lennea

Aktiivijäsen
 • Content count

  282
 • Joined

 • Last visited

About lennea

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2007 profile views
 1. Oi mahtavaa että löysin tämän ketjun! Tunnistan! Kilahtelen mistä milloinkin lähinnä miehelle ja lapsille. Ja lapsiraukat ihmettelee, että mitä se äiti oikein kiukkuilee milloin mistäkin pienistä asioista. Ja hankalan tästä tekee vielä tässä vaiheessa se, että ei olla kerrottu vielä raskaudesta lapsille, niin ei voi millään oikein selitelläkään tätä kilahtelua. Ja on mulla töissäkin pinna tavallista kireämmällä, vaikka siellä sentään jonkinlainen suodatin on päällä. Toivon, että tää vähän edes helpottaa sitten kun pahin alkuraskauden pahoinvointi ja väsymys alkaa helpottaa (nyt 11. viikko menossa). Muistelisin ainakin, että niin olisi aiemmissa raskauksissa käynyt.
 2. Joka kerta on kestänyt kauemmin kuin edellisellä kerralla. Tähän neljänteen meni n. vuosi.
 3. - kipeät rinnat n. viikko ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa (ei ole mulle ollenkaan tyypillistä muuten) - todella kipeä finni otsassa (ei tämäkään mulle tyypillistä) - ”virtsatietulehdusoireet”, eli sellainen pieni vihlonta ja olevinaan vessahätä vähän koko ajan (tästä oikeastaan aloin tosissaan epäillä, koska oli tuttu oire aiemmista raskauksista)
 4. Meillä kolme lasta ja yllättäen kolmas muutti eniten. Yhden kanssa vielä pystyi menemään aika paljon niin kuin ennenkin. Vauva vaunuihin ja menoksi, kahvittelut ja shoppailut onnistui hyvin vauvankin kanssa. Toisen syntymä muutti sen, että meneminen lasten kanssa ei ollut yhtä helppoa kuin yhden kanssa, ja elämä keskittyi enemmän kotiin ja lähipuistoihin. Kahden lapsen jälkeen kuvittelin, että eihän se kolmas enää paljoa muuta, kun on jo tottunut siihen, että huomiota joutuu jakamaan useammalle kuin yhdelle. Mutta niin vaan kolmosen vauvavuosi oli mulle kaikista rankin. Vauvanhoito meni rutiinilla ja monessa asiassa osasi ottaa jo rennosti, eli sinänsä vauvanhoitoon ei liittynyt stressiä. Mutta yllättävän raskaan tilanteesta teki se, että nyt oli jo ne kaksi isompaa, jotka koettelivat hermoja ja hakivat huomiota tappelemalla keskenään silloin kun vauva vei minun huomioni. Kahdenkin kanssa vauva-aika oli tähän verrattuna aika helppoa, kun eihän se yksi vielä itsekseen tappele. Joten vaikka kakkosen tulokin muutti arkea aika paljon, niin kyllä kolmannen tuoma muutos on ollut raskain. Meillä on aina ollut haaveissa iso perhe, ja aiemmin ajateltiin, että mahdollisimman pienillä ikäeroilla. Mutta kolmannen vauva-aika väsytti sen verran, että neljännestä alettiin haaveilla vasta kolmosen täytettyä 3v.
 5. Hitaita aamuja ja spontaania seksiä. Ja rauhallista keskeytymätöntä olemista, sitä ettei tarvitse koko ajan olla "käytettävissä".
 6. Aika hiljaista tuntuu täällä nykyään olevan. Kiva on ollut täällä lueskella isompien perheiden elämästä, kun itsellä nyt neljäs haaveissa. Vaikka ei se 4 lasta omasta mielestä edes vielä suurperheeltä tunnu, mutta alkaahan se nykymittapuun mukaan jo olla
 7. Minut keskenmenon aiheuttamat tunteet on yllättäneet. Nyt kkm:stä 6 viikkoa, ja monenlaisia tunteita on näihin viikkoihin mahtunut. Siinä vaiheessa, kun kkm todettiin, ei tuntunut oikein miltään. Ajattelin vaan, että meille nyt näköjään kävi näin. Pikkuhiljaa sitä myötä kun sain kohtua tyhjäksi, aloin varmaan tajuta tilannetta paremmin ja tunteetkin nousi pintaan. Vaikka meillä raskaus meni kesken aika alussa (todettiin 9+4, mutta vastasi 5+6), olin jo täysin ehtinyt asennoitua raskauteen ja lapsen synytmään, ja nyt yhtäkkiä pitikin asennoitua loppuvuoteen ihan eri tavalla. Enää km ei ole päivittäin mielessä, mutta uskon sen edelleen vaikuttavan jossain taustalla tietynlaiseen alakuloisuuteen ja itkuherkkyyteen, jota mulla on viime aikoina ollut. Mutta uskon, että asiasta puhuminen, aika ja toivon mukaan joskus se uusi raskaus viimeistään tuo helpotusta oloon. Meillä on jo 2 lasta, ja uskon, että jos oltaisiin ensimmäistä yrittämässä, olisin vielä enemmän hajalla. Nyt en panikoi lapsettomuutta. Uskon, että meidän on ihan mahdollista vielä lapsia saada, mutta se ei vaan toteutunut tässä kohtaa.
 8. 3 raskautta ja 2 lasta. Keskenmeno nyt viimeisimmäksi.
 9. Mulla todettiin kkm viikoilla 9+4, (alkio vastasi viikkoja 5+6). Lääkkeellinen tyhjennys toimi hyvin, ja alle 5 viikkoa sen alusta alkoi menkat, eli melkein normiaikataulussa. Vähän normaalia pidemmät ja runsaammat ehkä oli nää menkat, mut ei kipuja tai muuta erityistä.
 10. Meillä oli toiveissa alle 2 vuoden ikäero. Esikoinen syntyi kuitenkin sektiolla, minkä takia piti vähän malttaa odotella. Esikoinen oli 8kk kun jätettiin ehkäisy, mutta tämä toinen antoi vähän pidempään odotuttaa itseään, ja nyt toisen laskettu aika menee hyvin tarkkaan esikoisen 2v-päivän tienoille. No, nyt tuntuu siltä, että ehkä tämä oli sitten hyvä aika, vaikka itse toivoinkin pienempääkin ikäeroa.
 11. Aika rauhassa olen saanut vauvauteluilta olla, mutta nyt ne harvatkin ärsyttää, koska toiveissa olisi, mutta ei se ole niin yksinkertaista.. Varsinkin utelut ihmisiltä, joilla on ekasta yrityksestä tai vahingossa tärpännyt, ärsyttää.
 12. Onnea Salama! Me ei olla ainakaan vielä kerrottu yrityksestä suoraan kellekään, mutta moni kyllä tietää mun vauvakuumeilusta ja siitä, että tässä aika pian (ollaan sanottu tyyliin et parin vuoden sisään) lapset olis tervetulleita. Luulen kyllä, että plussan jälkeen en minäkään pysty kauaa olemaan hiljaa!
 13. Ärsyttää jatkuva oman kehon ja olon tarkkailu. Ei sitä vaan osaa ottaa rennosti ja odottaa.
 14. Voisiko tämän ketjun siirtää tuonne koti ja talous -osastolle? Itselleni ei olisi tullut mieleenkään etsiä tätä ketjua kohdasta "vauvat". Löysin tänne samaa ihmetelleen kysymyksen kautta koti ja talous -puolelta.
 15. Viimeisen vuoden aikana olen yllätyksekseni alkanut vauvakuumeilla. Koko ajan ajatus omasta lapsesta on alkanut tuntua ajankohtaisemmalta. Viimeinen niitti kuumeilulle oli, kun sain kuulla hyvän ystäväni olevan raskaana. Ja nyt surffailen täällä vauvafoorumilla ihan perhosia vatsassa, vaikkei raskaudesta ole tietoakaan Miehen pehmittely jatkukoon..