Cinna

Aktiivijäsen
  • Content count

    539
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cinna

  1. Päivitystä piti tulla kirjoittamaan. Tällä hetkellä siis tilanteessa, jossa olen oikein asennetusta ja täysin paikallaan pysyneestä kierukasta huolimatta raskaana. Kierukka napattiin tänään gynen polilla pois ja nyt mietitään, mitä raskauden jatkon kanssa tapahtuu ja/tai tehdään. Että kolme vuotta se toimi sitten oikein hyvin, kunnes ei toiminut enää. Ei kierukkaa enää koskaan siis minulle, kiitos. Ja en kyllä suosittele sitä enää jatkossa kenellekään tutulle.
  2. ^Kappahllista löytyi lopulta punaiset vk- housut hintaan 19,90, mutta ilman henkseleitä. Ja nuo eivät ole sitä Kaxsia eli vaan vettähylkivät, mutta eiköhän nuo asiansa aja Piti ottaa ne, kun tosissaan mistään muualta (H&m, Lindex, Pop, Reima, ticket, Travalle, ) ei puhtaanpunaisia löytynyt.
  3. Mistä löytyisi puhtaanpunaiset, henkselilliset vk- housut koossa 98 tai 104? Ei tarvitse olla huippuominaisuuksilla, tulevat kakkosasuksi.
  4. Junia (n) ....Pikkusisaret on varmaan sitten Metroja ja Ratikoita ....
  5. Täällä ei tunnu olevan paljoa niitä, joiden lapsilla on oikeasti pitkät päivät, joten tulen tunnustamaan...Normaalisti 9- 9,5h, kerran viikossa "vain" 7,5h. Lapsi on käytännössä aina ensimmäinen aamusta (vien 6.45- 7.15 välillä) ja viimeisten joukossa illasta (haen 16-16.45 välillä). Ja jokainen minuutti on tarpeen, menen suoraan töihin ja suoraan töistä tulen hakemaan. Työmatkat vaan syö sen 30-45 min suuntaansa.
  6. Minesa (alle 5), Melisa ( alle 317)
  7. Missä kunnassa on näin onnellisesti, että päteviä lastentarhanopettajia on saatu jopa ihan kaksi kappaletta noin pieneen ryhmään...? Oman lapsen hoitoryhmässä paikalla päivittäin 10-13 lasta iältään 10kk- 2,5v, (enemmän sieltä pienestä päästä, omani on ryhmän "isoja") lastenhoitajia 4kpl, josta kaksi tekee puolikasta päivää. Ei Lastentarhanopettajaa, koska niitähän ei tahdo mistään saada...
  8. Jos lapsen pk:ssa on täitartuntoja, kannattaa lapsen hiukset käydä ihan oikeasti päivittäin (kollegalla oli tarkistettu aamulla tukka huolellisesti ja illalla päästä jo löytyi täitä...) lävitse täikammalla. Ensihätään tiheä tavallinen kampa ja ohut jakaus kerrallaan tukan läpikäyminen valkoisen lakana/ paperin päällä saattaa auttaa huomaamaan tartunnan, mutta ei se oikea täikampakaan apteekissa paljoa maksa. Kun tukkaa käy lävitse, kannattaa muistaa ottaa aina aivan hiusten juuresta se yksi pitkä yhtenäinen veto latvaan asti. Ilmeisesti siitä ennaltaehkäisevästä suihkeesta ei ole mitään hyötyä, sillä joiltakin perheiltä täitä on ahkerasta suihkimisesta huolimatta löytynyt. Ja jos se kakka tuuri on käynyt ja täitä löytyy, mutta saunaa ei, niin tekstiillien/lelujen putsaukseen semmoinen vinkki, että kahdeksi viikoksi tavarat mahdollisimman ilmatiiviiseen jätesäkkiin ja sitten pesu ohjeen mukaan. Kahdessa viikossa nimittäin täitten munakin kuolee.
  9. Aamu Aurinko Iltatähti oli vähän aikaa sitten kastetuissa.... Päättäisivät nyt, onko se ipana aamuaurinko vaiko iltatähti
  10. ^ ei yleensä oteta (ainakaan samaan ryhmään, nykyisten 100+ lasta jättipäiväkotien aikana saman katon alla saattaa toki olla myös päiväryhmätkin) ja täyttyy monen lapsen jonoksi asti, ainakin Etelä- Suomen suuremmissa kaupungeissa. Ot. Yllättävän moni ei myös tunnu ymmärtävän sitä, että jos toinen vanhemmista on päivätöissä, perhe ei voi saada vuorohoitopaikkaa. Tai sitä, että jos lapsella on hoitoviikonloppuja, niin vastapainoksi pitää tulla arkivapaita. Oikeasti joidenkin perheiden lapset tekee seitsenpäivästä "työ"viikkoa, ihan jatkuvalla syötöllä :/
  11. Jo edellä mainittujen lisäksi kaipaan sitä aikaa, kun telkkari tai radio voi olla koko ajan päällä ilman miettimistä, onko se sisältö sopivaa lapsen silmille/korville
  12. Peipi (tyttö, alle 20 yhteensä)
  13. Meilläpä ostetaan nykyisin jätskit Läski-oskiosta
  14. Mistä löytyisi tumman ruskeat leggarit koossa 92 tai 98? Ei meleeratut, vaan semmoiset perusruskeat.
  15. Meillä lasketaan sitkeästi laski-mäkistä. Yleensä sanat korjautuu oikeammiksi viikossa-parissa, mutta tuo liukumäen muutos on ja pysyy
  16. Töissä todettua: - "Ei se ole mikään kiipeilyteline!!" totesin lapselle, joka roikkui kiipeilytelineen väärällä puolella vaarallisen näköisesti... - "LASKE NYT SE PÄÄ EDELLÄ SITÄ MÄKEÄ! ei kun hetkinen...öööh *naurunpurskahduksia ja lapselta totaalisen hölmistynyt ilme* " karjuin lapselle, kun se laski miljoonasta kehotuksesta huolimatta selkä edellä liukurilla mäkeä... Kollegoita lievästi huvitti.
  17. Kaksvee- synttäripuutarhajuhlia varten: Teki mieli tilata useammassakin värissä, mutta hinta esti aikeet...
  18. ^ Sitähän tässä on tullut itsekin mietittyä... Oli muuten ensimmäinen kerta ikinä, kun viljely tehtiin. On korvat ennenkin joskus märkää valuneet, mutta ei tietenkään noin suurta määrää, kun nyt putkituksen jälkeen. Olisikos tämä nyt tulehdus nro 9 tai 10 n. puoleen vuoteen...? Olenkin jo miettinyt sitä mahdollista yhteyttä allergioiden ja korvakierteen välillä. Jotain helpotusta (muutakin kuin se kuuluisa aika) olisi mukava saada suht epätoivoiselta tuntuvaan tilanteeseen. Saisipa edes yhden kokonaisen terveen viikon välillä!
  19. Haluu nussii =haluan rusinoita Pisuu/pitsuu= Ketsuppia
  20. ^ Eilen käytiin uudestaan lääkärissä (kun aamusta lapsen tukka oli täynnä märkäeritettä ) ja saatiin tällä kertaa Ditrim Duploa. Samalla otettiin viljely eli ti toivottavasti tiedetään, miksei ensimmäinen kuuri tehonnut.
  21. Kuinka kauan putkitettu korva "saa" vuotaa märkäistä eritettä antibiootin aloituksen jälkeen? Zithromaxit on suun kautta jo otettu, tänään viimeinen annos. Korvaan on tiputettu 2krt/pvä tippoja, mutta tuskin kovin paljoa on korvaan asti päässyt, kiitos sisukkaan ja lääkäreidenkin mukaan harvinaisen vahvan yksveen. Eli missä vaiheessa pitäisi viedä uudelleen näytille? Sitä eritettä näyttäisi tulevan vielä yhtä paljon, kuin ihan tulehduksen alussa...
  22. Meillä on kaapissa sitä alkuperäistä kanaa kasikytluvun alusta, en siis voinut vastutaa kiusausta hommata tätä uutta Retro Roosteriakin Ja välikauteen tämä:
  23. ^ Olisko esim. toiminta/Fysioterapeutilla lainattavia versioita? Jotkut lapsethan inhoaa sitä painopeittoa sydämensä pohjasta ja ne on ostettuna käsittääkseni aika arvokkaita, joten lainattava peitto voisi olla hyvä idea alkuun?
  24. Neiti on saanut etunimensä lapsuuden naapurin mukaan. Kun olin pieni, naapurissa asui vanha hieno rouva, joka oli meille lapsille aina hirmuisen mukava. Hän oli minun idoli. Kauniisti vanhentunut, aina tyylikkäästi pukeutuva ja hillitysti käyttäytyvä, mutta armoitetun hupsuttelun taidon omaava leidi. Jo lapsena päätin, että ensimmäisen tyttäreni nimetään tämän rouvan mukaan. Rouva, joka nyt on jo yhdeksissäkymmenissä, oli erittäin otettu kaimastaan Toinen nimi tulee perintönä molempien suvuista ja kolmas (Onneli) tulee Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli- kirjoista, joita äiti meille lapsena paljon luki. Onneli onnellinen, hyvän mielen nimi. Ei sen suurempaa merkitystä, minusta oli vaan niin symppis nimi, ett sen väkisin miehelleni läpi ajoin
  25. ^ Kumielukat (varsinkin rullalliset sekä junanvaunut) on tosi kovassa huudossa tällä hetkellä Niille on ihan oma kirppisryhmänsäkin fb:ssä ja huutiksessa maksavat hunajaa. Jostakin livekirppiksiltä saattaa löytää vielä sopuhintaan.