iidanen

Aktiivijäsen
  • Content count

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iidanen

  1. Poika oli kastepäivänään 7 viikon ikäinen. Kutsumanimi on ollut käytössä ja kaikkien tiedossa syntymästä saakka, mutta toinen nimi pidettiin salaisuutena ristiäisiin asti.
  2. Minä 3780 g 51,5 cm (rv 41+) Mies 3120 g 49 cm Poika 2645 g 47 cm (rv 36+4)
  3. Lapsivesi meni aamuyöllä 01.30, säännölliset supistukset alkoivat puolenpäivän aikaan. Synnytyssaliin pääsin klo 14 ja poika syntyi 17.54.
  4. Yrityksen aloituksesta siihen, että lapsi saatiin syliin ehti kulua 3,5 vuotta.
  5. Kolme vuotta meni siitä kun lopetin e-pillerit siihen, että tulin raskaaksi. Koko tuona aikana ei siis ollut käytössä mitään muutakaan ehkäisyä.
  6. Raskauskiloja kertyi 15 ja niistä synnärille jäi kymmenen. Loput viisi kiloa lähti aika pian itsestään, nyt pari kuukautta synnytyksen jälkeen olen takaisin lähtöpainosssa. Vielä olisi kuitenkin pudotettavaa ainakin toiset viisi kiloa.
  7. Spontaanisti rv 36+4. Lapsivedet meni aamuyöllä, supistukset alkoivat voimistua puolenpäivän maissa ja poika syntyi alkuillasta.
  8. Elämäni ensimmäiset kaksi viivaa testissä tuli 41. yrityskierrosta - luomuna hoitotauolla.
  9. Kyllä julkisellakin ultrataan ja otetaan verikokeet heti ensikäynnillä, näin ainakin meillä oli. Aukiolotutkimus piti olla tehtynä ja miehen näyte tutkittuna jo ennen varsinaista ensikäyntiä. Lääkäri myös kertoi yleisesti hedelmöityshoidoista (IUI, IVF/ICSI). Ensikäyntiin oli muistaakseni varattu aikaa noin tunti.
  10. INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) on siis se ainesosalista joka löytyy purkin tai pakkauksen kyljestä pienellä printillä. INCI-lista pitäisi löytyä jokaisesta kosmetiikkatuotteesta. Kemikaalicocktail-blogissa on aiheesta hyvä postaus aloittelijoille: http://kemikaalicock...or-dummies.html
  11. Kotikisu: Tutkimukset aloitetaan kierron kartoituksella verikokein ja ultralla. Kierron alussa katsotaan hormonitasot (FSH, prolaktiini, kilpirauhashormoni) ja viikko ovulaation jälkeen progesteroni- eli keltarauhashormonitaso. Miehelle tehdään siemennesteanalyysi yleensä heti tutkimusten alkuvaiheessa. Tässä lyhyesti meidän tutkimus- ja hoitohistoria tähän mennessä: Kun vuosi yritystä tuli täyteen elokuussa 2009, mies kävi siemennesteanalyysissa Väestöliitolla ja itselleni tehtiin kierron kartoitus YTHS:llä, josta gynekologi laittoi meille lähetteen yliopistosairaalaan syyskuussa. Noin kuukauden päästä lähetteen laittamisesta tuli lapsettomuuspolilta kirje, jossa oli annettu ensikäyntiaika tammikuulle 2010. Tätä ennen mun piti varata aika munanjohdinten aukiolotutkimukseen, joka tehtiin marraskuussa 2009. Tähän mennessä mitään syytä lapsettomuuteen ei ollut löytynyt kummastakaan. Ensikäynnillä saatiin siis "diagnoosiksi" selittämätön lapsettomuus, lääkäri kertoi yleisesti hedelmöityshoidoista ja molemmilta otettiin verikokeet. Ultrassa mulla todettiin kysta, minkä vuoksi sain kontrolliajan kahden kuukauden päähän ja hoitojen aloitus lykkääntyi huhtikuulle. Ensimmäisenä hoitomuotona selittämättömästi lapsettomilla kokeillaan ovulaation induktiota yhdistettynä inseminaatioon. Kahden IUI:n jälkeen seuraava askel on IVF, johon jono on täällä lääkärin mukaan tällä hetkellä noin viisi kuukautta. Näillä näkymin meidän ensimmäinen IVF-hoito ajoittuu loppuvuoteen 2010, jos tästä toisestakaan inssistä ei tärppää. Julkisella puolella eteneminen voi siis olla varsin hidasta, kannattaa varautua odotteluun ja kahden kuukauden kesätaukoon.
  12. Siskolle kerroin jo yrityksen alussa, joten sisko tietää myös tutkimuksista ja hoidoista. Vanhemmille emme ole kertoneet yrityksestä emmekä hoidoista, saa nähdä kerrommeko sitten jos joskus tulen raskaaksi.
  13. Mulle tehtiin munanjohtimien aukiolotutkimus tänään ja hieman jännitin mahdollista kipua etukäteen, mutta kaikki oli kunnossa enkä tuntenut tutkimuksen aikana oikeastaan mitään muuta kuin pientä paineen tunnetta (otin 2 x 400 mg Buranan puoli tuntia ennen). Tammikuussa 2010 meillä on sitten ensikäyntiaika varattuna OYS:n naistenklinikalle, sitä odotellessa.
  14. Mitään vauvanvaatteita tai muita tarvikkeita en ole ostellut, mutta tunnustan hankkineeni parit mammahousut jo valmiiksi odottamaan. Vauvalehtiä on tullut ostettua silloin tällöin mieheltä salaa jo useamman vuoden ajan.
  15. Mä olen myös pyrkinyt välttämään tulehduskipulääkkeiden käyttöä, eli kuutautiskivutkin olen yrittänyt kestää pelkän parasetamolin voimalla. Liikunnan lisääminen, muutaman kilon painonpudotus ja terveellisempi ruokavalio on myös olleet tavoitteena, vaihtelevalla menestyksellä. Ladyvita Plussaa olen käyttänyt lisäravinteena foolihapon yms. takia jo yrityksen aloittamisesta saakka.
  16. Juon muutenkin todella vähän alkoholia, joten raskauden mahdollisuuden takia ei ole tarvinnut muuttaa tapoja. Viiniä juon ruuan kanssa silloin tällöin, ja yrityksen aloittamisen jälkeen punaviiniä on tullut nautittua muutamassa kierrossa ihan tarkoituksella erityisesti ovulaation jälkeen eli luteaalivaiheessa.
  17. Ärsyttää, kun kuukausi toisensa jälkeen sama kuvio toistuu: ensin kärsitään muutama päivä kuukautiskipujen kourissa, sitten toiveikkaana uuteen kiertoon (katsotaan raskauslaskurista taas uusi laskettu aika ja haaveillaan jospa tällä kerralla vihdoin tärppää), stressataan oikeaa ajoitusta, odotellaan ja piinaillaan (loppukierrosta toiveet herää joka kerta, vaikka muuten olisi osannutkin ottaa rennosti ja olla ajattelematta koko asiaa) .. kunnes tuhruttelu alkaa ja aletaan vaan odottaa, että kp1 koittaa taas kerran ja kaikki alkaa alusta. Kuukautiskivutkin oli helppo kestää pelkän Panadolin voimalla vielä yrityksen alkuvaiheessa (kun ajatteli, ettei niistä kovin montaa kertaa joudu enää kärsimään) mutta kun takana on vuosi yritystä ja viidettoista luomumenkat, ei vaan jaksaisi samaa uudelleen ja uudelleen. Kun jätin pillerit pois oli mukava mennä ostamaan siteitä ja ajatella, että ehkäpä tämä on viimeinen kerta vähään aikaan kun näitä joutuu ostamaan. Kerta toisensa jälkeen joutuu kuitenkin hankkimaan sen viimeisen sidepaketin, vaikka kaupaan menokin on joka kerta ahdistava kokemus, kun tuntuu että marketti on täynnä vauvamasuja ja onnellisia perheitä ruokaostoksilla.
  18. Minäkin voisin liittyä joukkoon. Yritystä takana nyt jo reilu vuosi, pillerit jätin pois heinäkuussa 2008 ja ovulaatiotestit otin käyttöön noin puolen vuoden yrityksen jälkeen. Kiertoni on melko säännöllinen 26 - 27 päivää, ovisplussa on yleensä tullut kp 11 - 12. Kesän aikana en tosin tehnyt ovistestejä ollenkaan, mutta tässä kierrossa olisi tarkoitus ottaa testit taas käyttöön, kun kävin verikokeissa nyt alkukierrosta. Mua on jotenkin aina pelottanut, etten voisi saada lapsia, mutta olen toivonut pelon olevan turhaa. Olemme miehen kanssa molemmat 26-vuotiaita. Vauvakuumeillut olen jo useamman vuoden, ja kun viime kesänä häiden jälkeen vauvalle annettiin vihdoin lupa tulla, pettymys oli joka kuukausi valtava, kun plussaa ei alkanut kuulua, vaikka oireiden perusteella kuvittelin olevani raskaana. Nyt olen jo oppinut tunnistamaan nuo oireet pms:ksi eikä kuukautisten alkaminen ole enää niin suuri pettymys, mutta jännäilyn tilalle on tullut konkreettinen pelko lapsettomuudesta: kuinka kauan vielä pitää odottaa, vai saanko koskaan kokea raskautta ja äitiyttä?
  19. Jätin pillerit pois kesällä 2008 ja tämän vuoden maaliskuussa kävin gynellä, lähinnä kuukautiskipujen vuoksi. Yritystä oli silloin takana vasta 8 kk, kierto melko säännöllinen ja ultrassa kaikki ok, joten gyne kehotti odottelemaan rauhassa vielä kevään ja kesän ajan. Elokuussa kun vuosi yritystä tuli täyteen varasin uuden ajan gynelle ja mies kävi Väestöliitossa tutkimuksessa. Miehen puolelta pitäisi olla kaikki kunnossa, itseltäni otettiin kierron kartoitusta varten verikokeet, joista nyt odottelen tuloksia.