cicero

Aktiivijäsen
 • Content count

  400
 • Joined

 • Last visited

About cicero

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2717 profile views
 1. Vastasin Dpo 11, mutta nyt kun ajattelen niin tuntuu vähän pitkältä ajalta kyllä ollakseen kiinnittymisvuotoa, mutta enpä tiedä mitä muutakaan vuotoa saattoi olla, ellei sitten vaan jotkut "valemenkat" (n. 25 päivää edellisten kuukautisten alusta). Oviksen varmasta ajankohdasta nyt ei ole tietoa, eli saattoihan tuo olla jo paljon aikaisemminkin . Laskureiden mukaan sain noi menkka/ovisajat kun en niin kirjaa pitänyt. Vuoto kesti yhden kokonaisen päivän ja oli ihan kirkasta verta ja aika paljon. Oletin toki, että menkat alkoivat, mutta eivät ne sitten sen päivän jälkeen jatkuneetkaan enää eikä muita vuoroja ole tässä raskaudessa ollut.
 2. Toivottavasti joku osaa vastata mahdollisimman nopeasti niin saisin yhden alen hyödynnettyä Ja toivon mukaan tästä tekstistä ottaa jotain selvää kun silmät ristissä kirjoittelen Meillä on ollut esikoisella isofixillinen Cybex Pallas (2012 malli tai korkeintaan 2011 en nyt muista) ja on kyllä ihan loistava istuin kaikin puolin ja tyttö tykkää. Hommattiin kakkosauto ja ajatelltiin siihen ostaa ihan oma istuin, kun on kuitenkin hankalampi tuollaista siiirrellä ja menoja ei aina ennakoida sen mukaan missä toinen auto ja istuin menevät. Nyt kun on toinen lapsi keväällä syntymässä niin kätevää olisi toki kerralla hankkia tuo sama istuin, niin olisi kivan näköinen tulevaisuudessa kun ovat samanlaiset ja menisivät pitkään. Sitten kun kuopus siirtyisi kaukalosta Cybexiin niin esikoinen istuisi mahdollisesti jo turvavyöistuimessa, eikä tarvittaisi näin ollen kaksia palkkeja/jalustoja. Kakkosauto on niin pieni, ettei sinne mahdu selkä menosuuntaan laitettavaa istuinta, jatkopala turvavöihin (myös kaukaloa varten) joudutaan myös ostamaan kun vyöt on lyhyet. Isofix-mahdollisuutta ei uudessa autossa ole. Katselin nyt tarjouksesta Cybex Solution X2 -istuinta (eli turvavyöistuinta). Säästäisi päälle satasen kun ostaisi vähän tuon riisutumman version ilman palkkia ja jalustaa. Olisiko nyt järkevää ostaa tuo ja sitten vaan ottaa palkki (on kuitenkin kevyt ja helppo kantaa) aina autosta mukaan kun lapsikin siirtyy ja vaihdella sitä autojen välillä? Eli varsinaiset kysymykset kuuluu; Voinko käyttää palkkia, vaikka ei olisi jalustaa? Mikä muu hyöty on tuolla jalustalla, kuin se että lapsi näkee paremmin ulos/saa makuuasentoon? Onko siinä joku turvallisuusseikka, lapsi kuitenkin vasta päälle 2-vuotias? Voinko luottaa siihen, että vanhan istuimen palkki sopii myös tuohon 2013-mallin turvavyöistuimeen (näytti kuvassa ihan samalta)? Kiva jos joku osaa vastata, Cybex ehdottomasti tulee, mutta turhaan en viitsi ostaa koko pakettia jos näiden kanssa voi vähän sumplailla. Kakkosautolla ajellaan pääasiassa lyhyempiä matkoja kerhoon, kauppaan ja kavereille ja pidemmät matkat edelleen jalustan/isofixin kanssa toisessa autossa. Ei ole siis tarvettakaan saada nukkumaan tässä kakkosautossa, mutta turvallista pitäisi silti olla koska minä se huonompi kuski olen ja jotenkin tuntui niin hurjan pieneltä esikoinen istuimessaan normivöillä kun kokeiltiin ilman jalustaa ja palkkia kakkosautoon. Eli se ei ole vaihtoehto, vaan joko koko Cybex Pallas paketti taas uudestaan tai sitten Cybex Solution-istuin ja vanhan istuimen palkki.
 3. Mulla tuli tässä raskaudessa kiinnitysvuoto, edellisessä raskaudessa ei mitään vuotoja. Eli silloin kun menkkoja odottelin suurin piirtein alkavaksi, tuli ihan kunnolla kirkasta verta yhden päivän ajan (2-3 sidettä vaihdoin). Oletin toki, että menkat alkoi, mutta sitten ihmettelin kun ei seuraavana päivänä vuotanut yhtään ja mulla on yleensä sellaiset 7 päivän Niagaran putoukset ilman taukoja. Kun sitä seuraavana päivänäkään ei "menkat" jatkuneet niin tein testin ja siinä oli haamujen haamu (avaruuuslaserlampulla havaittava), joka vahvistui viikon kuluessa ja digillä olinkin jo selkeästi raskaana. Muuten tässä raskaudessa ei ole ollut ylimääräisiä vuotoja ja nyt on 20+ viikot meneillään.
 4. ^komps. Eka kuukausi käytettiin sekaisin, kun oli noita ilmaiskertiksiä, mutta kestot oli enemmän meidän juttu.
 5. Ihana lukea täältä ihmisten Kreikanmatka-kokemuksia Mekin varattiin matka Rhodoksen Kolymbiaan, lähtö 28.5. Mennään sellaiseen hotelliin kuin Mikri Poli Resort. Tuo on Finnmatkojen Blue Star -hotelleja, joten hintaan sisältyy myös lastensänky huoneeseen. Lisämaksusta olisi saanut myös rattaat ja syöttötuolin vuokrattua, mutta emme kokeneet niitä tarvitsevamme. Kuitenkin tullaan kävelemään paljon niin haluan, että rattaiden on oltava varmasti hyvät, joten mukaan lähtee Brion Spinit, jotka saa makuuasentoon ja niissä on UV-suojakuomu. Löydettiin hyvä matkamessutarjous ja hotellin hintaan kuului myös all inclusive. Tarkoitus ei ole koko lomaa hotellissa viettää, mutta hakusessa semmoinen rento loma miehen ja pikkuisen kanssa ja tämä mamma kun tuppaa unohtamaan tuon syömisen aina niin kiva, että ruokaa on lähes aina tarjolla. Nähtävyyksiä olisi tarkoitus mennä katselemaan itse seikkaillen ja sitten myös vaan nauttia auringosta, uima-altaista ja merestä sekä ennenkaikkea viikosta ilman kiirettä, vierailijoita, nettiä, telkkaria, harrastuksia yms. Shoppailtavaa ei Kolymbiassa varmaan pahemmin ole, mutta ehkäpä tehdään päiväretki sitten isompaan kaupunkiin.
 6. From the album Masu

  © ©Vauva.info

 7. ^Ihanat haalarit Mä oon etsiskellyt kans meidän vauvalle jo vähän aikaa kivaa haalaria ja tänään bongasin Lindexin alesta tämän 15€:lla (norm. 29,90). Katselin sitä jo normaalihintaisena, mut kannatti odottaa hetki alea. On vielä kivemman näköinen livenä.
 8. Mulla on taaksepäin kallistunut kohtu ja ei mielestäni vaikuttanut odotusaikaan mitenkään. Ihan normaalisti ultrattiin ja sydänäänet kuului. Aika pieni maha mulla oli, mutta en tiedä johtuiko tuosta. Ainoa asia mihin taaksepäin kallistunut kohtu mulla vaikutti oli synnytys. Oli siis ihan normaali alatiesynnytys ja vauva ihanteellisesti raivotarjonnassa ja hyvin kiinnittynyt paikoilleen, mutta kätilö sanoi että ponnistusvaihe oli siksi aika kivulias, kun jouduin ponnistamaan vauvan "ylämäkeen". Repesin siis aika pahasti sisäpuolelta.
 9. From the album Masu

  © ©Vauva.info

 10. Löytyisikö kokemuksia Tampereen (myös Nokia, Kangasala, Pirkkala ja Ylöjärvi käy) vauvauintipaikoista?
 11. Omassa paritalon puolikkaassa asutaan. Vanha talo ja neliöitä ei ole tarkistemitattu, mutta n. 80 neliöö taitaa olla ja kellariin ollaan remppaamassa lisätilaa noin 40 neliön verran. 4 huonetta + k + 2wc ja aidattua pihaa juuri sopivasti. Perheeseen kuuluu minä, mies, koira ja tuleva vauva.
 12. Mä kun soitin Kelaan viikko sitten ihan samasta vuosiloma-asiasta, niin siellä taas sanottiin että PITÄÄ täyttää kohta vaikka pitäisi vuosiloman ennen äippäloman alkua ja siihen palkka-kohtaan ne päivämäärät jolloin on esim. kesälomalla. Varmistelin vielä moneen kertaan, että pitääkö minunkin kun tuet lasketaan mulle sen 2008 vuoden verotuksen mukaan, enkä ymmärrä mitä ne mun tän vuoden lomatiedoilla tekee. Ja sitten työnantajan pitäisi täyttää joku lappunen maksetusta vuosilomasta, jonka voi kuulemma lähettää myöhemminkin. Että ei ne taida siellä Kelassa itsekään tietää miten nuo laput täytetään kun näin erilaisia vastauksia saadaan
 13. Vähän vertailukuvaa: VK 14+0 VK 16+0 Molemmat kuvattu aamulla ennen syömisiä. Paino on pysynyt vielä lähtöpainossa, kun ensin nousi turvotuksen takia 3 kiloa ja sitten laski alle lähtöpainon viikolla 14.
 14. From the album Masu

  © ©Vauva.info

 15. From the album Masu

  © ©Vauva.info