Juno

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Juno

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. 40+5 ja 39+2, molemmat spontaanisti.
  2. Ajattelin ihan pilke silmäkulmassa laittaa nimiexperteille tällaisen haasteen: kuvailen tähän vähän meidän vauvaa, millainen luulen/olen huomannut hänen olevan ja jospa vastaatte ihan mielikuvienne perusteella, mikä nimi pojalle sopisi. - Poika on rauhallinen ja tyytyväinen suurimman osan aikaa, ei mikään hurja temperamentti, ei äkkipikainen tms. - Hän ilmoittaa kuitenkin rehdisti ja kovalla äänellä, kun jotain puuttuu (yleensä ruokaa). - Joskus hän loukkaantuu verisesti liian hitaasta palvelusta, mutta leppyy onneksi nopeasti. Eli ei ole kauaa suupielet vääristyneinä, äitinsä onneksi. - Hän on siis kaiken kaikkiaan leppoisa kaveri. Hän ei kikattele vielä hervottomasti, mutta jakelee lempeitä, palkitsevia virneitä niitä ansainneille. Ei siis ehkä ihan huumoriveikkoja, muttei aivan haudanvakavakaan. Joviaali pohdiskelija, sanoisin siis. - Hän on perheemme kuopus. - Hän on isohko ja ehdottomasti poika, ehkä pienestä koostaan huolimatta jo vähän äijä. Vaaleanpunaisissa vaatteissakaan ei hämäisi vieraita. Silti hän on valtavan kaunis ja söpö vauva, mutta niinhän kai ne kaikki ovat - Hänestä tuskin tulee isona perinteinen suomalainen pellavapää, sillä geenit ovat vähän etelämpää. Nimi voi silti olla rehdin suomalainen. Nyt ideoimaan!
  3. ^ Kirkon tiloihin toisaalta saa isonkin porukan mahtumaan, esim. johonkin kappeliin. Ja sieltä voi rauhassa siirtyä kotiin kahvittelemaan. Vaikka lyödä kahviaikakin lukkoon jo kutsuttaessa (esim. 1,5 h päähän), että on aikaa siirtyä paikasta toiseen, syöttää ja nukutella vauvaa, jne... Onhan häätkin yleensä sekä kirkossa että juhlapaikalla (ja etäisyyttä saattaa olla kymmeniä kilometrejä) eivätkä vieraat valita?
  4. Suosittelen ÄP-09:iä "kakkospakkaukseksi". Eli jos ootte ottaneet esikoiselle aikoinaan, niin tää on kiva lisä. Vaatteita ei ole niin paljon, mutta ne mitä on, onkin tosi kivoja. Eli ei kasvata kaappiin kertyviä vauvanvaatekasoja ihan älyttömästi, varsinkaan niitä "näitä en ikinä laita lapseni päälle" -kasoja. Sitten saa kestoja enemmän kuin edellisinä vuosina, jos niistä tykkää.
  5. Mainitsikohan joku jo kevyet tumput vauvalle? Pitkäkyntiseen ei kuitenkaan saa vielä saksilla käydä käsiksi ja meinaavat helposti raapia itseään heti synnärillä. Eli noi tumput tulee tarpeeseen, niin kuin kotonakin aluksi. Ja täysi peesi sitten korvatulpille ja silmäsuojille, jos ootte yhteishuoneessa (ei siis perhehuoneessa, no voihan se ukkokin kuorsata...) ja kesäaikaan...
  6. Ensimmäisen vedet tuli kotona, eväshedelmiä pilkkoessa. Toisen vedet ei tulleet vasta kuin itse vauvan mukana
  7. Esikoinen syntyi 40+5, tosikko 39+2, molemmat spontaanisti yöunilta herättäneillä supistuksilla.
  8. Smallkids -putiikki Söderissä on aivan ihana; paljon samoja vaatteita, mitä Suomestakin saa, mutta tulee tällä hetkellä hieman halvemmaksi, esim. Småfolkin vaatteita. Tää on helppo pistäytymispaikka, jos on vaikka päivä Tukholmassa -risteilyllä Vikingillä. http://smallkids.jetshop.se/