AVV

Aktiivijäsen
  • Content count

    90
  • Joined

  • Last visited

About AVV

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Lontoo
  1. Kiitos taas LottaP. Ma kayn taalla sellaisissa Stay and Play groupeissa, joissa on vanhemmat/hoitajat mukana sen 2-3 tunnin ajan. Onko ne Suomessa perhekahviloiden nimella? Mutta siis ihan sellaista, jossa lapset leikkii ja aikuiset lasten kanssa ja/tai juttelevat keskenaan, ja sitten lopuksi muutama yhteinen laululeikki. Ja noihin ryhmiin taalla voi ottaa mukaan vauvat ja taaperot (yleensa 0-5 years). Toi Toolo kuulosti ihan kivalta.
  2. Ma en loytanyt (pienen, olen laiska) etsimisen jalkeen ketjua talle kysymykselle, mutta katsotaan osaako tassa ketjussa kukaan auttaa. Missakohan Helsingissa (+lahiseutu) olisi englanninkielisia leikkikerhoja? Me siis ollaan muuttamassa takaisin Suomeen tammikuussa ja yllatyksekseni tytto mm. laskee yhdesta kymmeneen englanniksi ja omaa pienen sanavaraston! En haluaisi hanen menettavan englannin kielen taitoa, vaan vahvistaa sita. Paivakotiin en ajatellut viela laittaa, kun kakkonen on tulossa maaliskuussa, niin saa olla tyttokin viela aidin kanssa kotona.
  3. ^Ma en ole tassa lahiseudulla (Chelsea, Knightsbridge) enaa nahnyt tuota Paul Frankia, sen sijaan Missonia on viela ollut mm. Peter Jonesilla. Mua himottais se Missonin viltti.
  4. ^Kiitos viela JackieO. Taidan jattaa talvirenkaat ostamatta ja toivon, etta keskustassa paasee rattailla ja muualla ehka pulkalla ja kantorepulla. Me tyton kanssa paluumuutetaan Suomeen jo tammikuussa, niin katotaan mihin lumen keskella sita joutuu pitkasta aikaa. Ja mitahan tytto tykkaa lumesta.
  5. Kiitos viela vastauksistanne forgetmenot, Rock, Uppis ja sikkaralla. Pipsa76: Meilla on ollut Beet matkarattaina ja eka matka tehtiin lapsen ollessa hieman alle 3kk eika meilla ole Cocoonia. Ja kylla ma olen taalla Lontoossa esim. tuben liukuportaissa hyvin mahtunut Beella ja portaissa on aina loytynyt joku auttamaan, jos yksin olen ollut liikenteessa. Me ollaan parjatty mm. Ranskan rivieralla ja Monacossa pelkalla kuomulla ja siina on ollut sitten suojana ohut huivi/harso tmv jaloille. Tosin ei olla oltu viikkoa pidempaan matkoilla. Ma muuten luin joskus blogia, jota kirjoitti aiti, joka asui Japanissa pienen lapsen kanssa. Han joskus laittoikin matkavinkkeja lapsipeheille, etta kuulemma todella pienet matkarattaat ja suositteli kantoreppua, koska tungos on aivan valtava. He itse kayttivat molempia. Sorry, kun ei ole linkkia, mutta en tieda onko blogia enaa olemassa, kun he muuttivat takaisin Suomeen jo jokin aika sitten (vuosi sitten?).
  6. Kiitos Solja. Kylla me varmasti ekaksi kantakaupunkiin muutetaan eli luulisi runsaslumisina talvina aurauksien olevan kunnossa.
  7. Nyt tulee ehka vahan hassu kysymys, kun nain monella on Cameleonit. Mutta mun kaveri pelastytti mut ja sanoi, etta tarttisin Suomessa jotkut "maasto-Emmaljungat" (ollaan muuttamassa ensi kevaana takaisin Suomeen), kun Cameleonit on liian kaupunkirattaat. Ma olen todella tyytyvainen Cameleoihin enka haluisi niista luopua. Nyt siis askarruttaa miten ne soveltuvat Suomen talveen ja luontoon (meilla on Beet matkarattaina, joten ei olla testattu Cameleoneja Suomessa). Onko Helsingissa parjatty pienilla etupyorilla viime talvet lumen keskella? Onko tarvetta ostaa isot etupyorat? Entas miten "maastolenkit" (siis tyyliin Korkeasaaressa) onnistuu? Beesta: meilla on vanha malli matkarattaina ja olen todella tyytyvainen. Bugaboolla on niin hyva palvelu, etta yhden kerran Heathrow'n lentokentta oli hajottanut rattaat, niin takuuhuolto korjasi ne ilmaiseksi. Donkeysta: ma olen kaynyt muutaman kerran kokeilemassa niita ja ne on todella kevyet. Lisaksi muutamat kaverit, joilla rattaat on, ovat olleet niihin todella tyytyvaisia. Itse yritan valttaa tuplarattaiden ostamista, kun en haluaisi niita ollenkaan. Katsotaan sitten mika on tarvis.
  8. Kiitos taas LottaP. Ma taisin loytaa ainakin yhden kivan paivakodin. Se ei tosin ole meidan kodin lahella, muttei ihan toisella puolella kaupunkiakaan (ja vaikka olisikin, niin Lontoon ruuhkien jalkeen Helsingin ruuhkat ei tunnu miltaan ). Mun taytyy viela ottaa selvaa saanko hakea siihen (siis ylipaansa saako Hgin sisalla hakea mihin paivakotiin tahansa riippumatta missa asuu) ja sitten viela sekin ongelma, ettei olla viela kirjoilla Suomessa. Ma kylla tiedan milloin me viimeistaan muutetaan takaisin, mutta se ei varmaan auta... Hoh.
  9. Kiitos LottaP. Tasta oli apua, ma laitan hakemukset kesalla menemaan ensin tutustuttuani muutamaan paivakotiin. Makin harmikseni huomasin, etta monet kielipaivakodit on vasta 3-v. ylospain. Taytyy vaan viela etsia, kylla varmasti joku eteen tulee.
  10. Juuri nain mekin eli maksettiin netissa ja postin kautta paperit, ja sen jalkeen kaytiin lahetystossa (kun tassa vieressa asutaan) samalla kertaa seka henkilotunnusjutut etta passihakemus. Ihme jalkitarkastukset teilla. Mulla kesti tunnin ja kylla multa (etu )varkki tarkastettiin ja olivat valmiita jopa laittamaan kierukankin, jos oisin halunnut. Samalla kertaa hoidettiin lapsen ensimmainen GP-tarkastus (jossa katsottiin tosi tarkkaan ihan kaikki, me saatiin itseasiassa lahete sairaalaan reisimakkaroiden eripari poimutuksista ja pikkuinen joutuikin pitamaan Pavlik harnessia kuusi viikkoa seka kuului jo synnytyssairaalasta huomatut sydamen sivuaanet, jotka todettiin sairaalaan lisatutkimuksissa vaarattomiksi) ja rokotukset. Kait se kaytanto vaihtelee GP:eiden mukaan. Mutta ihan uskomatonta tuo Salian jalkitarkastus. Voiskohan sita vaatia paremmin tutkittavaksi, jos itsea jai vaivaamaan? Mulle ainakin oli tarkeaa, etta kaikki oli ok ja esim sain taas luvan aloittaa liikunnan. Kiitos Annick tuosta brittilaisyys vastauksesta.
  11. Mulla tuli yksi kysymys heti mieleen, kun katselin noita kansalaisuusjuttuja. Suomen jutut ja syntymatodistus on ok, mutta tarviiko mun rekisteroida tyttoa johonkin taalla Britanniassa, etta kansalaisuus on todistettavissa jotenkin esim passinhakuun? Onko taalla olemassa jotain henkilotunnuksia tai saako kansalaisuudesta jonkun sertifikaatin vai onko taalla joku "kansalaisuuskeskus", josta nakee ketka on Britannian kansalaisia?
  12. Meilla on toivottavasti vuoden sisalla paluumuutto Helsinkiin ja mietinkin jo nyt paivakotivaihtoehtoja. Ehdottomasti haluaisin kielipaivakotiin. Me kaydaan taalla leikkikerhoissa ja nyt kun pikkuinen opettelee puhumaan/sanoja, on osa suomenkielisia ja osa englanninkielisia. Esim bye-bye ja vilkuttelu englanniksi, vaikka mieheni kanssa olemme molemmat suomenkielisia ja puhumme suomea kotona, ja jopa vilkutamme ja sanomme hei-hei. Olin todella yllattynyt tasta. Mutta laulamme bye-bye -laulua aina leikkikerhoissa. Ajattelin jo kesalla kayda tutustumassa muutamaan paivakotiin ja ehka hakemuskin jo syksylla, kun vuodenhan ne ovat voimassa. Ainoa ongelma on, etta en ole varma koska tama muutto tarkalleen tapahtuu ja tarviiko sitten samantien hoitopaikan (saanko duunia ja jos niin koska). Onneksi isovanhemmat asuu lahella.
  13. Makin ilmoittaudun tanne tuttujen ja tuntemattomien joukkoon. Tuntemattomille tiedoksi: Kolmikymppinen Lontoossa asuva reilun vuoden ikaisen tyton aiti. Makin olen tosi paljon tykannyt Sure Startin Stay and Play, Music and Story time... jne.
  14. Hyva, kun huomasin taman ketjun! Nimittain eilen kotiutui Cameleonit ja oon ihan rakastunut niihin (variksi valittiin off-white ja charcoal grey)! Me ollaan parin vuoden paasta palaamassa takaisin Hkiin, niin kiva tietaa, etta talvella pk-seudulla vaunut on ok eika etu/takarattaat liian pienet. (Ja munkin mielesta se tavarapussukka vaikuttaa tilavalta, eika yhtaan liian pienelta.)