Tiina

Aktiivijäsen
 • Content count

  93
 • Joined

 • Last visited

About Tiina

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Antsa, esim. Citymarketissa myydään pohjatulpallisia ammeita. Lockweiler taitaa olla merkiltään.
 2. Missä myydään aikuisten sänkyyn kiinnitettäviä lisälaitoja? Vauva nukkuu vieressäni enkä halua rakennella tuoleista, yöpöydistä tms. barrikadia laidan viereen, jotta baby ei tippuisi.
 3. Jees, täällä myös sama vaiva. Poika tehnyt sitä n. kuukauden nyt 1 v 4 kk vanhana.
 4. Täällä olis pulma liittyen yksityisellä perhepäivähoitajalla tehtävään hoitosopimukseen ja tukiin. Mulla on ajatuksena palata töihin 4 päiväksi/vko. Lapsi olisi siis kotona yhden arkipäivän ja muut neljä yksit. pph:lla (hoitoaika 9 h/pvä). Hoitosopimus tehtiin ja pph merkitsi hoitopäiviä olevan 5/vko. (Hän oli tietoinen 4-päiväisestä työviikostani ja mainitsi, että on silti kiva jos on sopimuksen mukaan mahdollisuus olla kokopäivähoidossa mikäli tulee "asiointitarpeita" tms.) Hoitomaksuksi hän kirjasi 500 e/kk. Yksityisen hoidon kuntalisä tulee. Perehdyin, että minun olisi mahdollista saada osittaista hoitorahaa, koska lyhennetty työaikani on enintään 30 h/vko ja 120 h/kalenterikk. No, nyt kävin täyttämään Kelan yksityisen hoidon tuki- ja osittaisen hoitorahan hakemusta (sama lomake, johon täytetään molemmat). Siihen toki pitäisi merkitä, että onko lapsi hoidossa 5 pvä/vko yli 5 h/pvä alle 5 h/pvä Valitsin toki tuon "yli 5 h/pvä", mutta mietin, että ristiriitahan siitä tulee jos haen osittaista hoitorahaa ja kuitenkin sopimuksessa seisoo, että lapsi on hoidossa 5 pvä/vko. Kumpi on meille edullisempi: 1) muuttaa sopimus nelipäiväiseksi, hakea neljälle päivälle yksityisen hoidon tukea ja yhdelle päivälle osittaista hoitorahaa vai 2) pitää viisipäiväinen sopimus ja hakea viidelle päivälle yksityisen hoidon tukea? (Olisin silti kotona yhden päivän enkä saisi siltä päivältä palkkaa tai hoitorahaa.) Vai tarvitseeko tässä tehdä mitään ja täyttää silti Kelalle molemmat tukihakemukset? Ilmoitetaanko työnantajan kanssa sovittu lyhennetty työaika Kelalle jotenkin? Tarvitaanko siis Kelalle jotain todistusta, että todella teen lyhennettyä?
 5. Toimiiko toi anatominen potta miten hyvin pojilla?
 6. Onko täällä kokemuksia Babyidean Speedy-potasta? Tilasin pojalle (lähes 6 kk) sellaisen, mutta vielä ei olla päästy kokeilemaan. Pitääkö pojan pissat sisällään vai pääseekö siitä suihkimaan yli? Sanovat käyvän aikaisille pottailijoille. On läpinäkyvä, joten siitä näkyy kun tuotos tulee ja voi antaa kehut heti.
 7. Mieen oikein muita paitoja käytäkään kuin imetyspaitoja (Boob ja H&M pääasiassa).
 8. Uah, kuolakoru! Ei ei.
 9. Nytkin on huutiksessa paljon puuhamattoja! Mistä kaikkialta saa Tiny Loveen lisäötököitä?
 10. Anteeksi, kirjoitin epäselvästi. Lapsi ei ole suostunut olemaan liinassa kuin pari kertaa ja silloin pystyssä, mutta olen sitonut hänet kasvot itseeni päin. Muuten sylissä vapaana ollessa hän tahtoisi olla kasvot menosuuntaan.
 11. Meidän 8-viikkoinen ei ole pitänyt kehtoasennossa kantamisesta ainakaan pariin viikkoon. Paras on pystyssä kun pyllystä tuetaan, jopa mielellään kasvot menosuuntaan päin. Milloin olen hänet saanut liinaan niin pystyssä hän on ollut.
 12. ^ Herquleksella ja Hartanilla on myös kolmipyöräisiä. Quinnylla on vielä Speedyn lisäksi ainakin Freestyle kolmipyöräisenä. Meillä on Gesslein Visionit (vajaan kahden kuukauden käyttökokemus). - Vaunut ovat melko kapeat ja erittäin ketterät. - Etupyörän saa lukittua kulkemaan suoraan. - Aisan voi säätää muutamaan eri kulmaan/korkeuteen. - Runko on erittäin helppo laittaa kasaan: painetaan napista samalla kun vedetään työntöaisan molempien laitojen kahvoista (tuo nappi on kiinni toisessa kahvassa) -> runko taittuu kasaan ja etupyörä jää sen alle. - Ratasosan voi kiinnittää molempiin suuntiin kätevästi. - Makuukoppa on pehmeä ja erittäin topattu. Siitä saa kovikkeet poistamalla jalkapussin rattaissa istuvalle lapselle. - Ratasosan turvakaari on U:n muotoinen, ei E:n, mutta valjaiden haaranauha korvaa turvakaaren haaraosan puutteen. - Kuomu on suuri, aurinkoläpän saa siihen tarralla kiinni, ja takaosassa on kurkistusluukku kuomun alle. Vertailin vaunuja hankkiessa Teutonian Spirittejä ja näitä Visioneja. - T:n Spirit on hieman matalampi vaunu kuin G:n Vision, Spirit voi siis olla tukevampi huonommassa maastossa. - Ratasosan kiinnittäminen on Visionissa helpompaa mielestäni kuin Spiriteissä. Spiritissä pitää vääntää hakasta jostain kopan alapuolelta ja sitten nostaa - Visionissa puristetaan leveistä kahvoista, joista ratasosa samalla nostetaan ylös. - Teutoniassa oli integroitu hyönteissuoja, Gessleinissä ei. - Molempien rungot menevät suht. samankokoiseen kasaan ja ratas-/koppaosan voi kuljettaa autoillessa erillään. - Kummassakaan vaunussa ei ole sen kummempia jousituksia ja pyörät ovat käsittääkseni ilmakennot (melko kovat) ellei nykyään Gessleiniin saa ilmakennopyöriä (jotka ovat pehmeämmät). - Teutonian etuhaarukkakin on leveää lattaputkea, Gessleinin rungossa on sekä lattaputkea että pyöreää, ohuempaa putkea (mietin onko rungon putkilla vaikutusta kestävyyteen ja vakauteen). - Gessleinin tavarakori vaikutti suuremmalta. - Molempiin saa kiinnitettyä adapterilla Maxi-Cosin turvakaukalon -> travel system. (Saa muitakin kaukaloita kiinni, mutta en muista mitä kaikkia. Itsellä on Maxi-Cosi Cabrio.) Kysyin eräältä molempia merkkejä myyvältä kauppiaalta mielipidettä kummat vaunut hän itse hankkisi. Hinta-laatusuhteen vuoksi hän päätyisi Gessleinin Visioniin. Erojen hän sanoi olevan hyvin pieniä - vaunut ovat niin samanlaiset.
 13. Poika (n. 1½ kk) ei vaan tunnu ottavan tuota (trikoista) kantoliinaa omakseen. Onko kohtalotovereita? Musta tuntuu, että hän ei tykkää kiinni sitomisesta. Mikä avuksi kun kuitenkin hän pitää sylittelystä ja kun häntä kannetaan? En saa itse tehtyä paljon mitään kun kantelen ja sylittelen poikaa kaiket päivät. Olisi mukavaa olla kädet vapaina.
 14. Jep, arvelin siinä juuri käyvän noin kuten Samppi ja annukka kirjoittivat. Kiitti!