iidanen

Aktiivijäsen
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

About iidanen

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  pk-seutu
 1. Poika oli kastepäivänään 7 viikon ikäinen. Kutsumanimi on ollut käytössä ja kaikkien tiedossa syntymästä saakka, mutta toinen nimi pidettiin salaisuutena ristiäisiin asti.
 2. Minä 3780 g 51,5 cm (rv 41+) Mies 3120 g 49 cm Poika 2645 g 47 cm (rv 36+4)
 3. Lapsivesi meni aamuyöllä 01.30, säännölliset supistukset alkoivat puolenpäivän aikaan. Synnytyssaliin pääsin klo 14 ja poika syntyi 17.54.
 4. Yrityksen aloituksesta siihen, että lapsi saatiin syliin ehti kulua 3,5 vuotta.
 5. Kolme vuotta meni siitä kun lopetin e-pillerit siihen, että tulin raskaaksi. Koko tuona aikana ei siis ollut käytössä mitään muutakaan ehkäisyä.
 6. Raskauskiloja kertyi 15 ja niistä synnärille jäi kymmenen. Loput viisi kiloa lähti aika pian itsestään, nyt pari kuukautta synnytyksen jälkeen olen takaisin lähtöpainosssa. Vielä olisi kuitenkin pudotettavaa ainakin toiset viisi kiloa.
 7. Spontaanisti rv 36+4. Lapsivedet meni aamuyöllä, supistukset alkoivat voimistua puolenpäivän maissa ja poika syntyi alkuillasta.
 8. Elämäni ensimmäiset kaksi viivaa testissä tuli 41. yrityskierrosta - luomuna hoitotauolla.
 9. Kyllä julkisellakin ultrataan ja otetaan verikokeet heti ensikäynnillä, näin ainakin meillä oli. Aukiolotutkimus piti olla tehtynä ja miehen näyte tutkittuna jo ennen varsinaista ensikäyntiä. Lääkäri myös kertoi yleisesti hedelmöityshoidoista (IUI, IVF/ICSI). Ensikäyntiin oli muistaakseni varattu aikaa noin tunti.
 10. INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) on siis se ainesosalista joka löytyy purkin tai pakkauksen kyljestä pienellä printillä. INCI-lista pitäisi löytyä jokaisesta kosmetiikkatuotteesta. Kemikaalicocktail-blogissa on aiheesta hyvä postaus aloittelijoille: http://kemikaalicock...or-dummies.html
 11. Kotikisu: Tutkimukset aloitetaan kierron kartoituksella verikokein ja ultralla. Kierron alussa katsotaan hormonitasot (FSH, prolaktiini, kilpirauhashormoni) ja viikko ovulaation jälkeen progesteroni- eli keltarauhashormonitaso. Miehelle tehdään siemennesteanalyysi yleensä heti tutkimusten alkuvaiheessa. Tässä lyhyesti meidän tutkimus- ja hoitohistoria tähän mennessä: Kun vuosi yritystä tuli täyteen elokuussa 2009, mies kävi siemennesteanalyysissa Väestöliitolla ja itselleni tehtiin kierron kartoitus YTHS:llä, josta gynekologi laittoi meille lähetteen yliopistosairaalaan syyskuussa. Noin kuukauden päästä lähetteen laittamisesta tuli lapsettomuuspolilta kirje, jossa oli annettu ensikäyntiaika tammikuulle 2010. Tätä ennen mun piti varata aika munanjohdinten aukiolotutkimukseen, joka tehtiin marraskuussa 2009. Tähän mennessä mitään syytä lapsettomuuteen ei ollut löytynyt kummastakaan. Ensikäynnillä saatiin siis "diagnoosiksi" selittämätön lapsettomuus, lääkäri kertoi yleisesti hedelmöityshoidoista ja molemmilta otettiin verikokeet. Ultrassa mulla todettiin kysta, minkä vuoksi sain kontrolliajan kahden kuukauden päähän ja hoitojen aloitus lykkääntyi huhtikuulle. Ensimmäisenä hoitomuotona selittämättömästi lapsettomilla kokeillaan ovulaation induktiota yhdistettynä inseminaatioon. Kahden IUI:n jälkeen seuraava askel on IVF, johon jono on täällä lääkärin mukaan tällä hetkellä noin viisi kuukautta. Näillä näkymin meidän ensimmäinen IVF-hoito ajoittuu loppuvuoteen 2010, jos tästä toisestakaan inssistä ei tärppää. Julkisella puolella eteneminen voi siis olla varsin hidasta, kannattaa varautua odotteluun ja kahden kuukauden kesätaukoon.
 12. Siskolle kerroin jo yrityksen alussa, joten sisko tietää myös tutkimuksista ja hoidoista. Vanhemmille emme ole kertoneet yrityksestä emmekä hoidoista, saa nähdä kerrommeko sitten jos joskus tulen raskaaksi.
 13. Mulle tehtiin munanjohtimien aukiolotutkimus tänään ja hieman jännitin mahdollista kipua etukäteen, mutta kaikki oli kunnossa enkä tuntenut tutkimuksen aikana oikeastaan mitään muuta kuin pientä paineen tunnetta (otin 2 x 400 mg Buranan puoli tuntia ennen). Tammikuussa 2010 meillä on sitten ensikäyntiaika varattuna OYS:n naistenklinikalle, sitä odotellessa.
 14. Mitään vauvanvaatteita tai muita tarvikkeita en ole ostellut, mutta tunnustan hankkineeni parit mammahousut jo valmiiksi odottamaan. Vauvalehtiä on tullut ostettua silloin tällöin mieheltä salaa jo useamman vuoden ajan.
 15. Mä olen myös pyrkinyt välttämään tulehduskipulääkkeiden käyttöä, eli kuutautiskivutkin olen yrittänyt kestää pelkän parasetamolin voimalla. Liikunnan lisääminen, muutaman kilon painonpudotus ja terveellisempi ruokavalio on myös olleet tavoitteena, vaihtelevalla menestyksellä. Ladyvita Plussaa olen käyttänyt lisäravinteena foolihapon yms. takia jo yrityksen aloittamisesta saakka.