hannatik

Aktiivijäsen
 • Content count

  106
 • Joined

 • Last visited

About hannatik

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^ Onpas outoa! Mulla kyllä aukeaa sivut nopeasti kaikilla käytössäni olevilla selaimilla. Yleensä käytän juuri Chromea, mutta nyt kokeilin muidenkin toimivuuden.
 2. Maanantaina olin leikkauksessa. Kaikki meni hyvin ja toivottavasti vaivat jäävät nyt lopullisesti taakse. Leikkauksen jälkeen haavakipu on ollut melko pientä, enkä ole juurikaan särkylääkkeitä tarvinnut. Yhden yön olin sairaalassa (täällä pienehkössä sairaalassa taitavat pitää kaikkia ainakin yhden yön). Kumartuminen on hiukan hankalaa ja hiukan vielä vihlaisee, kun sängystä nousee. Kuitenkin kun 1½ vuotta sitten tehtiin sektio, niin tämä haavakipu on niin pientä siihen verrattuna, että tähän ei juuri kiinnitä edes huomiota. Tietysti riehakas taapero kotona aiheuttaa pientä haastetta leikkauksesta toipumiselle.
 3. Meillä on talveksi hankittuna goret, Tepsut, Kuomat ja yhdet saapikkaat siistimpään menoon. Tämä kun on ensimmäinen talvi, jolloin kunnon kenkiä tarvitaan, niin en osaa vielä sanoa, pärjätäänkö noilla. Mutta näin etukäteen en ajatellut hankkia enempää.
 4. Meillä on Fenniassa ja tosi hyvin on toiminut kaikki.
 5. Joo, tuo uusi nimi on kyllä aika kamala verrattuna nykyiseen. Jotain ennakkokuvia muistan jossain blogissa nähneeni kevään mallistosta ja kyllä siellä sydämiä näytti olevan ainakin pienten kooissa.
 6. Käy kaikista up & go -vaipoista. Tai ainakin tänään näpyttelin pari koodia ihan normihousuvaipoista ja onnistui.
 7. Mulle meni tällä kertaa viikko tilauksesta, kun paketti saapui. Tilasin vain yhden mekon, niin mahtui ihan postilaatikkoon.
 8. Meille on aina tullut Nextin paketit kohtalaisen nopeasti. Viimeksi meni 8 arkipäivää ja se taitaa olla pisin aika. Eilen vielä sorruin tilaamaan yhden mekon, kun on nyt ilmaiset postarit.
 9. Me aloitimme kerhoilut tytön ollessa 9 kuukauden ikäinen. Toki aiemminkin olisi voinut hyvin mennä, mutta silloin koin, että tyttö tarvitsee lisää aktiviteettia päiviin ja äitikin enemmän seuraa. Tyttö konttasi tällöin kovaa vauhtia ja käveli tukea pitkin ja meno oli välillä aikamoista, joten oli kiva saada päiviin lisää puuhaa. Toki meillä oli ollut muita "harrastuksia" jo monta kuukautta. Vauvauinnin ja muskarin aloitimme 4 kuukauden iässä. Ja aikuinen-vauva jumpassa kävimme 5 kuukauden iästä lähtien. Mutta nuo kerhoilut ovat sitten olleet enemmän tytölle sellaista vapaata leikkiä ja minulle tietysti kiva paikka tavata muita vanhempia. Niiden kautta on sitten löytänyt puistoilukavereita ym. Tuo 9 kuukauden ikä oli meille sikälikin hyvä ikä aloittaa kerhoilut, että päiviin oli tullut jo vähän rytmiä, päiväunia oli kahdet (ja aika pian vain yhdet) ja tyttö jaksoi hyvin olla virkeänä sen pari tuntia (vaikka toinen kerho onkin aina ollut päiväuniaikaan). Kerhoissa käy kyllä lapsia ihan muutaman viikon ikäisestä lähtien (usein silloin on kyllä joku vanhempikin sisarus, mutta ei aina). Luulen, että mahdollisen seuraavan vauvan (ja tietysti myös esikoisen) kanssa tulee lähdettyä kerhoihin paljon aiemmin.
 10. Tänään kävin ylävatsan ultrassa ja sappikiviähän sieltä löytyi. Tätä oikeastaan toivoinkin, että kivuille löytyy selkeä syy, johon on saatavilla apua (leikkaus). Ensi tiistaina on sitten lääkärin soittoaika. Toivon todella, että pääsen leikkausjonoon ja leikkaukseen pikaisesti. Kohtauksia on taas ollut useita, huoh.
 11. Joo, täälläkin yksi sappivaivainen. Tosin vatsan ultra on vasta ensi viikolla ja verikokeet otettiin tänään, mutta olen kyllä 100%:n varma, että on sappikiviä. Kohtaukset alkoivat viime syksynä melko lievinä sikäli, että olivat kestoltaan vain noin vartin mittaisia. Toukokuussa sitten oli ensimmäinen varsinainen kohtaus, joka kesti 3 tuntia. Sen jälkeen kohtauksia on ollut 4, jotka ovat olleet kestoltaan 3-5 tuntia. Muutama viikko sitten hain yksityiseltä Litalginia ja se onneksi auttoi viime sunnuntain kohtaukseen. Tosin aika rajut sivuoireet siitä tulivat (kädet puutuivat, naama tärisi), mutta kipu onneksi loppui noin puolessa tunnissa. Itse en ole löytänyt suoraa yhteyttä mihinkään ruokaan. Viimeisimmät kolme kohtausta ovat tulleet, kun olen syönyt 1) siskonmakkarakeittoa 2) ruisleipää 3) jugurttia... Näistä leipä ja jugurtti kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon, eivätkä muutoin ole laukaisseet kohtausta. Olen kuitenkin ruvennut suorastaan pelkäämään ruokaa. Sappikipu on kyllä jotain niin hirveää, että tuntuu, että taju lähtee. Minulla auttaa hiukan selän hierominen (ainakin minulla vatsakipu heijastuu myös selkään) ja kuumassa suihkussa istuminen, niin että vesi suihkuaa selkään. Toivon todella, että jos ja kun sappikiviä löytyy, niin pääsen leikkaukseen pian. Lapsen hoitaminen kohtauksen aikana on vaikeaa ja pieni taapero ei millään voi ymmärtää, mikä äidillä on. No, onneksi nyt on tosiaan edes nuo lääkkeet, ettei tarvitse enää tuntitolkulla kärsiä kivuista ja oksentamisesta. Hiukan harmittaa, että en mennyt aikaisemmin lääkäriin vaikka joka kohtauksen aikana ajattelin, että nyt riittää. Jotenkin sitä vaan aina tuudittautui siihen, että ehkä niitä ei enää tule.
 12. Joo, isommissa kaupoissa kyllä näin kasapäin niitä sellaisia purkkeja, jotka ilmeisesti olivat näitä puuroja. Osassa oli näitä keksikuvia ym., mutta niitä oli niin paljon, että varmasti normaaleja löytyy myös. Meillä syödään ihan normaalia aikuisten neljän viljan puuroa, niin ajattelin, että helpompi ottaa kotoa se. Ja lastenruokahyllystä löytyi myös jotain suklaavanukasta tms.
 13. ^ Joo, suosittelen ainakin ruokasoseiden raahaamista mukaan, jos matkalaukkuun vaan mahtuu. Hedelmäsoseita tosiaan löytyy kyllä jotenkin (myös hiukan halvempaa Nestlen sosetta) ja tuoreista hedelmistä voi toki myös mössätä. Teillä on hiukan nuorempi lapsi, niin en sitten tiedä menisivätkö ne Nestlen muutaman ruoat alas. Ne olivat kyllä ihan normaalinkuuloisia (tyyliin kanaa ja vihanneksia), mutta sisältö oli ihan sileää mössöä, joka omaan suuhuni maistui ihmeelliseltä. Meidän tyttö (1v. 2kk) ei niitä suostunut syömään. Meidän neiti söi viikon aikana aika paljon hedelmiä, leipää, jugurttia ja puuroa (puuro tuotiin kotoa, joten niitä en niin kaupoissa katsellut) ja sitten noita purkkiruokia, mutta huomattavasti vähemmän kuin kotona. Mutta toisaalta kyllähän sitä viikon voi syödä vähän normaalista poikkeavasti. Pääasia, että siellä kuumuudessa juo paljon! Hyvää matkaa teille! Meillä oli tosi onnistunut reissu.
 14. Täältä Kreetalta ei tosiaan juuri vauvanruokaa saa. Hedelmäsoseita nyt vielä löytyy kiskurihintaan (pahimmillaan 3,55e iso purkki), mutta varsinaista ruokaa on ihan paria laatua (ylihinnoiteltua Semperiä 3,55e per purkki ja Nestlen jotain ihan kamalaa mössöä, jota ainakaan meidän neiti ei suostu syömään). Tämä siis Plataniaksen ympäristössä. En tiedä, onko muualla paremmin. Vaippoja löytyy kyllä joka lähtöön (kalliimpia kuin Suomessa, mutta vielä ihan kohtuuhinnoissa kuitenkin).