Chena

Aktiivijäsen
  • Content count

    1803
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chena

  1. Mulla tuli molemmissa raskauksissa kaulaan ja niin ne vain hävis. Semmosia ihan pikkiriikkisiä "irtonaisia" luomia, eli varmaan just tuollaisia roikkuluomia voisin kuvitella. Kaks on jääny, toinen kaulaan, toinen lantion kohdalle, mutta muut hävis.
  2. Minäkin tykkään keksiä erilaisia nimiyhdistelmiä ja olen hyvin kiinnostunut, minkä nimisiksi ihmiset nimeää lapsensa. Aina luen kirkolliset sanomalehdestä. Mutta siis joskus teininä pidin ihan vihkoa, johon keksin erilaisia nimiyhdistelmiä. Löysin sen vasta ja oli ihan hauska lukea niitä. Nyt on kyllä nimimaku muuttunut jonkin verran, mutta soinnullisuus on ollut aina tärkeä osa nimiä. En kestä, jos on semmosia nimirimpsuja, jotka ei soinnu yhtään yhteen. Meidän tyttö ja poika omaavat kolme nimeä, joista toinen ja kolmas tulee suvuista ja ekat on "ihan omat". Tytön nimen päätin jo ala-asteella, kun kuviksen opettajalla oli sen niminen suloinen tyttö. Pojan nimi vain löytyi nimipäiväkalenterista. Ja hyvä lista Ondalla, paljon minun suosikkinimiä siinä.
  3. Meillä on Emman kuomurattaaseen tarkoitettu hyttyssuoja. Meillä on nyt Navit käytössä siten, että vauva on pesässä ja isosisko sisaristuimessa päällä. Just menee tuossa asennossa. Työntökahvan kohdalla olevaa vetskaria ei saa kiinni, mutta muuten peittää hyvin. No entäs sadesuojat? En haluaisi sitä P&T:n omaa kirkasta suojaa.
  4. Olen nyt päätynyt ostamaan P&T Navigator V2:set. Meillä on tuolla isommalla (2v7kk) kamala vaunukateus, joten pääsen helpomalla, kun liikun noiden kanssa. Jossain välissä toki tulee se vaihe, kun vauva (nyt 2kk) ei viihdy kolossa ja ei voi vielä laittaa sisaristuimeen alas. Mutta luulen, että kyllä nuo palvelee meitä ihan hyvin vielä monet vuodet eteenpäin. Yhdistelmät on vielä käytössä lenkillä, kun käyn vauvan kanssa yksin ja vauva nukkuu ulkopäikkärit yhdistelmissä. Kaukalosta kun siirrytään toiseen istuimeen, niin sitten myydään kaukalo matkarattaiden kanssa yhtenä pakettina pois. Ja yhdistelmät varmaan sitten vuoden päästä, kun ei nuku enää ulkona. Eli jäljelle jää sitten vain yhdet vaunut. Ja toivon, että voidaan noilla Navigatoreilla mennä ihan loppuun saakka niin kauan kuin vaunuja tässä taloudessa tarvitaan.
  5. Tyttö ja poika.
  6. Laitan sulle yksityisviestillä kysymyksiä.
  7. Tämän saa poistaa: http://www.vauva.info/foorumi/topic/23258-poistoon/?p=2127883
  8. Miten pärjäisinkään ilman vaukkareita! Yhdessäkin verkkokaupassa vaan sanottiin, että katso kuvista. No öö, sitähän olen yrittänyt sivuillanne tehdä... Enpä tilaa sieltä. Mutta oikeasti, iso kiitos noista kokemuksista! Lähin paikka, missä niitä myydään taitaa olla kuulkaa lähemmän 700km:n päässä, että eipä tule paljoa ajeltua siellä päin. Mistä ootte omanne ostaneet? Meille on tosiaan tulossa kevätvauva ja ihan pienenähän se menee sinne koloon ja sitten ensi syksynä voikin jo olla puoli-istuvassa asennossa siellä alhaalla. Mentäis nyt näillä ja perusyhdistelmillä, kun esikoinen ei ole mukana. En ole kantoliinaihmisiä, joten sellaisen varaan en uskalla tuota kulkemispuolta jättää.
  9. Tarvisin näemmä tuon vanhan Navigatorin. V2:n sisaristuimessa ei ole kuomua, kysyin eräästä verkkokaupasta. Ei muuta kuin metsästämään. Kiitos vastauksista!
  10. Hitsi, kun ei päästä kokeilemaan missään. Olen jo yhteen verkkokauppaan laittanut kyselyä Doteista, mutta voisin sen sisämittoja myös kysellä. Onko tuo ylempi kuva se perus Navigator vai Navigator V2? Kun esim. tässä linkissä http://www.lastenturva.fi/tuote/phil-teds-navigator-v2-sisaristuin-2014/9420015742978/ olevassa V2:sen sisaristuimessa ei näyttäisi olevan kuomua. Ja kuvassasi on.
  11. ^ Kiitos tiedosta! Onko naveissa sisaristuimeen mahdollista saada kuomua? Vai mikä aurinkosuojus? Kävin katsomassa Explorer-rattaita (käytetyt) ja niissä jäi mietityttämään se, ettei sisaristuinta saanut liikuteltua mihinkään suuntaan. Vaikka meillä tuleekin 2,5 vuoden ikäero, niin haluan kuitenkin rattaat, kun esikoinen rakastaa istua rattaissa. Muoks. häiritseekö jousten puuttuminen ko. rattaissa? Kun on yhden kanssa kulkenut kunnon yhdistelmillä (toki vauvan kanssa lenkkeilyt tapahtuisi noilla vanhoilla yhdistelmillä), niin se vähän jänskättää. Meidän kaupungissa noita ei myydä missään, niin pitäis joko matkustaa muualle ostoksille tai tilata sokkona. Kavereiden vanhoilla malleilla olen kokeillut ja tasaisella ne kyllä toimii. Ja asfaltoiduilla teillä me oikeastaan kävellään aina. Muoks. Onko Dotissa jotain tosi paljon huonompaa kuin Navigator V2:ssa? Siinäkin näemmä saa kallistettua sisaristuinta ja siinä on sisaristuimessa kuomu. (Puusilmä kun lukis kuvaukset kunnolla...)
  12. Saako missään mallissa laitettua sisaristuinta edes hieman makuuasentoon? Olipa se sitten alhaalla tai ylhäällä. Olenko ymmärtänyt oikein, että kaikissa on sisaristuin aina tietyssä kulmassa? Näin videon sellaisesta vanhan mallista kuin Hammerhead ja siinä oli sisaristuimessa vetoketju, jonka avaamalla sai kallistettua sisaristuimen kulmaa.
  13. No me ostettiin nyt, pihiys iski, kun tarve oli nyt parille kuukaudelle. Vähän on liian leveät minun makuun ja tytön jalkaan nähden, mutta kyllä niillä tämän syksyn tepastelee ja pysyy jalassa. Leveämpää mallia kuin Vikingit, joista siis vaihdettiin isompaan kokoon.
  14. ^ Meillä on tytön keskimmäinen nimi minun mummun nimi, eikä se ole saanut aikaan mitään huonoja kommentteja. Ja mummuni on siis elossa.
  15. 2 km ja se on tasan puolessa välissä minun työmatkaa. Tämä tarha oli eka vaihtoehto, eli todella tyytyväisiä ollaan oltu. Ja paikalla oli suuri merkitys, samoin tarhan tiloilla. Miehen työautossa ei ole istuinta, joten minä hoidan viemiset ja hakemiset. Ollaan piakkoin muuttamassa ja mietittiin, että ensi vuosi pidetään vielä tuolla nykyisessä, mutta sitten, kun tulee siirto isojen ryhmään, niin haetaan tähän lähettyville toiseen tarhaan siirtoa, sillä se olisi kävelymatkan päässä uuden kodin sijainnista. Silloin helpottuisi viemiset ja hakemiset, kun molemmat voisi sen tehdä.
  16. Mie täällä taas… Ostiko kukaan tuota Britaxin Dualfixiä, josta on ollut pari sivua sitten puhetta? Se mahtuis meidän autoon ja tyttö mahtuu siihen vielä hyvin ja jalkatilaakin on. Mutta, uskallanko nyt ostaa istuinta, joka ei ole ollut mukana tässä autoliiton testissä, ettei käy samoin kun kävi nyt tämän Xtensafixin kanssa. Tokihan nuo on testattu muuten, mutta kuitenki mietityttää.
  17. ^ Ei olla huomattu, kiitos tiedosta. Se pituustila jää lyhyeksi, mutta mitattiin se kyllä mittanauhalla (kyse oli noin 10cm kuitenkin). Ja tuo kyllä saattaa vaikuttaa asiaan tuo rautojen kohta, kun ollaan vähän viottu, kun ne on niin pinnassa.
  18. No, ei mahtunut Sirona nykyiseen autoon, joten se siitä. En ymmärrä mikä ihmeen malli tuo meidän auto on, kun vuotta uudempaan mahtuu kaikki. No, mies tuossa katseli jo uutta autoa...
  19. ^ Samaan käsitykseen jäin, kun tänään noita istuimia tutkailin. Onko kellään tätä uusinta Juno 2 fixiä? Onko se kuinka ahdas? Kuvien perusteella on pienehkö. Voi elämä tätä turvaistuinten vertailua...
  20. Meillä menee istuin vaihtoon, nyt on siis Britaxin Xtensafix, jonka valmistus on nyt lopetettu ja istuimen saa vaihtaa / rahat saa takaisin, kun palauttaa istuimen. Tässä linkkiä: http://www.britax.fi/asiakaspalvelu/britax-xtensafix Nyt pitäisi päättää, että mikä olisi toinen istuin. Suostuin tuohon aiempaan vähän pitkin hampain (mies oli niin vakuuttunut sen hyvyydestä) ja nyt haluan istuimen, joka menee vain 18 kiloon saakka ja on selkä menosuuntaan, mahdollisesti käännettävä. Kokeillaan tänään tuota Cybexin Sironaa meidän autoon. Ainoa vaan, että tyttö ei kesällä tykännyt yhtään palkki-istuimista, mutta toisaalta, nythän se istuin menisi vielä selkä menosuuntaan, eli palkille ei ole vielä tarvetta. Besafen Izi Combi isofix ei tosiaan mahtunut meidän autoon, mikä on kyllä ihan kummallista, kun vuotta uudempaan malliin mahtuu. Tällä viikolla tulee liikkeeseen Izi Plus, mutta se on vyökiinnitteinen ja haluttaisiin isofix, kokeillaan ehkä sitäkin. Ja Britaxin Dualfixiä päästään myös kokeileen ensi viikolla.
  21. Me on käytetty rengassuojia vaunuissa, sillä joudutaan tuomaan vaunut pitkälle eteiseen. Ja kun joudutaan kulkemaan olkkarin läpi takapihalle, niin silloin ne on hyvä olla suojana. Ja kesällä, kun olemme kulkeneet ulkokautta takapihalle, niin esim. leikattu ruoho on jäänyt renkaisiin kiinni, niin ei ole sitten levinnyt ympäri asuntoa. Onhan ne vähän työläät, mutta en ole kokenut liian vaikeiksi.
  22. Meillä on kans oikeastaan pelkästään Popin sukkia, ja juurikin koossa 19-21, ne on hyvät. Ja pienemmässä koossa oli kans tosi hyvät. Ne ei repsota ja tipu pois.
  23. Kiitos kokemuksista! Mutta voi ei tuota turvavyön lukitusta! Meidän tytön tuntien ei mene kauan, kun se hokasee jonku tuollaisen. Onpas vain vaarallinen.
  24. Minä oon vasta keväällä tutustunut tähän merkkiin ja tykästyin kyllä heti. Mutta tosiaan, uuden malliston aikuisten vaatteet oli vähän pettymys. Pääsen tosin vasta parin viikon päästä hypistelemään vaatteita, joten voi olla, että joku onkin kivempi luonnossa.
  25. No onpas eroja, vaikka sama auto. Meillä siis 2011. Mies ei tosiaan mahtunut istumaan etupenkille, kun laitettiin se isofixillinen istuin paikoilleen. Isofixitön oli parempi, mutta ei siinäkään toki mitään hulppeaa jalkatilaa jäänyt. Mies on noin 175cm. Toki yks vaihtoehto on tehdä matka tuonne parin sadan kilsan päähän ja kokeilla kunnolla eri merkkisiä istuimia.