inku

Aktiivijäsen
  • Content count

    275
  • Joined

  • Last visited

About inku

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Katos, kun meillä on nää kaikki samat. Paras meillä on uusimmasta jonkun sijaisen kirjoittama "Vanhemmat hoitavat suurella rakkaudella." Ja tämä 3 viikon iässä, kun olin itse vielä ihan kuollut sektion jäljiltä yms. Esikoisesta hauskin on ollut iloinen velmuilija. Ehkä nää lauseet on niin lyhyitä ja vaillinaisia, kun on niin pieni toi kirjoitustila yhdestä kerrasta. Yhdellä mun kaverilla muuten se th on liimannut jotain tarroja neuvolakorttiin lapselle.
  2. Mä oon tilannut noita Bravadon Silk seamless -liivejä juuri Nursing Brasta. Koot menee ympärysmitan ja kuppikoon mukaan eli sinänsä niitä ehkä uskaltaa tilata jo ennen synnytystä. Itse otin S ja M koot. Bebesin sivuilla (sivun alalaidassa) on suomenkielinen taulukko, josta voi katsoa oikean koon. Yritän laittaa linkin, jos osaan. http://www.bebes.fi/...roducts_id=1857
  3. Kiitos salamanteri infosta! Pitää miettiä vaunuja vielä.
  4. Mun mielestä verveissä ei saa sitä takaistuinta ihan makuuasentoon, vaan johonkin 34 asteen kulmaan. Siis, jos takana on sisaristuin. Se vauvatila eli pääistuin menee kait ihan makuuasentoon?! Mua mietityttää verveissä se etuistuin (joka on sisaristuin) silloin, kun vauva makaa takana. Mietin, että onko se istuin liian kalteva melkein kaksivuotiaalle? Kun nyt ainakin meidän lapsi jo istuu vaunuissa pystysuorassa. Olisiko jollain kokemuksia asiasta?
  5. Pikaisesti olen promenadet jo nähnyt ja testannut. Etupyörät vaikutti aika pieniltä, mutta ei niin pieniltä, mitä olin ajatellut netin perusteella. Selvästi negatiivista oli työntöaisan säätömahdollisuudet. Aisassa on vain 3 eri pituutta (korkeutta), joista käytännössä vain 2 on käyttökelpoisia. Pienin pituus on sellainen, jota ei voi käyttää vaunuja työntäessä ja sitten se keskimmäinen oli jo aavistuksen liian korkealla itselle. Ja jäi mietityttämään, että onko vaunuja liian raskasta työntää, tästä johtuen silloin, kun on kaksi lasta kyydissä. Promenadessa oli myös joku adapteriosa, jota piti käyttää, kun istuimet oli tietyllä tavalla ja välillä vissiin adapteri pitää irroittaa. Ja se osa oli muovinen ja kävi epäilyttämään sen kestävyys. Emme ole itse vielä osanneet päättää, hankimme nuo vai mahdollisesti vervet tai baby jogger city selectit. Pitää käydä itsekin vielä vertailemassa eri vaunuja.
  6. Kiitos elca vinkistä! Minkä hintaisia tuolla on äitiystalvitakit? Tietenkin riippuu mallista, mutta noin suurin piirtein.
  7. Kuulun kanssa ehdottomasti tähän ketjuun :-/ Mulla on vasta viikkoja jotain 4+4 ja siis keskenmenon jälkeen suoraan uusi plussa ja nyt oon ihan hermona. Kun siis tuntuu, että mulla oli jo vähän paha olo, mutta nyt ei enää mitään. Toivottavasti tämäkin ei mene kesken. Neuvola jo huomenna ja vissiin kunnalliselle Ar-ultraan lasketun ajan määritystä varten. Tylsää tämä odottelu ja epävarmuus.
  8. Marlene, Kävin tänään Helsingissä Itäkeskuksen Ruohonjuuressa ja siellä näkyi olevan myynnissä maissimakaroneja. Taisi olla jotain 5,50 €. Ja kiitos noista kommenteista viljojen aloitukseen liittyen. Annan nyt vielä ensi viikollakin kauraa ja katson, tuleeko millaisia oireita. Kun siis lapsi saa sitä vain 1 krt/viikko.
  9. Lueskelin taas pitkästä aikaa tätä palstaa. RouvaS kyseli tuosta yösyöttö asiasta. Meillä poika syö edelleen vain neocate lpc:tä ja ei kyllä syö usein yöllä. Ainakin pienempänä pystyi nukkumaan pitkät yöunet putkeen. Nyt viime aikoina on syönyt kerran alkuyöstä ja on herännyt noin tuntia aiemmin syömään, mutta luulen, että oikeesti jo kaipaisi enemmän energiaa. Ja meillä selkeesti yön syömiset riippuu siitä, paljon on ehtinyt syödä ennen yötä. Ja monesti poika vielä tankkaa yötä vasten suuremman määrän korviketta. Tietty rintamaidolla on hankalampaa tietää, että tarvitseeko yön ruoka-annosta. Meille muuten allergialääkäri sanoin vinkiksi, että voisi kokeilla antaa vähän öljyä maidon seassa yötä vasten niin tulisi enemmän energiaa. Nuo öljytkin voi tietty allergisoida. Oisko muuten sunkin RouvaS mahdollista kokeilla tuo Almiron ilman imetystä ja muita ruokia niin huomaisit oikeesti sopiiko se ja oireet ei menisi sekamelskaksi?! Toivottavasti pahetta uskotaan oireissa ja saatte lausunnon. Meillä ei musta oireet ollut aivan kamalat maito ja almiron altistuksessa. Oireet tosin tuli jo 10 ml:n määrästä ja siis myöhemmin on tullut huomattua, että oireet on kyllä ihan todellisia. Ts. ollaan kokeiltu melkein kaikki maidot läpi ja aina on tullut isommasta määrästä paljon enemmän oireita. Eli toivottavasti tuo testailu riitää!!! Mekin oltiin yksityisellä puolella altistuksessa ja siksi varmaan altistus lopetettiin nopeasti. Meillä on rotaation aloitus siirtynyt sairastelun yms. vuoksi ja nyt ollaan juuri aloittelemassa jonkunlaista rotaatiota. Kun siis yhä lapsi syö vain neocatea. Ja mulla olisikin kysyttävää viljojen aloituksen normaaleista oireista. Eli siis annoin eilen 1 teelusikallisen Puuppolan aitokauraa ja pojalle tuli ehkä muutamia näppyjä selkään ja lisäksi seuraavana yönä oli tullut vaippaan imeytyvä kakka (sorry yksityiskohtainen kuvaus) ja nyt mietinkin, että onko tuo 100% varmuudella allergiaa vai voiko viljojen kuidut vaikuttaa? Ts. noi punaiset näpyt viittaa varmaan allergiaan, mutta en oo varma, tuliko ne siitä. Ja en tiedä, millaiset mahaoireet on normaaleja viljojen aloituksessa. Tsemppiä kaikille allergioiden kanssa kamppaileville.
  10. Vastailen Pahe noihin soseisiin, vaikka kysymys olikin asetettu Tiitylle. Ainakin niitä sato soseita, jotka on siis vaan pelkkää marjaa tai hedelmää on ollut meidän prismassa hillohyllyssä. Lisäksi muistelen, että olisin nähnyt citymarketissa niitä kanssa. Ja lisäksi niitä saa allermiina nettikaupasta. Tosi kypsää, että ette jo ole saaneet aikaa allergialääkäriin. Neven, sinänsä hyvä idea tuo ravintoterapeutti. Oon käynyt kerran neuvolan kautta, kun mulla oli itsellä aika maidottoman ruokavalion suunitteluun. Ehdin vaihtaa neocateen ja lopettaa imetyksen ja menin sitten silloin kyselemään, millä ruuilla kannattaisi aloittaa kiinteät ja sain vaan huonoa palvelua ja toteamuksen, että kaikkea pitää kokeilla. Tietty nyt voisi jossain vaiheessa yrittää päästä uudestaan vaikka sairaalan puolelle. Lääkäriltä oli tänään tullut s-postia, että rotaation voi aloittaa ja että siihen voi laittaa sellaisia kokeiltuja ruokia, joista on tullut vain iho-oireita viiveellä. Ja meillä ei sellaisia siis ole Eli nyt pitäisi keksiä uusia ruokia rotaatioon. Kun siis yleensä on ollut lähinnä suolioireita.
  11. Edit. Tuplat pois..
  12. Olen lueskellut tätä ketjua jo pidemmän aikaan ja ajattelin itsekin kirjoittaa tähän, kun (valitettavasti) kuulumme näihin moniallergisiin. Meidän pojalla on maitoallergia ja korvikkeena nyt neocate. Olemme kokeilleet monia ruokia ja poika on allerginen ainakin maissille, riisille, perunalle, bataatille, kesäkurpitsalle, päärynälle, mangolle ja aprikoosille. Myös neocate on vähän aiheuttanut nyt oireilua. Olen jotenkin hukassa ruokien kokeilun suhteen tällä hetkellä. Mietimme rotaatioruokavalion aloittamista ja lähetimme juuri meidän allergialääkärille sähköpostia, jossa kyselimme tästä mahdollisuudesta. Jos allergialääkäri suosittelee rotaatiota, varmaan aloitamme sen. Toivoisin, että löytäisimme edes yhden sopiva ruuan näin alkuun. Mukavaa lukea muiden allergisten kokemuksia, vaikkakaan ei kyllä ole kivaa, että monilla on näitä allergioita. Tiity, minulla oisi kysymys noista sato soseista. Annoin itse aiemmin sato mangososetta ja olin sen pakastanut jääpalamuoteissa. Ja siitä tuli heti refluksioiretta. Aloin miettimään, että pitäisikö noita soseita myös keittää pakastamisen lisäksi? Eli miten annat itse noita? Minulla olisi kotona sitä persikkaa kaapissa, mutta en nyt tiedä, miten annan sen. Me ei olla saatu neuvolasta mitään ohjeita, mutta toisaalta ei kyllä tyhmiä neuvojakaan. Lähinnä neuvolan täti on sanonut, että on muitakin tosi allergisia ja hän ei puutu heidän ruokakokeiluihin. Että perheet hoitavat allergia-asiat yksityisellä. Tsemppiä kaikille allergia-asioiden kanssa kamppaileville!
  13. Mulla auttoi vähän sellainen, että en juonut nestettä ruuan kanssa ja muutenkaan en juonut kerralla suuria määriä, kun siitä tuli huono olo.
  14. Sain rokotteen perjantaina, n.12 aikoihin. Aluksi ei tuntunut mitään, mutta illalla olkavarsi tuli aika kipeäksi. Lisäksi minulla oli myöhään illemmalla huono olo, joka kyllä saattaa johtua ihan raskaudestakin. Tänään käsi vielä vähän kipeä, mutta muuten olo ok. Eli aika vähillä oireilla selvisin minäkin. Rokotteen antaja sanoi, että rokotteesta saattaa tulla korkeakuumeinen flunssa. Muoks. Tänään myöhemmin ollut sitten vielä aika kauhea olo, jokaista lihasta ja niveltä on särkenyt. Varmasti rokotteesta.
  15. Plussasin kp 27/26-28. Testinä oli cittarin PregCheck-liuskatesti. Varmistelin tuloksen vielä kp29 digitaalisella testillä. Ennen kp 27 olin ehtinyt jo tehdä 2 negatestiä.