Kähmäräpälä

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About Kähmäräpälä

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Mä kuulun näihin hiljaisiin jäseniin. Liityin tänne kun foorumi perustettiin ihan sen takia, että ehkä kuulun joskus tähänkin kohderyhmään ja halusin lukea joidenkin tuttujen kuulumisia. Olen siis jo vuosia naikkaroinut ja ollut siellä aktiivinen. Mulle ei ole sinänsä merkitystä, jos keskustelualueita halutaan rajata, mutta tähän seuraavaan haluan ottaa kantaa. Koska olen tätä foorumia lukenut epäsäännöllisen säännöllisesti jo pitkään, en koe, että mulla on erityistä tarvetta perehtyä paikan "tapoihin". Jos aktivoituisin, tekisin sen todennäköisesti siksi, että aloittaa esimerkiksi odotuspäiväkirjan. En näe mitään syytä sille, että päiväkirjan kirjoittamisen edellytyksenä olisi jonkinlainen aktiivisuus muualla. Ymmärrän toki, että jotkut haluavat suojata henkilöllisyyttään, mutta yhtä lailla siihenkin voi tarjota ratkaisuksi sitä mainittua blogin pitämistä ja jokainenhan itse päättää, kuinka paljon itsestään on valmis paljastamaan. Mun aiemman kokemukseni mukaan foorumit, joissa pyritään kovasti kikkailemaan erilaisilla jäsenstatuksilla ja oikeuksilla kuihtuvat helposti kasaan.
  2. ^Joo, yksityiskoulua ylläpitävä yhteisö ei saa tavoitella voittoa ja lukukausimaksuja ei ilmeisesti saa periä eli toiminta pyörii valtion ja kuntien rahoituksella .
  3. Mä kyllä rohkenen väittää, että Suomessa ei merkittäviä eroja ole yksityisissä ja julkisissa kouluissa. Valtakunnallista opetussuunnitelmaa tosiaan suurimmassa osassa noudatetaan. Lähinnä nuo erot ovat painotuksissa, esimerkiksi kristilliset koulut painottavat kristillisiä arvoja, Steinerissa nojaudutaan puolestaan steinerpedagogiikkaan. Näkisin, että nämä koulut valitaan pitkälti maailmankatsomuksellisista syistä. Tosin ei kyllä aina niistäkään - itse julkisessa oppilaitoksessa työskentelevänä törmään jatkuvasti vallan merkillisiin käsityksiin esimerkiksi Steiner-kouluista. Jotkut vanhemmat kuvittelevat, että niissä harjoitetaan jotain mystisiä salatieteitä, jotkut taas pitävät Steineria loistovaihtoehtona oppilaalle, jolla on paljon oppimisvaikeuksia ilman mitään tietoa ja käsitystä siitä, millaisiin käytäntöihin kyseinen pedagogiikka nojautuu. Jos julkiset peruskoulut eivät kiinnosta, suosittelen tutustumaan ennen kouluvalintaa eri oppilaitosten arvoihin, taustalla oleviin ideologioihin sekä käytäntöihin (millaisia materiaaleja käytetään, millaiset ovat luokkakoot, onko saatavilla erityis- tai tukiopetusta tarvittaessa jne.) ja tekemään valinnan niiden pohjalta .
  4. ^Suomessa on tällä hetkellä vajaa 70 yksityistä perusopetusta antavaa koulua . Suurin osa niistä tosin noudattaa valtakunnallista opetussuunnitelmaa ja tuntijakoa, mutta painotukset ovat vähän erilaisia. Yksityisiä kouluja ovat mm. Steiner-koulut, kristilliset koulut ja kansainväliset koulut.
  5. Hups, niinpäs olikin . Kirjana on varmasti mukavampi lukea kun on melkoisen pitkä. Nimim. Eräs, joka luki sen joskus nettiversiona silmät ristissä yhtä kouluhommaa varten .
  6. Eikä tarvitse edes lainata tai ostaa - Linnilän väikkäri löytyy Jyväskylän yliopiston kirjaston tietokannasta . Eli osoitteesta www.jyu.fi ja sieltä kirjasto, Jykdok ja hakee vaikka kirjoittajan nimellä niin pitäisi löytyä .
  7. 0-2 kiertoa eli menkat alkoivat ihan normaalisti lopettamisen jälkeen, vaikka olin ihan varma, että joudun odottelemaan niitä ties kuinka kauan . Kierrot ovat nyt muistaakseni olleet 30-30-31-32 päivää. Samoissa mentiin silloin melkein kahdeksan vuotta sitten kun pillerit aloitin.
  8. Täytyy tähän kommentoida, että ei kyse ole varmastikaan siitä, että ammattilainen haluaa tehdä asiasta ongelman vaan tarkoitus on pikemminkin poissulkea sen, että taustalla ei ole mitään sellaista, joka vaatisi puuttumista . Musta olisi ammattilaisen näkökulmasta tosi ikävä tilanne, jos olisin jonkun lapsen kohdalla "vähätellyt" hänen ongelmiaan ja sitten tulisikin ilmi, että kyse ei ole vain puheen viivästymisestä vaan laajemmista kielellisistä ongelmista . Vaikka monella lapsella puhe tulee aikanaan ihan normaalisti, on kuitenkin olemassa myös niitä lapsia, joilla on kielellisiä vaikeuksia, jotka eivät odottamalla helpotu ja varhaisella puuttumisella voitaisiin estää se, ettei tilanne pääse pahenemaan (esimerkiksi ottamalla käyttöön vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä, mikä ehkäisee lapsen turhautumista ja rohkaisee kommunikoimaan toisten kanssa).
  9. Kahdeksan vuotta söin yhdistelmäpillereitä ja menkat alkoivat muistaakseni 29 päivän kuluttua. Toinen kierto oli muistaakseni 30 päivää ja seuraava 32 päivää. Toivottavasti jatkuvat samalla linjalla.
  10. Mä pelkään lapsettomuutta. Yritystä ei ole vielä ollut, joten en tiedä onko pelkoni aiheellinen... Lähisuku on kuitenkin hyvin vähälapsista - tämä voi tietty olla valintakysymyskin. Lisäksi mulla on hyvin niukat (onneksi sentään säännölliset) kuukautiset, mikä käsittääkseni kertoo siitä, että kohdun limakalvo on kovin ohut ja munasolun kiinnittyminen voi olla vaikeaa. Alun alkujaan kuukautiset ovat olleet ihan normaalit, mutta niukkenivat vähitellen pillereiden syömisen myötä. Lopetin tänä vuonna pillerit melkein kahdeksan vuoden syömisen jälkeen ja sen jälkeen menkat ovat tulleet kolmesti ihan yhtä niukkoina kuin pillereidenkin aikaan. Voi toki olla, että kuukautiset muuttuvat runsaammiksi vähitellen.
  11. Taloudelliset seikat ja työkuviot jarruttavat. Valmistunen tämän vuoden loppuun mennessä ja haluaisin viran ennen perheen perustamista. Pelkään, että putoan työkuvioista, jos heti valmistumisen jälkeen jään äitiyslomalle vain vähäisen työkokemuksen jälkeen. Haluaisin äitiyslomailla rauhassa ilman että stressaan koko ajan sitä, minne menen töihin loman päättyessä. Miehellä on vakituinen työ, mutta tulotaso ei ole sitä luokkaa, että sillä pidettäisiin haluamaamme elintasoa yllä, jos mä en ole töissä. Sinänsä elämän muuttuminen lapsen myötä ei kauhistuta . Jos tietäisin, että mulla olisi virka odottamassa kun valmistun, voisimme vallan hyvin ryhtyä perheenperustamispuuhiin.