ibex

Jäsen
 • Content count

  66
 • Joined

 • Last visited

About ibex

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Joko sitä saisi laittaa jouluvalot ? Ne toisi niin ihanasti valoa tähän pilkkopimeään syksyyn, mutta toisaalta on ehkä vielä hiukan aikaista...
 2. Sain kolmevuotiaan piirrustukset (kuulakärkikynällä!) Marimekon t-paidasta Arielin tahrakynällä. Ja säästi siis värikkään t-paidan (omat! ) värit entisellään. Ariel En löytänyt kuin tuon britti-linkin, mutta olen kyllä kynän ostanut ihan marketista. Tosin se on meillä tainnut olla jo toista vuotta...
 3. Tuskin sait lopullisesti pilattua kenenkään hampaita . Eihän yhdestä kuurista lopullisia vaurioita saa aikaiseksi, mutta tätä ilmenee esim. korva-muksuilla, jotka syö jatkuvasti antibioottikuureja perä kanaa. Silloin alkaa jo näkyä hampaissa, jos ei huolehdi tuosta aikavälistä. Antibiootin kanssa on siis sama ilmiö kun, jos appelsiinimehu-lasillisen jälkeen harjaa hampaat tahnalla. Eli se happamuus yhdistettynä hammastahnaan rikkoo kiilteen.
 4. Antibioottia antaesssa kannattaa myös muistaa että se rikkoo hammastahnan kanssa hampaat eli syö kiilteen. Eli antibiootin antamisen jälkeen ei kannata harjata heti hampaita hammastahnalla. Hyvä on antaa ksylitolipastilli antibiootin jälkeen ja odottaa ainakin 30 minuuttia ennen kuin pesee hampaat.
 5. Joissain kaupan ruuissa on kananmunaa. Esim. useissa Semperin ruuissa. Usein kananmunaa on pastaruuissa (pastassa voidaan käyttää kananmunaa). Meillä kuopus ei ole eläissään saanut kananmunaa, vain sen mitä sai rintamaidosta minun kauttani ja se riitti allergisoimaan.
 6. ^Hyvä että teillä löytyi syy ihottumalle. Ei ihme, että neuvolasta tarjottiin ruoka-aine-allergiaa. Näillä ao. kuvailuilla olisin nimittäin sanonut suoralta kädeltä että kananmuna-allergia. Meidän kuopuksen kananmuna-allergia ilmeni täysin näin: Ja helpotti vasta kun kananmuna poistettiin tyystin ruokavaliosta (siis äidin ruokavaliosta ). Rasvoista (lukuisista!) ei ollut mitään apua. Toivottavasti teillä rasvat auttaa
 7. Äänenkäytöstä täällä ei ole puhuttu vielä mitään. Itsellä ei kävisi mielessäkään kurittaa lasta fyysisesti missään (siis missään) tilanteessa, mutta karjaisen kyllä kuuluvasti, jos "Ei":tä ei oteta kuuleviin korviin n. 5 rauhallisen "Ei":n jälkeen. Ilmeisesti ääneni on sen verran ikävä (tiedän että on), että se tuottaa aina halutun lopputuloksen. Tiedän hyvin että sen enempää kuin fyysinen kuritus myöskään karjahtelu ei edistä moraalin kehittymistä millään tavalla. Halusin vaan tässä tuoda esille sen että vaikka tottelemattomuus vaarallisessa tilanteessa turhauttaa ja kiukustuttaa, mun tarve purkaa sitä ei ole väkivallan teko vaan äänenkäyttö. Tosin tietysti jotkut koulukunnat pitävät karjahteluakin väkivallantekona. Ja siis jos on kyse auton alle juoksemisesta niin tottakai napataan vauhdista syliin tai käsivarresta kiinni ennen kuin pahaa ehtii tapahtumaan. En edes ymmärrä miten siinä välissä ehtisi antaa luunappia tai tukistaa ja miten se estäisi päällä olevassa tilanteessa sen auton alle juoksemisen?!
 8. ^Miten noiden lesitiinien kanssa, eikö niitä koske tuotevastuu, eli se että tuotteessa lukee "(saattaa) sisältää pieniä määriä kananmunaa". Oon kyllä huomannut, että useimmiten käytetään soijalesitiiniä, mutta välillä kai niitä kananmunallisiakin. Muistatko, Susan, ulkoa ne kananmunallisten lesitiinien E-koodit? Osaisi sitten varoa...
 9. Eikös kondyloomalle ole todettu eri tapoja tarttua?! Eli sukupuoliyhteys on kai yleisin, muttei suinkaan ainoa. Sitä kai alettiin tutkia, kun tartuntoja tosiaan löytyi pikkulapsiltakin. Oli miten oli, meidän tytöt rokotetaan HPV:tä vastaan heti, kun on suinkin mahdollista. Kuului sitten yleiseen rokotusohjelmaan tahi ei. On se kuitenkin halpa ja helppo tapa välttää yleisin kohdunkaulansyövän aiheuttaja.
 10. Jos vielä jatketaan pullalinjalla , niin oletteko huomanneet, että Pirkan tavalliset pakastepullat on maidottomia ja munattomia?! Pirkka vehnäpulla Ruohonjuuressa on kuulemma myynnissä jotakin kasvipohjaista (vegaaneille) "kananmunakorviketta". Onko kukaan kokeillut? Mitä se on, miten käytetään ja onko siitä jotakin ylivertaista etua?
 11. Tuli muuten älyttömän hyviä pullista, jotka tein kananmunattomina . Ihan tavallisella ohjeella, jätin vaan munat pois ja voitelin siirappivedellä. Vähänhän ne on sellaisia sämpylän näköisiä, mutta maussa ei tunnu. Tytön ihottuma on vieläkin olemassa. Ei tosin ole missään vaiheessa ollut mitenkään helakan punainen, joten rasvailen sitä vaan perusvoiteella. Tosin tyttö on varmaan muutenkin atooppistyyppinen iholtaan, eli täysin kaunista ihoa tuskin saadaan aikaiseksi.
 12. Täytyykin etsiskellä noita munattomia korvapuusteja kaupasta , muistatko valmistajaa? Vaikka ajattelin kyllä kokeilla nyt laskiaiseksi itsekin munattomien pullien leivontaa. Kun saan kuitenkin vielä käyttää maitoa, niin ei sitten puutu kuin ne munat. Saa nähdä poistuuko maitokin, koska ihottuma on vielä sitkeässä. Ei tietenkään ole vasta kuin kolmas munaton päivä meillä, mutta ihottumassa ei ole myöskään mitään muutosta. Kuinka nopeasti oireiden pitäisi helpottaa? Helpottavatko itsestään vai pitääkö käyttää kuuri kortisonia/perusvoidetta/muuta voidetta?
 13. Etsin ihan itseäni varten lisää munattomia ruokaohjeita. Tässä alla muutamia. Aika leivontapainotteisia ovat, mutta tietysti perusruokahan melkein aina on munatonta. Ohjeita Täytekakku Makaronilaatikko Kääretorttu
 14. Meillä mahtuu kyllä 3-vuotias P&T:ihin ihan mainiosti. Tosin meillä on sportit. Ja kolmevuotias on tyttö. Mun mielestä vöissä on hyvin pituutta, onkohan vibeissa erilaiset vyöt ?
 15. Kirjoittelen tänne nyt itsekseni . Mutta löysin hyvän linkin kananmunattomasta ruuanlaitosta: Täältä