perhostyttö

Aktiivijäsen
 • Content count

  1320
 • Joined

 • Last visited

About perhostyttö

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2549 profile views
 1. ^ Mun mielestä jousitus on surkea. Se on ainut huono asia minkä Bumblerideista oikeastaan keksin. Uskoisin, että soratiellä ei vielä ongelma mutta talvella sellaisella "röpelö"jäällä meno oli kyllä pomppuista.
 2. Jenny-Maria; Loistavan valinnan teitte ! Meillä Bumblerideissa käytettiin kuopuksen vauva-aikana kahta erillistä sadesuojaa, ihan normaaleita rattaiden sadesuojia (toinen Emmaljungan ja toinen joku Pikku Piia tms.). Sitten kun lapset siirtyivät vierekkäin istumaan hankin Brion tuplasadesuojan. Menee just ja just paikoilleen, suosittelen tutustumaan muiden merkkien tuplasadesuojiin myös, jos löytyisi Brioa reilumman kokoinen. En tykkää sellaisesta "umpio"mallisesta sadesuojasta, siksi tällainen ratkaisu
 3. Meillä olisi ajankohtaista mutta pelkään aamujen aikastuvan ja siksi kuopus nukkuu vielä meidän makkarissa. Isovanhemmilla nukutaan samassa huoneessa koko porukka ja siellä meidän aamut alkaa aina pari tuntia normaalia aiemmin. Jompikumpi lapsista kun inahtaa ekan kerran, niin toinen pomppaa pystyyn ja voi sitä jälleennäkemisen riemua.. Yöllä nukkuvat niin sikeästi etten usko, että toisiaan saavat hereille mutta aamutuimaan uni on jo niin herkkää, että havahtuvat helposti. Ja äiti on siis tämän perheen todellinen aamuntorkku
 4. Mahtavaa kuulla muiden kokemuksia. Ajankohtainen aihe meilläkin. Meidän melkein 3v saa minut lähes päivittäin sellaisen raivon valtaan, että itsehillintää on pitänyt tosi kovasti harjoittaa. En haluaisi huutaa mutta liian usein vaan huomaan silti huutavani. Rajat meillä on säännönmukaiset. Pyrin välttämään turhaa kieltämistä. Se mikä on vaarallista kielletään ja esim ruoalla leikkiminen on kiellettyä. Karkailun olen saanut kuriin sillä, että siitä seuraa aina jotain ikävää. Esim. leikkipuistosta karkailu loppui, kun lähdettiin aina karkaamisen päätteeksi kotiin. Olin siis varoittanut, että jos karkaat, niin leikit loppuu siihen. Ja kyllä, minua syletti muutamia kertoja tosi kovasti lähteä kotiin, kun sinne juuri oli päästy. Mutta tämä auttoi. Kop kop kop ja karkailua ei ole nyt ollut lainkaan. Jäähyä en ole käyttänyt oikeastaan lainkaan. Jostain syystä en haluaisi sille linjalle lähteä. Pikkusiskon kiusaaminen on tällä hetkellä suuri ongelma ja siihen ei tunnu auttavan mikään eli saas nähdä pitääkö tästä jäähyttömyys-periaatteesta lipsua. Onko jollain hyvää vinkkiä siihen miten pikkusiskon tahalliseen itkettämiseen kannattaisi puuttua? muoks. Tapakasvatukseen liittyen vielä kysyn miten teillä toimitaan ruokailutilanteissa, niin kotona kuin ravintolassakin? Vaaditaanko lapsilta pöydässä istumista ruokailun ajan? Meillä pöydästä ei juoksennella kesken ruokailun minnekään ja tämä on joskus aiheuttanut haastavia tilanteita, kun kaveriperheissä säännöt on ihan erit.. Mun mielestä ruokailutilannetta ja muita ruokailijoita tulee kunnioittaa sen verran, että syömistilanteeseen keskitytään ja rauhoitutaan.
 5. Meillä mies lupasi lopettaa sitten, kun saadaan lapsia. No ei loppunut ensimmäisen tultua eikä toisenkaan. Eli meillä ei toiminut tuo ^. Itse olen ollut polttamatta 6 vuotta ja ollut sitä ennen tosi kova tupakoitsija eli tiedän kyllä tasan tarkkaan millaista siitä on päästä eroon. Meillä ei miehellä ole minkäänlaista halua lopettaa. Itseäni inhottaa tosi paljon, että lapset joutuvat haistelemaan tupakalle haisevaa isää.
 6. Bumblerideillä mahtuu just eikä melkein.
 7. Meillä alkaa olla vuosi takana käyttökokemusta Bumblerideistä ja oikeastaan ei mitään huonoa sanottavaa niistä ole. Nyt kesälomareissussa todettu jälleen yksi hyvä puoli- vievät vähemmän tilaa kasattuna kuin Emmaljungan city crossit, jonka ansiosta 3 viikon reissulle pakkaaminen helpottui huomattavasti Tavarakorin tilavuus on ollut kesäretkillä myös aivan loistava, mahtuu kaikki tarvittava ja vähän muutakin mukaan. Esikoinenkin (2v9kk ja n.94cm) nukkuu rattaissa ongelmitta päiväunet. Voin edelleen siis suositella lämpimästi.
 8. NKL

  Väistötilat (synnäri, VVO, heräämö, leikkuri) NKL:lla tulevat olemaan sellaiset kuin ne nyt ovat koko remontin ajan eli vuoteen 2015 asti. NKL:lla ei ole tuollaista Haikaranpesän kaltaista välipalakaappia. Kovasti olen sellaista kaivannut molemmilla kerroilla siellä ollessa Iltapalasta jääneet (eipä niitä kyllä juuri jäänyt..) leikkeleet ja vihannekset ovat käytössä yön aikana kyllä.
 9. Olen kirjoittanut tämän jo aiemminkin tähän ketjuun, mutta toistona.. Minä otin quadroliftista sen karvan pois ja laitoin tilalle äitiyspakkauksen patjasta leikatun patjan, jonka petasin lakanalla ja vain oli hyvä loppukesän vauvan siinä pötkötellä eikä ollut kuuma. Ja meillä 7kk vanha vauva oli talvikamppeissaan ongelmitta quadroliftissä eli ei se niin kamalan pienikään ole, niinkuin jotkut pelkää. Tuossa kohtaa rakensin siitä jalkapussin, kun selkänojaa tarvitsi alkaa saada pystympään asentoon. Mun mielestä quadrolift on aivan huippu keksintö ja sitä lämpimästi suosittelen. Me käytettiin sitä myös tuplissa (Bumbleridet) ekat 7kk. Citykoppaa ei kyllä pysty hyödyntämään yhtä monipuolisesti.
 10. Bumblerideja on saanut Suomesta vasta viime keväästä alkaen, eiköhän niitä pian ala liikkua käytettyinäkin
 11. Facebookissa on tällainen ryhmä. Valitettavan hiljainen ainakin toistaiseksi. Kivoja vinkkejä Rilla, kiitos niistä
 12. Mulla on molemmat lapset täysimetty puolivuotiaaksi ja molempien kakka on pääosin ollut vihreää siihen saakka. Välillä oikein limaista vihreää ja välillä vähemmän. Kumpikaan ei ole millekään allerginen, eikä mitenkään mahavaivainen. Eli joskus rintaruokitun lapsen kakka voi olla vihreää ilman mitään syytä.
 13. Minä pesen Småfolkit 40 asteessa. Yksi paita eksyi juuri 60 asteiseen pyykkiin eikä sille mitään tapahtunut. Tästä oli kyselyä jossain fb:n kirppiksellä ja aika moni niitä pesi kuumemmassa ja yleisesti ottaen hyvin ovat kestäneet.
 14. Ymmärtääkseni se onkin puheenkehitykseen kuuluvaa, että sanoista tulee ensin vain tavuja tai sanat tulevat osittain, mutta jaksan ihmetellä tätä meidän poikaa, joka niin säännönmukaisesti käyttää vain ekoja tavuja ja niin taitavasti poimii ne tavut uusista sanoista ja yhdyssanoista. Ja tätä on jatkunut jo kauan. Tähtisilmä; teidän neidin puheenkehitys tuntuu menevän juuri oikeaan suuntaan