voisivat tulla merkkipäiville ilman lahjaakin, ei kaksivuotias vielä ymmärrä niitä odottaa. Anoppikin tuo aina jonkun lelun ja laittaa lisäksi pojan tilille rahaa - jättäisi sen lelun tuomatta. Jotenkin surullista pakata jotain kallista muovipaskaa pakettiin vieraan lähdettyä ja miettiä mihin sen tunkisi kun ei sillä lelunakaan ole virkaa. Kirjat, palapelit yms. ovat sen sijaan tosi kivoja, eivätkä edes kovin kalliita. Poikakaan ei tarvitse yhden yhtä lelua, sillä on jo kaikki tarpeelliset.
  4. ^Kehotan pitämään silmät auki ja korvat höröllä Matkamessujen aikaan 19.-22.1.2012, silloin on paljon hyviä lentotarjouksia!
  5. Musta reissaaminen ilman matkanjärjestäjää on helpompaa siellä paikan päällä, mutta taidankin olla vähän omituinen Ei tarvitse odotella ketään tai mitään, sen kun vaan häipyy lentoasemalta heti kun omat kamat ovat tulleet hihnalta. Me ollaan varattu lennot yleensä suoraan eri lentoyhtiöiltä. Kauemmaksi suuntautuvan matkan suunnittelu on aloitettu hyvissä ajoin sopivan lentotarjouksen sattuessa kohdalle (pitkät lennot) ja paikallisten lentoyhtiöiden lentoja on sitten varattu erikseen suoraan ko. yhtiön nettisivuilta. Ollaan pyritty kytistämään, jos niissäkin tulisi edullisia tarjouksia. Nopea päätöksenteko on kaiken a ja o, edulliset lennot menevät tosi nopsaan. Bangkokiin ollaan lennetty esim. alle 400 eurolla, kun sattui hyvä tarjous kohdalle. Jos on mahdollisuus säätää lähtöpäivien kanssa, esim. lennot saattaa saada hyvinkin edullisesti. Hotellivarauksissa ollaan käytetty melkeimpä mitä tahansa varauspalvelua, mistä vaan valittu hotelli ollaan satuttu halvimmalla saamaan. Ollaan eka valittu hotelli ja sitten katsottu mistä sen edullisimmin saa. Joskus ollaan varattu suoraan hotellista, sieltä on saattanut saada edullisimmin. Niissäkin saattaa olla niitä 2+1 -tarjouksia tms. Luottokortilla ollaan ihan huoletta vahvisteltu ja maksettu varauksia (jopa sen verran reippaasti, että pankista on otettu yhteyttä ja kysytty ollaanko itse vingutettu Visaa vai onko joutunut vääriin käsiin ). Ja niihin varauslomakkeiden lisätietoa kohtiin ollaan ihan antaumuksella kirjoitettu toiveita huoneesta, vauvansängystä yms. Lapsiperheelle esim. toimiva minibaari (jääkaappi) on aika ehdoton huoneessa. Matkassa lentoasemalta hotellille ollaan nykyään käytetty taksia: kassit saa kuljetettua kärryillä suoraan taksille. Ennen lasta liikuttiin julkisilla.
  6. Meillä on pojalle vakuutus ja kyllä on ollut yksi parhaista investoinneista ikinä mihinkään: 1. Poika syntyi keskosena ja vakuutus korvasi 7 päivän sairaalassaoloajan (loppuhan ei maksa muutenkaan mitään), keskostipat, rautavalmisteet, kehitysseurantakäynnit yms. 2. Korvatulehduskierre keväällä 2011 ja korvien putkitus ripeällä tahdilla yksityisellä, ilman jonotteluja. Korvien putkitus nopealla aikataululla paransi koko perheen elämänlaatua ja tulehdukset + kuumeilut jäivät siihen. 3. Molemmat vanhemmat ovat työssäkävijöitä, me halutaan käydä lääkärissä silloin kuin meille sopii eikä silloin kun saa aikoja. Asutaan suuren kaupungin liepeillä, joten aikoja saa milloin meille sattuu sopimaan, myös sunnuntai-iltaisin ja erikoislääkäreille. Vakuutus on Turvasta ja omavastuu 100 eur per korvausten hakukerta (eli kerran vuodessa menee). Ainoa mitä ei tähän mennessä ole korvattu, on maitohappobakteerit ab-kuurin aikana. Ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä vakuutuksen ottamiseen.
  7. ^Meillä itään päin mentäessä (5h) oli selvästi helpompi. Kotiin palatessa aamut alkoivat aikaisin...
  8. Pohdin, olisiko herkkukori kiva ajatus meidän pph:lle, siinä olisi vähän jotakin kaikille perheenjäsenille? Jokainen heistä kuitenkin antaa panostaan noille hoitolapsille... Ja kaikki olisi poiskulutettavaa, mitään tavaralahjoja en periaatteesta osta. Mä vien joskus "ihan muuten vaan" meidän pph:lle viinipullon, etenkin jos viikolla on tarvinnut säätää viemisten ja tuomisten kanssa työreissujen vuoksi. On nimittäin aika korvaamatonta sekin, että hoitaja sanoo, että voin ajella kaikessa rauhassa työreissusta kotiin eikä haittaa jos menee yli viiteen, hän vie pojan sisälle jo aiemmin ja antaa iltaruuankin
  9. Pojan perhepäivähoitoryhmä käy retkillä; ostamassa tomaatteja läheiseltä tilalta ja katsomassa naapurin lehmiä. Retkelle mennään maitokärryllä, jonne kaikki 4 lasta mahtuvat Ja lähimetsään pääsee omin jaloin retkeilemään. Musta se on ihan riittävää ja saa riittää vielä monen monta vuotta Minä en päästäisi vielä kolmivuotiastakaan aloittajan mainitsemalle retkelle.