Jocely

Aktiivijäsen
 • Content count

  140
 • Joined

 • Last visited

About Jocely

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Hyvinkää
 1. No niin, meillä matkan alkuun viikko ja ruokailutottumuksetkin ovat nyt selvillä... Ruokaa siis mukaan ei lähde yhtään, korvikkeet jauhona ja puurojauhetta myös (ehkä pari valmispuuroa ja pari valmiskorviketetraa). Jätkä ei purkkiruokaan koskekaan, joten sitä on turha raahata mukaan (eikä 2 viikon tarpeita jaksaisikaan). Elättelemme toiveita, että sormiruokailu sujuu yhtä hyvin siellä kuin täälläkin (miksei sujuisi?) ja että hedelmiä on saatavilla runsaasti (Espanja on siis kohde).
 2. Ensimmäistä kertaa lähdössä reissuun lasten kanssa (10kk ja 2,5 v.) ja pohdiskelen tässä kaikkea mahdollista (ja mahdotonta) matkustamiseen liittyvää. Maitohappobakteereita aloin miettiä, voiko niistä olla jotain hyötyä ruokailtaessa hieman erilaisia ruokia kuin mitä kotona on totuttu? Meillä ei kumpikaan koskaan ole maitohappobakteereita syönyt, joten mitään kokemusta ei niiden vaikutuksesta ole, muistelin vain että aikuisetkin välillä niitä syövät reissuun lähdettäessä. Vanhempi lapsi on toki tottunut jos jonkinlaiseen ruokaan, mutta erityisesti pienempää ajattelin, kun muutenkin on joidenkin ruokien suhteen aika herkkävatsainen vielä. Ja jos mhb:sta voisi olla jotain apua ripulien yms vaivojen ehkäisyssä, pitäisikö ne aloittaa jo nyt (matkan alkuun siis viikko aikaa, ajoissa mietin taas asioita...)? Matkakohde on siis Espanja, eli kai kuitenkin ihan hygieninen maa. Ja mikä olisi sitten hyvä merkki, vai onko ihan makuasia?
 3. Meille ei onneksi mitään kovin suorasukaista olla tultu esittämään, mutta joistain pikkujutuista on mielipide-eroja varsinkin anoppini kanssa (joka on kyllä todella ihana ihminen ja hyvä mummo, eikä koskaan sano mitään suoraan, mutta vähän vihjailee silti): * pukeutuminen, mä tykkään jo puolivuotiaalla käyttää ennemmin paitaa kuin bodya ja siitähän sitten tule aina kommenttia "taas on napa paljaana vaikka ulkona on noin kylmä" - pojalla kuitenkin toppavaatteet päällä ja ennemminkin liian kuuma kuin kylmä * kestovaipat, "en minä niitä niin kireälle raaski laittaa kuin äiti, jää niin kamalat painaumatkin reisiin" - ja sitten vaippa falskaa ja päivitellään kun ei se toimi ollenkaan. * itkujen syyt, aina kun lapsi itkee, se on joko vierastusta tai hampaan tuloa. Ei ikinä esim. vaikka väsymystä tai nälkää tai jotain yhtä harvinaista... Äitini jaksaa aina varoitella perhepedistä, "ettette vaan vahingossa käänny lapsen päälle unissanne". Miten siihen ei muka heräisi, jos mahan alta löytyy 10 kg ylimääräinen möykky? Myös kaikki kantovälineet jossa vauva on kasvot äitiin päin ovat vaarallisia tukehtumisriskin takia. Äitini on myös vakaasti sitä mieltä, että häntä ei voi vierastaa. Viimeksi hänen ollessaan kylässä poika sai hirveän itkukohtauksen aina, kun mummi tuli lähelle tai otti syliin, mutta ei tullut mieleenkään mennä pois/antaa lasta mulle yms. vaan piti päivitellä ja hyppyyttää ja kovaan ääneen leperrellä naama kiinni vauvassa, vaikka toinen huusi jo hysteerisena. Kävin hakemassa pois heti kun pystyin (mulla oli joku kotihomma siinä pahassa paikkaa niin en heti päässyt). Syömisistä, meidän poju kasvoi pikkuvauvana todella nopeaa tahtia, mutta ihan tasaisesti kuitenkin. Neuvolassa terkkarin sijainen tiesi ohjeistaa (kun kerroin että poika on rinnalla noin 2-3 tunnin välein), että voisin hieman pitkittää syöttäväliä, ettei kasva liikaa. En muuten pitkittänyt. Sylistä ei meidän eikä miehen suvuissa olla koskaan valitettu. Siinä ollaan kaikki samoilla linjoilla, että syliä ja haleja ja suukkoja ei voi koskaan saada liikaa!
 4. Joku täällä jo sanoikin, että Espanjasta löytää ihan hyvin, mutta mitenkäs tuo hintataso on sielläpäin ja minkälaisia ruokia on tarjolla? Meillä matkan aikana poitsu on noin 10 kk, mietin vain pitäisikö kuitenkin ottaa omia ruokia mukaan. Vai onko siellä samoja merkkejä kuin Suomessa? Mehän ollaan juuri vasta aloitettu kiinteät ja purkkiruokaa tuo ei ole vielä maistanut ollenkaan, täytyy kai niitäkin sitten ennen reissua maistatella (varsinkin jos tietäisi että saman merkkistä saa Espanjasta). Hedelmät nyt varmaan menevät jo silloin sormiruokana, mutta liharuokavalikoima kiinnostaisi. Tosin meillä kyllä on huoneistohotelli, että pystyyhän sielläkin jotain vaikka itse tekemään jos ei paikalliset purkkiruuat kelpaa. Korvikejauhon voisi kai varmuuden vuoksi ottaa mukaan jo täältä, ainakin vielä tuo on vähän huono muutenkin pullosta juomaan kun on täysimetyksellä ollut, joten ehkei siihen viitsi lähteä jotain eri korvikemerkkiä sotkemaan... Ja toivottvasti tissit kelpaavat yhä reissun aikaankin!
 5. Meillä myös suoraan oli joskus huaraan, onneksi ei enää. Nolotti kävellä vaunulenkeillä kun neiti huuteli ohjeita. Muita mitä on vielä käytössä tai on juuri hiljattain korjaantumassa oikeiksi: pilipali = palapeli kakkatuli = takkatuli lenko = lentokone peko = pesukone (joo, neiti tykkää vähän lyhennellä...) heva = hevonen hiuhku = suihku (ja tää lipsahtaa multakin välillä vahingossa) ovara = orava Lyhentelyistä puheen ollen, ikinä en muista nauraneeni niin paljon kun kerran, kun isi ja neiti olivat riehuneet iltasella jotain leikkiä ja tuli nukkumaanmenoaika. Neiti tahtoi sanoa "isi, yksi kerta vielä", mutta kun ilmaisu oli vielä vähän heikko (ikää ehkä 1,5 v.), totesi hän vain sormi pystyssä "yk!" (eli yksi).
 6. Meillä pidetään vanhahtavista perussuomalaisista nimistä, joten meillä asuukin Senni Ilona ja Taneli Verneri. Tanelille olisin halunnut myös kaksitavuisen etunimen, mutta kun mikään ei iskenyt päädyttiin sitten pidempään, enkä ole kertaakaan katunut!
 7. HYS

  Kuulin kaverilta, joka on Hyvinkään sairaalassa töissä, että noin viikko takaperin oli taas ollut sulku samaan aikaan sekä Hyvinkäällä (joku oli kai synnyttänyt tarkkailuhuoneessakin) että Naistenklinikalla, joten porukkaa ohjattiin Jorviin. Mutta niinhän tuo taitaa olla että ihan tuurista on kyse mahtuuko sekaan jos kiireistä on. Kävi vain mielessä, että mitä jos synnytys on jo tosi hyvässä vauhdissa ja on aihetta epäillä ehtiikö Hyvinkältä ajella Helsinkiin, mahtavatko ottaa johonkin "käytävälle" synnyttämään vai pistävätkö vaan tuurilla matkaan? Esikoisen kohdalla nimittäin olin jo 7 cm auki kun sairaalaan pääsin (tai paremminkin kun ehtivät tilanteen tutkia, olihan siellä jo jokunen hetki maattu), ei siinä olisi enää mieli tehnyt mihinkään pidemmälle ajella niillä kivuilla. Kai se vaan pitää tajuta sitten soitella ja kysyä tilannetta hyvissä ajoin.
 8. ^^ Kakka meilläkin vaihteli välillä päivästäkin päivään, aika monta eri sorttia joukkoon mahtui. Itse pidin kanssa nyrkkisääntönä sitä, että jos vauva on muuten normaali, tuskin on syytä huoleen. Me kävimme sitten lääkärissä pikkuneidin kanssa ja toinen korva oli tulehtunut ja henitysongelmat johtuivat ahtauttavasta keuhkoputkentulehduksesta. Nyt on sitten ab-kuuri ja Ventolinea pienelle, jospa niillä saadaan neiti kuntoon. Kiitos kaikille neuvojille!
 9. Minäkin vielä kyselisin tuohon omaan ongelmaan liittyen, että voiko flunssa levitä keuhkoihin/korviin, vaikka kuume häviäisikin? Kuume oli su-ke noin 40 astetta, to enää hieman lämpöä ja eilen ja tänään paremminkin alilämmön puolella (pyllymittaukset hädintuskin 36 astetta). Viime yönä potilas alkoi kuitenkin yskiä ihan hulluna, räkää tulee enemmän kuin laki sallii ja kovin itkuinen on meidän tyttö nyt ollut. Päikkäreistäkään ei tule mitään kun henki ei meinaa kulkea, kun nenä on tukossa. Samaten yöt on nyt valvottu/nukuttu/valvottu... sekä äiti ja lapsi. Lisäksi hengitys vinkuu paikoitellen aika ikävän kuuloisesti ja lapsi vaikuttaa välillä kovin hengästyneeltä. Normaalia flunssayskää vai joku alkava tulehdus? Eipä muuten, mutta meillä olisi maanantaina neuvolatarkastusaika, voipi olla ettei noin kipeää viitsi sinne sitten viedäkään. Toisaalta olisi kiva saada terkkarin mielipide tuohon hengitykseen liittyen. Kuinkakohan kauan tällainen raju flunssa muuten on tarttumiskykyinen, eli koska voi harkita lapsen viemistä päikkäriin?
 10. Ei ole vauvarokkoa meillä ollut, mutta kyllä tuo niin tukkoinen on että taitaa olla sama virus mitä isällään oli juuri. Päiväkodin seinällä oli lappu siellä liikkuneestä rs-viruksesta, voihan tuo olla sitäkin. Tänään on onneksi jo vähän virkeämpi ollut (ja syönytkin lämmintä ruokaa ekaa kertaa pariin päivään!), vaikka kuume vielä päälle 39 nousikin. Ehkä se kuitenkin tästä, kun vaan tukkoisuus helpottaisi että saataisiin nukuttua...
 11. Meille muuten lääkäri (ihan erikoislastenlääkäri) on aina sanonut korvatulehduksen jälkeen, että 2-3 kolmen viikon päästä kontrolliaika. Hassua. Meillä tosin kaksi korvatulehdusta on ollut ja kumpikaan ei ole ensimmäsiellä antibioottikuurilla lähtenyt. Ensimmäisellä kerralla nosti viikko ab-kuurin loppumisesta uuden lievemmän kuumeen, toisella kerralla ensimmäinenkin oli oireeton ja sitten jälkitarkastuksessa todettiin, että toinen korva ei ollut vielä parantunut ja saatiin uusi ab-kuuri. Mutta olisikohan se sitten kuitenkin parantunut, jos oltaisiin vielä viikko pari odoteltu? No, sitähän ei nyt voi tietää. Ärsyttää vaan kun puolitoistavuotias on jo joutunut 4 ab-kuuria syömään. Sitten oma kysymys, varmaankin täällä on asiaa käsitelty jo miljoonaan kertaan mutta kysyn kuitenkin. Sunnuntai-iltana alkoi neidille (1,5 vuotta siis) nousta lämpö, tänään olikin sitten kunnolla kuumeessa, illalla jo päälle 40 astetta. Aamulla oli 38,7 pyllystä mitattuna, päivällä 39 ja annoin Pronaxenia. Iltaa myöden tosiaan nousi päälle 40 astetta, annoin uuden pronaxen-annoksen ennen nukkumaanmenoa. Tyttö on ollut varsin rauhallinen, nukkunut useammat päikkärit (normaalisti vain yhdet), ei oikein syö mitään muuta kuin vähän jugurttia, juonut on jonkin verran, muttei mitenkään paljoa. Pissaa on kyllä tullut ihan normaalisti. Räkäinen tyttö on ollut koko talven, nyt taas räkää valuu ruhtinaallisesti (paksua vihertävänkeltaista limaa) ja vähän tuntuu yskittävänkin. Jalat eivät oikein tunnu kantavan kunnolla, vaan jos yrittää kävellä horjuu normaalia enemmän ja muksahtelee pyllylleen enemmän kuin yleensä (meillä on vasta pari kuukautta kävelty, joten ihan ammattilaistasoa tuo ei muutenkaan ole). Välillä on kuitenkin jaksanut leikkiä hiljakseen, lukea kirjaa yms, pääasiassa tahtoo kuitenkin vain istua mun sylissä. Meidän edellisestä lääkärikeikasta (viimeisimmän korvatulehduksen jälkitarkastuksen jälkitarkastus ) ei ole kuin 1,5 viikkoa, joten ei millään huvittaisi taas tyttöä kiusata sillä (pelkää kuollakseen stetoskooppia ja korvienkatselulaitetta), mutta olisiko kuitenkin syytä jos kuume ei huomenna ole jo alempana? Meillä tosin mies oli viime viikon kunnon lentsussa (kurkkukipu, lämpö, nuha, yskä), joten kovasti samalta taudilta voisi vaikuttaa. Huoh. Ehkä soitan huomenna neuvolaan ja kysyn terkkarin mielipidettä mitä tehdä.
 12. Sama ilmiö meillä, tyttö on nyt puolitoistavuotias ja on tehnyt tuota ehkä noin vuoden iästä tai vähän nuoremmasta. Mahallaan ollessaan hamuaa alleen jonkun pehmolelun, peiton, minun tai miehen käden tai sitten omat kätensä ja, no, nylkyttää minkä ehtii. Itse olen jotenkin ajatellut, että se on vaan joku hassu tapa, mutta nähtävästi muillakin on samaa. Selvästi jonkinlaista lophtua tyttö siitä kyllä saa, vaikka saattaa tehdäkin sitä ihan hyvillä mielin ollessaan. Eipä mekään sitä olla kielletty (eipä tuo vielä ymmärtäisi vaikka kieltäisikin), annettu tehdä aikansa ja sitten juurikin keksitty jotain muuta tekemistä tytölle.
 13. Meillä vajaa puolitoistavuotias nukahtaa yöunille 20.00-21.30, herää tarhapäivinä 6.00 ja kotipäivinä 7.30-8. Tarhassa nukkuu päikkäreitä parisen tuntia, joskus alle, joskus päälle. Kotona taas päikkärit saattavat jäädä puoleen tuntiin tai maksimissaan sinne kahteen tuntiin, yleensä kuitenkin 1-1,5h. Oikein hyvien yöunien jälkeen (12 h tai enemmän) Typyä on tosi vaikea nukuttaa kotona päikkäreille, voi olla että menee vasta lähemmäs alkuiltaa ennenkuin olisi riittävän väsynyt nukkumaan, silloin vartinkin torkut tarkoittavat sitä että iltaunet venyvät lähemmäs kymmentä. Siksipä mieluummin meillä nykyisin herätellään Typy aamulla viimeistään kahdeksalta, että on jotain toivoa saada päivän rytmi kohdalleen.
 14. Meillä vasta opetellaan puhumaan, joten suurimmat totuudet ovat vasta edessä, mutta yksi huvittava lipsahdus meidänkin neidiltä on päässyt (tosin todennäköisesti vain vahingossa). Typy (1v. 5kk) lueskeli isänsä kanssa kirjaa, jossa oli eri eläinten kuvia. Eläinten ääntelyt ovat meillä nyt suosiossa ja niitä osataankin matkia ties kuinka monia. Isi kyseli kaikkien kohdalla, mitä koira sanoo, mitä lehmä sanoo yms. Kysyi sitten mitä äiti sanoo. Typy vastasi "töö" (joka on siis se, mitä norsu meillä sanoo). Mahtoiko Typy viitata tähän äidin koko ajan paisuvaan olemukseen (rv 34), vai mikä lie ollut mielessä...
 15. HYS

  Minkäslaisia apuvälineitä Hyvinkäällä on itse synnytyssaleissa, siis pehmeämpää kivunlievitystä ajatellen? Löytyykö jumppapalloja, kaurapusseja yms vai pitääkö tuoda omat välineet mukaan? Ja onkohan kenelläkään käsitystä tilastoista vuoden ruuhkahuipuista, koska oletettavasti siellä on täyttä ja koska väljempää (ei sillä että tässä mitään olisi enää tehtävissä sen suhteen... ). Neuvolasta vaan peloteltiin, että voidaankin joutua lähtemään ajelemaan naistenklinikalle, jos tupa on kovin täysi. Meidän LA on siis juhannuksena. Tai onko joku täällä synnyttänyt noihin aikoihin, muistaako oliko kovinkin täyttä? Kaikesta sitä pitääkin huolehtia... Kaippa sitä voisi käydä siellä tutustumiskierroksellakin, vaikka kerran onkin jo tullut tuolla synnytettyä. Sitä on vaan niin hyvin pyyhkinyt kaiken mielestä, etten itse synnytyssalista muista juuri mitään.