syksyn tyttö

Aktiivijäsen
 • Content count

  2585
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by syksyn tyttö

 1. Myyn äitiysvaatepaketti, kaikkia käyttänyt m kokoinen vaikka osan koko merkintä on L. Housut 5 € /kpl, paidat 3€ kpl ja tukivyö 10 €. Kaikkiin postit lisäksi tai nouto Klaukkalassa, kuljetus pääkaupunkiseudulla onnistuu omien menojen mukaan.
 2. Kyselisin teiltä muilta jotka olette kasvattaneet lapsenne kristilliseen uskoon, että mitä te olette tehneet? Siis ihan kun toi meidän pieni on vielä aika pieni mutta haluisin, että kristinusko tulisi luontevana osana hänen elämäänsä jo ihan pienestä pitäen.
 3. Snow, loppuvaiheessa yleensä tulee vasta. Mulla ekassa oli hepatoosi ja tokassa kontrolloitiin ekan kerran viikolla 34 jolloin arvot olivat koholla, mutta ei oireita. Nyt on katsottu arvoja jo useamman kerran kun välillä kutisee(en tiedä olenko vain vainoharhainen) mutta vielä sapet olleet hyvälllä tasolla ja maksa-arvot vaihdelleet kovasti miksi niitä on nyt parin viikon välein seurattu.
 4. Meillä on reilu kaksivuotias joka puree hoidossa muita lapsia(useammin kerran viikossa). Yleensä aina pienenpiä joiden kanssa tulee jotain kahnausta, isompien kanssa osaa paremmin sovitella sanallisesti. Millä tuon saisi loppumaan? Hoidon kanssa ollaan sovittu, että siihen saa ja tulee puuttua saman tien, eikä se ole millään lailla meistä vanhemmista hyväksyttävää. Toivoisin jopa, että joku hoitokavereista antaisi samalla mitalla takaisin jotta poika oikeasti ymmärtäisi, että se sattuu. Kotona ollaan yritetty puhua, ettei muita saa purra ja jos tulee erimielisyyksiä eikä pysty niitä yksin toisen kanssa ratkomaan niin ratkaisuna on pyytää hoitotäti paikalle, ei purra muita. Poika saattaa ihan tyynesti sanoa, että puri taas tänään jotain toista hoidossa. Kotona puri kesällä aikuisia, mutta se liittyi aina turhautumiseen kun ei vielä osannut kunnolla puhua, mutta se jäi tosi nopeasti pois. Nykyään saattaa kotona purra jotain lelua, sanoa, että lelu itkee ja sitten pyytää lelulta anteeksi. Selvästi siis käy läpi hoitopäivän aikana tapahtuvia asioita. Mitä te ajattelette perheestä jonka lapsi puree hoidossa muita? Itse kun olen joutunut vähän muuttamaan käsitystäni siitä kun se on oma lapsi joka toimii väärin. Kotona kumminkin on mielestäni sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta.
 5. Eikö tukossa oleva nenä ole yksi raskausoire kun limakalvot turpoaa.
 6. Meillä on esikoisella kanssa alkanut nokkosrokko tänä syksynä ja ei vaadi kuin +10 astetta. On nyt kuukauden kuuri allergialääkettä ja auttaa ainakin kun nyt syö. Pojalla on myös taipumus atooppiseen ihottumaan. Toivottavasti menee ajan kanssa ohi. Onneksi ei kutise vaa näyttää vaan hurjalta.
 7. Meillä oli liberon teippivaippa keväällä kun vielä käytettiin yövaippaa ja hyvin harvoin falskasi. Merkin vaihto voi auttaa jos isompi koko ei ole hyvä. Noi merkithän ovat vähän erimallisia. Oletteko kokeilleet isompaa liberoa vai vaan katsoneet kilorajoja? Isomman koon kun voi saada hyvin laitettua vaikka kilot eivät täsmääkään.
 8. Monessa ryhmiksessä varahoitoa tarvitaan vain talvi-, kesä-, syys- ja joululomien yhteydessä
 9. Höh. Vanhahan meillä on. Meni suunnitelmat uusiksi.
 10. Voiko isäkuukauden eli sen 6 viikkoa pitää kahdessa erässä?
 11. Kaipaisin keskustelua erilaisista trampoliineista. Puolesta ja vastaan. Meillä olisi harkinnassa ostaa kesällä trampoliini, joku n 1,5 metriä halkaisijaltaan.
 12. Mie soittaisin tuosta kuhmusta varmuuden vuoksi päivystykseen.
 13. Mulla on kestoilusta aikaa niin muistuttaisko joku mua siitä mitä etikalla ja soodalla kestojen pesussa tehdään?
 14. Olen esikoista yksin kantanut kudotulla selkärepussa. Eiköhän se mene sitten siinä vaikka vauva edessä. Uutta kantovälinettä kun en kumminkaan tämän takia halua hommata kun harvemmin kumminkin tarve kumpaakin yksin kantaa.
 15. Noin mieki tekisin. Itse vaan mietin olisiko mahdollisesti hyviä sidontoja mitä tuossa käyttää.
 16. Miten sitoa kaksi lasta jos haluan ulkona ollessa kantaa kumpaakin samaan aikaan? Isompi on kaksi ja puoli ja pienempi pari kuinen. Liinoina on trikoinen ja kudottu sekä rengasliina.
 17. Kiitos. Odotellaan vaan.
 18. Meillä on kuukauden ikäinen tyttö jolla on tosi paljon hormooninäppylää kasvoissa. Voinko jotenkin itse vaikuttaa näppylöiden syntyyn ja katoamiseen.
 19. Bepamthenia laitettu pari päivää ja alkaa helpittamaan.
 20. En jaksa koko ketjua lukea joten en tiedä josko on jo kysytty. Meillä on alle viikon ikäinen vauva ja saatiin yhtenä yönä rinnat rikki kun en jaksanut kiinnittää oikeaan imuotteeseen huomiota. Nyt sitten nännit vuotaa aika kovasti verta joka imetyksellä. Imetys sinäänsä ei satu kuin ihan alku ja vauca yleensä syö hyvällä otteella. Nyt kaipaisinkin tietoa miten saisin rinnanpäät ehjiksi. Tyttö vaan irvistää rintakumille ja pureskelee sitä joten pureskelee nänniä joka sitten vuotaa. Selvästi vaan verinen maito ärsyttää toisen massua niin joku keino tähän pitäis saada.
 21. Saa ottaa jos on tarvis ja silloin pitääkin. Toisaaltaan ilman erillistä tarvetta ei suositella vain varmuuden vuoksi koska sen vaikutuksia ei ole tutkittu.
 22. Mulla ainakin noi arvot seulaa iham edes takaisin. Maksat on siinä kuudenkympin tienoilla ja sapet hyppelee viiden ja yhdentoista välillä. Huomenna taas äitipolille.
 23. Mie kyllä ymmärrän sen vastakkainasettelun ärsyttävyyden koska se yleensä tarkoittaa ettei suomessa ole mitään hyvää ja siellä viikon lomalla jossain kaikki oli paremmin. En sano että täällä tehtäis niin. Itsekkin olen huomannut että vaikka en suomessa ole yleensä huomannut vihamielisyyttä lapsia kohtaan ja yleensä saanut apua niin silti lomareissuilla olen huomannut hienoisia eroja yleisessä suhtautumsessa, varsinkin jonotuksen ja paikan saamisen suhteen. Tänään huomasin ekan kerran ärsyttävää suhtautumista kun olin kärryjen kanssa messuilla. Joku äiti änki täydessä paikassa ohi kun itse yritettiin myös mennä siitä ja sanoi vanhemmille lapsilleen että katsokaa jalkojanne ettei vaunut aja päälle. Jos hyökin siinä olisivat malttaneet mennä jonon mukana niin ei sitä kyllä toisten päälle tahallaan ajella ja pyydetään anteeksi jos vahinko käy.
 24. Et huomannut kun edellisellä kerralla kyllä harmitti kun ei päässyt koko iltana leikkimään korjausleikkejä yläkertaan. Ei itkenyt sitä mutta muuten huomasin itse että toista se harmitti. Ei vaanvielä tarpeeksi että muistais seuraukset ennen ja kun yleensä tuota on vain hoidossa ja siellä taitaa seurata vain puhuttele ja hetken jäähy.
 25. Meillä tuntuu menevän koko ajan mahdottomammaksi toi pureminen. Puree jo ilman syytäkin, aina kielletään ja jokin kiva juttu jää sitten tekemättä mutta ei silti auta. Pitää kohta alkaa miettimään jotain järeämpää. Jos itse tuon huomaa ajoissa niin poika tottelee mutta muita ei oikein hyvin. Harmi että nyt serkkupoika pääsi liikaakin tuohon osalliseksi.