avena

Aktiivijäsen
 • Content count

  1532
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by avena

 1. Jatketaan juttua turvakaukaloista ja -istuimista täällä Vanhasta ketjusta Turvakaukalot ja turvaistuimet löytyy jo paljon asiaa, kannattaa käydä katsomassa . Turvaistuimista on puhetta myös Taapero-puolella, kannattanee tsekata senkin keskustelut.
 2. Jahas, liityn joukkoon jännittäjien. Tyttö "jäi kiinni" sydämen sivuäänestä 8 kk neuvolassa, tänään (n. 4 vk myöhemmin) käytiin kontrollissa ja kuului edelleen. On kuulemma heikko virtausääni, joka kuuluu ainoastaan vasemmalta. Molemmat lääkärit on lohdutelleet, että hyvin todennäköisesti on viaton, mutta nämä kontrolloidaan kaikki, joten ekg:hen käy tiemme seuraavaksi. Mun fiilikset on vähän kaksijakoiset. En jotenkin jaksa uskoa, että olisi mitään kovin vakavaa, koska tyttö on mm. 3 kk iässä nukutettu, ja luulisi että silloin on sydäntä kuitenkin monitoroitu...? Toisaalta sitten taas toisen vaivan hoidossa olen kuullut niin monta kertaa erikoislääkärin lausuman, että "ihan normaali", kun tosiasiallinen tilannne on ollut toinen. Että huoh vaan. Eipä kai auta muuta kuin odottaa, että miltä näyttää. Sinänsä tietysti asiat on hyvin, kun mitään oireilua ei ole ja verenpaineet oli ok (vaikkakin niiden mittaus aikamoinen show). Meillä on myös lapset olleet kipeinä oikeastaan koko alkuvuoden, joten mietin tuonkin mahdollista vaikutusta, vaikkakaan kuumetta ei tytöllä tietenkään kummallakaan kuuntelukerralla ole ollut.
 3. Topias on ihana nimi Engelina muoks. Oli siis mun listoilla pojalle ihan loppuun asti
 4. Mun mielestä olennaista on, kuinka tuttuja ne nimet on. Siis jos on kyse tosi harvinaisista nimistä, niin voi olla hankala hahmottaa. Moosen pojan nimikin (vaikkei mikään superyleinen olekaan) on mun mielestä "riittävän" helppo (varsinkin, kun toinen nimi on niin tuttu). Mutta jos lähdetään linjalle "Voovo Oseri" (joo ihan itse just keksin ) niin nimien rajat hämärtyy. Samasta syystä esim. mä en voisi pojalle harkita nimeksi mitään L-päätteistä, kun miehen sukunimi on "outo" ja harvinainen L-alkuinen nimi, siinä kun joku Mikael Lehtinen taas ei tuota mitään ongelmia.
 5. Tulin katumapäälle .
 6. ^ Lydia, Elena, Amalia, Elise, Elviira, Sylvia.
 7. Mulle tuli mieleen ekana Jonas, mutta se taitaa olla jo liian samanlainen kuin Sonja (samat kirjaimet) Martin, Topias, Linus, Matias. Frans Oskar?
 8. Aki Anselmi Aaro Aleksanteri Tatu Tapio Rami Rikhard
 9. TuiTui: Viljo tai Jami.
 10. Esikoisen nimeämiseen: selkeä, mielellään suomalainen nimi, mielellään ei "suoraan Raamatusta". Ei liian pehmeä, sopii miehen erikoiseen ja äänneasultaan hieman hankalaan nimeen. Kuopuksen nimeämiseen: "samasta maailmasta" esikoisen kanssa. Muuten samat kriteerit, mutta en halunnut tytölle liian pehmeää tai "lällyä" nimeä. Mikä on lälly ja mikä ei, on tietysti ihan omien korvien välissä. Eniten hankaluuksia tuotti ehkä oikeanlaisen pojan nimen löytäminen, nyt siis tuntuu ettei vaihtoehtojakaan ollut kuin tuo yksi. Tytönnimissä on enemmän vaihtoehtoja, jotka on mun mieleen, mutta moni ei sitten oikein sopinut sukunimen kanssa. Toisaalta tytönnimissä ei sitten samanlaista selkeää suosikkia ollutkaan.. Mutta kun sitten iskin silmäni valittuun nimeen, niin se vaan tuntui oikealta.
 11. TrioHilpeät: Ansa tai Siiri?
 12. Spontaanisti tuli ekaksi mieleen Verna.
 13. duudeli: mitenkäs Misa?
 14. Heinäkuussa oli ainakin osasto ihan täynnä, mutta NC:ssä olisi ollut tilaa. Itse olisin varmaankin mennyt, yhden hengen huone oli kyllä erittäin houkutteleva ajatus. Mutta ei siis päästy.
 15. Eka synnytys: lämmin geelipussi, ilokaasu, epiduraali. Toinen synnytys: 1 g parasetamolia, lämminvesipullo, auton penkinlämmitin ( ) ja helevetillinen huuto. Niin ja se ponnistaminen, sehän se toimi kuulemma kivunlievityksenä...
 16. ^Marketplacesta löysin Contraction Calculator -nimisen, ja kyllä sillä yksi pötkylä synnytettiin . muoks. Olishan tuo toki saattanut syntyä ilmankin . Mutta oli mun mielestä ihan kelpo apu.
 17. Mulle kätilö harmitteli, että osastot on täynnä, mutta potilashotellissa olisi hienoja yhden hengen huoneita tyhjillään, kun sinne pitää olla niin "nappisuoritus", että pääsee. Mikä sinänsä tietysti on täysin ymmärrettävää. Mieluusti olisin itsekin mennyt, koska mua stressaa se huonekaverin "varominen" (ja se, ettei huoneessa pysty tyyliin päätään kääntämään ilman, että törmää johonkin..), mutta onhan siellä osastollakin tietysti puolensa.
 18. Mulla esikoisen synnytys ei ollut erityisen nopea, säännöllisisten supistusten alkamisesta kesti noin 10 h syntymään, mutta vedet oli menneet jo aiemmin (vesien menosta syntymään n. 15 h). Ponnistusvaihe esikoisen kohdallakin kuitenkin nopea, n. 6 min. Toinen oli sitten vähän turhankin nopea, papereissa on kokonaiskesto 4,5 h (säännöllisistä supistuksista jälkeisten tuloon). Sairaalassa oltiin kuitenkin vain n. 15 min ennen kuin vauva oli maailmassa. Tulotarkastuksessa olin n. 6 cm auki ja vauvan pää vielä ylhäällä, mutta hetkeä myöhemmin salissa jo täysin auki ja "pää ihan tässä". Vauva syntyi kolmella ponnistuksella todella vauhdikkaasti. Ponnistusvaiheen kestoksi on siis merkitty minuutti, mutta se(kin) on paperissa "vain siksi, että jotain pitää merkitä". (papereihin arvottiin myös syntymäaika ja tarjonta ) Kokemus oli melkoisen shokki. Fyysisesti toisaalta aivan huippu, eikä mitään vahinkoja tullut. Palautuminen on ollut ihan uskomaton. Toisaalta, edelleen kolme päivää myöhemmin, tuntuu etten ole ihan sisäistänyt, mitä tapahtui.. Luultavasti en koskaan tule ihan tajuamaankaan sitä. Kolmas synnytys ei ole suunnitelmissa, mutta jos niin tulee käymään, niin täytyy vaan uskoa, että ne avaavat supistukset ei yksinkertaisesti mulla sitten vissiin ole välttämättä niiiiin kipeitä eikä pitkäkestoisia.
 19. laura!: Mikki, Niki, Tatu, Jooa.
 20. ^ Mä ehdotan nyt sellaisia, jotka ei ehkä istu kriteereihin, mutta mun mielestä tyyliltään taas jotain samankaltaista: Karri, Kaapo, Tomi, Iikka, (Tuukka?), Iiro, Roope. Voi olla, että menee ihan metsään .
 21. Aamulehdessä kasteilmoituksessa Gigi (N). muoks. Itse en tykkää, mutta mä olenkin konservatiivinen.
 22. From the album Untitled Album

 23. Alissa, Vanessa, Loviisa, Teresa. -tu-päätteistä en keksi yhtään .