pinkdream

Aktiivijäsen
  • Content count

    2124
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pinkdream

  1. Meidän 1v10kk (kohta 11kk) tyttö on jo jonkin aikaa pukenut itse päälle mm, lakin ja kaulurin. Nykyään osaa jo laittaa löysemmät housut sujuvasti jalkaan, tiukemmat housut ei vielä onnistu. Paita menee kaulalle asti, mutta hihat ei vielä ihan onnistu. Hameita (ihan sellaisia puolihameita eli ei pään yli meneviä mekkoja) tykkää pukea päälle ja niiden pukeminen nyt onnistuukin tosi hyvin. Kiinnostaakin siis tietää, että missä iässä yleensä opitaan. En oikein tiennyt miten noita vaihtoehtoja olis pitänyt laittaa niin laitoin nyt noin paljon. Muutetaan jos siltä tuntuu! Niin, ja itse en ainakaan löytänyt tälläistä ketjua, mutta jos tälläinen jo löytyy niin ohjatkaa ihmeessä sinne
  2. Olen nyt puolivälissä raskautta. Tänään, kun olin töissä juuri syömässä, minulle tuli joku ihan kamala tunne, silmissä vain heilahti. Tunsin siis ikäänkuin voimakkaan "nytkähdyksen", ikään kuin koko rakennus olisi heilahtanut yhtäkkiä nopeasti. Vaistomaisesti tietysti kauhistuneena vilkuilin ympärilleni, että eikö kukaan muu muka huomannut nytkähdystä, kunnes tajusin, että minustahan se vain johtui, eikä tänne Suomeen ole iskenyt mitään maanjäristyksiä Olin jo melkein kokonaan syönyt, enkä meinannut uskaltaa nousta, koska tuntui niin höntiltä päässä. Vieläkin ihan typerä tunne, vähän samanlainen, kuin normaalisti pahan migreenikohtauksen helpotettua, jos kellään kokemusta. Pää on ns. arka.. Nyt tuli kaiken lisäksi huono olokin Onneksi pian pääsee töistä. Tuntui, kuin olisin kävellytkin kuin känninen, vaikka en varmasti kävellyt, tai ei kukaan ainakaan katsonut minua oudosti Tuon nytkähdyksen aikana en edes liikahtanut nopeasti tai mitään, ihan rauhassa kauhoin ruokaa suuhuni. Kaiken lisäksi olin siis jo melkein syönyt, ettei voinut oikein johtua verensokeristakaan tms. Verenpaineet tulee tietysti mieleen varsinkin näin raskausajan huimauksista.. Voivatkohan verenpaineet heilahdella tuolla lailla yhtäkkisesti noin voimakkaasti? Ennemmin minua ei ole huimannut, mutta tiedän kyllä, että normaalia raskaudessa. Haluaisin silti kuulla muiden kokemuksia. Tuossa lähinnä pelotti se, että se oli niin yhtäkkinen.. Kertokaa ihmeessä jos täällä on jo keskustelu tästä aiheesta!
  3. Mulla yksi tyttö ja raskauspahoinvointia oli tosi vähän. Aluksi pientä kuvotusta silloin tällöin, mutta tosi vähäistä. Vastasin siis, että en kärsinyt pahoinvoinnista.
  4. Mulla on ollut Mirena nyt kaksi viikkoa ja pikkuhiljaa alkaa näyttää vaivattomalta. Aluksi tuli yli viikon vuotoa enemmän tai vähemmän, mutta nyt se on ruvennut loppumaan kokonaan. Mulla on ollut kysta jossain vaiheessa ja tuo alavatsan ilmavuus on kyllä loistava kuvaus sille! Mä uskon mun tuntemusten perusteella, että mulla on ollut kysta myös tässä viimeisen kuukauden aikana.. Ne kystathan lähtee sieltä itsellään pois, ilmeisesti puhkeavat (?) jotenkin jossain vaiheessa.. Se puhkeaminen saattaa sattuakin vähän tai tuntua ainakin jotenkin ikävästi.
  5. Mulla on tullut vähän rusehtavaa valkovuotoa nyt torstaista asti, mutta ei muuta. Tällä hetkellä ei oikeastaan tuu sitäkään. Toivottavasti olis tuollainen teidän kuvailema kunnon vuoto jo alkanut jos olis alkaakseen! Mulla aiheutti tuon saman minipillerit ja se johtui nimenomaan vaan siitä, että ei sopinut mulle.
  6. Mulle laitettiin just tänään Mirena. Jännitin sitä ihan SIKANA, sain jopa diapamia ennen toimenpidettä, että rentoutuisin. Otin 2x400mg ibumaxia tunti ennen toimenpidettä ja muutaman tunnin kuluttua laitosta, otin vielä yhden ibumaxin. Nyt, kun edellisestä särkylääkkeestä on yli kolme tuntia, alkaa taas epämiellyttävä tunne alamahassa, mutta en toisaalta oo varma onko tää luulosairautta, kun luen tätä ketjua. Itse laitto ei tuntunut kyllä hyvältä, mutta ei nyt sattunut mitenkään hirveästi. Lähinnä tuntui tosi inhottavalta. Mulla vihloi varsinkin vasemman puolen munasarjaa tosi ikävästi. muoks. Mulla on 3,5-vuotias tyttö. Silläkin on varmasti vähän vaikutusta onko synnyttänyt vai ei. Laitetaanko noita kuitenkin synnyttämättömille?
  7. Me tehtiin tytön kanssa itse kortit. Tulostin tytön iloisen leipurikuvan kartonkipohjaan, sitten liimattiin jotain koristeita lisäksi ja tyttö raapusteli itse kortteihin jotain omaa tekstiään. Tietty myös minä kirjoitin korttiin runon ja joulutoivotukset. Lisäksi käärittiin sellofaaniin jokaiselle erilaisia kääreellisiä suklaakonvehteja.
  8. Mitä olisit halunnut tietää ennen vauva-arkea ja synnytystä jo löytyvät, joten vastapainoksi vauvakuumeilijoille ja odottajille tälläinen! En ainakaan tälläistä löytänyt, kertokaa jos tälläinen jo on, niin tämä voidaan antaa poistaa! Itselle ainakin tullut moni juttu yllätyksenä.. Kuten; -Näkö voi huonontua raskauden takia ja vieläpä tosi paljonkin! -Menkkamaiset alavatsakivut voivat olla alussa tosi koviakin, eikä niistä kannata liikaa huolestua, yleensä ovat ihan normaaleja. -Maitoa voi ruveta tulemaan jo vaikkapa 15 viikoilta asti. -Raskauksia on yhtä paljon erilaisia, kun odottajia, joten älä liikaa vertaile itseäsi muihin... -Pissahätä voi olla ihan alusta asti jatkuva, eikä vain loppuraskaudesta vauvan painon ja koon takia. Siinä ainakin joitain, mitä itselle on tähän mennessä tullut yllätyksenä.. Mielestäni tämä voisi olla kiva juurikin vauvasta vielä haaveilijoille + jo raskaana oleville, jotka huolestuvat oireistaan...
  9. Jee, kaksi luukkua avattu joulukalenterista.... Tyttö oli aivan ihmeissään pienistä paketeista. Ei meinannut uskaltaa edes avata pakettia sen jälkeen, kun oli oikean löytänyt!
  10. "Meidän täytyy keksiä säännöt rakkaudelle. Ja rakastaa niiden jaloissa.... Höh, kumma laulu!" Tyttö n.3v. (on vanha juttu) Ja sehän olis siis "ja rakastaa niiden rajoissa.." Tyttö tajus itsekin laulun kuulostavan kummalta, mutta ei tajunnut laulavansa itse väärin.
  11. Mulla oli alunperin suunnitelmissa tehdä joulukalenteri pyykkipoikien ja paperipussien avulla. Ostinkin jo numeroidut pyykkipojat. Muutin kuitenkin mieltäni ja laitoin tavaroita punaisiin ja vihreisiin paperipusseihin, jotka paketoin pieniksi paketeiksi ja sidoin valkoisella lahjanarulla kiinni. Paketteihin tulee punaisiin pusseihin vihreä ja vihreisiin pusseihin punainen itsetehty pakettikortti, johon kirjoitan tussilla numeron. Paketit laitan pahvilaatikkoon, jonka päällystän joulupaperilla. Ekasta luukusta löytyy lasten sakset, sillä tytöllä ei niitä vielä ole. Saa sitten harjoitella leikkausta ja lisäksi seuraavien luukkujen narut helposti auki.
  12. Mä päädyin laittamaan viikonloppuna punaiset verhot olkkariin ja jouluvaloja. Verhot on tosiaan ihan vaan kokopunaiset paneliverhot ruskeiden ohuiden verhojen rinnalla eli ne tulee olemaan ikkunassa varmaan sinne kevätpuolelle asti jos ei sitä ennen iske mitään verhoinnostusta, mutta epäilen.. Valoja laitoin olkkariin, keittiöön ja tytön huoneeseen. Tontut ja muut jouluisemmat koristeet otetaan esille sitten vasta ekana adventtina.
  13. Kysyisin teiltä, kuinka usein hoitopaikassanne syödään erilaisia herkkuja välipaloiksi? Kuuluuko pullat, jäätelöt ja keksit jokaviikkoiseen tai jopa jokapäiväiseen ruokavalioon? Entäs mehut? Mulla tää aihe on nyt noussut pinnalle, kun oon hämmästynyt siitä miten paljon tytön ryhmiksessä syödään herkkuja ja juodaan mehua. Viime viikolla jäätelöä, pullaa tai keksiä syötiin joko välipalaksi tai jälkiruuaksi ainakin kolmena päivänä. Eilen oli yksi synttärisankari tarjonnut herkkuja ja tänään kuulemma leipovat pullaa.. Kehittävää ja mukavaahan se leipominen varmasti on, mutta eikö vaikka sämpylät kelpaisi? Jatkuvasti tehdään jotain pieniä reissuja ja retkiä johonkin ja niihin kuuluu tietty aina eväät. Ja ei, eihän eväät voi olla hedelmiä, rusinoita tai vastaavia vaan keksejä ja pillimehuja. Me ollaan kotona tarkkoja tämän asian kanssa. Meillä ei oo edes karkkipäivää, koska ollaan sitäkin vastaan (herkut nousee liikaa jalustalle, kun niille määrätään ihan päivä) vaan syödään aina silloin tällöin jotain karkkia, pullaa tai muuta. Välillä pari kertaa viikossa, välillä pari kertaa kuukaudessa. Eli aina silloin tällöin yhtäkkiä tekemättä niistä herkuista mitään sen kummempaa numeroa. Tuo jokaviikkoinen ja välillä jopa jokapäiväinen herkuttelu hoidossa saa mut repimään hiuksia päästä ja sotii täysin mun ajattelutapaa vastaan. No, mikäs sen helpompaa, kun tarjota välipalaksi muumikeksejä, jotka maistuvat kaikille ja sen jälkeen virtaa riittää ja lapset on helppo paimentaa pihalle juoksemaan aidatulle alueelle.. Helppoa, vai mitä??
  14. ^ Mäkään en malttais odottaa.. Mulla on tytön kalenteriin hommattuna jo neljä pientä eläinfiguuria. Ne laitan varmaan kahteen eri luukkuun. Sitten on sellainen pieni, ohut Tomppa-kirja, sitten mun äiti oli ostanut pienen my little ponyn (tai jotain halppisjuttuja, se oli sellaises ihan pienessä rasiassa, missä on myös pussillinen pieniä purukumeja seassa). Muuta ei oo vielä hommattuna, mutta loppuihin luukkuihin pitäis ostaa mm. pieni muumi-käsipeili, mitä on ihaillut kaupassa monesti. Yhteen luukkuun piparimuotti ja mukaan loru, jossa luvataan leipoa pipareita sinä päivänä. Sitten joihinkin luukkuihin just pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä (taatelit on herkkua), pieni purkkapaketti ja joihinkin ehkä jotain karkkiakin. Myös led-tuikun vois ostaa esim. itsenäisyyspäivälle tai jollekkin adventtisunnuntaille. Lähempänä joulua vois keksiä jonkun lorun tyyliin: "kaksi yötä enää jouluun on...." ja sitten keksiä joku juttu siihen liittyen. Esimerkiksi, että olis aika koristella kuusi tai vastaavaa... Jouluvaloihin liittyen, itsekin mietin jouluvalojen laittamista juurikin piristämään tätä ankeaa pitkittynyttä syksyä. Ihan hyvin vois pikkuhiljaa laittaa jotain vähiten jouluisia esille..
  15. Natsiäiti täällä terve... Ei vaan, aloitin juuri herkuttelu päivähoidossa-keskustelun ja koska tämänkin asian kanssa on painittu, päätin aloittaa myös tästä oman aiheen. Katsotaanko muiden päivähoidossa tv:tä? Jos näin on, niin miten usein ja kerrotaanko siitä erikseen? Mikä hoitomuoto on kyseessä? Meidän ryhmiksessä tv on aina päällä. Kun aamulla vien, katsotaan pikku kakkosta, vaikka oltais samaan aikaan aamupalapöydässä ja jos tyttö on ollut päivällisaikaan asti hoidossa, katsotaan päivällispöydästä pikku kakkosta. Tällä hetkellä tilanne on se, että tv suljetaan ruokailun ajaksi vain jos meidän tyttö on hoidossa! Koska "lapset tykkää katsoa syödessä" (hoitotädin mukaan..) ja mä oon ollut ainut, joka on asiasta "valittanut", joten siksi katsovat muuten, mutta eivät mun tytön aikana ruokapöydästä. Mua nyt ei tuo tv:n katselu muuten niin haittaa, kun tyttö ei kotona juurikaan katso ja touhaavat kyllä hoidossa muutakin, mutta mun mielestä tuo tv:n sulkeminen ruokailun ajaksi pitäis olla ihan normaali käytäntö ja hyviin käytöstapoihin kuuluva asia..
  16. Niin joo, ja jos tyttö toteaa ruokapöydässä: "tomaatit on ikuisia", voi varmaan arvata mikä on hittibiisi tällä hetkellä....
  17. Meidän SE 3v3kk sanoo "mennään ilman jaloi" kun kävelee paljain jaloin. Kuulostaa hauskalta, kun samainen herra laulee Chisun kesähittiä "Kolmas pyörä" - "Ja me juostaisiin ilman jaloi..." Meilläkin kävellään ilman varpaita.
  18. Ainakin Seinäjoen Lindexissä oli muumivaatteita iso kasa -50%. En tiedä sitten miten muissa Lindexeissä..
  19. Koska te laitatte jouluvalot ja muut koristeet esille? Nyt on niin masentava ilma, että joku valo jo kelpaisi, mutta toisaalta oon vähän sillä mielellä, että ei haluaisi liian ajoissa jouluvaloja ripustaa, että niistä ei katoa hohto sitten jouluun mennessä..
  20. ^ Niimpä, kalliita marjoja on helppo jatkaa kiisseliksi. Marjathan olis ihan pelkiltään tai jonkun lisukkeen kanssa mainio välipala, mutta kun ne maksaa niin paljon, ne on helppo tehdä kiisseliksi ja saa monta litraa "hyvää" tavaraa.... Se on kyllä jännä miten niitä sokerijugurtteja ja muita syötetään vielä niin paljon. Kuitenkin nykypäivänä niistäkin niin paljon jo puhutaan yleisesti (ei vaan terveysintoilijoiden piireissä) että ovat melkoinen sokeripommi..
  21. 3,5v menee nukkumaan klo 20-21. Pääsääntöisesti on heti kahdeksan jälkeen sängyssä asti, mutta koska on hoidossa satunnaisesti myös klo 20.30 tai klo 18.30 asti, niin joskus venähtää sitten vähän myöhemmälle. Viikonloppuna nukkumaanmenoajat on ihan samat.
  22. Oon ihan samaa mieltä! Kaiken lisäksi leivät ja kaikki tuntuvat olevan tosi usein sitä vaaleaa pullaleipää eli ihan turhaa höttöä. Sokeria tai sokeroitua hilloa laitetaan aamupuuroon jne. Mä itse syön tosi puhtaasti, terveellisesti ja proteiinipitoisesti ja siltikin katson oman lapsen ruokailuja tosi paljon läpi sormien. Eli en todellakaan oo mikään natsi, joka syöttää myös lapselleen pelkkiä proteiininlähteitä ja kasviksia. Mutta vaikka miten laajentaisin sitä omaa näkökulmaa ja katsoisin läpi sormien monia juttuja (tyyliin ihan niitä vehnäjauhosta tehtyjä pannukakkuja sun muita, jota en kotona tee), mahtuu sinne ruokalistaan edelleen ihan liian vähän oikeasti terveellistä ja ravitsevaa ruokaa...
  23. Meillä oli viikko sitten vanhempainilta, jossa aihetta käytiin läpi. Tv:n katselusta ruokapöydässä ei edes enää puhuttu mitään, oli tainnut johtaja antaa sen verran kovan palautteen jo hoitajille, että asiasta ei enää puhuttu mitään muuta kuin sen verran, että mainittiin sen olevan tyhmää ja sellaista ei tehdä. Muuten hoitajat puolustelivat tv:n katselua sillä, että hoitopaikka on vuorohoitopaikka. Päivä alkaa klo 4.45, jolloin ekat lapset tulevat ja menevät suoraan vielä nukkumaan. Osa lapsista taas tulee 6.30, jolloin heidän ei tarvi mennä enää nukkumaan, mutta mm. 1-vuotiaita nukkuu vielä niin pitäisi osata olla mahd. hiljaa. Lapset ovat sitten 6.30-7.30 saaneet katsoa lastenohjelmia (Pikku Kakkosta tai mitä silloin nyt tuleekin) sohvalla peittojen ja tyynyjen kanssa löhöillen ja heräillä vielä rauhassa. No, nyt ei tosiaan puhuttu enää siitä, että onhan se tv ollut aamupalapöydässäkin päällä.. Mutta sitä en oo nähnytkään enää tapahtuvan, oma tyttö menee siis aikaisintaan 7.30 hoitoon. Iltaisin taas on lapsia yleensä ihan korkeintaan kolme, usein myös vaan yksi tai kaksi ja silloin mennään aika paljon lapsen ehdoilla eli tehdään paljon sitä mitä lapsi itse haluaa. Myös siivous, pyykinpesu ja kaikkihan kuuluu ryhmiksessä hoitajien hommiin, joten sellaisetkin jutut on tehtävä lasten aikana ja ne on helppo hoitaa iltaisin jos on vaan yksi tai kaksi lasta, jotka haluavat katsoa sitä Pikku Kakkosta. Eli joo, mun mielestä ihan hyviä perusteita ja hyväksyn ne. Varsinkin, kun nyt tosiaan tyrmättiin se tv:n katselu ruokapöydässä niin täysin ja siitä on tosiaan hoitajat saaneet tiukkaa palautetta. muoks. Kaiken lisäksi mun tyttö on tosi harvoin iltapäivän Pikku Kakkosen aikaan hoidossa ja menee tosiaan aikaisintaan 7.30 eli nykyään mun tytön aikana ei siis varmaan tv:tä juurikaan näytetä. Lisäksi päivähoidon johtaja (oli siis vanhempainiltaa pitämässä) sanoi kysyneensä vielä joltain aluejohtajalta (tai muulta vastaavalta isommalta kiholta) tv:stä päivähoidossa ja sieltä oli tullut todella jyrkkä vastaus: "nykyajan lapset ovat muutenkin naama ruudussa kiinni koko ajan, joten päivähoitoon tv ei kuulu". Hyvä! Jatkossa siis tv:tä vielä katsellaan jonkin verran, mutta siihen on puututtu joka tapauksessa. Yllätyin vaan siitä, kun asiasta tehtiin nimetön kysely ennen vanhempainiltaa, illassa saatiin yhteenveto vastauksista ja oikeastaan kukaan muu ei ollut tv:tä vastaan... Meidän tyttöhän on ollut tuolla hoidossa vasta kesästä asti, muut lapset ja heidän jo koulussa olevat isosisarukset taas ilmeisesti ovat olleet jo pidemmän aikaa tuolla hoidossa ja kaikki tuntuivat olevan ylityytyväisiä. Ihmekkään, kun hoitajat tuntuivat ottavan mun palautteen sekä tv:stä että herkuttelusta tosi kovaa itseensä jos ovat toimineet ties kuinka kauan noin! Jännä sinänsä, että muita vanhempia ei kiinnosta tuollaiset asiat...
  24. Ja toiseksi, meillä ei käytetä tulitikkuja oikeastaan ollenkaan niin en löytäisi mistään niin montaa askia... Töistä taas saan pieniä pahvilaatikkoja kyllä enemmän kun tarpeeksi.
  25. ^ Joo, tuo tulitikkurasiahan olisi helppo, mutta ne on niin pieniä, että en halua niitä siksi. Kaupan valmiit kalenterit on just tuota tulitikkurasian luokkaa. Ja kun itsellä on ostettuna tytölle jo jotain pieniä figuureja ja mm. sellaista muumi"meikkipeiliä" tyttö on joskus kaupassa himoinnut ja ajattelin sellaisen johonkin ostaa, niin eihän sellaiset mahdu. Ja tuo legopakettiehdotus on kyllä tosi kiva varsinkin rakentelusta innostuneille!