kirkir

Aktiivijäsen
 • Content count

  323
 • Joined

 • Last visited

About kirkir

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Tähän pitää päivittää tilannetta sen verran, että kun varsinainen "kuukautiskiertoni" alkoi, muuttuivat kuukautiset 3 viikkoa kestäväksi tiputteluksi Nyt on jo useampi kierros näitä 3 viikon "kuukautisia" takana ja kyllä tuo nyt vähän harmittaa, vaikka kyseessä ei ole lähellekään itselleni normaalien kuukautisten suuruinen vuoto ja välissä on 3-4 viikkoa taukoa.
 2. Mulla alkoi muutama päivä Cerazetten aloittamisen jälkeen kuukautiset ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen (synnytyksestä silloin 2kk). Vuoto loppui reilussa viikossa ja sen jälkeen ei ole ollut vuotoja tai muita ongelmia. Nyt olen käyttänyt pillereitä 5 kuukautta. Saa nähdä, miten tilanne muuttuu, kun imetys loppuu.
 3. Olemme molemmat voineet pahoin pitkään raskauden aikana (yli puolen välin). Synnytys, varsinkin synnytyksen loppuvaihe, on mennyt nopeasti sekä itselläni että äidilläni ja siskollani. Esikoisesta etenin 4 sentistä sylissä olevaan vauvaan tunnissa. Toinen tuli 5 sentin ja kalvojen puhkaisun jälkeen 10 minuutissa ulos. Toisaalta äidilläni on ollut ennenaikaisen synnytyksen uhka kaikissa raskauksissa ja minulla tai sisarellani ei ole ollut sen suhteen mitään ongelmia.
 4. Itselle tuli yllätyksenä, että kaksi sylilapsien kanssa matkustavaa ei voi istua vierekkäin (ainakaan Finnairin lomalennolla). Happinaamarien määrä tms. ei riitä. Saatiin siis miehen kanssa peräkkäiset paikat. Onneksi viereen sattui avuliaita matkustajia. Paluumatkaa varten soitettiin Finnairille ja koska koneessa oli tyhjiä paikkoja, saatiin järjestettyä mun vanhempien paikat ilmaiseksi meidän paikkojen viereen. Mikä oli huippujuttu varsinkin kun itse olin kuumeessa paluumatkalla.. Yleisesti matka Kreetalle 4,5kk ja 1v11kk lasten kanssa meni tosi hyvin 4 aikuisen kanssa.
 5. Nostelen vielä tätä. Vivyltä tai muilta vielä vinkkejä? Kohta pitäis alkaa pikku hiljaa miettiä mukaan otettavia tavaroita..
 6. Vivy tule tosiaan kertomaan sitten, miten meni ja vinkit, mitä tulee mieleen! Varattiin juuri myös matka kesäksi..
 7. Onnea Graintad ja koko perhe!
 8. Luultavasti mahdollinen endo ei paljoakaan teidän hoitoihin vaikuttaisi (kun icsi on jo käytössä), mutta mainitsisin epäilyistä kuitenkin lääkärille, niin ei jää mietityttämään. Icsin ja pasin yhteydessähän on mahdollista kokeilla esim. kortisonia hoidon tukena. Kortisonin positiivisesta vaikutuksesta endolaisille ei ole vahvaa tieteellistä tutkimusnäyttöä, mutta joskus siitä on ilmeisesti apua. Ja tietenkin on mahdollista poistaa endoa laparoskopiassa, mutta en tiedä, kuinka helposti siihen päädytään, jos hoidot kerran on jo menossa. Niin ja ultralla, punktiolla tai painelulla ei voi endoa sulkea pois. Esim. mulla ei laparoskopian jälkeen endoa näy enää millään noista keinoista, mutta endon vaikutus kropan toimintaan on kyllä edelleen näkyvissä. Sitä en tiedä, mitä sektiossa nähdään/katsellaan. Tsemppiä jokatapauksessa viimeisiin hoitoihin!
 9. Pidetään lippu korkealla kaikesta huolimatta! Niin ja hannatille lämpimät onnittelut masuasukista!
 10. Kiitos kaikille kysymyksiin vastanneille! Mä olen ainakin oppinut tästä ketjusta jo nyt vaikka mitä Ja ihan vaan yleisesti näistä asioista puhuminen auttaa siihen omaan hoitoihin hakeutumiseenkin. Ei tunnu kaikki sitten ihan niin vaikealta, hämmentävältä ja pelottavasti. Ainakaan toivottavasti.
 11. Voiko julkiselle puolelle lapsettomuustutkimuksiin/hoitoihin jonottaessaan käydä jo lapsettomuustutkimuksissa/hoidoissa yksityisellä? Onko tähän jokin selkeä sääntö vai riippuuko kaupungista? Entä vähentääkö tämä yksityisellä hoidoissa oleminen jotenkin julkisella puolella saatavia hoitoja?
 12. Mä olen näin yritysvaiheessa ostellut vasta erilaisia irtonumeroita. Aikaisemmin ilmestyneestä Odotus ja Vauvat lehdestä tykkäsin kaikista eniten. Nyt olen ostanut pari numeroa tuota uudistunutta KaksPlussaa (Odotus-Vauvat-Leikki-ikä tason lehteä). Ihan kiva sekin on ollut, mutta saa nähdä, kuinka paljon siinä tulevaisuudessa on myös taaperoasiaa. Ainakin viimeksi ostamani lehden teemana, kun oli erityisesti juuri odotus. Ennen KaksPlussan muutosta taas tykkäsin kyllä enemmän Vauva-lehdestä kuin KaksPlussasta. Tosin itseänikin alkoi jossain vaiheessa häiritsemään Vauva-lehdessä toistuvat hyvin samanlaiset jutut. Kovin montaa KaksPlussaa en ehtinyt vielä lukea, joten sen juttujen toistuvuudesta en tiedä.
 13. Nyt yritysaikana: -Syön vitamiineja. -Käytän alkoholia hyvin harvoin. (Tämä tosin ehkä enemmänkin oman mielenrauhan takia, niin ei tarvitse miettiä "Entä jos olenkin jo raskaana".) -Pidän lääkkeiden käytön minimissään eli käytän vain silloin kun varmasti niitä tarvitsen. Sitten kun toivottavasti joskus tärppää on suunnitelmissa: -Vältän kiellettyjä ruoka-aineita. -Yritän ottaa rennosti. (Olen pikku-stressaaja yleensä kaikesta ) -Otan tarvittaessa nykyistä helpommin sairaslomaa töistä.
 14. Hieno homma! Vauvelin syntymähän ihan herkistää Mikä viestimäärän kasvatus?? Mitään en tunnusta
 15. Tännehän mäkin kuulun. Tsemppiä kaikille!