sandokan

Aktiivijäsen
 • Content count

  99
 • Joined

 • Last visited

About sandokan

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Tampere
 1. Ei nyt liity mitenkään uuteen Mutsy mallistoon, mutta kun vanha Mutsy ketju on lukittu, niin kysympä täällä: Tilasin UR:n duoseatin ja sen vauvapussin jotta vastasyntynyt saadaan mukaan matkaan. Mitään asennusohjeita vauvan pussia varten ei kuitenkaan tullut, ja en mielestäni saa sitä järkevästi, eli pussin pohja ei ole tasainen, vaan nousee pääosasta ja laskee jalkaosasta. Loiventaja on keskellä, ja siitä pussin pohja on suorassa. Vanhasta ketjusta luin, että jalat olisivat vähän yläkenoon, eli pussi ei ilmeisesti ole minulla oikein paikoillaan. Onko jossain mitään kuvallista ohjetta, miten tuo kuuluu asentaa?
 2. Ok, kiitos Pipa. Meillä on itellä kompressori, ja mies eilen yritti niillä päillä mitä siitä löytyi saadays ilmaa renkaisiin. Jostain syystä ei onnistunut, vaikka nimenomaan auton renkaisiin sillä kyllä saa ilmaa. Yritetään uudelleen..
 3. Apua! Mistä saa ostettua mutsyyn (urban rider) uuden pyöränpumpun? Meillä on pumppu hävinny ja kumit tyhjänä, eikä kaupungista (Tampere) löydy liikettä joka myös pumppua.. Pingpongista katsoin myös, mutten äkkiseltään löytäny pumppua myynnissä. Mitkään polkupyörän pumput tai edes auton pyöriin käyvät pumput ei mutsyihin tunnu sopivan.. kokeiltu on kaikenlaista.. Vaunut seisoo käyttämättä, kun ei voi enää kärryillä, matkarattaat käytössä, mutta vielä kun on tota lunta ja loskaa niin on aika ärsyttävää.
 4. En itse osaa pitää tuota mitenkään pienikokoisena, mutta viime neuvolan (3kk) jälkeen painoa on kuulemma liian vähän. Ensi viikolla punnitaan taas, ja jos näyttää edelleen samalta, pitäis alkaa jo kiinteitä maistelemaan. Itsestä tuntuu vähän kummalliselta.. en oikein tiedä mitä ajatella tuosta kiinteiden antamisesta jo nyt.. Tässä pojan mittoja: syntymä: 3350g, 50cm 1kk: 4250g, 55,7cm 2kk: ei neuvolaa 3kk: 5480g, 61,5cm
 5. Kotona kuumat suihkut. Sairaalassa sain lämmitettävän geelipussin, jota käytin parin tunnin ajan ennen kuin pääsin saliin. Salissa ilokaasu + tuo sama geelipussi ensimmäisen 1.5h. Sitten kohdunkaulanpuudute jolla mentiin loppuun asti. Ponnistusvaiheessa kätilö suihkutteli jotain pintapuudutetta.
 6. Mitään oireita ei ollut, kunnes synnytystä edeltävänä päivänä tuli jonkinlaisia supistuksia, jotka tuntuivat hieman selässä. Ei millään lailla kipeitä, enkä oikein varmasti niitä supistuksiksi tunnistanut, tosin aloin epäilemään, josko pian jotain alkaisi tapahtumaan. No, sit seuraavana yönä alkoikin oikeat supistukset, joita ei enää tarvinnut epäillä.. samantien 10 minuutin välein ja nyt tuntuivat jo alavatsallakin, ei vain selässä. Poika syntyi siis rv 40+6.
 7. Meillä hoitopöytä on ollut ihan korvaamaton. Ostettiin käytettynä kokopuinen hoitopöytä/lipasto, johon mahtuu kunnolla vauvan vaatteet, lakanat yms tarvikkeet laatikoihin ja päälitaso on hoitopöytänä. Aina on vaippa vaihdettu tässä, korkeus on sopiva selälle ja tasolla saa olla levällään pyyhkeitä, vaippakuoria kuivumassa yms, mitä ei viitsisi mihinkään muualle levitellä. Meilläkään hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä, vaan olohuoneessa, joten pyyhkeen kanssa aina mennään pesulle kylppäriin (jonne ei mitään tasoa mahtuisikaan). Ihan hyvin toimii meillä näin!
 8. Olihan se kivuliasta, mutta kyllä sen kesti. Oikeastaan odotin, koska ne "nyt mä kuolen" -kivut alkaisivat, muttei niitä koskaan tullut. Sain kohdunkaulanpuudutteen kun olin 5-6cm auki, ja sen ja ilokaasun avulla pärjäsin loppuun asti, vaikka epiduraaliakin olisivat tarjonneet. Ponnistuskipu on sitten erilaista, jotenkin siedettävämpää kun saa itse olla aktiivinen. Mielestäni ponnistus oli kovaa työtä, ei niinkään kivuliasta enää.
 9. Se, ettei kipu ollutkaan niin järkyttävää mitä olin kuvitellut. Kätilöt kävivät kysymässä että "kestätkö vielä?", johon melkein aina oli vastaus että kestän.. Olisin voinut apua pyytää sitten jo vähän aikaisemminkin, kun turhaan odotin niitä "nyt mä kuolen" -kipuja.. Ihan hyvin pärjäsin ilokaasulla ja kohdunkaulanpuudutteella synnytyksen pari viimeistä tuntia. Lisäksi ponnistus ei ollut niin kivuliasta kuin olin kuvitellut, kovaa työtä tosin. Eikä imukuppi, eppari tai katetrointi sattunut, vaikka näitä kaikkia etukäteen pelkäsinkin.
 10. Sama juttu kuin yllä. Vauva syntyi ma illalla vähän enne yhtätoista ja kotiin päästiin keskiviikkona päivällä. Eli reilu 1.5vrk tuli Taysissa vietettyä.
 11. Nuo jomottavat kivut voi olla myös suonikohjuja. Tarkistapa näkyykö ulkoisesti mitään omituista.. Joillakin nuo ovat myös näkymättömissä, jolloin ovat todettavissa vain ultralla. Apteekista saa jotain voiteita, jotka auttaa kipuun, mutta niitä ei kai saa kovin kauaa käyttää putkeen (olisko noin viikko?). Tää oli vain yks arvaus..
 12. Mullakin on hyviä kokemuksia tuosta Maltoferistä. Käytän nestemäistä, eli mehun sekaan tiputtelen tippoja.. Tuossa on vissiin se hyvä puoli, ettei muu ruokavalio vaikuta imeytymiseen (ei siis tarvitse varoa maitotuotteiden käyttöä). Mulla on luonnostaankin aika alhainen hemoglobiini, nyt sitten tippui keskiraskaudessa 113, jolloin aloitin Maltoferin, ja seuraavassa mittauksessa hb olikin jo 128. No, sitten vähensin raudan käyttöä (oikeastaan unohdin käyttää), ja taas viimeksi hb olikin taas jotain 111 (rv 32). Eli nyt taas Maltofer käytössä ja toivottavasti tehoaa kuten aikaisemminkin! Mitään sivuvaikutuksia en ole huomannut, mitä nyt uloste värjäytyy tummaksi.. Pahan makuista tuo tosin on, mutta eiköhän sen kestä.
 13. Meillä on tainnu nimeksi vakiintua "Pikkarainen".
 14. Heippa, Äityspäivärahasta kyselisin, kun itsellä on töiden suhteen hieman erikoinen tilanne. Eli onhan se niin, että tämänhetkinen työsuhde/sen olemattomuus ei vaikuta äitiyspäivärahan määrään, vaan ne vuoden 2008 verotulot? Eli olin tuossa neljä vuotta virassa yliopistolla, josta jäin viran loputtua tämän vuoden alusta apurahalle ilman työsuhdetta yliopistoon. Eihän tämän apurahakauden ja työsuhteen päättymisen pitäisi vaikuttaa äitiyspäivärahaan, kun jään äitiyslomalle tämän vuoden marraskuussa? Siksi tätä jäin ihmettelemään, kun tuossa kuulin muutaman tyypin keskustelevan, että työnantaja maksaa jotain kolmelta ensimmäiseltä kuulta (ei palkkaa mutta jotain 70% palkasta) ja sitten kela jatkaa.. luulin, että kela maksaa alusta asti ansiosidonnaisiakin..
 15. yk 8.