Unita

Aktiivijäsen
  • Content count

    129
  • Joined

  • Last visited

About Unita

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • Website URL
    http://kaikkimitahalusin.blogspot.com/

Profile Information

  • Location
    Oulu
  1. Mulla on sellainen mielikuva, ettei täällä saisi linkittää huutikseen suoraan.. Kohdenumero on kuitenkin 167409891; tuon kun laittaa haku-ikkunaan niin löytyy.
  2. Mulle vinkattiin, että täällä olisi tällainen ketju, josta saattaisi löytyä mun 1980-retrovaatteille uusia käyttäjiä. Naputtelin eilen huuto.netiin ison, värikkään paketin koosta 65 ylöspäin. Löytyy se suosittu norsupotkari ym. Vinks!
  3. Meillä ei edes tavoitella vaipattomuutta, mutta säästetään silti päivässä aika monta vaippaa potattamalla tyttöä. Aloitettiin kuuden kuukauden iässä kun sai alkaa istuttaa. Meidän neiti täyttää ensi viikolla 8 kk, mutta ei osaa vielä istua tuetta. Potalla käynti heräämisen jälkeen ja ruokailujen jälkeen on silti yleensä hyvin tuottoisaa eikä kakka ole tullut vaippaan pitkään aikaan. Vaippaihottumaa ei myöskään ole näkynyt pariin kuukauteen.
  4. Kiitos C, täytyy käydä vielä huomenna testaamassa ratasosan kanssa tuota Brion pussia. Molemmista on nyt ihan hyvät tarjoukset.
  5. Arvon Brion lämpöpussin ja Jääkarhupussin välillä. Neiti on pahimmilla pakkasilla 8-10 kk, tällä hetkellä kasvaa yläkäyrillä. Kumpaa suosittelisitte, miksi noissa on noin suuri hintaero? Jääkarhupussi nyt tarjouksessa 36 eur ja Brio 79 eur.
  6. Taaperoiden vanhemmat; mikä lämpöpussi istuisi UR:n ratasosaan hyvin? Meidän neiti 4,5 kk ei varmasti lopputalvesta enää mahdu kovaan koppaan.
  7. Höpöli, kokeilepa olla muutama päivä niin, että pidät ihan koko päivän maidonkerääjiä imetysten väliaikoina. Mulla lähti tuolla rinnat tosi hyvin paranemaan kun saivat ilmakylpyä. Lisäksi imetyksen lopussa purista vähän maitoa, jonka levität siihen rikkinäiselle alueelle. Sammaksen kanssa ei ehkä kannata laittaa Lansinohia, mutta muuten laittaisin myös sitä kerroksen. Onnistuisiko pari päivää imetys rintakumeilla niin, että pahimmat ihorikot parantuisivat?
  8. Mun täytyy tätä lainata kun pisti vähän kirjoitustyyli korvaan ja saattaa jonkun sektiokammoa provosoida. Tottakai jokainen varmaan (toivottavasti) ymmärtää, että alatiesynnytys on parempi kuin sektio; vauvalle luonnollisempi, saa synnytyskanavasta bakteeriflooraa (mahdollisesti vähentää allergioita), ja äidin toipuminen yleensä selvästi parempi. Onhan tuo vatsan alueelle leikkaus, jossa on aina selvästi enemmän riskejä ja komplikaatiomahdollisuuksia kuin alatiesynnytyksessä. Itse olisi mieluiten synnyttänyt alakautta ja sektiopäätös harmitti ensin hirveästi. Mulle tehtiin kuitenkin suunniteltu sektio huhtikuussa isohkon perätilavauvan vuoksi, enkä kyllä allekirjoita mitään lainaamastani Muffen tekstistä. Tottakai samat vaiheet tehtiin minullekin, mutta - on hyvä, että on hereillä sektion aikana eikä missään lääkehuuruissa - jälkitoipuminen nopeampaa. Sektio ei satu, joten rauhoittavia ei mielestäni tarvita. - vauvan ulosotossa tosiaan joudutaan painamaan ja pöydällä maatessa vähän heiluu; vauvaa ei kuitenkaan mitenkään revitä ulos vaan hyvinkin rauhallista toimintaa eikä todellakaan kukaan hypi mahan päällä - Itsellä ainakin sänky oli ihan vaakatasossa ja leikkaushaava sen verran pieni, että kuulostaa tuo suolikommentti vähän oudolta; takaisin sisällehän ei juuri tarvitse mitään työntää Tiedän, että tuo oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa, mutta just tällaiset kirjoitukset lietsoo sektio- ja leikkaus-/toimenpidepelkoa. Se on totta, että vatsa on hellänä leikkauksen jälkeen pidempään ja kohdun painelu leikkauspäivän illalla puudutusten lakattua tuntuu ikävälle, mutta asiallisia kommentteja, please. Ehkä mä olen vähän tiukkis..
  9. Meilläkin alkoi pulauttelu 3 kk kohdalla ja jatkuu edelleen, samoin on monella meidän samanikäisellä vauvakaverilla. Olen antanut itseni ymmärtää, että johtuisi sekä rota-rokotteesta että lisääntyneestä maidontuotannosta+maidon suihkuamisesta. (3 ja 4kk tehoimut)
  10. Meillä oli huono imuote sairaalasta kotiutuessa, juuri tuollainen kun kuvaat teillä ja rintakumi käytössä. Aloitin otteen korjaamisesta niin, että mies otti ihan digikameralla kuvat ylhäältä neidin asennosta syödessään kummastakin rinnasta. Niistä sain kunnolla etäänpää katsottua millainen ote on, miten suu jne. Siitä lähdin sitten muuttamaan. Tiesin, että suun pitäisi olla kunnolla auki, alahuulen rullalla alas jne. Rintakumin kanssa opettelin ensin oikeaa asentoa, meillä ei ole annettu pullosta maitoa tämän vuoksi ollenkaan, imetys ei sattunut niin paljon rintakumien kanssa. Huomasin, että saan otteen onnistumaan kun neidin kyynärpää on aina mun rintalastan kohdassa ja maha ihan kiinni mun mahassa. Aloitin siis aina sijoittamalla neidin niin, ja lähdin sitten katsomaan sitä suuta. Jos otti liian supun otteen, irroitin avittamalla suupielestä ja yritin uudelleen. Välillä jouduttiin yhdellä syöttökerralla iroittamaan ote useammankin kerran, mutta pikkuhiljaa sen sen oppi ja minä opin ohjaamaan. Kun ote alkoi olla ok, jätin vasta sitten rintakumin pois. Sulla on kuitenkin jo yli 2 kk vauva, sen pitäisi saada suu kunnolla auki. Missä asennossa yleensä imetät? Saatko toisella kädellä litistettyä rintaasi niin, että vauvalle tulisi enemmän rintaa suuhun (ns. hampurilaisote)? http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=101
  11. Mulla oli ihan sama, paitsi ei haavaumia. Kipu oli hirveä kunnes se jossain vaiheessa (muistaakseni 1½ kk tienoilla) lakkasi kokonaan. Kai vauvan suu kasvoi ja imuote parani sitä myötä tai joku seuraavista tai kaikki yhdessä auttoivat: joka imetyksen jälkeen maitotipan puristus rinnan päähän ja sen jälkeen päälle Lansinohia. Käytössä koko päivän ajan maidonkerääjät, jolloin rinnanpäillä niissä jatkuva ilmakylpy. Samoilla pääsin itse irti rintakumeista, joita käytin koko ajan ensimmäisen kuukauden. Rintakumien käytön koin kuitenkin kovin vaivalloiseksi kun neiti niitä aina huitoi ja syötöt venyivät niin pitkiksi.
  12. OYS

    Minä synnytin suunnitellulla sektiolla perätilavauvan huhtikuun lopussa OYS:sa. Sain yhden hengen huoneen synnyttäneiden osastolta, johon olin oikein tyytyväinen. Tosin sielläkin pidettiin vierailuajoista kiinni.. Ruoka oli ok, sitä sai myös ruoka-aikojen ulkopuolella. Esikoisen ollessa kyseessä, olisin toivonut enemmän imetysohjausta. Toisilta hoitajilta sitä sai, toisilta ei ja opin oikean imetysotteen vasta kotona netin avulla.
  13. Kiitos kuvista! Tämä oli juuri se ongelmani, pitäiskö se basket kiinnittää ennen koppaa? Täytyy testata huomenna uudestaan nyt kun tiedän, että koukut oli oikein.
  14. Miksihän mä en saanut basketia laitettua paikalleen vaunukopan kanssa.. Voisko joku napata kuvan omastaan miten sen pitäisi olla ja mikä tulee mihinkin.
  15. Odotas, käyn mittaamassa.. Matalimmassa asennossa työntöaisan korkeus 90 cm, korkeimmassa 104 cm. Mullakin meni hetki kun opin laittaa Urban ridereiden rungon kasaan, mutta nyt kun kasaan ne päivittäin, on homma helpottunut. Samaan aikaan siis vedetään vasemmalla kädellä tuosta mustasta osasta (joka on kuvassa vaaleansinisen puoliympyräosan alla) itseen päin ja samalla painetaan työntöaisan korkeussäätimestä (keskellä työntöaisaa). Se on aluksi vähän jäykkä, mutta mitä useammin sen tekee, oppii oikean tekniikan.