ingenjoor

Aktiivijäsen
 • Content count

  2730
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ingenjoor

 1. Aiemmin olin vakuuttunut, että suurin muutos tapahtuu, kun esikoinen tulee taloon. Lapsen tulo ei vaikuttanut kovinkaan suurelta muutokselta. Nyt olen kuunnelut keskusteluja esim. työpaikalla ja niiden tuloksena olen ymmärtänyt, että esikoisen tulo ei ole niin suuri muutos kuin toisen tulo. Kolmas menee kuulemma "helposti". Miten teillä on mennyt? Mikä muutos on suurin? Miksi? Keskustelua aiheeseen liittyen.
 2. Winkulle voisin vinkata että miehille oma lapsettomuus voi olla iso kriisi. Miehuus on koetuksella. Itse varmaan odottaisin n.1v. Panostaisin (tai yrittäisin) parisuhteeseen. Jos miehen pää ei käänny, niin nostaisin kytkintä. Ehkä mieli muuttuu tai kriisi hälvenee vuoden aikana. Ehkä ei. Pidempään en olisi valmis odottelemaan. Biologinen kello on armoton.
 3. 5V5kk käyttää syksystä alkaen kokoa 134/140. Mittaa 125-127. Jalka 34-34. 3V0kk siirtyy käyttämään kokoa 110/116. Mittaa n.1m ja kenkä n.28. 1V3kk käyttää noin kokoa 92. Paidoissa koko 98 on käytössä myös. Mittaa n.83. Kenkä n.24-25.
 4. Viivat näkyy suurentamatta tai tihrustamatta.
 5. En tiedä, miksi uskon että sterilisaatio pettää kohdallani. Kuulemma 6kk sisällä se yleensä tapahtuu, jos tapahtuu. Mulla kontrollissa katsottiin, että implantit on paikoillaan. Muuta ei pystytä varmistamaan. Hintaa julkisella tuli n.98e (3×n.32e). Huomattavasti vähemmän kuin kierukka.
 6. Tämä Tampereella ja lähete tehtiin jälkitarkastuksessa. Mulla oli paperit sektiota varten jo synnärillä. Jos olisi mennyt sektioon, sterilisaatio olis tehty silloin.
 7. Kunnallisella tehtiin. Ei valittamista! Lähete laitettiin viime heinäkuussa. Soitin perään marras-& joulukuussa. Tammikuussa juuri ennen soittoa tuli aika maaliskuun puoleen väliin. Veikkaan, että ilman soittamista olisi mennyt kesälle. Lähetteestä operaatioon n.9kk. Lähetteestä kontrolliin 12kk.
 8. Kaverilla on sekä kierukka että kohdunlaskeumaa. Ei ole ollut ongelmia, vielä.
 9. Viime ma kävin jälkitarkastuksessa. Implantit paikallaan ja tehoon voi luottaa. Mulla on kuitenkin pelko, että tulisin raskaaksi. No, ei voi jäädä pelkäämään, joten kattellaan. Ongelmia ei oo ollu sterilisaation jälkeen. Menkat on tullu normaalisti. Viime menkat oli ehkä vähän niukahkot tai sitten mä osasin elää niiden kanssa. Joskus alavatsalla tuntuu painetta/nippailuja, mutta niin tuntui oviksessa ennen vikaa raskautta. Ei mitään poikkeavaa. Voin suositella ja saa kysellä lisää!
 10. Mulla on 3 lasta. Neljäs jäi väliin kun se olisi ollut liian kallis. Lisäksi en halunnut tai jaksanut olla enää raskaana tai synnyttää. Neljäs olisi sopinut mukaan hyvin mutta mä en vaan viitsinyt enää. Kaikki suttaantuu ja mies kunnolla mukaan, niin siitä se lähtee
 11. Onnea Petite
 12. Mites Kukan testaukset?
 13. Yritin tiirailla kukan testiä. Ihan kuin jotain näkyis, mutta sitten taas ei mitään. Uutta testiä kehiin!
 14. Steri takana. Tehtiin Essurella. Operaatio meni tosi hienosti. Lääkärikin kehui! Lepäilin huoneessa tunnin verran. Olo oli vähän hutera. Laitto tuntui epämiellyttävältä, ei sinällään kipeältä. 6h operaatiosta ja toinen munajohdin juilii. Toinen on melko ok jo. Särkylääkettä oon ottanut pari operaation jälkeen. Otan varmasti pari vielä. En jaksa kärsiä jomottelusta.
 15. Hyvältä näyttää
 16. Onnea selkeistä plussista! Päike, vUhtia lääkäriin!?
 17. Nosto....
 18. Myydään iCandy Apple -kärryt. Värinä musta. Kunto moitteeton. Säilytetty oikein ja lämpimässä. Mukaan adpterit Maxi-Cosiin. Kärryissä koppa, istuin ja runko. Tarjoa rohkeasti! Kuvia saa pyytämällä. Sijainti Tampere, kulkeutuu radan varrella minne tahansa Helsingin ja Jyväskylän välillä.
 19. Ylemmässä näyttäisi olevan väriäkin. Ei pitäisi olle mikään viivanpaikka tms. Tossa alemmassakin näkyy jotain, mutta mitä, en tiedä? Viivanpaikka, haamu, värjäymä tms.
 20. Icandy, emmsljunga Duo edge & cangaroo, easywalker duo (vikat ei parhaimmat. Mittaa vajaa 180 &200.
 21. Puhelin häröilee jitain. Yleensä esikko istuu korokkeessa vain jos kummatkin vanhemmat on mukana. Normitilanteessa kaikki on istuimissaan. Vaihtoehto
 22. Mitä tekisitte seuraavassa tilanteessa? Autona skoda octavia. lapsia kolme. entuudestaan Concord xt ja maxi-cosi priorifix sekä keskimmäiselle koroke. Nyt kun kaukalovaihe rupeaa jäämään taakse, niin mitä tekis. Noilla samoilla istuimilla pärjättäis, mutta sitten esikko istuisi aina korokkeessa. vaihtoehtoina on siis olla ostamatta mitään tai ostaa joku uusi istuin. Esikko istuu yleensä etupenkillä Concordissa. Toka rupeaa pikkuhiljaa olemaan Concordikokoinen. Kolmas voisi mennä Priorifixiin.
 23. Eka: ilokaasu ja annos epiduraalia. Toka Ilokaasu (en olisi halunnut, vie muistin), kohdunkaulanpuudute (aivan turha, yritin epiduraalia muttei sitä annettu "vielä) ja epiduraali Kolmas: Epiduraali
 24. Tilannetta tarkemmin tietamatta ehdottais, etta selvita mika on lapsen heikko kohta ja kirista/uhkaa silla. Jaahya kayttaisin raikeisiin tapauksiin kuten pureminen. Lelujen laitto jaahylle, joko sina teet tai aiti/isa tekee vakisin (pukeminen, hampaiden pesu yms) tai antaa testata mita kay jostain toiminnasta (ei halua laittaa hanskoja -> ala pakota, anna sormien kylmeta ja kun HALUAA hanskat/tulee kipeeksi, sitten selitysta miksi nain kavi ja mita pitaisi tehda toisin). Olennaista koko hommassa on se etta vanhemmalla on aina jotain takataskussa, aikuinen on taysilla mukana ja aikuinen ei peraanny vaikka lapsi kuinka kiukuttelee.
 25. http://m.iltasanomat.fi/terveys/art-1288753443129.html?pos=section Mulla epiduraali nopeutti toimintaa paljon. Ekassa meni loppuun alle 3, tokassa alle 1h ja kolmannessa n.1,5h. Rentoutti paikkoja ja mahdollisti avautumisen. Ei repeamia tms.missaan synnytyksessa.