blue.eyes

Aktiivijäsen
 • Content count

  611
 • Joined

 • Last visited

About blue.eyes

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 07/29/81

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kanta-Häme

Recent Profile Visitors

3017 profile views
 1. Mä kuvittelin että täällä olisi ollut enemmänkin juttuja painajaisista, mutta josko tästä lähtisi keskustelu uusilla tuulilla. Meillä esikoinen 3,5v on alkanut pelätä nukkumaan menoa. Kaikki on mennyt aina samanlailla illat joten syy on nähtävästi yöllä nähnyt unet Kertoo että ei halua laittaa silmiä kiinni kun joutuu lähtemään yksinään "matkalle" Unet on ovat tähän mennessä (mitä on muistanut kertoa) on naapurin kanssa kanssa moottoripyöräilyä metsään sekä tyttö ollut autotiellä ja kaiketi jäännyt alle tms. Miten pienelle voi selittää että se on vain unta eikä totta?!?
 2. Mulla oli perjantaina punktio ja mä selvisin kyllä tosi helpolla. Kovasti kiittelivät ja kyselivät haluukkuuta toiseen kertaan, joka näillä näkymin on syksyllä. Parin viikon päästä saan soitella ja kysyä miten kävi.
 3. Osaisikohan joku kertoa mikä meidän pienellä on?? Kuume nousi la-su yönä ja sunnuntaina oltiin 39-40 astetta. Kuume laski ti-päivällä 36 (eli alilömpöön) Näppyjä (näyttää ihan hyttysen pistoille) on noin vajaa kymmenkunta. Eniten jaloissa. Näpyt ei ole muuttaneet muotoaan. Lääkärissä epäili enteroa tai vesirokkoa ja sulki vauvarokon pois --> kuulemma ei näpyt täsmää siihen.
 4. Meillä on vanhemmalla neidillä aikuistenn tyyni vähän littanan oloinen ja oli sitten yksi päivä löytänyt pienen koristetyynyn ja se piti saada sänkyyn, joten nyt nukkuu kahdella tyynyllä ja mua hirvittää kun se koristetyyny on aikas paksu.
 5. ^ Aivan loistava idea tarjota muistitikulle kuvat! Mun täytyykin kysyä olisko meidän päiväkodissa tuommoinen mahdollista, kun veisi oman tikun heille. Kumminkin on sen verran vähän lapsia että tuo voisi onnistua edit. Kirjoitusvirhe
 6. Mä tilasin nyt esikoiselle Britax 1-2-3 Evolvan ja kuopus saa siirtyä esikoiselta jäävään cragon cosmic comforttiin.
 7. HYS

  Mä synnytin tuon juniorin 3.11.-08 ja silloin pääsin jo "altaaseen" siis ihan isokoinen amme. Tai amme on huonosana, mutta allas joka seisoi omilla tassuillaan, ei siis lattiaan upotettu malli. Allas oli mun pelastus. Olin siellä noin tunnin jolloin olo alkoi olemaan niin tukala että vesi ei enään auttanut supistuskipuun. Altaassa olikin avautunut 5cm eli altaasta pois tullessa oltiinkin valmiita puskemaan typyä maailmaan. Henkilökunta oli edelleen hyvin mukavaa, osa muisti minut esikoisen jäljiltä mikä oli ihan kivaa. Itse olin 2hh huoneessa ja mun mielestä ikkunapaikka oli aika ahdas ja sitten taas se sivupaikka huono kun toinen joutuu vaihtaa vaippaa ja pesemään vauvaa "toisen tilassa" Troppia saa niin paljon kun vai kehtaa pyytää. Itse kärvistelin ihan turhaa pukamista kun en ens alkuun kehdannut pyytää. Sainkin rasvaa että supon, joilla kipu helpotti ja pukamat hävisi parissa päivässä. Ruokaa saa usein ja ihan riittävästi ja usein jopa hyvääkin On siellä hedelmiä pöydillä joita saa syödä sekä jääkaapista löytyy jugua, viiliä, leipää päällisten kanssa, jos vielä on jäännyt nälkä. Kahvia, teetä ja kaakaota saa siellä valmistaa itselleen, vaikka on siellä päiväkahvitkin. [/"rakentavaa kritiikkiä] Mun esikoisen synnytys ei mennyt ihan putkeen, joten imetys alkoi vähän takkuamalla ja koska olin ensisynnyttäjä en tiennyt siis yhtään mitään. Kuuntelin kätilöitä kun kiveen hakattua raamattua joten meillä esikoisen imetys meni osittaisimetyksellä. Mun neuvo (älkää ottako itteenne, kerron tämän koska se toimi mulla ja toivon että tämä toimii myös muilla) Jos mahdollista, niin vauva tissille heti synnytyssalissa ( ei nyt ihan 5minuutissa tarvii, mutta jossain kohtaa antaa toisen imeä. Juokaa nestettä!! Antakaa vauvan imeä rintaa niin kauan kun imee ja vaihtakaa tissiä jos vielä on tyytymätön. Antakaa imeä toinenkin tissi niin kauan kuin haluaa ja tarvittaessa vaihtakaa takaisin tissiin josta aloititte. Ei ole olemassa aikarajaa kuinka kauan voi tissistä imettää tai että ei voisi jatkaa molempien tissien jälkeen siitä tissistä mistä aloitettiin. Mulle oli yllätys että Hyvinkää on harvoja sairaaloita joissa on käytössä 8% painonpudotusraja eli siellä on todella herkästi tuputetaan lisämaitoa. On tärkeää että oma maidontuotanto saadaan käytiin eikä se tapahdu samantein kun vauva on maailmassa. Mulla meni 2 päivää ennenkuin maitoa alkoi tulemaan oikein kunnolla. Sairaalassa jo antamassa lisämaitoa vaikka neiti oli täysin tyytyväinen syötyään molemmat tissit (eikä siis huolinut maitoa) Lisämaito ei ole pahasta (anteeksi jos tämän kuvan saa), mutta mua sieppasi että kukaan ei kertonut näitä asioita mulle vaan menin oman pääni ja fiiliksen mukaan ja meillä ollaan edelleen imetyksellä, maito on riittänyt komeasti, vaikka esikoiselle ei riittänyt kun maitoa annettiin jo sairaalassa useita kertoja [/Lopetus] Pahoittelut jos joku ottaa nokkiinsa.
 8. Mä huomasin että yksittäispakatuissa jugupurkeissa aikuisten versio on kevyempi ja vähäsokerisempi kuin ne kidius-merkkiset, jotka on suunnattu lapsille. Eli meillä tyttö syö aikuisten jugurttia.
 9. Täss mä koitan lykkiä tissiä neidin suuhun että mä saan vielä hetken olla koneella, vaikka pitäisi puuroa antaa (Muksua.. )
 10. Mulla on hakusessa kirja nimeltä KALA ETSII KOTIA. Koitin etsiä kustantajan kautta, googlailin, mutta mä en vaan löytänyt Mulla on samasta "kirjasarjasta" Sammakon kotilampi-niminen kirja ja se on aivan ihana, joten olisin tosi iloinen jos joku osaa vinkata mistä suunnasta mun kannattaa tuota kala kirjaa etsiä.
 11. Älä välitä, mulla on tätä vieläkin kuopuksen kanssa kun joku tuttu jota en ole nähnyt sitten neidin odotuksen kysyy nimeä. Ööö, venaa hetki mä mietin Viime aikaisia on ollut se kun en ole itse hakenut esikoista sänkyyn viereen nukkumaan niin yks yö mietin että miksi kuopus on sängyssä ja huomasin tuijottavani esikoisen titinallea Eilen aamulla olin laittassa aamukahviini lisää kahvia (kahvinporoja) kun piti lisätä sokeria. Mulla oli jo purkki auki ja kukkurallinen poroja kun tajusin mitä olin tekemässä. Piti vielä tarkistaa että en ollut kipannut jo, koska on ihan automaattinen liike
 12. Meillä on se "ongelmana" että me kaikki nukutaan samassa huoneessa, joten en viitsisi kauhean kauan antaa toisen ähistä tai huutaa kun herättää esikoisen Tänään neiti söi muksun hiutaleriisipuuroa noin puoli desiä ja päälle päärynäsosepurkin. Nukahti ysiltä ja just äsken heräsi ekan kerran huutamaan. Nyt ei ollut nälkähuuto vaan "tutti"kaipuu eli jos olisi tutin syöjä, niin olisi ollut nopea keikka lykkiä vain tutti suuhun. Onko mun ainoana keinona nyt siirtää kuopus omaan huoneeseen ja koittaa harjoittaa lempeää unikoulua ja syöttää vasta kolmen-neljän tienoilla ekan kerran?? Tää on ihan kauheaa kun esikoisesta kaikki meni ihan omalla painollaan ja nukkui jo 5-kuisena yöt (paitsi sitten kun alkoi tulee hampaita. (tässä välissä oli jo toinen tissittely...)
 13. Toivottavasti tulisi jonkin verran tästä viestistä oikeaan ketjuun. Eli meillä nuorimmainen 7kk ja rapiat, syö öisin 1-3 kertaa yössä. Ongelma on on lähinnä siinä että yksi syöttö olisi ok, mutta miten päästä eroon niistä kahdesta muusta ja nukahtamaan sänkyynsä ilman tissiä. Neiti ei syö tuttia ja on tällä hetkellä nukahtanut tissi suussa. Tuttia en nyt haluaisi tässä iässä opettaa imemään.
 14. Meillä on nyt maitoaltistus heinäkuun alussa ja ennen altistusta joudun taas olemaan maito/munapois kuurilla. Mun aamukahvimaitoni ei aiheuta mitään Ryömijälle, mutta tuossa eräänä aamuna annoin Muksun Nutricia päärynäpuuroa 5-6kk, joka sisälsi heraa ja maitojauhetta, niin parin lusikallisen jälkeen suun ympäristö punoitti, poskessa oleva läiskä lehahti oikein kunnolla ja syönnin jälkeen kaksi tuntia meillä oli tosi pahantuulinen neitokainen. Mä en vaan voi mitenkään uskoa tuota maitoallergiaksi, koska meillä nukutaan hyvin ja meillä on vain tuo poskessa oleva punainen kohta...
 15. Meilläkin asuu aamuvirkku!! On ihan super huippu aamu jos nukutaan 6.15 saakka. Yleisemmin se on 5.15-5.45. Sieppaa kyllä sen verran kun esikoinen on alkanut nukkumaan nyt suht hyvin ja nukkuisi sinne kasiin komeasti. Mieskin menee töihin myöhään että voi itsekkin nukkua sinne kasiin, niin miksi tuo nyytti ei voisi nukkua myös. Joinakin aamuina onnistuu kun siirryn toiseen makkariin vauvan kanssa ja lykin tissin suuhun, mutta useinmiten ei. Nyytti on nyt siis kohta 7kk.