pampam

Ylläpitäjä
 • Content count

  1165
 • Joined

 • Last visited

About pampam

 • Rank
  Addikti
 • Birthday June 30

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

6177 profile views
 1. Ei valitettavasti pysty.
 2. Hei miten pääsee aktiivijäseneksi ?

  1. pampam

   pampam

   Kirjoittamalla viestejä foorumille. Aktiivijäsen-status tulee siis automaattisesti, kun riittävä määrä viestejä on koossa. :)

 3. ^ Saahan sen talteen, ei vaan ihan niin helposti kuin joskus aikoinaan ennen. Esim. tossa pari viestiä ylöspäin on forgetmenotin viestissä neuvottu yksi tapa tallentaa.
 4. ^ Ne näkyy niin kauan kun ne on täällä foorumilla, samalla osoitteella kuin alunperinkin. Mutta jos avaat tuon päikkysi vaikka viiden vuoden kuluttua, niin lähes kaikki kuvat puuttuvat, koska ne on poistettu/poistuneet siihen mennessä.
 5. ^ Mulla tuli mieleen, että kätilö voisi ainakin kertoa mitä sairaalassa tehdään/tapahtuu, näyttää paikkoja, kertoa miten mies saa olla mukana, ehkä korostaa kodinomaisuutta, jos sairaalassa on semmoiseen panostettu. Keskittyen siihen asiaan mikä potilasta pelottaa, onko se sitten toimenpiteet vai itse sairaalamiljöö vai ehkä pelko siitä, että on yksin ja avuton. Ja eikö pelkopoleilla sitten ole muita kuin kätilöitä, ei mitään psykologia tms, joka osaisi keskittyä näihin ei itse synnytystapahtumaan kohdistuviin pelkoihin? Psykologin juttusille muuten varmaan voisi päästä neuvolankin kautta, jos siltä tuntuu, ettei pelkopolilta löydy apu.
 6. Tuli mieleen, että myöskin voi katsoa läsnäolevien listaa etusivun alalaidassa. Siellä näkyy punaisella, jos joku admineista on paikalla kyseisellä hetkellä. Voi sitten laittaa vaikka sitä yv:tä, niin todennäköisesti viesti menee perille samantien, kun kerran on läsnä.
 7. Naikkareiden puolella todettiin, että se nappula ei näy, jos ketju on yli jonkun tietyn sivumäärän (sitä en valitettavasti tiedä mikä se sivumäärä on). Tällä asetuksella ilmeisesti halutaan estää foorumin ylirasittuminen ja kaatuminen. Kimmo lupasi siellä selvitellä asiaa, että mistä tuon asetuksen voi muuttaa, eli nyt ei auta kuin odotella. Ongelmahan tässä on se, että me käytetään tätä foorumia "väärin". Tuolla jossain rapakon takana kun ovat tän pohjan suunnitelleet, niin tarkoitus ei ole ilmeisesti ollutkaan, että täällä pidettäisi päikkyjä tai että näitä ketjuja haluttaisi mitenkään isommassa määrin tallentaa. Sen takia tää tallennus on näin hankalaa ja kun kehittäjät eivät sitä pidä tärkeänä, niin siihen tuskin on kovin isoja parannuksiakaan tulossa. Valitettavasti meillä tän foorumin ylläpitäjillä on hyvin niukasti mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, mutta toki tehdään mitä pystytään.
 8. Ja tuolla foorumin etusivun ihan alhaalla, missä on ne paikallaolevien jäsenten nimet, on pieni linkki "Ylläpitotiimi". Sieltäkin löytyy modeista luettelo. (ei tosin näytäkään erittelevän sitä, kuka on milläkin osastolla) Meillähän on kaikilla modeilla oikeus moderoida kaikkia osastoja, vaikka osastoilla omat nimikkomodet onkin. Niinpä on yleensä nopein tapa saada esim. roskaposti pois klikkaamalla sitä raportoi-nappulaa, niin se voi sitten poistaa joka sattuu paikalla olemaan. Ja kyllä sitä saa kaikissa muissakin mode-asioissa käyttää halutessaan.
 9. Täällä on ollut päivityksen johdosta kaikenlaista pientä häikkää, liittynee siihen tämäkin ongelma. Ongelmien korjaus on käynnissä paraikaa, joten katsellaan rauhassa, mitä nuo viisaammat saavat aikaan.
 10. Huom, naiset, tämä on MIESTEN osasto, koittakaa malttaa olla kommentoimatta. Tein juuri diktaattoripäätöksen, että tästä hetkestä alkaen naisten viestit tältä osastolta poistetaan, pääsääntöisesti aina.
 11. Naikkareissa mies-osasto (tai esimerkissä mainittu rouva-osasto) on helpoo toteuttaa, kun siellä on käytössä ylläpidon jakamat "tittelit". Täällä semmoisia ei ole ja sukupuolivalinta yksistää ei auta mitään, koska sen pystyy jokainen itse muuttamaan. Ja tiedän, että täällä on tälläkin hetkellä ainakin muutamia naisia, joilla (luultavasti vahingossa) on sukupuolena "male". Eli suljetun miesosaston perustaminen vaatisi sen, että tänne tulisi käyttöön erilliset tittelit, jotka ylläpito jakaa, ja täällä on koko ajan pyritty siihen, että niitä ei tarvittais, koska ne aiheuttaa ylläpidolle paljon työtä. Toisaalta ei noita miehiä varmaan kamalaa laumaa täällä ole, joten ehkä se ei olisikaan niin hirveä vaiva... Harkitaan asiaa! edit. Ja täällähän voi tilittää myös ilman rekisteröitymistä, jos ei halua oman vaimon tietävän kuka kirjoittelee.
 12. Mun lapset on kaikki olleet vähän hitaita tässä suhteessa - vai olisko äidissä vika, kun ei jaksa tarpeeksi panostaa asiaan? Just eilen katsoin vanhoista merkinnöistä, että esikoinen (tyttö) oppi päiväkuivaksi 2,5v ja poika vasta 3v4kk Yökuiva poika oli vasta yli 4-vuotiaana, tytöstä en enää muista. Mut oppivat kuitenkin aikanaan ja enää ei tokikaan mitään ongelmia asian suhteen heillä ole. Mutta syy miksi tätä asiaa taas aloin tutkimaan, on tietenkin toi meidän taapero, 2,5-vuotias pikkuneiti. Ei mitään merkkiäkään kuivaksioppimisesta vielä. Päiväkodissa käy potalla muiden mukana, mut koskaan ei mitään pottaan tee. Kotona käy joskus potalla, jos ehdotan, mitään ei tule. Usein ei tahdo potalle mennäkään, enkä tietenkään pakota. Toivottavasti tästä ketjusta saisi hyviä vinkkejä asian edistämiseksi, vaikka en nyt enää olekaan huolissani, kun muistutin itselleni noiden isompien aikataulut. Usein tuntuu, että kaikki muut osaa jo, mutta jonkunhan se pitää aina olla se viimeinen oppija. Sitä vaan toivoisin, että oppisi kuivaksi ennen syksyä, kun varmaan siirtyy päiväkodissa isojen puolelle, kun täyttää kolme. Mut vaikeaa on oppiminen, jos ei halua potalle edes mennä.
 13. Tämä on uusi, tänään avattu osasto kaikille miehille! Isille, tuleville isille, isäksi tahtoville ja muillekin, joita aihepiiri kiinnostaa. Tottakai miehet ovat tervetulleita kirjoittelemaan kaikille muillekin osastoille, mutta on tullut kommentteja, että hormonihuuruiset naiset pelottavat kaikki miehet täältä pois ja siksi toivottu miehille omaa osastoa - ja tässä se nyt on. Tänne voi kirjoittaa vapaasti ilman rekisteröitymistäkin, mutta rekisteröitymällä saa käyttöönsä kaikki foorumin edut. Hyvät naiset, jotka tätä luette, maltattehan olla kommentoimatta täällä, ettemme karkoita kaikkia miehiä täältä pois.
 14. Ihan ilman rekisteröitymistäkin pitäisi näkyä iso määrä raskaus ja lapsi -aiheisia juttuja, olettaisin että niiden takia olet tänne tullut, onhan tämä foorumi jo nimeltäänkin vauva.info. Jos nämä asiat kiinnostavat, ei 10 viestin kirjoittaminen pitäisi olla mikään mahdoton urakka. Jos on esim. raskaana, niin luulisi siitä jotain sanottavaa olevan. Ja 10 viestin jälkeen jo pääseekin "klubeihin", joissa siis samassa vaiheessa raskautta olevat voivat keskustella keskenään, sekä yleiselle päiväkirjaosastolle, jonne voi itsekin halutessaan laittaa päiväkirjan pystyyn raskaudestaan, lapsestaan, elämästään tai miksei vaikka harrastuksestaan, jos siltä tuntuu. Tuo 100 viestillä aukeava osasto on sitten semmoinen pitempiaikaisille aktiivijäsenille tarkoitettu etuus, ei kannata siitä nyt alkuvaiheessa ottaa mitään stressiä. Moni täällä on huomannut, että yllättävän nopeastikin viestimäärä on kasvanut, kun on päässyt mukaan juttuihin. Mitään maailmaa mullistavaa äitiyden viisasten kiveä ei sieltäkään suljetulta osastolta löydy, että sen takia ei kannata väkisin viestejä kirjoitella. Ja edelleen, on ihan sallittua vain lukea ja olla ikinä kirjoittamatta mitään. Näiltä yleisiltä, kaikille avoimilta osastoilta löytyy paljon asiaa. Muutamat henkilökohtaisemmat osastot vain olemme piilottaneet tuon viestimäärärajoituksen taakse stalkkerien vuoksi. Olisihan se ihanaa, jos tää foorumi olisi lintukoto ja voisimme pitää kaiken avoinna kaikille, mutta ikävä kyllä noita trolleja, stalkkereita ja kaikenmaailman hiippareita mahtuu joukkoon, ja heidän takiaan nyt sitten ihan asiallisetkin uudet jäsenet joutuvat näkemään hiukan vaivaa päästäkseen noille suljetuille osastoille.
 15. Edelleenkin korostan, että suurin osa osastoista täällä on ihan avoimia ja kaikkien vapaasti luettavissa, vaikka viestejä olisi nolla tai vaikkei olisi edes rekisteröitynyt. Eli mitään stressiä tästä 10 viestin saavuttamisesta ei todellakaan kannata ottaa, ei sillä mitään ihmemaata aukene. Muutama lisäosasto vain, joissa on hyvin pitkälti samaa asiaa kuin avoimillakin.