pampam

Ylläpitäjä
 • Content count

  1165
 • Joined

 • Last visited

About pampam

 • Rank
  Addikti
 • Birthday June 30

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

5802 profile views
 1. Ei valitettavasti pysty.
 2. Hei miten pääsee aktiivijäseneksi ?

  1. pampam

   pampam

   Kirjoittamalla viestejä foorumille. Aktiivijäsen-status tulee siis automaattisesti, kun riittävä määrä viestejä on koossa. :)

 3. Meille tärkeä kriteeri aikoinaan kun tätä nykyistä kotia etsittiin oli lyhyt ja ennenkaikkea turvallinen koulumatka (esikoinen oli silloin eskarissa, joten tilanne oli mitä ajankohtaisin). Ja se me saatiinkin, kotoa kouluun on 300 metriä ja koko matkan pääsee pyörätietä. Uskaltaa ekaluokkalaisenkin päästää matkaan turvallisin mielin. Yläasteelle on kolmisen kilsaa, ja sehän nyt ei ole matka eikä mikään sen ikäiselle. Hyvä pyörätie sinnekin menee ja se on äkkiä polkaistu. Pahimmilla keleillä menee bussilla, siis jos esim. lumitilanne estää pyöräilyn tai sataa kaatamalla.
 4. Tämä ketju kerää niin paljon roskapostia (olen poistanut tänään jo kymmenkunta viestiä), että lukitsen tämän ainakin vähäksi aikaa. Uuden ketjun aiheesta saa aloittaa, jos tarpeen.
 5. Mulla on kaikki synnytykset olleet aika erilaisia. Ekassa kesti avautumisvaihe aika pitkään, mutta ponnistusvaihe vain vartin. Epiduraali käytössä, kalvot puhkaistiin, kun ei tuntunut oikein etenevän. Toka oli helpoin, alkoi vesien menolla. Avautumisvaihe kolmasosan ekasta, ponnistusvaihe samanlainen kuin ekalla kerralla. Epiduraali. Lapsi 900 g painavampi kuin eka. Kolmannen avautumisvaihe oli vähän lyhyempi kuin tokalla kerralla, ponnistusvaihe aika pitkä johtuen lapsen avotarjonnasta. Tuli kuitenkin alakautta ilman erityisempiä toimenpiteitä. Ei puudutusta. Ekan ja tokan synnytyksen välissä oli 3v4kk, tokan ja kolmannen välillä 7v3kk. Eka ja toka meni 9 ja 11 päivää yli lasketun ajan, kolmas syntyi päivää ennen laskettua (mikä oli mulle iso yllätys, kun odotin taas reilua ylitystä).
 6. ^ Saahan sen talteen, ei vaan ihan niin helposti kuin joskus aikoinaan ennen. Esim. tossa pari viestiä ylöspäin on forgetmenotin viestissä neuvottu yksi tapa tallentaa.
 7. 300 metriä tohon taitaa olla suorinta tietä - autolla joutuu kiertämään ja matka tuplaantuu. Matka kuljetaan autolla tai jalan, riippuen siitä millä kulkupelillä itse olen menossa töihin (eli jos menen autolla, heitän lapsenkin autolla, jos julkisilla, mennään kävellen). Pk on kyllä väärään suuntaan mun työmatkaa ajatellen, mut eipä se näin lyhyessä matkassa paljon haittaa. Täytyy vielä sanoa, että meidän lähellä on 3 päiväkotia 300 metrin säteellä eli varsin hyvä tilanne.
 8. ^ Ne näkyy niin kauan kun ne on täällä foorumilla, samalla osoitteella kuin alunperinkin. Mutta jos avaat tuon päikkysi vaikka viiden vuoden kuluttua, niin lähes kaikki kuvat puuttuvat, koska ne on poistettu/poistuneet siihen mennessä.
 9. Mun lapseni on päiväkodissa, ja siellä ei taida telkkaria edes ollakaan. Missään tapauksessa mun mielestä päivähoidossa ei kuulu katsoa telkkua etenkään ruokailun aikana (laadukkaaseen päivähoitoon kuuluu myös kauniiden pöytätapojen opettaminen, ja tv:n katselu syödessä ei kuulu niihin). Ylipäätään nykyisin monet lapset viettää kotonakin niin paljon aikaa ruudun ääressä (tv, DVD:t, tietokone), että päivähoidossa ei tarvitsisi katsoa ollenkaan. Poikkeuksena ehkä vuorohoito, jos siellä halutaan se illan Pikku Kakkonen katsoa, tai isommilla lapsilla ehkä joskus tyyliin kerran vuodessa leffapäivä.
 10. Kyllä ne pitäis Firefoxilla näkyä ihan normaalilla tavalla ilman mitään kikkailuja. Oletkohan vahingossa klikannut täällä foorumilla kaikki allekirjoitukset piiloon, katsopa tuolta omista asetuksistasi kohta "Jätä huomioimatta jutut".
 11. ^ Mulla tuli mieleen, että kätilö voisi ainakin kertoa mitä sairaalassa tehdään/tapahtuu, näyttää paikkoja, kertoa miten mies saa olla mukana, ehkä korostaa kodinomaisuutta, jos sairaalassa on semmoiseen panostettu. Keskittyen siihen asiaan mikä potilasta pelottaa, onko se sitten toimenpiteet vai itse sairaalamiljöö vai ehkä pelko siitä, että on yksin ja avuton. Ja eikö pelkopoleilla sitten ole muita kuin kätilöitä, ei mitään psykologia tms, joka osaisi keskittyä näihin ei itse synnytystapahtumaan kohdistuviin pelkoihin? Psykologin juttusille muuten varmaan voisi päästä neuvolankin kautta, jos siltä tuntuu, ettei pelkopolilta löydy apu.
 12. Tuli mieleen, että myöskin voi katsoa läsnäolevien listaa etusivun alalaidassa. Siellä näkyy punaisella, jos joku admineista on paikalla kyseisellä hetkellä. Voi sitten laittaa vaikka sitä yv:tä, niin todennäköisesti viesti menee perille samantien, kun kerran on läsnä.
 13. En tiedä onko mitään tarkkaa asterajaa, mut toki käyttävät harkintaa ja hirveän kylmällä tai muuten surkealla säällä jäävät sisään. Pelkkä lämpötilahan ei sinänsä kerro kaikkea, koska myös tuuli vaikuttaa siihen, miten kylmältä ilma tuntuu. Siksi mielestäni ei tarvitse olla tiukkaa pakkasrajaa vaan henkilökunta voi käyttää omaa harkintaansa.
 14. Naikkareiden puolella todettiin, että se nappula ei näy, jos ketju on yli jonkun tietyn sivumäärän (sitä en valitettavasti tiedä mikä se sivumäärä on). Tällä asetuksella ilmeisesti halutaan estää foorumin ylirasittuminen ja kaatuminen. Kimmo lupasi siellä selvitellä asiaa, että mistä tuon asetuksen voi muuttaa, eli nyt ei auta kuin odotella. Ongelmahan tässä on se, että me käytetään tätä foorumia "väärin". Tuolla jossain rapakon takana kun ovat tän pohjan suunnitelleet, niin tarkoitus ei ole ilmeisesti ollutkaan, että täällä pidettäisi päikkyjä tai että näitä ketjuja haluttaisi mitenkään isommassa määrin tallentaa. Sen takia tää tallennus on näin hankalaa ja kun kehittäjät eivät sitä pidä tärkeänä, niin siihen tuskin on kovin isoja parannuksiakaan tulossa. Valitettavasti meillä tän foorumin ylläpitäjillä on hyvin niukasti mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, mutta toki tehdään mitä pystytään.
 15. Ja tuolla foorumin etusivun ihan alhaalla, missä on ne paikallaolevien jäsenten nimet, on pieni linkki "Ylläpitotiimi". Sieltäkin löytyy modeista luettelo. (ei tosin näytäkään erittelevän sitä, kuka on milläkin osastolla) Meillähän on kaikilla modeilla oikeus moderoida kaikkia osastoja, vaikka osastoilla omat nimikkomodet onkin. Niinpä on yleensä nopein tapa saada esim. roskaposti pois klikkaamalla sitä raportoi-nappulaa, niin se voi sitten poistaa joka sattuu paikalla olemaan. Ja kyllä sitä saa kaikissa muissakin mode-asioissa käyttää halutessaan.