MrsDificil

Aktiivijäsen
 • Content count

  1156
 • Joined

 • Last visited

About MrsDificil

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2620 profile views
 1. Mä synnytin kolmannen lapsen polikliinisesti. En ottanut sairaalassa etukäteen puheeksi, koska en uskaltanut ajatella, että menisi niin hyvin. Neuvolassa ja ultrakäynneillä olin asiasta kysynyt. Tulin sairaalaan klo 5 aamulla, vauva syntyi klo 8.22 ja kotiin lähdimme klo 14.30. Kuusi tuntia siis synnytyksestä piti olla. Kysyin itse synnytyksen jälkeen mahdollisuutta tähän, ja kätilö lähti hakemaan tarkastuslistaa. Kaikki oli kunnossa, joten meidät kotiutettiin sovitusti. Mä sain aamupalan lisäksi lounaan. Olin synnytyssalissa koko ajan, ei ollut ruuhkaa tuolloin. Kävimme sairaalassa vauvan lääkärintarkastuksessa vauvan ollessa kolme päivää. Vauva syntyi lauantaina. Saimme ohjeet kotiin asioista, joista piti ottaa yhteys sairaalaan. Sairaalana oli Lohjan sairaala. Olin aivan älyttömän tyytyväinen tuohon. Pääsin päiväunille kotiin! Suosittelen. Mun raskaudet ovat kaikki olleet normaaleja ja synnytykset käynnistyneet itsestään, ja tämä viimeisin oli ehdottomasti helpoin synnytykseni. Pitkä lista kätilöllä oli, jossa oli mm. asioita kuten ei saa olla radia, vauva ei tarvitse seurantaa, ei ole ensimmäinen raskaus jne.. Muoks. Ja vauvan paino, raskausviikot ja muu sellainen vaikuttivat myös.
 2. Esikoiselle on Mauri Kunnaksen Vauvakirja Ja nyt toiselle löysin ihanan vauvakirjan: Paras tarina minusta Tuo tuli pari päivää sitten ja on tosi kivan oloinen. Kunnaksen kirjasta olen myös tykännyt kovasti, mutta ajattelin kokeilla jotain toista tällä kertaa.
 3. Todettiin nt-ultrassa, viikkoja 11+3, keskeytynyt keskenmeno (kehitys loppunut 7+3). Ensin lääkkeet, sitten kiireellinen kaavinta kymmenen päivän päästä.
 4. Supisti itse asiassa ainakin juuri ennen mittausta ja taisi supistaa sen aikanakin, terkkari sanoi että menee herkästi kovaksi vatsa kun siihen hiukankin koskee.. Hmm oliskohan siitä! Mittaaja oli sama kuin ennenkin. Joo terkkari sanoi että katsellaan nyt että mitä se ensi mitta näyttää mutta oma pää alkaa aina kehitellä kaikenlaisia mietteitä.. Kiitos vastauksesta, tuo supistusjuttu olikin mielenkiintoinen pointti!
 5. Tästä on varmaan keskusteltu tuhat ja sata kertaa, mutta koska tökkivä netti estää ylettömän selaamisen, olkoon kertaus opintojen äiti.. Onko kovin yleistä, että sf-mitta tekee hurjan pomppauksen yhtäkkiä? Mulla oli sf-mitta 2 viikkoa sitten 27 ja vielä mahtui käyrien väliin, mutta eilen se oli 32 ja pomppasi heti ulos käyriltä. Terkkari lohdutteli että yksi mitta ei kerro vielä mitään mutta kyllä mulle nousi pieni kylmä hiki.. Mitä syitä tuohon voi olla? Ultrattu on viimeksi reilu kuukausi sitten ja silloin vauvan painoarvio oli ihan normaali, onko vauva voinut tehdä jonkun megaspurtin ja hypätä jättiläisvauvaksi? Iik!
 6. Mun kaverille on myös käynyt niin, että tuulimunaepäily johtui liian aikaisesta ultrasta, joka taas johtui ihan seonneesta kierrosta. Ekassa ultrassa varattiin aika toiseen ultraan ja samalla kai alustavasti tyhjennykseen mutta tarkoituksena oli siis tarkistaa asia vielä ennen kaavintaa/ lääkkeitä. Toisessa ultrassa löytyikin sitten jo syke ja alkio, joten muita toimenpiteitä ei tarvittu. "Tuulimuna" täytti juuri vuoden, oikein reipas neiti! Ultraava lääkäri oli ollut kuulemma tosi tyly ja ollut varma tuulimunasta, joten aika ikävillä tunnelmilla seuraavaa ultraa oli jääty odottelemaan. Toivottavasti Lillia myös sinun tapauksessasi on kyse vain liian aikaisesta ultrasta!
 7. Mä ostin noista tuon ensimmäisen, maksoi tosiaan 23 euroa ja on kyllä ihan mahtava! Tykkään tosi paljon, vaikka muuten en juurikaan A-linjaista suosi. Nyt raskaana näyttää kyllä varmasti kivalta isommallakin mahalla.
 8. Mulle on myös monesti tullut tuollainen "väripakkauma" testin reunaan ja ihan negatestistä on ollut kyse. Sehän ei ole tuossa testialueella vaan kun se väriaine pyyhkäisee testin yli, joskus siitä jää jäljet tuohon sivulle. Toivotaan kuitenkin, että seuraava testi näyttäisi plussaa!!
 9. Varasin nyt viikolle 20+0 Femedaan 4D:n, näkyykö silloin jo myös kasvonpiirteitä? Esikoisesta kävimme muistaakseni viikolla 27 ja silloin näkyi jo tosi hyvin, mietin vaan että minkälaista kuvaa sieltä on luvassa aiemmilla viikoilla..
 10. Onko tuo 24 viikon raja vielä voimassa? Kuulin huhua, että Kela-korvausta ei saa lainkaan, meni sitten millä viikoilla vaan..
 11. ^Voi ei. Kyllä se on niin väärin, että edes tuo ei voi onnistua. Muistan itse, miten sitä itku silmässä ajatteli, että enkö mä edes tätä osaa kunnolla, kun kärrättiin hätäkaavintaan. Toisilla onnistuu hyvin, toivoin kovasti että sinullakin olisi. Todella paljon voimia tapahtuneen käsittelyyn.
 12. ^Mulle tehtiin kiireellinen kaavinta ja sitä ennen ei tarvinnut ottaa mitään. En ole ihan varma, mutta Jorvissa ainakin on kai suurelta osalta luovuttu Mifegynen ottamisesta. Kuulin jotain sen suuntaista joskus.. Mulla oli ensin lääkkeellinen tyhjennys ja sitäkään ennen ei tarvinnut ottaa Mifegyneä.. Kaavinta ja lääkkeellinen olivat siis molemmat Jorvin kautta. Mutta en ole varma, miten suunnitellun kaavinnan kanssa sitten on..
 13. ^Mun normaali kierto on 32-35 päivää. Ensimmäinen keskenmenon jälkeinen kierto (kaavinnasta laskettuna) oli 41 päivää, toinen 46 päivää. Ekassa ovis tuli muistaakseni KP 30 ja tokassa KP 32. Kolmannessa kierrossa, jossa raskauduin, ovis tuli KP 19 eli kierrosta olisi tullut tuossa vaiheessa normaali. Meinasin jo vaipua epätoivoon, kun toinen kierto oli ensimmäistäkin pidempi, mutta onneksi sitten kroppa palasi raiteilleen.
 14. ^Mä luin sen kirjan Syntymätön- tietoa ja kokemuksia keskenmenosta, ja siinä sanottiin, että suurimmalle osalle keskenmenon kokeneista suru iskee uudestaan 2-4kk:n jälkeen keskenmenosta, siinä vaiheessa kun on jo luullut päässeensä asiasta yli. Eli et ole yksin.. Omasta keskenmenosta en ehdi nyt kirjoitella, pitää tulla vapaapäivänä vähän naputtelemaan. Voimia kaikille keskenmenon kokeneille!
 15. ^Mä en oikein tiedä, miten se menee. Mä käsitin niin, että koska mulla epäonnistui se lääkkeellinen tyhjennys (vaikka vuotoa tuli runsaasti) ja kaavinnassa vasta saatiin viimeisetkin raskausmateriaalit ulos, silloin vasta alkoi raskaushormoni kunnolla laskea. Ja keskenmenon jälkeenhän kierto useilla pitenee (siis ainakin se ensimmäinen kierto), itselläni ovulaatio tuli 10 päivää myöhemmin kuin normaalissa kierrossa. Mä sain lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen neuvolasta lähetteen terveyskeskukseen verikokeeseen, jossa olisi katsottu raskaushormonin määrä. En kokenut sitä kuitenkaan enää kaavinnan ja negatiivisen testin jälkeen tarpeelliseksi. Mutta jos haluat käydä tarkistamassa, saat varmaan neuvolaan soittamalla lähetteen!