cinnamon

Jäsen
  • Content count

    27
  • Joined

  • Last visited

About cinnamon

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Meillä ollaan myös mietitty, että jos joskus lapsia meillä olisi, niin minä puhuisin lapsellemme suomea ja mieheni eestiä. Me ollaan koettu, että kaksikielisyys on rikkaus.
  2. Kiitos todella paljon tämän viestiketjun kautta saaduista tiedoista. Meillä ollaan mietitty todellakin adoptioa yhtenä vaihtoehtona.
  3. Puhuttelevan aiheen ollette laittaneet alulle. Meillä ei mieheni kanssa ole vielä lapsia, mutta monesti olen mieittinyt tilannetta, kun/jos lapsia meille suodaan. Meillä on nimittäin sellainen tilanne, että oman äitini kuolemasta tuli tänä keväänä kuluneeksi 15 vuotta. Aviomieheni molemmat vanhemmat ovat myös kuolleet. Ja ainoastaan minulla on yksi sisarus. Lähin tukiverkko on siis melko pieni. Ja etenkin tuo oman äidin poismeno on herättänyt vuosien varrella eri elämäntilanteissa monenlaisia ajatuksia, toiveita, kaipuuta, ja halua jakaa asioita oman äidin kanssa, jos se olisi mahdollista. Se tuntuu surulliselta, ettei omalle mahdolliselle lapsellemme ole mummoa. En tiedä vielä, miten tunteet nousevatkaan pintaan aikanaan, jos/kun olen raskaana ja haluaisi äitinsä kanssa jakaa kokemuksia...
  4. Mä oon mun siskon jokaisen lapsen kummina eikä se ole minusta ollut ollenkaan outoa. Olemme siskomme kanssa läheisiä, joten hän ja hänen miehensä halusivat, että lapsilla on kummani joku sellainen, joka on ja pysyy perheen kuvioissa mukana myöhemminkin. Ja lapsille on tasapuolista, kun täti on jokaisen kummi. Omat kummit ovat ainakin olleet tosi vähän tekemisissä minun elämässäni, joten tärkeänä koen, että vanhemmat valitsevat lapsilleen sellaiset kummit, jotka oikeasti ovat perheen lähellä myös lasten kasvaessa eikä vain nimellisesti kummeina. Ja en näe mitään ongelmaa, että saman perheen lapsilla on yhtenä kummeista sama henkilö, jos se vain ko. ihmiselle itselleen on ok.
  5. Toistaiseksi olen ollut vain ristiäisissä, joissa olen itse ollut kummina ja kummin ominaisuudessa olen sitten jokaiselle kummilapselleni ostanut kummilusikan. Itse olen aikanani saanut kummilusikan omilta kummeiltani ristiäislahjana ja se on kyllä tärkeä aarre edelleen. Itse suosisin lahjaa, josta olisi lapselle myöhemmässä vaiheessakin iloa ja pitkä aikaista muistoa! Ja totta ihmeessä kannattaa vanhempia konsultoida, millaisia toiveita heillä on, omien kummilasten vanhemmilla on aikanakin hyvin selkeät linjat siitä, mikä milloinkin olisi tarpeen.
  6. Mulla on 4 kummilasta ja se määrä tuntuu sopivalta. Jokaiselle ehtii antaa riittävästi aikaa ja kaikkien synttärit ja nimipäivät muistaa. Pitää kuitenkin muistaa, että kummilla on tärkeä tehtävä pienen ihmisen elämässä ja toki, jos mahdollista, niin vanhempienkin apuna tarvittaessa. Omien kummilasten kohdalla olen ainakin huomannut, miten tärkeä oikeasti olenkaan heille. Ja se on kyllä se paras palkinto!