pampam

Ylläpitäjä
 • Content count

  1165
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by pampam

 1. Ei valitettavasti pysty.
 2. Useiden väärinkäytösten ja stalkkeriepäilyjen takia olemme päätyneet muuttamaan päiväkirjaosastojen pääsyvaatimuksia. Nyt päikkyjä pystyvät lukemaan vain ne, joilla on tittelinä aktiivijäsen, sekä foorumin ylläpito ja moderaattorit tittelistä riippumatta. Kuukausiklubit ja kaikki muut osastot ovat edelleen avoimia vanhojen käytäntöjen mukaan. Aikaisemmin päiväkirjoihin pääsi melko helposti kirjoittamalla foorumille 10 viestiä ja tämä käytäntö on aiheuttanut useita ikäviä tilanteita jäsenillemme, joten kokeilemme nyt tämmöistä systeemiä. Valitettavasti päiväkirjoihin pääseminen vaikeutui myös lukuisilta rehellisiltä ja asiallisilta jäseniltämme, mutta asia korjaantuu viestimäärän lisääntyessä. Jos uusi käytäntö aiheuttaa sinulle kohtuutonta haittaa, ilmoita siitä tässä ketjussa, niin katsotaan mitä voimme asialle tehdä. Tässä ketjussa voi myös kiittää, valittaa, esittää parannusehdotuksia ja mitä vain haluaakin asiaan liittyen sanoa.
 3. - Vain yksityiset ihmiset voivat myydä vauvan vaatteita, ei yrittäjät, ompelijat eikä nettihuutokauppatrokarit. Ei linkityksiä Huuto.nettiin tai muihin ulkopuolisiin myyntipaikkoihin. - Otsikosta täytyy ilmetä vaatteiden koko koko sekä kummalle sukupuolelle vaatteet sopivat. Jos näitä tietoja ei otsikossa ole, ilmoitus poistetaan heti. Otsikossa voi halutessaan mainita myös muita tietoja vaatteista (esim. merkki tai ostopaikka). Vauvaksi lasketaan tässä alle 1v/n. 80cm. - Itse viestissä täytyy ilmoittaa tavaran hinta, muuten ilmoitus poistetaan. - Laita mieluusti kuva ilmoitukseen. Rekisteröidy jäseneksi ja voit laittaa kuvan tänne suoraan omalta koneeltasi. Käsittele vaikka kasvot tunnistamattomiksi kuvankäsittelyohjelmalla, mutta laita kuva. Voit myös linkittää kuvan omasta kuvagalleriastasi, mutta ET Huuto.netistä. - Pidämme ilmoitusta esillä kahden kuukauden ajan ilmoittajan viimeisimmästä viestistä alkaen. Uudistat viestisi helposti kirjoittamalla siihen itse uudelleen. - Vauva.info ei vastaa millään tavalla kaupanteosta täällä. Olkaa varovaisia älkääkä maksako mitään etukäteen, niin ei tule murheita. Tuote ei myöskään saa olla myynnissä muualla esim. Huuto.netissä Lyhyesti: - Otsikosta täytyy ilmetä vaatteen koko ja sukupuoli. - Viestissä täytyy olla vaatteen hinta. - Ilmoittajan täytyy kirjoittaa itse ketjuun vähintään kahden kuukauden välein, pitää se tuoreena. - Et siis voi myydä tuotteita muualla kuin täällä Jos ei yo. ehdot täyty, ilmoitus poistetaan välittömästi.
 4. Paljonko tommoisen 1v2kk vanhan pitäisi juoda maitoa vuorokaudessa? Mietin vaan noita meidän tytön määriä, kun ovat aika pieniä - tosin on tyttökin pieni ja hoikka. Aamu/iltapuurossa maitoa menee, samoin jugurttia/viiliä syö (tosin usein ei hoidossa halua syödä välipalaa ollenkaan), mut mukista juo tosi pieniä määriä maitoa. Velliäkään ei paljon juo, tuttipullosta ei suostu ollenkaan ottamaan, pillillä vähän (ehkä kolmanneksen 2dl tetrasta joi illalla). Juustoa en ole vielä antanut ollenkaan. Niin että saakohan se tarpeeksi?
 5. Meille tärkeä kriteeri aikoinaan kun tätä nykyistä kotia etsittiin oli lyhyt ja ennenkaikkea turvallinen koulumatka (esikoinen oli silloin eskarissa, joten tilanne oli mitä ajankohtaisin). Ja se me saatiinkin, kotoa kouluun on 300 metriä ja koko matkan pääsee pyörätietä. Uskaltaa ekaluokkalaisenkin päästää matkaan turvallisin mielin. Yläasteelle on kolmisen kilsaa, ja sehän nyt ei ole matka eikä mikään sen ikäiselle. Hyvä pyörätie sinnekin menee ja se on äkkiä polkaistu. Pahimmilla keleillä menee bussilla, siis jos esim. lumitilanne estää pyöräilyn tai sataa kaatamalla.
 6. Tämä ketju kerää niin paljon roskapostia (olen poistanut tänään jo kymmenkunta viestiä), että lukitsen tämän ainakin vähäksi aikaa. Uuden ketjun aiheesta saa aloittaa, jos tarpeen.
 7. Tämmöinen kysymys tällä kertaa. Yllätyin nimittäin kun kyläilin yhden ystävän luona ja huomasin heidän lapsen kummilusikan olohuoneen vitriinikaapissa "koristeena". Kun mun mielestä se on käyttöesine, itse olen lapsena kummilusikalla syönyt ja myös mun lapsilla on lusikat ihan säännöllisessä käytössä. Samaten miehen vanha lusikka on käytössä. Mitenkäs teillä, onko kummilusikka käytössä vai kaapissa? Jos teillä ei ole lasta tai lusikkaa, niin voi vastata senkin mukaan, miltä tuntuu tai miten lapsuudenkodissa on ollut.
 8. Tämä on uusi, tänään avattu osasto kaikille miehille! Isille, tuleville isille, isäksi tahtoville ja muillekin, joita aihepiiri kiinnostaa. Tottakai miehet ovat tervetulleita kirjoittelemaan kaikille muillekin osastoille, mutta on tullut kommentteja, että hormonihuuruiset naiset pelottavat kaikki miehet täältä pois ja siksi toivottu miehille omaa osastoa - ja tässä se nyt on. Tänne voi kirjoittaa vapaasti ilman rekisteröitymistäkin, mutta rekisteröitymällä saa käyttöönsä kaikki foorumin edut. Hyvät naiset, jotka tätä luette, maltattehan olla kommentoimatta täällä, ettemme karkoita kaikkia miehiä täältä pois.
 9. Täällä foorumilla roikkuu paljon päiväkirjoja, jotka vaikuttavat "hylätyiltä". Emme tohdi yhtäkään päikkyä poistaa ilman omistajan lupaa, joten toivoisin, että jokainen tarkistaisi, onko itsellä täällä roikkumassa tarpeettomaksi käynyttä päiväkirjaa, jonka saisi poistaa. Esim. oletko aloittanut perhepäiväkirjan, jonka pito sitten lopahti heti alkuunsa? Tai oletko aloittanut odotuspäiväkirjan, mutta raskaus menikin kesken ja päikky jäi? Tai muusta syystä jokin vanha päikky joutaa jo pois? Ilmoita niistä nyt ylläpidolle, joko muokkaamalla päikyn otsikkoon "saa poistaa" tai laittamalla linkin tähän ketjuun. Saamme foorumia vähän siistimmäksi, kun turhat päikyt poistetaan, toisaalta ihan oman yksityisyytennekin kannalta on ihan hyvä, jos täällä ei loju turhaa tietoa teistä. Emme poista päiväkirjoja ilman lupaanne, joten jos ette sitä ilmoita poistettavaksi, sitä ei poisteta. Eli ei tarvitse huolestua semmoisten vanhojen päikkyjen puolesta, jotka haluatte säästää. Omat aloittamansa ketjut voi näppärästi tarkistaa omasta profiilistaan kuvan alta klikkaamalla "Katso aiheet".
 10. Mulla on kaikki synnytykset olleet aika erilaisia. Ekassa kesti avautumisvaihe aika pitkään, mutta ponnistusvaihe vain vartin. Epiduraali käytössä, kalvot puhkaistiin, kun ei tuntunut oikein etenevän. Toka oli helpoin, alkoi vesien menolla. Avautumisvaihe kolmasosan ekasta, ponnistusvaihe samanlainen kuin ekalla kerralla. Epiduraali. Lapsi 900 g painavampi kuin eka. Kolmannen avautumisvaihe oli vähän lyhyempi kuin tokalla kerralla, ponnistusvaihe aika pitkä johtuen lapsen avotarjonnasta. Tuli kuitenkin alakautta ilman erityisempiä toimenpiteitä. Ei puudutusta. Ekan ja tokan synnytyksen välissä oli 3v4kk, tokan ja kolmannen välillä 7v3kk. Eka ja toka meni 9 ja 11 päivää yli lasketun ajan, kolmas syntyi päivää ennen laskettua (mikä oli mulle iso yllätys, kun odotin taas reilua ylitystä).
 11. Kohta ois meillä ajankohtaista alkaa kiinteääkin ruokaa syömään, joten kiinnostais tietää millä muut on aloittaneet. Tätä on varmaan sivuttu monessakin ketjussa, mutta ajattelin aloittaa asiasta ihan oman, niin ei tartte etsiskellä. Mielellään saa myös kertoa oliko kaupan sosetta vai omatekoista ja minkä ikäinen lapsi oli. Ja mitä muuta nyt asiasta haluattekaan meidän muiden kanssa jakaa.
 12. - Vain yksityiset ihmiset voivat myydä vauvan vaatteita, ei yrittäjät, ompelijat eikä nettihuutokauppatrokarit. Ei linkityksiä Huuto.nettiin tai muihin ulkopuolisiin myyntipaikkoihin. - Otsikosta täytyy ilmetä vaatteiden koko koko sekä kummalle sukupuolelle vaatteet sopivat. Jos näitä tietoja ei otsikossa ole, ilmoitus poistetaan heti. Otsikossa voi halutessaan mainita myös muita tietoja vaatteista (esim. merkki tai ostopaikka). Vauvaksi lasketaan tässä alle 1v/n. 80cm. - Itse viestissä täytyy ilmoittaa tavaran hinta, muuten ilmoitus poistetaan. - Laita mieluusti kuva ilmoitukseen. Rekisteröidy jäseneksi ja voit laittaa kuvan tänne suoraan omalta koneeltasi. Käsittele vaikka kasvot tunnistamattomiksi kuvankäsittelyohjelmalla, mutta laita kuva. Voit myös linkittää kuvan omasta kuvagalleriastasi, mutta ET Huuto.netistä. - Pidämme ilmoitusta esillä kahden kuukauden ajan ilmoittajan viimeisimmästä viestistä alkaen. Uudistat viestisi helposti kirjoittamalla siihen itse uudelleen. - Vauva.info ei vastaa millään tavalla kaupanteosta täällä. Olkaa varovaisia älkääkä maksako mitään etukäteen, niin ei tule murheita. Tuote ei myöskään saa olla myynnissä muualla esim. Huuto.netissä Lyhyesti: - Otsikosta täytyy ilmetä vaatteen koko ja sukupuoli. - Viestissä täytyy olla vaatteen hinta. - Ilmoittajan täytyy kirjoittaa itse ketjuun vähintään kahden kuukauden välein, pitää se tuoreena. - Et siis voi myydä tuotteita muualla kuin täällä Jos ei yo. ehdot täyty, ilmoitus poistetaan välittömästi.
 13. ^ Saahan sen talteen, ei vaan ihan niin helposti kuin joskus aikoinaan ennen. Esim. tossa pari viestiä ylöspäin on forgetmenotin viestissä neuvottu yksi tapa tallentaa.
 14. 300 metriä tohon taitaa olla suorinta tietä - autolla joutuu kiertämään ja matka tuplaantuu. Matka kuljetaan autolla tai jalan, riippuen siitä millä kulkupelillä itse olen menossa töihin (eli jos menen autolla, heitän lapsenkin autolla, jos julkisilla, mennään kävellen). Pk on kyllä väärään suuntaan mun työmatkaa ajatellen, mut eipä se näin lyhyessä matkassa paljon haittaa. Täytyy vielä sanoa, että meidän lähellä on 3 päiväkotia 300 metrin säteellä eli varsin hyvä tilanne.
 15. ^ Ne näkyy niin kauan kun ne on täällä foorumilla, samalla osoitteella kuin alunperinkin. Mutta jos avaat tuon päikkysi vaikka viiden vuoden kuluttua, niin lähes kaikki kuvat puuttuvat, koska ne on poistettu/poistuneet siihen mennessä.
 16. Kiinnostais kuulla kokemuksia päivähoidosta ja hoidon aloittamisesta ihan pieninä hoitoon menneiden lasten kohdalla. Eli alle 1,5-vuotiaista. Minkä ikäisenä lapsesi aloitti hoidossa? Päiväkoti vai perhepäivähoitaja? Miten aloitus sujui? Mikä oli hankalaa? Mitä tekisit nyt toisin, vai tekisitkö mitään? Alkoiko sairastelukierre, miten siitä selvittiin? Ja mitä muuta haluaisit asiasta kertoa? Asia on ajankohtainen sikäli, että mun vauvani menee hoitoon heti 1v täytettyään. En ois halunnut laittaa vielä noin pienenä, mutta näin nyt kävi, osittain ikävien sattumusten summana. Isommat lapset meni hoitoon 2,5 ja 2v2kk vanhoina, joten heidän kokemuksistaan ei nyt ole paljon apua. Tilanne on aika erilainen kuitenkin 1-vuotiaan tai 2-vuotiaan kohdalla. Uskon kyllä että tästäkin hengissä selvitään, mutta uskon vahvistukseksi haluaisin kuulla muiden kokemuksia aiheesta. Täällähän on kyllä paljonkin keskustelua päivähoidon aloittamisesta, mutta halusin nyt ottaa erikseen omaan ketjuunsa nämä ihan pikkuiset.
 17. Mun lapseni on päiväkodissa, ja siellä ei taida telkkaria edes ollakaan. Missään tapauksessa mun mielestä päivähoidossa ei kuulu katsoa telkkua etenkään ruokailun aikana (laadukkaaseen päivähoitoon kuuluu myös kauniiden pöytätapojen opettaminen, ja tv:n katselu syödessä ei kuulu niihin). Ylipäätään nykyisin monet lapset viettää kotonakin niin paljon aikaa ruudun ääressä (tv, DVD:t, tietokone), että päivähoidossa ei tarvitsisi katsoa ollenkaan. Poikkeuksena ehkä vuorohoito, jos siellä halutaan se illan Pikku Kakkonen katsoa, tai isommilla lapsilla ehkä joskus tyyliin kerran vuodessa leffapäivä.
 18. Kyllä ne pitäis Firefoxilla näkyä ihan normaalilla tavalla ilman mitään kikkailuja. Oletkohan vahingossa klikannut täällä foorumilla kaikki allekirjoitukset piiloon, katsopa tuolta omista asetuksistasi kohta "Jätä huomioimatta jutut".
 19. ^ Mulla tuli mieleen, että kätilö voisi ainakin kertoa mitä sairaalassa tehdään/tapahtuu, näyttää paikkoja, kertoa miten mies saa olla mukana, ehkä korostaa kodinomaisuutta, jos sairaalassa on semmoiseen panostettu. Keskittyen siihen asiaan mikä potilasta pelottaa, onko se sitten toimenpiteet vai itse sairaalamiljöö vai ehkä pelko siitä, että on yksin ja avuton. Ja eikö pelkopoleilla sitten ole muita kuin kätilöitä, ei mitään psykologia tms, joka osaisi keskittyä näihin ei itse synnytystapahtumaan kohdistuviin pelkoihin? Psykologin juttusille muuten varmaan voisi päästä neuvolankin kautta, jos siltä tuntuu, ettei pelkopolilta löydy apu.
 20. Tuli mieleen, että myöskin voi katsoa läsnäolevien listaa etusivun alalaidassa. Siellä näkyy punaisella, jos joku admineista on paikalla kyseisellä hetkellä. Voi sitten laittaa vaikka sitä yv:tä, niin todennäköisesti viesti menee perille samantien, kun kerran on läsnä.
 21. En tiedä onko mitään tarkkaa asterajaa, mut toki käyttävät harkintaa ja hirveän kylmällä tai muuten surkealla säällä jäävät sisään. Pelkkä lämpötilahan ei sinänsä kerro kaikkea, koska myös tuuli vaikuttaa siihen, miten kylmältä ilma tuntuu. Siksi mielestäni ei tarvitse olla tiukkaa pakkasrajaa vaan henkilökunta voi käyttää omaa harkintaansa.
 22. Naikkareiden puolella todettiin, että se nappula ei näy, jos ketju on yli jonkun tietyn sivumäärän (sitä en valitettavasti tiedä mikä se sivumäärä on). Tällä asetuksella ilmeisesti halutaan estää foorumin ylirasittuminen ja kaatuminen. Kimmo lupasi siellä selvitellä asiaa, että mistä tuon asetuksen voi muuttaa, eli nyt ei auta kuin odotella. Ongelmahan tässä on se, että me käytetään tätä foorumia "väärin". Tuolla jossain rapakon takana kun ovat tän pohjan suunnitelleet, niin tarkoitus ei ole ilmeisesti ollutkaan, että täällä pidettäisi päikkyjä tai että näitä ketjuja haluttaisi mitenkään isommassa määrin tallentaa. Sen takia tää tallennus on näin hankalaa ja kun kehittäjät eivät sitä pidä tärkeänä, niin siihen tuskin on kovin isoja parannuksiakaan tulossa. Valitettavasti meillä tän foorumin ylläpitäjillä on hyvin niukasti mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan, mutta toki tehdään mitä pystytään.
 23. Ja tuolla foorumin etusivun ihan alhaalla, missä on ne paikallaolevien jäsenten nimet, on pieni linkki "Ylläpitotiimi". Sieltäkin löytyy modeista luettelo. (ei tosin näytäkään erittelevän sitä, kuka on milläkin osastolla) Meillähän on kaikilla modeilla oikeus moderoida kaikkia osastoja, vaikka osastoilla omat nimikkomodet onkin. Niinpä on yleensä nopein tapa saada esim. roskaposti pois klikkaamalla sitä raportoi-nappulaa, niin se voi sitten poistaa joka sattuu paikalla olemaan. Ja kyllä sitä saa kaikissa muissakin mode-asioissa käyttää halutessaan.
 24. Eka käynnistyi supistuksilla, ja kesti melko pitkään. Vedet meni vasta sairaalassa, kun kalvot puhkaistiin homman jouduttamiseksi. Toka käynnistyi supistuksilla, mutta vedet meni hyvin pian sen jälkeen, ennenkuin olin ehtinyt edes päättää lähtisinkö sairaalaan heti vai vasta vähän myöhemmin. No lähdettiin sitten kyllä samantien. Kolmas käynnistyi supistuksilla myös ja homma eteni yhtä vauhdikkaasti kuin toka. Vedet kuitenkin meni sairaalassa vasta (onneks ei autoon). Toinen ja kolmas synnytys oli hyvin samantapaiset lukuunottamatta ponnistusvaihetta (kolmonen tuli huonossa asennossa, niin ponnistusvaihe pitkittyi). Eka oli huomattavasti hitaampi.
 25. Mäkin käytän noita pakastemuussiaineksia, helppoa ja nopeaa ja välttyy "perunateatterilta". Ja tosiaan löytyy semmoisia, joissa on pelkkää perunaa eli ei lisäaineita. Pakastettavaksi sopii hyvin myös laatikkoruuat, esim. makaronilaatikkoa on helppo tehdä isoimmassa uunivuoassa mitä kotoa löytyy ja loput sit kerta-annoksina pakkaseen. Ihan samalla vaivalla tulee tehtyä iso annos kuin pienempikin.