M_H

Aktiivijäsen
 • Content count

  1715
 • Joined

 • Last visited

About M_H

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Onko kellään vielä kokemusta concord reverso plussasta? Arvotaan britaxin max fix kakkosen ja sen välillä. Britaxia sais halvemmalla, mutta concord on menestynyt testeissä tosi hienosti. Mietityttää vaan vähän, kun täällä concordia ei pääse kokeilemaan autoon ja sen sanotaan vievän aika reilusti tilaa. Britax mahtui hienosti meidän octaviaan. Britax oli myös melko tilavan oloinen ja ainakin meidän 2v4kk pojalla oli siinä enemmän jalkatilaa kuin omassa 2way pearlissa, kun taas concordista en osaa sanoa, kun en ole sitä missään oikeasti nähnyt. Onneksi istuimen tuleva käyttäjä on vasta 3kk, niin on aikaa arpoa Automatkat kaukalossa vaan tuppaa olemaan yhtä huutoa, niin kuin oli pojankin kanssa ja se helpotti, kun siirryttiin istuimeen.
 2. From the album Päiväkirjaan

 3. From the album Päiväkirjaan

 4. From the album Päiväkirjaan

 5. Mulla on vähän vastaava kokemus. Ensimmäinen raskaus alkoi heti ensimmäisestä yrityskierrosta, mutta päättyi keskenmenoon. Toisen kerran tulin raskaaksi vuoden kuluttua, mutta myös sillä kertaa meni kesken. Sitten ei enää tapahtunutkaan mitään ja alkoi olla epämääräisiä kipuja alavatsalla, joita tutkiessa löydettiinkin sitten endometrioomat munasarjoista. Saatiin lähete lapsettomuuspolille ja hoitosuositus oli suoraan IVF, josta saatiinkin meidän esikoispoika. Nyt odotan toista lastamme ja tämä raskaus alkoi yllättäen ilman apuja. Noita tutkimuksia ei siis kannata etukäteen kammota liikaa, vaan kyllä se on parempi tietää, jos jotain on vialla. Paljon voidaan hoitaa ja hoidon onnistuessa palkinto on kyllä sen arvoinen Ehdottomasti siis rohkeasti vaan tutkimuksiin, jos lapsi on toiveissa! Ja sen verran vielä, että eri raskauksissa oireet todellakin vaihtelee, eli oireista/oireettomuudesta ei välttämättä kannata liikoja päätellä
 6. From the album Päiväkirjaan

 7. From the album Päiväkirjaan

 8. From the album Päiväkirjaan

 9. OAS

  ^ Olisinpa tuon tiennyt jo aiemmin! Esikoista odottaessa sanoin usein, että synnyttäisin mielummin Oulaskankaalla, kun se on lähellä kotipaikkakuntaa ja yliopistosairaala on myös suhtautumisessaan synnytykseen yliopistosairaala.. Mutta ajattelin sitten aina vaan, että on pakko synnyttää OYSissa. Pitääköhän sinne Oulaskankaalle etukäteen ilmoitella halukkuudestaan synnyttää siellä, vai voiko vaikka vasta synnytyksen käynnistyessä soitella? Ei nyt kyllä kamalan ajankohtaista vielä, mutta tätäkin vaihtoehtoa pitänee nyt pohtia tosissaan.
 10. Kyllä ihmiset vaan kokee tuon kivun ja synnyttämisen erilailla. Tosi mielenkiintoista lukea näitä Oma synnytys ei kyllä ole enää ihan tuoreessa muistissa, mutta kyllä mä sen kivun muistan silti hyvin. Tosin mulle pahin oli ehdottomasti avautumisvaihe, kun jouduin olemaan sen ajan melkein koko ajan yksin sairaalassa osastolla käynnistyksessä. Saliin ei meinannut päästä millään, kun olivat koko ajan täynnä, joten mies ei voinut olla tukena. Kipu oli kamalaa ja lamaannuttavaa, eikä siihen auttanut oikein mikään. Huusin, käytin TENSiä, kävin suihkussa, kävelin, keikun pallolla.. Lisäksi väsymys oli melkoinen, kun supistusten kanssa ei saanut nukuttua yhtään, vaikka sain lääkettäkin avuksi nukahtamiseen. Lopulta mun kroppa oli niin lukossa kivusta ja väsystä, että avautuminen ei edennyt supistuksista huolimatta mihinkään. Tilanne helpotti, kun pääsin viimein saliin ja sain epiduraalin. Kaveriksi laitettiin oksitosiini voimistamaan supistuksia. Sain viimein torkuttua ja avauduin loppuun alle kolmessa tunnissa. Ponnistusvaihe oli lähinnä helpotus, kun se paineentunne ja tarve ponnistaa oli niin järjettömän kova. Epi varmaan vaikutti vielä sen verran, että mitenkään kipeää en muista tuossa vaiheessa käyneen. Pään syntyminen poltteli aika kovasti, mutta siihen asteiseen verrattuna lasten leikkiä. Traumoja ei kumminkaan jäänyt ja jo muutama viikko synnytyksestä sanoin, että kyllä siitä uudelleenkin selviäisi
 11. From the album Päiväkirjaan

 12. Jos vauvan imuote on kutakuinkin kunnossa, niin se yleensä paranee vauvan kasvaessa. Tuossa voi olla kyse juuri siitä, että vauvan pieneen suuhun ei oikein mahdu vielä enempää rintaa. Kuitenkin yrittäisin avustaa esim. hampurilaisotteella, juuri kuten Kasma jo ehdottikin.
 13. 5kk 8650g & 69cm. Vissiin alkaa jo kasvu vähän hidastua siis
 14. Molemmat alaetuhampaat puhkesivat 4,5kk:n ikäisenä.
 15. 4kk 8050g & 66,9cm